Naakte chibull pup met huidproblemen HELP?!?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kikikiki

hoi hoi lieve hondenbaasjes,

 

Ik en mijn naakte chibull ( Franse bulldog gemixt met chichihuahua en Chinese naakthond) van 8 maandjes oud zijn ten einde raad. 

Zij is bij mij gekomen toen ze 6 weekjes oud was en had vrijwel geen huid problemen, alleen de zwarte puntjes die soms uit een klein pukkeltje staken. Vanaf dat zij ongv 4 maanden was zijn de pukkeltjes begonnen. Nu zij de 8 maandjes heeft bereikt worden de ontstekingen steeds erger en begint het ook te jeuken. Eerst zat het alleen op haar achter pootjes maar nu zit zelfs haar hele nekje onder de grote bulten.

zelf heb ik helemaaaal geeeen verstand van naakthondjes of hun huidje en kan ik al helemaal niks vinden over de verzorging van een naakte chibull en zit echt met mijn handen in het haar! 

Ik hoop dat jullie misschien nog ideetjes hebben voor me ? Dan hoor ik het graag!

 

kusjes en pootjes Kiki en minimouse.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Naakte chibull pup met huidproblemen HELP?!?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Nou, dat is nog eens een interessante mix van honden zeg.....leuk! heb je er ook een foto van? En dan een close-up van de huidproblemen?

 

Wat heb je er tot nu toe aan gedaan? Wat zegt de dierenarts?

Zou het voedselallergie kunnen zijn?

Heb je de rasvereniging van de naakt honden al eens benaderd, die weten ongetwijfeld veel meer over vachtloze hondjes.

 

Als de dierenarts er niet uitkomt zou ik sowieso contact gaan opnemen met een dermatoloog, voordat je van alles maar gaat uitproberen......

Want dat is nog niet zo makkelijk denk ik.

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Misschien speelt een allergie hier een rol in.

Dat is het eerste wat bij mij opkomt maar misschien dat andere forum leden ook nog een goed ander idee hebben.

 

Het kan een voedselallergie zijn maar ook een omgevingsallergie. Denk aan mijten, gras, pollen etc.

Een diersoort waar honden vaak niet op reageren is lam. Misschien is het een idee voor je om je hondje een paar weken op een goede lam brok te zetten. Wolfsblut heeft bijvoorbeeld goede brokken. Je kan ze bestellen op food4pets.be.

 

Wil je het echt zeker weten dan kan je bij de da altijd een allergie test laten doen. Deze kan dan zien waar je hondje niet tegen kan.

Mits het natuurlijk een allergie is waar je hondje last van heeft.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

" Nou, dat is nog eens een interessante mix van honden zeg.....leuk! heb je er ook een foto van? En dan een close-up van de huidproblemen?
 
Wat heb je er tot nu toe aan gedaan? Wat zegt de dierenarts?
Zou het voedselallergie kunnen zijn?
Heb je de rasvereniging van de naakt honden al eens benaderd, die weten ongetwijfeld veel meer over vachtloze hondjes.
 
Als de dierenarts er niet uitkomt zou ik sowieso contact gaan opnemen met een dermatoloog, voordat je van alles maar gaat uitproberen......
Want dat is nog niet zo makkelijk denk ik.
  "

 

Niet leuk, dit is een van de nieuwe hippe broodfokmixen die geregeld op Marktplaats verkocht worden en er ook op dit moment weer op staat. Kruisingen met naakthonden zijn vrijwel altijd ongezond, er moet niet mee gekruist worden 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Is dat zo Maryse? Dat wist ik niet. Ik kom nooit op marktplaats dus die trends mis ik dan

 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

"  
Niet leuk, dit is een van de nieuwe hippe broodfokmixen die geregeld op Marktplaats verkocht worden en er ook op dit moment weer op staat. Kruisingen met naakthonden zijn vrijwel altijd ongezond, er moet niet mee gekruist worden  "

 

Heel erg offtopic maar hiermee zeg je eigenlijk alle naakthonden zijn ongezond. Ik heb een *#*@!^ hekel aan al die lompe mixen maar hoezo bijna per definitie ongezond?

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Ik heb inderdaad ook gehoord dat het nogal precies komt met de huid van naakthonden, het is een ras wat sneller huidproblemen heeft dan veel andere rassen. Ook mixjes kunnen daar natuurlijk last van krijgen. 

