Soms ben je het even helemaal zat...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Wandelen met Obi is heerlijk, maar de laatste tijden kom ik bijna elke week wel honden tegen die op z'n zachts gezegd niet vriendelijk zijn. Zeker nu het weer beter is en het langer licht blijft. En wacht soms toch maar tot die regenbui komt of het donker is. Ook omdat Obi's gedrag angstiger aan het worden is en hij daardoor nu ook wel eens gromt naar andere (lieve) hondjes op straat die we passeren als ze even te dichtbij komen door flexlijnen of zo. Dat ging altijd zooo goed, maar nu lijkt het weer te moeten worden getraind. En ben ik straks de eigenaar met de grote grommende (gemene) hond...

 

Pasgeleden was het 2x raak in een week. Honden die Obi het liefste wilde verscheuren... Eén keer een tervuese herder in het losloopgebied. Maar Obi is geen vechtersbaas, helemaal niet zelfs. Die zet het bang op een lopen hopen dat de andere hond afhaakt. En gelukkig is hij echt heel erg snel dus halen weinig honden hem in. Al vraag ik me wel eens af of sommige honden hem niet toch een keer hebben kunnen raken met hun tanden of zo. 

 

Ook nog een keer een tosa inu.. zelfde verhaal in diezelfde week. Weer Obi aan paniek aan het rennen. En gisteren dus weer, ik had Obi dit keer zelfs aangelijnd. Er liep een losse duitse herder met een vrouw. Ik kende de hond niet dus was al wat argwanend, maar de hond liep los dus ik dacht nou vooruit hij zal wel sociaal zijn, dus omkeren zal niet nodig zijn. Er was ook meer dan genoeg ruimte in de breedte om elkaar niet dichtbij te passeren. Niet dus... Obi liep nog steeds aan de lijn en keek nauwelijks naar de hond. Maar die  hond kwam onze kant op, haren overeind, tanden ontbloot, grommend, klaar voor de aanval. Ik dacht bij mezelf okay.. nu gaat het dus wel een keer mis dat kan niet anders. Ik dacht al aan de ellende om twee zo'n grote honden uit elkaar te halen. Wat zal ik doen? Ik dacht nog.. ik gooi de lijn los en dan kan Obi zelf staan waar hij wil. En maakt hij wellicht zeker niet de keuze zichzelf te moeten verdedigen met geweld als die hond hier dadelijk bij hem staat en hij vast zit. Maar kan hij eventueel het weer op de typische Obi-manier oplossen, wegrennen dus. Dus liet de riem los... (veroorzaakte wel wat paniek bij de andere eigenaar maargoed eigen schuld). En Obi bleef even staan.. de hond kwam inderdaad... Obi deed vriendelijk zoals altijd en de hond leek bijna even verward door Obi's blije kop of zo.  Want hij deed niets en snuffelde alleen maar... Maar de eigenaar van die hond sloeg een taal uit tegen haar hond dat wil je niet weten, terwijl ze achter hem aan gestapt kwam. Wat er misschien juist weer voor zorgde dat de situatie toch omsloeg. En de hond toch besloot uit te halen naar Obi die een sprong maakte de hond ontwijkte en een sprint trok. Ik riep hem snel mee en hij kwam direct. Die andere hond kwam toch steeds woedend achter ons aan maar de eigenaresse nog steeds vloekend op alle mogelijke manieren op haar hond kon de  hond meekrijgen, gelukkig. 

 

Ik had het even niet meer... maar heb toch zo  vrolijk mogelijk gedaan tegen Obi zodat hij er niet teveel aandacht aan zou geven. Ik zei nog richting een man met een leuke border collie: "Kijk OBI dat is nou wél een lief hondje!! Zie je hoe lief die is!!" Die man keek me aan alsof ik een klap van de molen gehad had, maar hij zal heus wel iets meegekregen hebben van het voorbal. We passeerden nog wat andere honden en dat ging goed... Gelukkig geen andere agressieve honden meer tegengekomen maar ik had het echt even helemaal gehad. Waarom lopen zulke honden los...  

 

 

 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jammer dat je wandelingen zo vergalt worden, niet leuk.

 

en jammer dat je deze loslopende honden met deze eigenaren niet kan ontlopen. heel vervelend voor je.

