Geschrokken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

" Maar....
Blijkbaar werkt jouw methode niet bij deze hond.
Dus zul je dit wellicht moeten gaan herzien.
Heb je ideeën hoe je nu verder gaat? "

 

Ik ga sowieso in gesprek gaan met de dierenarts deze week om hier te horen naar haar gedacht. Zijzelf vond onze training heel goed en ze weet wat ik allemaal met hem doe. Dus zal zeker met haar hierover spreken omdat zijzelf veel weet over training met honden.

Het is sowieso mijn mening al, dat andere hem tijdens een botje of eten, hem met rust moeten laten, net zoals jij dit vindt. Dit was ook niet de bedoeling van deze training, dat andere hem lastig vallen. Ik ga zien hoe hij het nu verder doet, ik moet ook eerst zelf nog tot rust komen met zijn mooie blikkende tandjes.

Mijn idee om een snoepje, dat hij lekkerder vind dan bv zijn brokken, omdat dit bv een lekker vleesje is, zou ik behouden, omdat er gewoon iets meer in zijn kom beland en ik hem ook niet onderbreek. Ik ga ook nog eens horen op de hondenschool en dan bij de dierenarts. Bij de hondenschool vonden mijn manier ook goed...

Ik begin ook te denken dat hij wat gefrustreerd is omdat hij normaal veel beweging krijgt en nu niet met zijn castratie. Het heeft veel geregend, was net genaaid en dan modder. Dit is zeker geen goede combinatie bij hem.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Tja, dat gaf ik in het begin van dit topic ook aan.
Hij voelt zich wellicht niet in zijn hum. Misschien nog wat pijntjes en vlak inderdaad het overschot energie niet uit.
Santa is momenteel geblesseerd en heeft lijnrust. Hij loopt al 4 dagen nog maar 1/3 van zijn standaard lichaamsbeweging.
Die ligt af en toe flink ontevreden te zuchten en knorren....
(Heel fijn midden in de nacht ;-) )

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

"  dat zat ik ook te denken 
 
ik heb niet zo heel veel verstand van baknijd maar ik zou hem een week eerst helemaal met rust laten met eten, is hij klaar krijgt hij wat lekkers, dan ga je als hij eet erlangs lopen en als hij klaar is met eten weer wat lekkers en uiteindelijk gooi je het lekkers bij de bak in 
 
verder gewoon met rust laten, niet praten of aaien, dat kun je toch de hele dag al doen? 
 
ik weet niet of andere mensen dat ook een goed stappenplan vinden?  "

 

ik ga sowieso hem nu wat laten doen, ik kan al meteen met zekerheid zeggen dat het echt een rustige eter kan zijn en bv uit mijn handen eten met het woordje kalm doet hij ook goed, want na zijn castratie mocht hij maar een klein beetje eten en heel rustig en dit deed hij braaf ook al had hij al een hele dag niet gegeten door zijn narcose. Misschien dat ik dat ook wat ga toepassen. Een beetje uit de hand eten en de rest rustig laten op eten, enzo opbouwen. Ik vond net met zijn puberteit dat het heel goed ging... Hij kwam zelf met zijn speelgoed af om speels zijn snoetje in mijn hand te leggen en gekieteld te worden aan zijn kin enzo...

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik denk dat je er onbewust teveel een ding van hebt gemaakt, juist omdat je het goed wil doen :) 

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

" Tja, dat gaf ik in het begin van dit topic ook aan.
Hij voelt zich wellicht niet in zijn hum. Misschien nog wat pijntjes en vlak inderdaad het overschot energie niet uit.
Santa is momenteel geblesseerd en heeft lijnrust. Hij loopt al 4 dagen nog maar 1/3 van zijn standaard lichaamsbeweging.
Die ligt af en toe flink ontevreden te zuchten en knorren....
(Heel fijn midden in de nacht ;-) ) "

 