 

Sowieso heb ik het idee dat je je hondje van een verkeerd plekje hebt... Pups mogen niet naar een nieuw baasje voordat ze 7, en liefst 8 weken zijn. Daarbij zijn van zowel de naakthondjes, als de franse bulldog en de chihuahua genoeg erfelijke aandoeningen op te noemen. Dus een combinatie van deze rassen is helemaal een erg onhandige keuze. Mag ik vragen waar je je pup gekocht hebt? Vooral broodfokkers en andere onverantwoordelijke types fokken met dit soort hondjes, en met dit soort modenamen... Ze vermengen dan de namen van de rassen in de kruising zodat de 'klant' het idee heeft dat hij of zij een écht ras in huis krijgt. Terwijl het een vuilnisbakje is. Niks tegen kruisingen, maar ze hebben tegenwoordig net zo veel kans om erfelijke aandoeningen te hebben dan de gemiddelde stamboomhond. Daarom moet een fokker juist fokken met honden waarvan de afstamming bekend is (om zo ziektes in de voorouders te traceren), en alleen fokken met honden die deze ziektes niet hebben. Als je een kruising fokt is dat vaak onbekend. En helemaal als je een pup hebt met drie van die 'zwakke' rassen, is de kans groot dat je een hond koopt die vroeg of laat met een of meerdere ziektes blijkt te kampen... 

 

Ik hoop dat je uit kunt vinden waar de problemen vandaan komen, maar ik denk dat je je wel voor moet bereiden op de mogelijkheid dat het een erfelijk probleem is... En dus waarschijnlijk onbehandelbaar, of slecht te behandelen. Ik hoop het niet voor je, maar de kans is wel degelijk aanwezig. 

 

Misschien kan Wichita je helpen, zij is fokker, en heeft zowel Chihuahua's in huis, als naakthondjes...

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ehh dames, kijk es naar je benen... Bultjes met zwarte puntjes: haarzakjes met doorkomende haartjes, mogelijk ontstoken?

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Denk dat je best begint met eens goed te scrubbdn en daarna de juiste producten gebruikt voor het velletje, net zoals bij de chinese naakthond.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik zou een dermatoloog raadplegen.

Zitten in Amsterdam, Utrecht, Oisterwijk en Rhenen.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Een chibull? Met 6 weekjes al in huis?
Weet je zeker dat ie niet bij een broodfokker vandaan is?
Het lijkt me een aparte kruizing.
Misschien zouden er wel haartjes groeien alleen onderhuids waardoor er irritaties onstaan?
Heb dit wel is gezien alleen dan bij een mens.
Het leek op een pukkel, maar wanneer ie chirurgies geopens werd, was het allemaal haar die niet goed gegroeid zijn.
Verder ben ik geen arts, het zou net zo goed een allergie kunnen zijn op iets.
Maar omdat ik het zo'n vreemde kruising vind, zou ik het niet gek vinden als er toch een haarstruktuur zou zijn die niet goed gegroeid is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  
Niet leuk, dit is een van de nieuwe hippe broodfokmixen die geregeld op Marktplaats verkocht worden en er ook op dit moment weer op staat. Kruisingen met naakthonden zijn vrijwel altijd ongezond, er moet niet mee gekruist worden  "

 Daar heeft ze weinig aan aan dit bericht, ik zou je advies willen geven kijk eens in een dieren kliniek naar een dermatoloog.   Daar kunnen ze uitgebreid je hondje testen opwar er aan de hand is en je misschien helpen, succes, en ik hoop dat er snel een oplossing voor je hondje is.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Allergie zou ik zeker niet uitsluiten en qua verzorging en voorkomen van huisproblemen misschien toch verdiepen in de naakthond?

Mogelijke allergieen zijn al genoemd, maar ook mogelijk dat deze huid extra zorg en aandacht nidig heeft. Bedoel huid is kwetsbaar. En word niet beschermd tegen weers en omgevings factoren.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Huisproblenen moet huidproblemen zijn. Verder denk ik dat het niet verkeerd is om de raad van Willemijn op te volgen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geef advies op haar vraag, ze heeft deze hond al een poosje, en het heeft geen zin om topic opener te wijzen dat het te jong is en verkeerde fok is als ze hier wat langer is dan gaat ze dat best wel beseffen, maar probeer nu haar een advies te geven wat te doen !!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Geef advies op haar vraag, ze heeft deze hond al een poosje, en het heeft geen zin om topic opener te wijzen dat het te jong is en verkeerde fok is als ze hier wat langer is dan gaat ze dat best wel beseffen, maar probeer nu haar een advies te geven wat te doen !! "

 

Eens!

honden page profiel kikikiki

Dankjewel voor alle lieve tips en trics en ga zeker even naar de honden dermatoloog daar had ik nog niet aan gedacht super!