 

je zal deze situaties altijd tegen komen, het is niet anders en het wordt ook niet anders..... voor jou vreselijk, zeker wat ik van je lees..

 

kan je niet wat andere tijden inlassen zodat je de grote groep van uitlaters een beetje kan omzeilen ?

 

 

zelf zou ik als een wat bange hond heb, nimmer de hond los gooien omdat er een hond met grommen en ontblote tanden naar jouw hond toekomt, je moet wel je hond beschermen, neem een paraplu mee, een hand paraplu, zo,n opvouwbare, geen belasting om die gewoon dagelijks mee te nemen, zie je dat er een hond op je afkomt die gromt en dan ook met de tanden ontbloot, hoppa uitlaten vliegen en voor die hond houden, negen van de tien x dat de hond ophoepelt, en jij niet je hond los gooit met alle risicoos van dien. bescherm je hond, Kijk Bams is een grote hond, en daar komt niemand bij maar die is ook niet bang voor anderen honden, maar als Bams wat bangeg zou zijn zou ik haar toch echt beschermen, misschien een optie van je ? opvouwbare plu mee nemen ? daar hoef je niet mee te slaan, maar je kan deze hond wel op afstand dan houden en de eigenaar die komt wel opdraven hoor, en lijnt de hond aan. misschien een optie ?

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Frustrerend hé. Dat honden loslopen kan ik ergens wel begrijpen, maar niet dat je je hond los laat lopen als je er geen controle over hebt. Dit is gevaarlijk voor andere aangelijnde honden en ook voor de loslopende hond zelf.. Gelukkig dat jij een hond hebt die niet voor de aanval wil gaan. Wat een lieverd is het :) 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Frustrerend hé. Dat honden loslopen kan ik ergens wel begrijpen, maar niet dat je je hond los laat lopen als je er geen controle over hebt. Dit is gevaarlijk voor andere aangelijnde honden en ook voor de loslopende hond zelf.. Gelukkig dat jij een hond hebt die niet voor de aanval wil gaan. Wat een lieverd is het :-)  "

 

 

Zeker weten,

 

Maar ik ben bang dat dat lieve ooit om zal slaan omdat hij dan misschien ooit denkt dat hij geen andere keuze meer heeft. Dat was bij onze vorige hond toen ook het geval,  uiteindelijk. Al is Obi wel weer wat anders kwa karakter. En eigenlijk ook wel slimmer... Tuurlijk zal ik altijd andere honden proberen weg te houden bij hem die zulke intenties hebben maar dat gaat niet altijd.. dat blijkt wel.

 

Tot nu toe is het altijd nog met een sisser (en gedeukt zelfvertrouwen ) afgelopen maarja... dat ligt meer aan Obi zelf inderdaad. Daar sta je als baas bij en kijk je naar, want dat gaat allemaal zo snel.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Jou hond vind vind dicht bij een ander komen niet prettig, dan denk ik, loop gewoon in een grote boog om alles heen. Vaak weet je niet hoe een ander kan reageren. 

Helaas zijn er bazen die hun hond op alles af laten lopen, hun hond die „niets doet". Op andere bazen kan je niet vertrouwen, dus kies het zekere voor het onzekere.

 

Ben het ook eens met Willemijn, jaag andere honden weg en bescherm je eigen hond.

Voor jou hond kost het een hoop energie een enge hind af te schudden, energie en een hoop stres. Doe hem achter je, maak je groot en hou de honden af.

 

Ik volg een cursus: de sociale wandeling. Voor honden die problemen hebben met andere honden. Luca is heel sociaal, met haar heb ik geen problemen, maar doe mee, want  ik vind het heel interessant de signalen die vooraf gaan te herkennen en hoe je het voor je hond kan oplossen zodat ze niet meer uitvallen, of grommen of weg rennen van enge honden.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" jammer dat je wandelingen zo vergalt worden, niet leuk.
 
en jammer dat je deze loslopende honden met deze eigenaren niet kan ontlopen. heel vervelend voor je.
 
je zal deze situaties altijd tegen komen, het is niet anders en het wordt ook niet anders..... voor jou vreselijk, zeker wat ik van je lees..
 
kan je niet wat andere tijden inlassen zodat je de grote groep van uitlaters een beetje kan omzeilen ?
 
