Vals grommen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IngridIngrid

We hebben een leuke Am'Staff Cayenne. We hebben enkele probleempjes waarvan ik niet weet hoe ze oplossen. Telkens als we iets ander krijgt dan haar vastre brokken om te eten begint ze behoorlijk vals te grommen zodat enkel ik haar nog durf vast te pakken om haar vervolgens even vast te zetten. Maar zelfs naar mij tracht ze dan te bijten. Als ik de groenten, vlees, brood ...in haar kom heb gedaan, tracht de ik kom af te pakken. Dan even te wachten en dan de kom vast te houden en haar verder te laten eten. En dan gaat het vrij goed. Maar als een iets in haar mand heeft meegenomen of op haar mat, dan doet ze er alles aan om je te bijten. Ik weet dat ze enkel haar eten beschermt. Maar ik heb reeds vele malen intussen op bovenstaande manier haar trachten duidelijk te maken dat we niets afpakken van haar maar er gewoon bij willen zijn zodat ze ons aanvaard bij haar eten.Mijn vriend heeft stilaan behoorlijk bang als ze zo gromt. De kids laat ik dan bij haar uit de buurt gaan. 

Een ander probleem is dat ik vrees dat we 2 hondjes zijn die beide de baas willen zijn. Cayenne zit nu in haar puberteit, onze Buddy gaat er stilaan aan beginnen. Cayenne overmeestert Buddy behoorlijk en gaat er geregeld op liggen en boven staan. Ook heeft zij haar dominantie al getoond door Buddy tegen de kast te duwen en met haar gat hem tegen te houden. Maar buddy is er niet voor te  vinden. Het is niet allemaal negatief hier, ze spelen ook met elkaar. Afwisselend gaan ze op hun rug liggen en geven ze elkaar kusjes en nibbelen ze aan elkaar. Of spelen ze samen met de bal of touw buiten.

 

Hebben jullie raad hoe ik met Cayenne aanpak om de grommen af te leren en hoe ik ervoor zorg dat Cayenne onze Buddy niet vermartelt op termijn?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat is Buddy dan voor een soort hond, ook een stafford?

 

Ik begrijp het probleem niet helemaal.

Wat voer je haar dan nog meer dan brokken?

Het lijkt wel alsof ik lees dat je haar groenten, vlees en brood voert in een kom?

Volgens mij is het ook niet zo handig om te proberen de kom af te pakken als je hond eet.

Dat heb ik nog nooit gedaan of geoefend met een hond, juist alleen dat ze rustig kunnen eten zonder gestoord te worden.

 

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Hoe oud is je Stafford en welk ras is je andere hond ?

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Zoals ik begrijp heb je n staffie en nog n ander ras...
Heb je ervaring met het ras? Welk ras is Buddy?
Wat noem je "vals" grommen?
N Staffie is erg lomp in omgang en spelen misschien interpreteer je speel gedrag als agressief...
Mijn honden mogen pas beginnen te eten als ik het zeg en als ze hiermee bezig zijn, zal k ze ook gerust laten. Ik geef je ook geen biefstuk om hem na n minuut weer weg te nemen...

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Even gaan 'piepen' op je profiel...het gaat over twee puberende honden dan, een kleine kruising en Stafford...Wist je dat Staffords niet echt goed samengaan met andere honden ? Misschien best een GT bijhalen die je de juiste adviezen kan geven zodat het 'probleem' niet groter worden kan ?

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik zou allereerst het eten wat je geeft niet afnemen.
Ik heb bij mijn vorige hond ( herplaatser met voernijd ) het patroon doorbroken door er steeds iets bij in de bak te gooien.
Ze had al snel door als mijn.hand in de buurt kwam ze juist iets erbij kreeg ipv dat het afgenomen word.

Zo ook met lekkers , speeltjes enzo zou ik de honden appart laten en niet samen geven.
ze kunnen zich prima vermaken zonder extra balletjes , botjes of wat dan ook.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Laat haar liever met rust als ze eet.

 

Ik vind dat je (goedbedoeld) juist het tegenoverstelde bereikt hebt dan wat je wil. Namelijk dat de hond jou zo vertrouwd dat je bij haar eten kan komen.

Zie uitleg in onderstaand artikel.

 

https://moniquebladder.wordpress.com/2011/09/21/voerbak-verdedigen/

 

 

Ik zou de twee honden ook begeleiden, kijk goed naar de lichaamstaal van beide honden en speel hierop in. Elke hond moet de gelegenheid hebben om in alle rust te eten, of slapen zonder hierbij gestoord te worden.