 

voor de mensen die op het moment erg veel commentaar hebben op mijn hondje. Ja ik ben mij er bewust van dat 6 weken veel te vroeg is om een pup in huis te krijgen. Ik heb de pup van mijn ex vriend gekregen en dus kan ik hier weinig aan veranderen of aan het feit waar zij vandaan komt. Wel kan ik hopelijk wat veranderen aan haar huid probleempjes en daar zou ik dan ook graag advies over willen. Al het andere vind ik persoonlijk erg onnodig vooral de manier waarop het aangekaart word. Ik ga niet voor "hippe nieuwe mode namen" maar hou erg veel van dit beestje en zou graag zsm een oplossing hebben.

 

Nogmaals bedankt. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Kiki, waar woon je?
Ik zelf heb goede ervaringen met de dermatoloog in Oisterwijk.

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

" Dankjewel voor alle lieve tips en trics en ga zeker even naar de honden dermatoloog daar had ik nog niet aan gedacht super!
 
voor de mensen die op het moment erg veel commentaar hebben op mijn hondje. Ja ik ben mij er bewust van dat 6 weken veel te vroeg is om een pup in huis te krijgen. Ik heb de pup van mijn ex vriend gekregen en dus kan ik hier weinig aan veranderen of aan het feit waar zij vandaan komt. Wel kan ik hopelijk wat veranderen aan haar huid probleempjes en daar zou ik dan ook graag advies over willen. Al het andere vind ik persoonlijk erg onnodig vooral de manier waarop het aangekaart word. Ik ga niet voor "hippe nieuwe mode namen" maar hou erg veel van dit beestje en zou graag zsm een oplossing hebben.
 
Nogmaals bedankt.  "

 Trek je maar niet te veel aan hoor, van sommige opmerkingen. Iedereen hier bedoelt het goed, en is erg begaan met dieren, waardoor er soms iets te gehaast gereageerd word.

 

Een goede dermatoloog zal je inderdaad waarschijnlijk verder kunnen helpen. De naakthondjes hebben een gevoelige huid die een bepaalde verzorging vereist.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Dankjewel voor alle lieve tips en trics en ga zeker even naar de honden dermatoloog daar had ik nog niet aan gedacht super!
 
voor de mensen die op het moment erg veel commentaar hebben op mijn hondje. Ja ik ben mij er bewust van dat 6 weken veel te vroeg is om een pup in huis te krijgen. Ik heb de pup van mijn ex vriend gekregen en dus kan ik hier weinig aan veranderen of aan het feit waar zij vandaan komt. Wel kan ik hopelijk wat veranderen aan haar huid probleempjes en daar zou ik dan ook graag advies over willen. Al het andere vind ik persoonlijk erg onnodig vooral de manier waarop het aangekaart word. Ik ga niet voor "hippe nieuwe mode namen" maar hou erg veel van dit beestje en zou graag zsm een oplossing hebben.
 
Nogmaals bedankt.  "

 Kiki, je zit hier op een forum dat zich heel erg uitspreekt voor verantwoorde fokkerij, het is geen wonder dat er dan mensen zijn die opmerkingen maken over de kruising die je hebt. Nu heb jij je pup gekregen (al is daar ook wel wat van te zeggen ), maar er zijn genoeg mensen die hier op het forum komen en de ballen verstand hebben van hun hond. Of 'm alleen maar gekocht hebben om de naam of het uiterlijk.

 

Misschien (het is maar een tip) is het een goed idee om eens te googelen op 'broodfokkerij honden', dan zie je vanzelf waarom o.a. ik je waarschuw voor dat soort praktijken. En ja, het staat los van je probleem, maar als topicstarter (TS) krijg je vaak genoeg te maken met afwijkende antwoorden, dus dat is niet iets om je al te druk om te maken

 

Wat betreft je vraag: die pukkeltjes kunnen een allergie zijn, daarvoor zou je bij de dierenarts (DA) een allergietest kunnen doen. Die zijn alleen erg duur... Heeft je hondje het altijd, of alleen bepaalde periodes? En op welke plekken precies? Je schrijft op de pootjes, maar waar op de poten? En ook op andere plekken? 