 
zelf zou ik als een wat bange hond heb, nimmer de hond los gooien omdat er een hond met grommen en ontblote tanden naar jouw hond toekomt, je moet wel je hond beschermen, neem een paraplu mee, een hand paraplu, zo,n opvouwbare, geen belasting om die gewoon dagelijks mee te nemen, zie je dat er een hond op je afkomt die gromt en dan ook met de tanden ontbloot, hoppa uitlaten vliegen en voor die hond houden, negen van de tien x dat de hond ophoepelt, en jij niet je hond los gooit met alle risicoos van dien. bescherm je hond, Kijk Bams is een grote hond, en daar komt niemand bij maar die is ook niet bang voor anderen honden, maar als Bams wat bangeg zou zijn zou ik haar toch echt beschermen, misschien een optie van je ? opvouwbare plu mee nemen ? daar hoef je niet mee te slaan, maar je kan deze hond wel op afstand dan houden en de eigenaar die komt wel opdraven hoor, en lijnt de hond aan. misschien een optie ? "

 

Dat loslaten ging daar nog wel, maar er komt daar ook geen verkeer. Dat is een stuk braak terrein met een stuk ongebruikt spoor. Ik dacht als ik hem niet loslaat dan staat die hond over 1 sec hier. En dan heeft hij geen ruimte meer om nog te doen wat hij altijd wil doen. Afstand houden... Obi heeft nog nooit andere honden wat gedaan, grote en kleintjes niet. Hij raakt JUIST in paniek als hij dat niet kan.. dus dat was de reden dat ik dat deed. Als hij los loopt en de hond doet normaal niets aan de hand. Maar Obi heeft het wel snel door als het omslaat.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Jou hond vind vind dicht bij een ander komen niet prettig, dan denk ik, loop gewoon in een grote boog om alles heen. Vaak weet je niet hoe een ander kan reageren. 
Helaas zijn er bazen die hun hond op alles af laten lopen, hun hond die „niets doet". Op andere bazen kan je niet vertrouwen, dus kies het zekere voor het onzekere.
 
Ben het ook eens met Willemijn, jaag andere honden weg en bescherm je eigen hond.
Voor jou hond kost het een hoop energie een enge hind af te schudden, energie en een hoop stres. Doe hem achter je, maak je groot en hou de honden af.
 
Ik volg een cursus: de sociale wandeling. Voor honden die problemen hebben met andere honden. Luca is heel sociaal, met haar heb ik geen problemen, maar doe mee, want  ik vind het heel interessant de signalen die vooraf gaan te herkennen en hoe je het voor je hond kan oplossen zodat ze niet meer uitvallen, of grommen of weg rennen van enge honden. "

 

Ik liep al met een boog om die hond heen, in het verste uiteinde wat daar was. Maarja als hij ineens direct richting mij komt en ik loop langs een hekwerk... je hebt niet onbeperkt ruimte. Een hond legt 100 meter af in no-time. Ik loop ALTIJD al met een boog... want dat is ook hoe ze het deden op de hondenschool.

 

Ik weet niet wat het is, soms trek ik mensen aan of zo. Laatst ook was ik al iemand aan het ontwijken liep de andere kant op. Zelfs nog een stuk over een inrit van iemand. Komen ze nog richting mij met hun hond... Ik kon moeilijk met Obi daar dat huis binnenwandelen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Ik liep al met een boog om die hond heen, in het verste uiteinde wat daar was. Maarja als hij ineens direct richting mij komt en ik loop langs een hekwerk... je hebt niet onbeperkt ruimte. Een hond legt 100 meter af in no-time. Ik loop ALTIJD al met een boog... want dat is ook hoe ze het deden op de hondenschool.
 
Ik weet niet wat het is, soms trek ik mensen aan of zo. Laatst ook was ik al iemand aan het ontwijken liep de andere kant op. Zelfs nog een stuk over een inrit van iemand. Komen ze nog richting mij met hun hond... Ik kon moeilijk met Obi daar dat huis binnenwandelen. "

 Zo jammer dat die andere bazen niet zien wat ze aan het doen zijn, door hun hond zo zijn gamg te laten gaan. Waarom houden ze niet gewoon hun honden bij zich, toch onbegrijpelijk! 