Je ziet wel aan Thygo dat hij niet goed in zijn vel zit... Hij ligt de laatste week constant onder het salontafeltje, mist het om in zijn bench te kunnen om te slapen, tegenwoordig staat die open sinds hij een halfjaar is en dan heeft hij de keuken en veranda voor zich, maar nu kan hij er niet in. Dit omdat, als hij alleen is, hij een kap rond zijn hoofd moet dragen. Deze kap hebben we meteen positief geassocieerd. Nu als hij de kap ziet, steekt hij zelf zijn hoofd erin om dan zijn 2 snoepjes te ontvangen, maar als hij het op heeft is hij echt heel verdrietig... hij is constant aan't blaffen,... misschien dat al deze frustraties zich nu in dit hebben geuit. Dan weet ik ook al, dat hij altijd zijn beweging heel hard nodig heeft omdat hij zich dan in zware frustratie kan uiten... Normaal is het 3x hondenschool per week gehoorzaamheid en 1x beginselen van agility en elke avond een hele grote wandeling van ongeveer een uur en zo'n grote wandeling ging hij vanaf nu 's morgen ook langzaam en opbouwend krijgen. Plus nog eens spelen met de kat, achter een lichtje lopen en touwtrekken met het baasje. Meer als de helft heeft hij nu moeten missen... Du moest hij ooit geblesseerd zijn ga ik toch veel hondenpuzzels in huis moeten halen...

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Voor mij ziet het er zo uit: hij waarschuwt je vriend, jij probeert hetzelfde en hij waarschuwt weer, jij reageert aggressief en het escaleert. 
Ik vind dat niet gek.  "

 

Tja...daarbij is het voor een hond die al gevoelig is op baknijd een enorme bedreiging als iemand bovenop zijn kop een aai geeft.

Had je vriend dit niet gedaan, dan was er niets aan de hand geweest. In de hond zijn ogen een onhondse handeling op het verkeerde moment. In die zin niet gek of buitensporig gedrag.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  
Je ziet wel aan Thygo dat hij niet goed in zijn vel zit... Hij ligt de laatste week constant onder het salontafeltje, mist het om in zijn bench te kunnen om te slapen, tegenwoordig staat die open sinds hij een halfjaar is en dan heeft hij de keuken en veranda voor zich, maar nu kan hij er niet in. Dit omdat, als hij alleen is, hij een kap rond zijn hoofd moet dragen. Deze kap hebben we meteen positief geassocieerd. Nu als hij de kap ziet, steekt hij zelf zijn hoofd erin om dan zijn 2 snoepjes te ontvangen, maar als hij het op heeft is hij echt heel verdrietig... hij is constant aan't blaffen,... misschien dat al deze frustraties zich nu in dit hebben geuit. Dan weet ik ook al, dat hij altijd zijn beweging heel hard nodig heeft omdat hij zich dan in zware frustratie kan uiten... Normaal is het 3x hondenschool per week gehoorzaamheid en 1x beginselen van agility en elke avond een hele grote wandeling van ongeveer een uur en zo'n grote wandeling ging hij vanaf nu 's morgen ook langzaam en opbouwend krijgen. Plus nog eens spelen met de kat, achter een lichtje lopen en touwtrekken met het baasje. Meer als de helft heeft hij nu moeten missen... Du moest hij ooit geblesseerd zijn ga ik toch veel hondenpuzzels in huis moeten halen... "

 

Die plastic kappen zijn een ramp. Er zijn dierenartspraktijken die mooncollars of stoffen kappen uitlenen. Of een shirt aan. 

honden page profiel Krin Krin

honden foto van Krin

Ik zou ook gaan grommen als je iedere keer zo bij mijn eten ligt te klojen. Laat die hond gewoon rustig eten. Waarschijnlijk heb je door je Training iets heel anders aan geleerd. Laat je hond werken voor zijn eten Maar neem zijn eten niet weg.

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Als ik het zo lees denk ik dat het probleem momenteel vooral is dat de hond zich nog niet lekker voelt. Dan kan het vragen van voedseldiscipline net te veel zijn.... 

Ik denk dat het vooral een combinatie van factoren is. Wat jij schrijft te doen met je hond tijdens het eten, doe ik ook wel eens. Sasha mag niet beginnen eten zonder toestemming, soms zet ik de bak neer en moet ze nog wat gehoorzaamheidsoefeningen doen eer ze toestemming krijgt. Ik ben daar eigenlijk mee begonnen omdat ze, toen we haar 2 dagen uit het asiel hadden, een bot kreeg en tegen me begon te grommen. Toen heb ik beslist om op voedselnijd te trainen, ik moet zeggen het gaat goed. 

