Niezen/proesten hond UPDATE: DA geweest.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Senna heeft al tijdje dat hij erg veel niest/proest. Nu wordt het alleen maar erger. Wanneer die loopt, wanneer die wakker wordt of wanneer hij gewoon ergens ligt ofzo. Ene keer 1x maar ook wel aantal keer achter elkaar aan 1 stuk door. Hij niest sowieso met tussen pozen de hele dag.

Senna zijn nies:

 

Nu heeft hij ook ineens weer last van het volgende. (zie onderste filmpje) Dit had hij al als puppy, toen was het weg en nu komt het weer opzetten. Het filmpje is van ze puppy tijd. Als ik dan me hand voor ze neus doe en over de keel wrijf, slikt hij het weg en is het over.

 

 

 

We gaan sowieso naar de dierenarts hiermee maar ik ben benieuwd wat jullie ervan zeggen. Of jullie het zelf kennen, ergens aan kunnen linken of hebben mee gemaakt ofso. Tips zijn ook welkom!

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Die eerste nies ken ik, Binky doet het dagelijks honderd keer. Pure uiting van opwinding en zijn geval. Het is als we gaan spelen, naar buiten gaan, samen gaan rennen, etc. Of als ie me uit gaat dagen, dan niest ie ook. :P

 

Die tweede, geen idee. Als het opgewekt kan worden door over z'n keel te aaien, dan is het inderdaad verstandig even naar de dierenarts te gaan!

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Die eerste herken ik ook en is bij yara idd ook enthousiasme. 

Ze doet het als we gaan lopen en bijvoorbeeld op de hondenschool. 

 

Die 2e herken ik niet.

Ik ben wel benieuwd wat de da zegt. 

Succes

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Haha.., leuk al die niezende hondjes..., ik herken ook de opwindings- / uitdagings- nies..., hier doet Misty dat vooral.

 

Het tweede filmpje en je beschrijving erbij zou reverse sneezing kunnen zijn, maar daar heb ik geen ervaring mee.

Hoe dan ook verstandig om even aan de DA te laten zien en beoordelen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Bij het eerste filmpje is het niezen. Doet de hond ook wel als hij/zij heel blij is; bij Senna in dit geval bij opwinding, omdat ze het fijn vindt om naar buiten te gaan.

 

Tweede filmpje is reversed sneezing (omgekeerd niezen). Dit kan je stoppen door even je handpalm voor de neusgaten te houden en over de keel te wrijven tot je hond slikt. Als dit vaak voorkomt, kan je de dierenarts vragen om de keel en neus na te kijken.

 

http://www.dierenkliniekdekempen.nl/gezelschapsdieren/uw-hond/aandoeningen-bij-de-hond/reverse-sneezing

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Die eerste, daar lag hij een beetje op zijn rug te slapen toch? 

Ala gijs op zn rug gelegen heeft en zich dan weer omdraait moet hij vaak niezen.. 

 

die tweede lijkt me ook reversed sneezing 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

het is nu toevallig dat hij op zijn rug ligt. Hij heeft het de hele tijd ook met niet opwindende of blije dingen. En het wordt steeds meer het genies en dat andere komt dus ook ineens terug. Dacht ook reverse sneezing.

 

Bedankt voor de link!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Puck hier die niest ook wel eens. Meestal uit opwinding of wanneer ik met Deo, parfum of haarlak aan het sprayen ben. 

Dat laatste Filmpje, dat doet puck ook.  Ik denk altijd dat ze het benauwd heeft ofzo.

Maar het zou ook net zo goed reverse sneezing kunnen zijn.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Hier 2 honden die wel eens reverse snezing hebben, wat helpt is, of de neus dichtknijpen en wachten tot de hond slikt, maar liever gewoon iets lekkers geven, dat helpt meestal ook wel.

honden page profiel ChristelChristel

honden foto van Christel

Hmm mijn pup deed het ook toen ik haar net had.. de DA zei dat het wss door wormen kwam? Kennelhoest dachten ze niet dat het was.

Ik heb antibiotica gehad en een hoestdrankje.. nu is hij er bijna vanaf.

 

Ben benieuwd wat er is met jouw hondje.. veel succes in ieder geval!

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Reversed sneezing gebeurt hier ook veel door Gin, vaak nadat er iets totaal niet boeiends gebeurt wat ze domweg even niet snapt of kan plaatsen. Vaak is het met een paar aaien zo weer over (meer geruststelling dan iets anders, denk ik). 

 

Winter is hier de proester, die niest echt alsof hij een insult heeft  ik ben niet zo'n stofzuiger held, die snorkelt  gewoon stof zijn neusgaten in 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Dierenarts zij dat het reverse sneezing is. Vanmiddag met filmpjes langs geweest. Aan ons verhaal wil ze Senna zijn luchtwegen ect. checken. Dus morgen een afspraak voor een ckeck. Op zijn verjaardag nog wel haha.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Senna heeft dus Reverse sneezing. Dit zal hij altijd houden en komt meer naar voren wanneer zijn keel of luchtwegen geïrriteerd zijn (bijvoorbeeld kennelhoest) Senna blijkt nu ook een irritatie van iets te hebben (van daar dat vele abnormale niezen) maar ze luchtwegen ect. waren allemaal prima. Hij heeft pijnstillers en ontstekingsremmers gekregen wat moet helpen. Zo niet, moet hij antibioticakuur.

Al paar daagjes bezig en moest in een week wel verschil komen of over en dat is er dus nog niet. Morgen bellen voor vrijdag een afspraak even voor het weekend. Dan zal hij wel antibioticakuur krijgen. Ze zijde ook dat we Senna vaker moesten enten voor kennelhoest omdat Senna daar door de reverse sneezing snel aanleg voor heeft om te krijgen.

Dat Reverse Sneezing zal hij altijd houden. Is gelukkig niks ernstig alleen vervelend voor hem en voor ons. Kunnen hem helpen door neus gaten dicht te doen tijdens een aanval of snoepje geven, snoepje helpt beter bij Senna dan slikt hij meteen. En om te voorkomen dat Senna steeds aan antibiotica moet, hebben we die ontstekingremmers extra mee zodat wanneer Senna weer meer last van reverse sneezing krijgt we dat kunnen geven en het dan niet erger wordt de irritatie.

Volgende forumvraag: kleinste chihuahua ter wereld
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^