Gedragsverandering

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Celinaals (Gast)

Goeiedag,   Een vriend van mij heeft een rottweiler en de laatste tijd zie je veel gedragsverandering bij hem. Ze zijn sinds kort op zichzelf gaan wonen sindsdien zie je de verandering. Boyd de rottweiler is een hele lieve hond. Hij kan goed opschieten met iedereen en is een allemansvriend vriend. Het is wel een dominante hond.  Alleen als je met je gezicht te dicht bij zijn kop in de buurt komt kan hij nog wel is zachtjes gaan grommen en gaan zijn haren aan het einde van zijn rug bij zijn staart omhoog staan. Verder doet hij niks.  Dit heeft hij nog nooit bij zijn baas gedaan maar sinds ze met ze 2e wonen doet hij dit ook bij hem.  Hij ligt veel in de gang wat hij eerst ook niet altijd deed. Als je hem roept op een normale toon komt hij voorzichtig naar je toe lopen en geeft hij een half pootje terwijl je niks zegt alsof hij sorry wil zeggen dat ie iets fouts heeft gedaan. Als er met hem gespeeld word of een lange wandeling word gemaakt is er niks aan de hand maar als zijn baas even weg is en daarna weer terug komt lijkt hij wel boos te zijn omdat hij alleen is gelaten.  Als zijn baas ook weg is eet hij niet. Dit was voorheen ook wel is het geval maar nu is het elke keer.   Weet iemand waardoor dit kan komen en wat eraan gedaan kan worden? Hij zit er erg mee dus alle tips zijn welkom!   Groetjes Celina

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het lijkt wel alsof de hond het allemaal niet meer vertrouwd en moeite heeft met de veranderingen.

 

Is de hond medisch wel in orde? Hoe oud is de hond?

 

 

Ik zou in elk geval voorzichtig zijn. Een gezicht dichtbij een hond zou ik alleen doen met mijn eigen hond, en dan nog als dat spontaan zou gaan vanuit de hond uit, niet opdringen. Voor veel honden kan dat toch dreigend overkomen.

 

Hoe gaan de mensen met hem om?

 

ik zou zelf opnieuw het vertrouwen gaan winnen, dmv een paar regeltjes voor mezelf

 

stem en houding altijd kalm en rustig naar de hond toe

de hond met rust laten als hij eet

de hond met rust laten als hij op zijn eigen plekje ligt

niet naar hem toe lopen, de hond liever rustig vriendelijk naar je toe roepen als je iets van hem wil, geen druk hierbij, als hij dit niet prettig vind laat hem maar.

geen commando's of oefeningen onder druk, wel leuke ontspannen bezigheden

altijd duidelijk zijn, veel problemen ontstaan door miscommunicatie of aannames van de eigenaar die niet kloppen

genoeg beweging

genoeg geestelijke uitdaging (wat ook weer goed is voor het zelfvertrouwen waardoor hij beter alleen kan blijven, ik denk niet dat de hond boos is, maar nog niet lang alleen kan blijven in de nieuwe omgeving)

 

http://www.moniquebladder.nl/blog/2013/03/04/veilig/

 

http://www.moniquebladder.nl/blog/2011/10/13/verlatingsangst/

 

Ik zou als ik de vriend was ook de lichaamstaal van zijn hond goed leren kennen haren omhoog en knorren kan  spanning, stress, zich bedreigd voelen, of zelfs angst zijn. De hond wil dan graag afstand. Spreek hem dan rustig even toe en kalmeer hem, even een klein zoekspelletje doen bijv. dat de hond samen met zijn mens iets leuks doet, dat is goed voor de vertrouwensband

 

https://www.youtube.com/watch?v=00_9JPltXHI

 

 http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

Hoi ,

 

Ik zou je hond meer ruimte geven in zijn persoonlijke zone en het contact meer van je hond laten uitgaan .(dus niet onnodig naar je toe roepen )

Dat hij meer in de gang gaat liggen lijkt me dat hij de situatie wil ontvluchten en meer rust nodig heeft (bedoel geen rust omdat hij moe is ,maar omdat het hem te druk of te veel is, of de situatie niet vertrouwd  )

Samen dingen doen zoals wandelen ,spelen ,etc is goed om een band op te bouwen dus vooral blijven doen !

Is je vriend streng naar de hond ,of hoe corrigeert hij de hond (zie dit niet als een aanval maar het kan helpen om een beter zicht op de situatie te krijgen ,zodat we beter advies kunnen geven )

Normaal passen honden zich snel aan nieuwe situaties aan ,zeker  voor een zelfverzekerde hond moet dit geen probleem zijn .

De hond lijkt mij in dit geval wat onzeker /wantrouwend / ,hier kan dat grommen ook vandaan komen en dit lijkt me geen dominantie .

Dat niet willen eten als de baas er is zou ik geen aandacht aan geven dan eet hij maar als de baas er wel is ,hoe minder druk je op deze hond legt hoe beter

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^