Ik doe het zelfde als jij, zo veel mogelijk aan de kant. Probeer de volgende keer de andere hond heel boos weg te sturen, je zult zien, het werkt! 

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Hoe kan je een hond wegsturen? Ik heb er ook heel veel last van...

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Op inlopen en je groot maken en onvriendelijk duidelijk zeggen dat ie weg moet wezen. Mijn favoriet is "foei hond, ga weg"

Werkt vaak goed. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ja goeie vraag Lucia. Ik moet zeggen die Tervuese herder die kon ik dus wel wegsturen. Maar ik draaide me toen heel plotseling kwaad om. Toen rende die terug naar z'n baas. Deze hond niet... deze bleef langs mij af Obi benaderen. Gaf er niet om wat ik deed... Misschien dat die kwade reactie van de eigenaar die hond wel opjutte. Ik weet het niet... de eigenaar van die andere herder was eigenlijk een stuk relaxter. 

 

Voor een hond moet het dan ook lijken alsof de eigenaar (net als de hond) ook boos op mij en Obi is ofzo. Dat klinkt misschien raar maar zo vergelijk ik het altijd.. en dat de hond dan denkt dat hij z'n baasje moet bij staan.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  Zo jammer dat die andere bazen niet zien wat ze aan het doen zijn, door hun hond zo zijn gamg te laten gaan. Waarom houden ze niet gewoon hun honden bij zich, toch onbegrijpelijk! 
Ik doe het zelfde als jij, zo veel mogelijk aan de kant. Probeer de volgende keer de andere hond heel boos weg te sturen, je zult zien, het werkt!  "

 

Ja echt... als ik direct wanneer ik een hond zie zo'nbeweging ga maken of zelfs compleet van route ga veranderen. Dan moeten ze dat toch zien zou je denken??

 

Blijkbaar niet altijd... maar goed. Ik troost me altijd met de gedachte dat er ook  leuke honden zijn. En dan vindt Obi het geweldig!! En kan hij de blije geit zijn die die altijd is.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Dan tegen de eigenaar: "kop dicht en weglopen" ? 

Gezellig ging het toch al niet meer worden......

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Ik werd elke keer boos op de eigenaar. Maar als ik de hond kan wegsturen is dat nog beter.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Sorry als ik off topic ga.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Je laatste zin is precies wat ik me afvroeg tijdens het lezen van je verhaal. Waarom lopen zulke honden los? Onbegrijpelijk toch, dat sommige mensen hun hond van de lijn af doen terwijl ze (A) niet luisteren en (B) asociaal gedrag vertonen tegenover soortgenoten. Willens en wetens een gevaar vormen voor anderen met het grote risico dat iemand, moge het een hond of mens zijn, er vanaf komt met fysieke of mentale schade.

 

Nee, ik kan me hier toch zo kwaad om maken. Heb zelf een hond met een intolerantie naar bepaalde andere honden toe, maar geen haar op mijn hoofd die eraan denkt hem los te laten lopen. En ook ik kom wel eens "asociale" loslopers tegen. Dan is het vrijwel altijd raak want de mijne is niet vies van een potje matten, wat de ander dan weer triggert om er bovenop te duiken. Genoeg honden waarbij het jezelf groot maken/wegsturen niet werkt, en dat is eigenlijk nog het meest ergerlijke aan zoiets. Dat je er zelf soms niets aan kunt doen om een aanvaring te voorkomen. 

 

Nou zal het met een angstige hond wel heel anders zijn, maar ik snap echt compleet dat je het even helemaal zat bent. Wil je haast een knuffel geven, pff.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Mja ja ik ben ook niet super assertief wat dat betreft moet ik zeggen. Ik ben eigenlijk een beetje zoals Obi hahaha.

 

Ik jaag als mens dan liever de hond weg, want wat voor hond het ook is. Vaak zijn die zelfs meer voor reden vatbaar dan de eigenaar heb ik het idee. Die eigenaar van de Tosa Inu was gewoon echt niet cool b.v. Deze vrouw was ook zo onredelijk.. tegen haar eigen hond. Daar houdt ze van neem ik aan? Ik meende in m'n ooghoek te zien dat ze hem nog eff een trap tegen z'n kont aan gaf toen ze hem had. 