 Laat ook geen speelgoed of botjes rondslingeren.

 

Het beste lijkt me om hier een gt bij te halen die verstand heeft van hondentaal.

 

Inderdaad de kinderen ook goed begeleiden. Nooit alleen laten met de honden, kinderen en honden spreken niet dezelfde taal.

 

https://hondenbescherming.nl/ik-heb-een-hond/ik-heb-een-hond-en-kinderen/

honden page profiel IngridIngrid

Mijn hond is 7 maanden. Men heeft me gezegd dat je vanaf het begin aan de muil moet zitten als ze aan het eten is, zodat ze leert dat je haar eten niet wil afpakken. Zo gezegd, zo gedaan. Dat heeft altijd goed gegaan. Sinds korte tijd geven haar een aardappel als die overblijft van onze middag, of een boterham die niet opgegeten is en kook ik voor haar af en toe een kalfsbot. Op deze dingen gromt ze, en sinds ik dit geef ook soms als we haar brokken geven en erbij blijven. 

 

 De andere hond is een kruising tussen een pommeriaan en een vlinderhond.

honden page profiel IngridIngrid

Een vriendin van me studeert hondenpsychologie. Ik wist van haar dat 2 pups samen aankopen niet het beste idee was, maar niet onmogelijk was. Anders moet i haar eens laten langskomen om me idd. te begeleiden. Voor rest is het een superbeest. volgens de dierenarts wel wat nerveus. En hier alvast de raad geven aan iedereen de hond rustig te laten eten. Onze Buddy eet in zijn bench zodat Cayenne er niet bij kan. Dat lukt prima. 

 

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

" Mijn hond is 7 maanden. Men heeft me gezegd dat je vanaf het begin aan de muil moet zitten als ze aan het eten is, zodat ze leert dat je haar eten niet wil afpakken. Zo gezegd, zo gedaan. Dat heeft altijd goed gegaan. Sinds korte tijd geven haar een aardappel als die overblijft van onze middag, of een boterham die niet opgegeten is en kook ik voor haar af en toe een kalfsbot. Op deze dingen gromt ze, en sinds ik dit geef ook soms als we haar brokken geven en erbij blijven. 

 

 De andere hond is een kruising tussen een pommeriaan en een vlinderhond. "

 



Nu in de muil zitten vind ik echt geen goede tip hoor!! Hier kan ik perfect mijn hand in hun bak met vlees steken, maar ik doe dit totaal niet. Kom je biefstuk toch ook niet uit je mond halen???

Zelf hebben wij ook 2 staffies, n dd en dit samen met een schipperke. Onze jongste teef hebben we ook goed moeten begeleiden in haar omgang met de kleinste maar dit gaat perfect samen.
Ook onze kleinste heeft af en toe begeleiding nodig want ze durft ook wel eens het kreng uithangen.

Je staffie is 7 maanden dus een gezellige puber en toffe aan zulke pubers is dat je alles in extra verpakking krijgt!

honden page profiel IngridIngrid

Ik kan ook met mijn hand in haar kom rommelen als ze brokken eet. Daar heeft ze niet moeilijk mee. Maar als we haar vlees of een bot geven zullen we haar maar met rust laten. Maar hoe moeten we het dan doen met onze Buddy. Als ik hem dit ook geef gaat Cayenne het eerst proberen af te pakken van de kleine. Mijn vriend noemt haar een jaloerse bitch.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Appart geven.
Niet samen.
Dat lijkt mij de enige manier om "ongelukken" te voorkomen.

honden page profiel IngridIngrid

Dat zullen we dan proberen. Cayenne eet in de berging, Buddy in de living in zijn bench. We hebben een metalen lus gemaakt aan de deur van de bench zodat Cayenne niet meer in Buddy zijn bench kan,dit om hem een schuilplaats en rust te geven.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Sorry, ik denk echt dat je meer regels in moet voeren en meer bovenop dingen moet zitten. ik ga je zeggen dit gaat eens fout...

los van het hele grommen om eten..daar heb je al tips voor gehad.

 

 ik zou ook even stappie terug doen, geef ze iig eten apart van elkaar, en laat zelf ook de hond even met rust. misschien dan later eens gaan ruilen, en dan kun je weer zonder prberen. voor nu, zou ik het in ieder geval ff rustig, duidelijk en leuk houden allemaal. 