 

Wat ook invloed heeft op de huid, is het eten dat je geeft. Geef je brokken, of vers vlees? En welk merk? Over het algemeen zou ik iedereen aanraden om de hond vers vlees te voeren, dit is veel beter dan het gros van de brokken dat tegenwoordig verkocht word. En vlees is niet eens zo duur, ik ben per maand ongeveer 30 euro per maand kwijt aan voer. Mijn hond is 18 kilo en krijgt gemiddeld 650 gram op een dag. Jouw hondje zal aardig lichter zijn denk ik, dus dan kost het vlees helemaal geen drol

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Toch vind ik ook dat zomaar beginnen te kruisen van verschillende echte  rassen, dat daar op de duur dingen gaan gefokt worden waar we nog kunnen van schrikken. 

 

Verder wens ik Ts natuurlijk ook toe dat haar hondje van zijn huidprobleem wordt verlost. 

Ze heeft het hondje nu, dus verdient ze hulp van hier om dit probleem op te lossen. 

 

Ik hoop echt dat haar veel te jong en ziek pupke  er heelhuids doorkomt. Hem staan nog enkele belangrijke cruciale weken te wachten....voor hij uit de gevarenperiode is. 

 

Ik vind er niks verkeerd aan dit even te vermelden hoor, kan ze extra goed opletten.

 

 

 

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Ik zou advies vragen aan iemand die bekend is met naakthonden. Die huid heeft een bepaalde verzorging nodig en is gevoeliger voor "pukkels".

honden page profiel kikikiki

Ik weet niet hoe ik onder iemand direct reageer sorry dus antwoord even zo.

 

ik ben begonnen met natvoer toen zij bij mij kwam en al snel over gegaan op Royal Canin. Omdat mijn grote hond vers vlees krijgt heb ik besloten haar dat sinds een paar maandjes ook te geven (lam en rund) kost idd niks en leek mij ook het beste.

 

de wat kleine bultjes zitten op haar achter boven beentjes. En de echte ontstekingen over het gehele nekje. Sinds twee weken heeft zij ook echt puistje gekregen op haar ruggetje precies in het midden en dan gewoon echt puistjes zoals jij en ik die kennen met een wit kopje.

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Wat vervelend voor je hond. ik weet dat er in Wageningen een goede dermatoloog is, de kliniek heet de wagenrenk.

ik hoop dat je in de buurt woont en dat je hondje snel weer beter word.   

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Ik weet niet hoe ik onder iemand direct reageer sorry dus antwoord even zo.
 
ik ben begonnen met natvoer toen zij bij mij kwam en al snel over gegaan op Royal Canin. Omdat mijn grote hond vers vlees krijgt heb ik besloten haar dat sinds een paar maandjes ook te geven (lam en rund) kost idd niks en leek mij ook het beste.
 
de wat kleine bultjes zitten op haar achter boven beentjes. En de echte ontstekingen over het gehele nekje. Sinds twee weken heeft zij ook echt puistje gekregen op haar ruggetje precies in het midden en dan gewoon echt puistjes zoals jij en ik die kennen met een wit kopje. "

 Onder de naam van degene die je wilt quoten (citeren, zoals ik jou nu citeer) staat de datum wanneer de reactie geplaatst is, met daarnaast de tijd en het woordje 'quote'. Als je op dat woordje klikt krijg je een normaal venster om te reageren, maar zie je de reactie van die persoon er ook bij staan. Zo kun je direct op iemand reageren. 

 

Het is in elk geval goed dat je over bent gegaan op vers vlees (je bedoelt diepvriesvlees toch?). Royal Canin is niet het beste merk (wel 1 van de meest commerciële, waardoor mensen snel denken dat het ook goed is). Hoe lang ben je nu al overgegaan op vlees? Nog wel een algemene tip over het geven van vers vlees... Je schrijf dat je lam en rund geeft, maar een hond moet in de 2 weken tenminste 3 verschillende diersoorten eten om zo genoeg variatie in het diëet te houden... Ik heb mijn hond bijvoorbeeld te lang alleen maar rund en kip gegeven, nu heeft ze voor beide een enorme allergie ontwikkeld. Dus ik zou echt meer diersoorten gaan geven. Ik weet niet waar je woont en hoe groot je vriezer is, maar ik weet dat bijvoorbeeld Dogmeat (voorheen Degomeat) en Herby Vers aan huis leveren. En zij hebben een goede variatie aan verschillende diersoorten in het assortiment...