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

En jouw verhaal is dus precies de reden dat ik hier wéér een wandelroute minder heb. Het grote aantal mensen wat denkt dat de aanlijnplicht niet voor hun geld, want zij hebben zo'n lieve hond, die doet niks. Behalve met zwaar opgekrulde lip dreigend en grommend op ons aflopen... 

 

Sommige mensen/honden trekken dat soort figuren blijkbaar aan, wij zijn ook altijd de pineut. Of het aan Mellow ligt of aan mij, daar ben ik nog niet uit 

 

Tips heb ik niet voor je, begrip voor je frustratie wel.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Je laatste zin is precies wat ik me afvroeg tijdens het lezen van je verhaal. Waarom lopen zulke honden los? Onbegrijpelijk toch, dat sommige mensen hun hond van de lijn af doen terwijl ze (A) niet luisteren en (B) asociaal gedrag vertonen tegenover soortgenoten. Willens en wetens een gevaar vormen voor anderen met het grote risico dat iemand, moge het een hond of mens zijn, er vanaf komt met fysieke of mentale schade.
 
Nee, ik kan me hier toch zo kwaad om maken. Heb zelf een hond met een intolerantie naar bepaalde andere honden toe, maar geen haar op mijn hoofd die eraan denkt hem los te laten lopen. En ook ik kom wel eens "asociale" loslopers tegen. Dan is het vrijwel altijd raak want de mijne is niet vies van een potje matten, wat de ander dan weer triggert om er bovenop te duiken. Genoeg honden waarbij het jezelf groot maken/wegsturen niet werkt, en dat is eigenlijk nog het meest ergerlijke aan zoiets. Dat je er zelf soms niets aan kunt doen om een aanvaring te voorkomen. 
 
Nou zal het met een angstige hond wel heel anders zijn, maar ik snap echt compleet dat je het even helemaal zat bent. Wil je haast een knuffel geven, pff. "

 

 

Ik heb ook aan de andere kant gestaan. Mijn vorige hond  kon niet met alle honden samen. Die vond een potje vechten ook niet erg... Die liep dus eigenlijk nooit los... tenzij het WK erop was en heel NL voor de buis gekluisterd zat. Ja op dat soort momenten liep hij heerlijk los... En hij  luisterde dan voor geen meter, maar ja dan hoorde toch niemand je eindeloos schreeuwen op mijn oost-indisch dove hond.  En hij was met ontmoetingen op straat richting andere honden aangelijnd zeker 80% erger/ angstiger dan Obi.  Dat was een golden. En hoevaak ik toen niet hoorde: Laat hem maar los hoor! Mijne doet niets! Jah golden's hebben de reputatie jammer dat elke hond toch een individu is. 

 

Ik ben heel blij met Obi omdat hij eigenlijk heel erg veel kan in vergelijking met mijn vorige hond. Maar dat moet wel zo blijven.. ik ben zuinig op em. Ik neem eigenlijk vrij weinig tot geen risico's met hem omdat hij kwa karakter toch heel breekbaar aan voelt, het is zo'n doetje. Het loslopen van de andere hond was echt een misser. Ik wil ook nooit in stereotypes denken. Grote woeste herder, zal wel mis gaan. Er lopen toch  ook zoveel lieve herders zoals die hond rond. Daarom dacht ik weet je wat ik loop in een boog met Obi aan de lijn  het zal wel goed gaan. Hond liep toen 3 meter voor z'n eigenaar uit. 

 

Obi is aan de angstigere kant. Toch vraag ik me af wat een zelfverzekerde hond gedaan had in deze situatie. Ik kan me niet voorstellen dat die veel anders gereageerd had. Honden willen toch vaak zelf al graag afstand maken. 

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" En jouw verhaal is dus precies de reden dat ik hier wéér een wandelroute minder heb. Het grote aantal mensen wat denkt dat de aanlijnplicht niet voor hun geld, want zij hebben zo'n lieve hond, die doet niks. Behalve met zwaar opgekrulde lip dreigend en grommend op ons aflopen... 
 