 

ik weet niet precies over wat voor grommen je het hebt, je zegt vals, maar is dat zo? het meeste grommen zou ik gewoon laten gaan...

 

 

 

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Nog iets.

Grommen is voor een hond wel waarschuwen.
Ik zou zelf een hond niet afstraffen voor grommen want misschien zit er tussen grommen en bijten niks anders meer.

honden page profiel IngridIngrid

Als ze gromt betreft eten, is het echt grommen met een lijn op de rug en de haren omhoog. Misschien dat we er idd. teveel bovenop zitten.Ik ben nature een controle freak. Niet altijd goed met honden dus. Maar soms doet ze dit als Buddy bij haar is en dan heb ik toch het gevoel dat ik er echt moet tussen komen om ik anders bang heb dat die kleine eens doodgebeten wordt. Gewoon grommen doet ze als we spelen met het touw al met de bal. Das een ander grommen.

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

" Als ze gromt betreft eten, is het echt grommen met een lijn op de rug en de haren omhoog. Misschien dat we er idd. teveel bovenop zitten.Ik ben nature een controle freak. Niet altijd goed met honden dus. Maar soms doet ze dit als Buddy bij haar is en dan heb ik toch het gevoel dat ik er echt moet tussen komen om ik anders bang heb dat die kleine eens doodgebeten wordt. Gewoon grommen doet ze als we spelen met het touw al met de bal. Das een ander grommen. "

Ik vind het heel moeilijk te beoordelen, maar het klinkt alsof je bij de hond voedselnijd aan het kweken bent. Ik zou hier niet zo maar advies voor aannemen, maar een GT of trainer inschakelen. Wij kunnen de situatie niet zien en daardoor niet goed beoordelen. 



honden page profiel IngridIngrid

Ik ga jullie advies alvast trachten op te volgen en een GT te zoeken.

 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

" Als ze gromt betreft eten, is het echt grommen met een lijn op de rug en de haren omhoog. Misschien dat we er idd. teveel bovenop zitten.Ik ben nature een controle freak. Niet altijd goed met honden dus. Maar soms doet ze dit als Buddy bij haar is en dan heb ik toch het gevoel dat ik er echt moet tussen komen om ik anders bang heb dat die kleine eens doodgebeten wordt. Gewoon grommen doet ze als we spelen met het touw al met de bal. Das een ander grommen. "

 

precies..nou weetje, ik wil hier eigenlijk niet weer met de "stafford-vlag" komen zwaaien...maar je hond pubert nu, je bent er echt gebaat bij om nu grenzen met speelgedrag aan te geven, en met eten echt heel voorzichtig te zijn. want eens kan dat misgaan en die kans is zeer aanwezig, en dan gaat het zo snel, dat je niks uithaalt..

hier ook ervaren hoor, mijn hond leefde ook in een roedel, dat ging opzich wel, maar met sommige dingen aan eten, echt, knop om en aanval.. en hun goede band of vrij goede omgang op andere momenten zegt dan ineens heeel weinig, of zeg gerust niks.

 

wat dat grommen naar jullie betreft, gaaf dr een plekje, en laat het gewoon even, haal de druk eraf, misschien is het dan al ok. en anders kun je verder kijken hoe of wat verder...want als het blijft zou ik er ook zeker wat mee doen, dat ben ik met je eens. 

althans, mijn idee...je hebt ook meerdere andere goede tips gehad dus kijk waar je wat mee kunt :-) 

 

 

 

 

 

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik vind het gevaarlijk klinken en om gevaar te voorkomen zou ik de hond lekker op een plek liggen waar niemand komt als hij eet en ook nergens kan komen als jullie of de andere hond eet. Geef haar ook gewoon die rust ik denk dat je dan al veel gewonnen hebt.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

http://www.moniquebladder.nl/blog/2013/05/27/voerbakverdedigen/

 

Je hond gromt omdat hij eten heeft, dan geef je hem steeds iets super lekkers als hij eet. Eerst gooi je het opafstand, doe dit elke keer. Dan kan je steeds dichter bij komen, maar pas als hij wat minder gromt. Als je dit steeds doet en NOOIT zijn bak afpakt, of vast pakt, zal het voor hem een feestje worden als je bij hem bent als hij eet. 

 

 

Honden willen niet de baas zijn of worden.