Dus ik denk niet dat het zo zeer aan je oefening zelf ligt, maar eerder aan het moment. Hond nog pijnlijk na de castratie, uit zijn doen omdat hij niet in zijn vertrouwde bench kan en dus niet op zijn vaste troostplekje kan en dan vraag jij nog geduld bij het eten. En toen knapte het...

Zou het de komende dagen rustig aan doen, geef je hond zijn ruimte, niet te veel vragen en pak dit pas terug op als de hond zich beter voelt en weer in zijn bench kan, voldoende beweging heeft gehad, kortom, niet gefrustreerd is.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

http://www.eko4petz.nl/c-2187043/voernijd-of-voerbak-verdedigen-hond/

 

Dit gedrag ontstaat juist door het oefenen met de voerbak, de bak aanraken, weg pakken. Zo maak je het iets wat de hond wel moet gaan verdedigen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Het enige wat je kan doen om met voer te oefenen is, geef je hond iets extra lekkers in zijn bak. Laat hem verder met rust als hij eet, of het een botje is of zijn voer, maakt niet uit. Laat het in alle rust eten!

Zo leert je hond dat het een feestje is als de baas bij het eten komt, er komt nl nog iets lekkerders aan. Jij vormt zo geen bedreiging bij het eten. Als het nodig is kan je iets uit de bak pakken. 

 

Om de bak neer te zetten en eerst nog aandachts oefeningen te doen, vind ik niet kunnen. Dat is gewoon pesten.

 

Baknijd is meestal aangeleerd gedrag door invloed van de eigenaar.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Hoe bedoel je verwarrend?
 
Dat weet ik wat het grommen betekent , en heb hier ook rekening mee gehouden door me niet weg te trekken, maar natuurlijk ook niet dichter te komen, dat toen hij gromde, ik ook nog rekening hield met zijn gevoelens. Daarom dat ik nadien ook zijn leiband heb aangedaan, dit is bruikbaar vanop afstand als je hier goed mee kunt werken, en dan hou je rekening met zijn gevoelens langs de andere kant. Maar sinds zijn castratie heeft hij vele nieuwe manieren van doen, dus besef dat dit momenteel er ook mee kan inspelen, maar zo hard? "

 Grommen betekend, geef me even ruimte. Jij blijft staan, reageert dus niet op zijn grommen. 

Rekening houden met gevoelens betekend, zet de bak neer en geef hem de ruimte.

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

"  
Die plastic kappen zijn een ramp. Er zijn dierenartspraktijken die mooncollars of stoffen kappen uitlenen. Of een shirt aan.  "

 

Bij deze zo te zien nog niet ^^! Maar door iets stof buit hij zo doorheen... Het zou ook moeilijk zijn voor een t-shirt omdat het vanachter is en we zaten te denken aan een boxer van vriend maar hij is een echte acrobaat... Maar hij is er hopelijk bijna vanaf en vanaf morgen krijgt hij weer al de actie die hij nodig heeft. Zijn draadjes zitten er dan nog wel in maar de wond zal nu wel ongeveer al gesloten zijn want deze mogen er vrijdag uit!!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Dat zal ook vast schelen als de hechtingen er uit mogen!

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

" Als ik het zo lees denk ik dat het probleem momenteel vooral is dat de hond zich nog niet lekker voelt. Dan kan het vragen van voedseldiscipline net te veel zijn.... 
Ik denk dat het vooral een combinatie van factoren is. Wat jij schrijft te doen met je hond tijdens het eten, doe ik ook wel eens. Sasha mag niet beginnen eten zonder toestemming, soms zet ik de bak neer en moet ze nog wat gehoorzaamheidsoefeningen doen eer ze toestemming krijgt. Ik ben daar eigenlijk mee begonnen omdat ze, toen we haar 2 dagen uit het asiel hadden, een bot kreeg en tegen me begon te grommen. Toen heb ik beslist om op voedselnijd te trainen, ik moet zeggen het gaat goed. 
Dus ik denk niet dat het zo zeer aan je oefening zelf ligt, maar eerder aan het moment. Hond nog pijnlijk na de castratie, uit zijn doen omdat hij niet in zijn vertrouwde bench kan en dus niet op zijn vaste troostplekje kan en dan vraag jij nog geduld bij het eten. En toen knapte het...
Zou het de komende dagen rustig aan doen, geef je hond zijn ruimte, niet te veel vragen en pak dit pas terug op als de hond zich beter voelt en weer in zijn bench kan, voldoende beweging heeft gehad, kortom, niet gefrustreerd is. "

