Angst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hemeryck Aïcha Hemeryck Aïcha

honden foto van Hemeryck Aïcha

Onze Myla, nu ongeveer 6 maand oud heeft het zeer moeilijk met het vertrouwen van mensen. Als ze iemand kent dan is ze super blij om die te zien, springt ze op en doet ze alles om opgepakt te zijn. Bij vreemden is ze dan eerder schuw. Wanneer ze die persoon dan even in de buurt heeft gaat ze zich dan toch wat minder angstig voelen en merken we dat. 

 

Het rare is nu in onze hondenschool werken ze met verschillende trainers. Bij sommige is ze na een paar keer er aan gewoon en is alles in orde. Maar bij 1 bepaalde trainer blijft ze maar weglopen. Wat wij heel raar vinden, want hij heeft al het meeste met haar op het plein gestaan. 

 

Ook is het zo bij ons thuis dat ze zelf naar de persoon moet gaan voor ze haar kunnen aanraken. Zo was hier iemand bij ons, ze lag naast hem in de zetel, er bijna tegen. Van het moment dat hij haar wilde aaien, sprong ze op naar de andere kant van de zetel en verstijfde ze helemaal. Wat totaal niet voor haar doen is. 

 

Iemand raar hieromtrent? 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Dat ligt eraan wat je doel is? 

 

Naar mijn idee geeft ze aan dat ze graag op haar eigen tempo kennis wil maken, dat is toch prima? 

Ik zou het gewoon zo laten en de mensen instructies geven dat ze haar beter even kunnen negeren en dat ze dan zelf wel kennis komt maken als ze wil 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Is het echt angst wat je bij je hond ziet of eenkennigheid?

Ik heb bijvoorbeeld 2 honden waarvan de zwarte een allemansvriend is en de witte een eenkennig hondje.

Bij het witte hondje is het ook bekend bij het ras dat ze wat eenkennig kunnen zijn.

Zodra hij mensen eenmaal kent is het ook goed maar knuffelen etc wil hij alleen maar door zijn eigen mensen.

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Het is toch redelijk normaal dat een hond niet iedereen even leuk vindt? Ik zou me er niet druk om maken hoor. De raad die ik je dan ook wil geven is om niks te forceren, laat die mensen haar maar lekker met rust laten als ze aangeeft dat ze het niet wil. Als je hond jou maar leuk vindt, dat is het belangrijkste toch?

honden page profiel Hemeryck Aïcha Hemeryck Aïcha

honden foto van Hemeryck Aïcha

In het begin mocht iedereen haar aanraken en doen en liep ze niet weg. Na wat tijd is dit beginnen veranderen. 

Als ze de mensen inderdaad kent is het een allemansvriend. Het rare vind ik gewoon bij deze ene persoon, dat ze er tegenaan gaat liggen (wat voor mij toch aantonen is, van ik heb u geaccepteerd) maar vanaf hij haar een aai wil geven, springt ze op, loopt ze weg en is ze echt verstijfd. Heb haar nog nooit zo gezien. 

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Naarmate ze ouder worden kunnen ze wat meer eenkennig worden, dus dat is op zich wel normaal.

 

Misschien vindt ze het toch bedreigend als diegene haar aait, let er ook even op hoe die persoon jou hond aait, beter van onderen benaderen dan meteen die hand op die kop. Veel honden vinden dat niet fijn. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^