 

Misschien een gekke gedachte, maar kan het zijn dat haar problemen hormoongerelateerd zijn? Ze zal straks denk ik ook loops worden, ik zou even in de gaten houden of het daarna ook beter word (of juist minder). 

 

 

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

De verzorging van een naakthond is vrij intensief. Zou je een foto kunnen maken? Van de huid, vooral de plekken met de problemen op de huid.

Hoevaak was je je hond? Smeer je nog met iets? Is de huis donker of licht van kleur?

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

"  
Heel erg offtopic maar hiermee zeg je eigenlijk alle naakthonden zijn ongezond. Ik heb een *#*@!^ hekel aan al die lompe mixen maar hoezo bijna per definitie ongezond? "

 

Het naakte gen is een heel gevoelig iets om mee te fokken. Daar komen ook die ugliest dog contest hondjes vandaan met misvormde lijfjes en geen tanden. Ik persoonlijk ken alleen ongezonde kruisingen naakthond x chihuahua, ze hebben vrijwel altijd huid- en/of gebitsproblemen (degene die ik gezien heb dus), gooi nog even lekker een franse bull in de mix en voila. Hier heeft TO misschien niks aan maar als mensen gaan reageren met oh wat een leuke kruising van hondjes terwijl iedereen hier zo tegen de broodfok is moet ik toch echt reageren. 

 

Toevallig is de chinese naakthond zelf helemaal niet zo'n ongezond ras als deze op een goede manier gefokt wordt. Maargoed ik had ver weg moeten blijven van dit topic want ik word er alleen maar verdrietig van. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Sorry Maryse, maar ik vind het dan wel heel jammer dat je vanuit jouw ervaring niet ingaat op de vraag van Kiki.
Wellicht heb je tips over huidverzorging waar ze iets aan heeft.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

http://www.dierennieuws.nl/forum/smf/index.php?topic=17527.0

 

Dit lijkt een beetje op de klachten van je hondje. Hier neigen ze erg naar voeding gerelateerde problemen.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

" Sorry Maryse, maar ik vind het dan wel heel jammer dat je vanuit jouw ervaring niet ingaat op de vraag van Kiki.
Wellicht heb je tips over huidverzorging waar ze iets aan heeft. "

 

Je hebt helemaal gelijk S@nt@, ik word gewoon een beetje boos van deze kruisingen, omdat de hondjes er het slachtoffer van zijn  Maar ik zal mijn best doen!

 

Ik vind het vooral erg jammer dat TO al 7 maanden een kruising naakthond heeft maar zegt 0% procent verstand te hebben van de verzorging ervan. Daar verdiep je je toch in als je hondje krijgt? Dan had er misschien een hoop ellende voorkomen kunnen worden. Maargoed daar is niks meer aan te doen.

 

Het is lastig om tips te geven omdat ik niet weet ik welke mate het hondje naakt is, aangezien er nog 2 rassen doorheen zitten. In principe moet een chinese naakthond geregeld gewassen worden met goede shampoo en conditioner (om de 2 weken minimaal), ik gebruik daarvoor bijvoorbeeld Special Grooming (Pear Royale Shampoo en Argan Oil Conditioner). Daarnaast kan je de huid dagelijks behandelen met pure aloë vera of pure amandelolie, en dan kan je ze ook nog maskers geven maar daar heeft Wichita meer verstand van want daar doe ik niet aan

 

Maar het is het belangrijk dat TO eerst naar de DA en dermatoloog gaat, dat lijkt me duidelijk. De behandeling van puistjes e.d. heb ik zelf weinig ervaring mee want Sterre heeft nauwelijks puistjes gehad, maar naakthonden kunnen hier in de puberteit wel wat meer last van krijgen, net als mensen. Het baasje van Sterre's broertje gebruikte hier iets van Tea Tree ofzo voor.

 

Ik kan TO alleen maar aanraden zich te gaan verdiepen in de rassen waar haar kruising uit is opgebouwd, want zoeken naar de verzorging van een naakte chibull levert natuurlijk niks op. Ga je echt verdiepen in de verzorging van naakthonden, want ondanks dat ze geen vacht hebben, hebben ze wel veel onderhoud/verzorging nodig...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Naakte chibull pup met huidproblemen HELP?!?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^