 Dit was ook de reden waarom ik er mee ben begonnen toen hij 8 weken was. Als ze bij zijn thuis zacht eten kregen, deden ze dat in 1 kommetje voor hun allen samen dus was dat toen een heel gevecht. Ik gaf hem bij mijn thuis eten en toen hij ongeveer een weekje bij ons was, was ik iets vergeten bij zijn eten te doen en als 8 weken pupje viel hij letterlijk uit naar mij. Toen ben ik begonnen met snoepjes in zijn kom te doen terwijl hij zit te eten enzo. Bij hem ging het ook altijd goed, dus denk wel dat het is zoals jij het zegt, al de frustratie van deze week en de weinige beweging. Want momenteel deze week kruipt hij vaak onder de salontafel, wat hij nooit deed, en dan laat ik hem doen en blijf uit zijn ruimte.

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

" Het enige wat je kan doen om met voer te oefenen is, geef je hond iets extra lekkers in zijn bak. Laat hem verder met rust als hij eet, of het een botje is of zijn voer, maakt niet uit. Laat het in alle rust eten!
Zo leert je hond dat het een feestje is als de baas bij het eten komt, er komt nl nog iets lekkerders aan. Jij vormt zo geen bedreiging bij het eten. Als het nodig is kan je iets uit de bak pakken. 
 
Om de bak neer te zetten en eerst nog aandachts oefeningen te doen, vind ik niet kunnen. Dat is gewoon pesten.
 
Baknijd is meestal aangeleerd gedrag door invloed van de eigenaar. "

 

wat jij zegt doe ik net, ik steek net iets lekker bij in zijn bakje!! Dit is een vleesje, of zijn lekker ruikende snoepjes voor bij de training. Hij laat dit dan ook toe en haalt het meestal al uit mijn hand voor het in zijn bakje terecht komt... Je zult ook zien bij mijn vorig antwoord waarom ik hiermee ben begonnen. Zijn bot wil ik wel kunnen afnemen, of dit al op is of niet, dit met te reden als ik bv vertrek. Hij is nogal een rare knaagbotkauwer zal ik maar zeggen. Hij ligt op zijn rug en laat op het einde als er nog 5 cm over is ofzo, dit op zijn rug rondspelen in zijn mond. Maar als ik het afneem, is het altijd ruilen voor speelgoed, snoep,...

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Bij mij was het heel simpel met 2 honden. Ze moesten gaan zitten en ik zetten de bakken naast elkaar in het rek. Als ik klaar was zei ik 'eten' en stoven ze op de bakken af en ik liep weg.
Waarom zou je het afpakken of iets bij willen doen als het al niet helemaal gaat zo als je zou willen.
Bij mijn 3de hond kon ik het weg halen op de kop aaien, weg sturen, maar dat was een uitzonderings geval.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

"  
Bij deze zo te zien nog niet ^^! Maar door iets stof buit hij zo doorheen... Het zou ook moeilijk zijn voor een t-shirt omdat het vanachter is en we zaten te denken aan een boxer van vriend maar hij is een echte acrobaat... Maar hij is er hopelijk bijna vanaf en vanaf morgen krijgt hij weer al de actie die hij nodig heeft. Zijn draadjes zitten er dan nog wel in maar de wond zal nu wel ongeveer al gesloten zijn want deze mogen er vrijdag uit!! "

 

Misschien heb je hier iets aan, voor in de toekomst na operatie. Niet te hopen uiteraard, maar je weet nooit.

http://www.medicalpetshirts.com/index.php/nl/medical-pet-shirts-nl

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: pup doet kat na?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^