Als jou honden ruzie hebben, haal jij ze uit elkaar. Jij zorgt voor de regels en de veiligheid. Dit doe je bij je kinderen en bij je honden. Als jou kinderen elkaar in de haren vliegen, doen ze dat niet om de baas te worden, maar gewoon omdat ze ruzie hebben. Ik neem aan dat jij ze uitelkaar haalt, dit doe je ook bij je honden. 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Als ze gromt betreft eten, is het echt grommen met een lijn op de rug en de haren omhoog. Misschien dat we er idd. teveel bovenop zitten.Ik ben nature een controle freak. Niet altijd goed met honden dus. Maar soms doet ze dit als Buddy bij haar is en dan heb ik toch het gevoel dat ik er echt moet tussen komen om ik anders bang heb dat die kleine eens doodgebeten wordt. Gewoon grommen doet ze als we spelen met het touw al met de bal. Das een ander grommen. "

 Geef de honden in een aparte ruimte hun eten. Eten doe je in alle rust.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Volgens mij heeft ze een Staff en een kruising vlinderhondje dus zou het zo ver niet laten komen

honden page profiel IngridIngrid

Klopt. Suzanne/Luca.

Heel wat stof om in praktijk te brengen. wat hiervan werkt laat ik jullie wel weten.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Klopt. Suzanne/Luca.
Heel wat stof om in praktijk te brengen. wat hiervan werkt laat ik jullie wel weten.
  "

 Succes! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

je bent al een paar dagen bezig nu als het goed is om de honden rustig te laten eten

 

hoe gaat het inmiddels? Heb je nog de vriendin geraadpleegd of een gt ingeschakeld?

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Tips heb je al gehad. Ik wil alleen even een opmerking maken, ik las ergens dat je kalfsbotten kookt voor de hond. Maar gekookte botten zijn erg gevaarlijk voor honden, deze splinteren en kunnen behoorlijke (zelfs dodelijke) schade in het lichaam aanbrengen. Dus geef deze botten of rauw en gerookt uit de dieren winkel, maar kook zelf geen botten

honden page profiel IngridIngrid

We hebben haar tijdens het eten met rust gelaten. Dan is er geen probleem. Weet niet of het ermee te maken heeft maar we hebben het gevoel dat ze sindsdien nog meer komt knuffelen en vragen om te spelen. De deur van de berging gaat dicht als ze eten krijgt zodat buddy er niet bij kan. Dat gaat prima. Geen gegrom meer gehad met eten.

Gisterenavond was ze een kauwbeentje aan het knabbelen op het moment dat we slapen gingen, dan had ik het nog even moeilijk. Dan gaf ze aan, laat me met rust door gegrom, met een snoepje was ze niet af te leiden. Vervolgens heb ik een doek genomen en even een start van spelen begonnen en vervolgens heeft ze het beentje laten vallen, kon ik het opnemen en haar naar de bench leiden.

 

Wat de kalfsbeenderen betreft wist ik het niet. We hebben vroeger altijd dit aan de hond gegeven. Heb vroeger de raad gekregen geen kip en varkens te geven, wel rund en kalf op voorwaarde dat het gekookt was omdat het anders te zacht zou zijn.

 

Dan stoppen we ermee. Ze vond het wel super lekker.

honden page profiel IngridIngrid

Een vriendin van me studeert dierenpsychologie en heeft nog een casus nodig. We gaan haar vragen om het roedelgedrag tussen Buddy en Cayenne bij te sturen.

Anoniem (Gast)

fijn dat Cayenne je al wat meer gaat vertrouwen.

 

En ook fijn dat je vriendin je gaat helpen.

 

Ik zou zelf wel voor de veiligheid gaan, en niet afwachten wat voor roedelgedrag de honden gaan vormen. Alles of toch wel heel erg veel hangt van jou af.

Ik zou me dus zelf ook goed gaan verdiepen in hondentaal en vooral problemen gaan voorkomen ipv afwachten tot er een echt probleem ontstaat.

 

Ga lekker veel spelen met allebei de honden apart, leuk denkwerk doen zodat ze beiden moe en voldaan zijn zowel lichamelijk als geestelijk.

Elke hond moet ook de ander met rust laten als deze op zijn eigen plekje ligt.

Zelf heb ik als regel dat er in huis niet wild gespeeld wordt, in huis gedraagd men zich rustig. Buiten kan er dan onder toezicht eventueel mits het goed gaat eventueel lekker even geravot worden, niet te lang, tijdig een eind aan het spel maken.

 

Succes!

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: welke hondenschool regio Izegem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^