Euthanasie Kosten voor hond.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

Hallo lieve mensen, ik ben nieuw hier in dit forum , is er iemand hier al kent of ervaring hebben over Hond euthanasie kosten door de dierenarts? Deze maand, moesten we onze hond in latenslapen en besloten we om zijn lichaam gecremeerd. na de euthanasie dierenarts zei dat we, de lichaam van onze hond op hun plaats konden achtergelaten zodat het crematorium de lichaam van onze hond kan ophalen. in totaal moeten we de dierenarts € 200 euro betalen en met verbazing realiseerden ons dat € 50 van de total bedrag is de kost voor onze hond lichaam in de koeling bewaren. iemand van het crematorium nam het lichaam van onze hond binnen 3 uur na de euthanasie, en kregen we de bevestiging van het crematorium zelf via telefoon. ongeveer 10 jaar geleden hadden we onze kat gecremeerd en ook achtergelaten door de dierenarts en we hoorden niets te betalen voor dit soort bewaren kosten.

 

Mijn vraag is dit een normaal / gewone praktijk van de dierenarts om meer geld te melken van ons? Ik denk dat is schandalig, aangezien niemand van dierenartspraktijk vertelde ons dat we meer moeten betalen voor deze vorm van dienstverlening. Ik will graag van jullie horen, bedankt en sorry voor mijn slechte nederlands.

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

als we van tevoren weten over deze kosten, konden we onze eigen hond meenemen naar het crematorium dat is minder dan 10 km afstand van de dierenarts kliniek.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Onze dierenarts heeft hier geen extra kosten voor aangerekend. En de praktijk is bij hem thuis en het was toen al avond, dus, denk ik dat de hond in zijn eigen koeling is gegaan tot 's anderendaags.

 

Vind het overigens weer effe moeilijk om het hierover te hebben. Mijn meisje in de diepvries of koelkast?!

Weet dat dat nu eenmaal zo is, maar heb het er weer even heel moeilijk mee. Sorry.

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie

in ons geval, ik denk niet dat ze zetten lichaam van de hond in de vriezer of koelkast, maar gewoon in de andere kamer voordat iemand van het crematorium kwam en die ook niet erg lang.

We vonden dit zeer verontrustende dat de dierenarts kliniek nog wilde meer geld van de trieste situatie. Ik heb  neet gekeken in een website die we een dierenarts kunnen vragen om ons huis te komen en doen de euthanasie, en het kost veel minder dan in de dierenarts kliniek / praktijk.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Heb je aan je dierenarts gevraagd hoe het zit? 

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

wauw, dat is wel heel veel geld;

enige ervaring dat ik heb, was 100 euro voor inslapen en ophalen.

 

(en ook een pup laten inslapen, heb ik 17 euro ofzo moeten voor betalen, die heb ik wel mee genomen naar huis en zelf begraven)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik vind dit ook niet kunnen hoor, 50€ euro extra om even het lichaam bij te houden.  Stellen ze het nog zelf voor , dan zou je denken dat het gratis is......

 

Indien er geen crematie volgt dan belt de dokter zelf  Rendac in Belgie bv, en die komen het dan ophalen. Zelfde in een asiel.....

misschien vragen die een kleine som maar zeker geen 50€ 

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Het gebeurt dus t kan. Ik was voor inslapen bij mij thuis, ophalen en cremeren meer dan 300 euro kwijt. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Sterkte trouwens met het overlijden van jullie hond.

honden page profiel KruyfieKruyfie

honden foto van Kruyfie


Bedankt Keeshet is toch zeer moeilijk voor onsonze hond was een deel van ons leven voor meer dan 10 jaar. Maar we willen niet zijn leven met lijden te verlengen : er is  geen remedie voor hersentumor , speciaal voor een hond met zijn leeftijd. Gisteren heeft mijn man de dierenarts gebeld en uitleg gevraagd over de kosten van de gekoelde opslag. Want we kregen informatie van het crematorium dat onze hond niet in de koelruimte in dierenarts was opgeslagenmaar gewoon in het afscheidskamer. Iemand van de administratie zei het is gewoon een standaardprocedure en bood excuses aan. Ook zal het bedrag worden teruggestort.  Als we niet gebeld hadden, hadden ze gewoon het geld in hun zak gestopt.  Gek hè ? Hoevaak zal dat met anderen gebeurd zijn??Mede door dit alles hebben wij ons vertrouwen in deze dierenkliniek verloren en zullen in de toekomst een andere zoeken. Deze kliniek is gewoon te commercieel geworden en niet meer voor  het welzijn van de dieren.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wel netjes dat ze t geld terugstorten, maar ik kan me voorstellen dat je er een raar smaakje aan over houdt.

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Sterkte met het verwerken van het verlies van je hondje.

 

Spijtig als dierenartsen niet bij voorbaat zeggen wat iets gaat kosten als het om een vast bedrag gaat en zeker dat ze je dan niet zeggen wat de andere mogelijkheden zijn als je een bepaalde kost niet wil aangaan.

 

Goed dat ze terugstorten, zeker na wat je van de mensen van het crematorium hoorde...

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^