Sommige mensen/honden trekken dat soort figuren blijkbaar aan, wij zijn ook altijd de pineut. Of het aan Mellow ligt of aan mij, daar ben ik nog niet uit 
 
Tips heb ik niet voor je, begrip voor je frustratie wel. "

 

Ja zo rot is dat... ik had met Lobbes ook andere routes. Tot ik daar vervelende honden tegenkwam.  Toen ben ik daar niet meer langsgegaan.  Nu heb ik met Obi weer andere routes, met een stuk bos ertussen omdat Obi ook goed los kan lopen. Helaas is dat stuk voor je daar bent veel drukker nu het mooi weer is. En er zit nu veel jong wild in het bos. Dat wil ik ook niet teveel verstoren door daar in het donker nog te lopen met Obi. Want al die nachtdiertjes zijn dan wakker. 

 

Maar er vallen wel steeds opties af. En je wilt toch doen wat goed voelt...

 

Van jou en Mellow heb ik al heel veel verhalen gelezen. 

Ik heb het erg te doen met je... want Mellow lijkt me een moeilijkere hond dan Obi, of zelfs Lobbes. Ik vind het enorm knap wat je al allemaal met Mellow bereikt hebt, j e doet het toch maar. Ze boft enorm met jou! Echt! Hoop voor je dat het voortaan wat rustiger is op je wandelroutes.

 

Ik heb voor Obi wel eens zo'n gele slabber of doekje aan z'n lijn overwogen. Misschien dat mensen hem dan ruimte geven?  Gewoon wat rekening met hem houden.. Maar ik vrees dat de lokale mensen hier nog nooit van zo'n ding gehoord hebben. En het dus geen zin heeft... Of ik moet een label voor z'n tuig laten maken. Maar hoe leg je zoiets uit met 1 woord... "Obi is niet agressief maar wil wel wat ruimte graag". Hmm

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Nou, dat moet je niet zeggen, daar ga ik van blozen 

Laatste tijd gaat het best heel goed met haar, vooral omdat ik nu een hele fijne route heb, waardoor ik rustiger en meer ontspannen loop en zij dat dus ook is.

 

Zo'n geel lintje doet helemaal niks, 98% van de mensen heeft geen idee wat het doel is van zo'n lintje.

 

Misschien moet je zo'n vliegtuigbanner achter Obi hangen 

 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Moeilijk is dat zeg. Je kunt alleen maar je eigen hond kennen en weten wat te doen, maar helaas kom je in ons overvolle landje altijd wel ongeleide projectielen tegen, baasjes of honden.....

En ja, de meeste bijtincidenten komen voor bij aangelijnde honden. Dus ik snap heel goed dat je dan Obi de gelegenheid wil geven om te vluchten.

 

Maar het zou nog beter zijn als jijzelf wat assertieve probeert te zijn, en misschien minder aardig.....door die andere hond met enig verbaal geweld( in toon en uitstraling, niet met vloeken..)weg te snauwen.

Die hond moet weg van jullie. Nu. Kan niet schelen wat de baas daarvan vind. Boe! Wegwezen!

Of wat dacht je van een fluitje mee met een hard, snerpend geluid. Daar jaag je opdringerige honden ook wel mee weg. Wel eerst Obi trainen aan dit geluid te wennen!

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Klinkt misschien dom, maar zou noteren waar je het vaakst lastig gevallen wordt en tijdstippen waarop het gebeurt. Ik ben er zo achter gekomen dat 1 losloopgebied echt een no go is op bepaalde tijdstippen, want daar ging het bij 50% van de wandelingen fout, terwijl het bij andere veel minder was.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Hoe kan je een hond wegsturen? Ik heb er ook heel veel last van... "

 Maak je zelf groot en stuur met je handen heel boos de hond weg. De meeste honden verwachten dit niet. Zijn hier erg van onder de indruk en zullen rechts omkeert maken. Soms blijven ze op afstand om je lopen, ga er dan weer naar toe, maak je weer groot en: WEG met een hele boze stem.

 

Als je echt overtuigd bent, lukt het echt!

honden page profiel Krin Krin

honden foto van Krin

"  Maak je zelf groot en stuur met je handen heel boos de hond weg. De meeste honden verwachten dit niet. Zijn hier erg van onder de indruk en zullen rechts omkeert maken. Soms blijven ze op afstand om je lopen, ga er dan weer naar toe, maak je weer groot en: WEG met een hele boze stem.
 
Als je echt overtuigd bent, lukt het echt! "

 

Ik maak me ook heel groot ga wijdbeens voor mijn honden staan en als het echt moet raak de hond even aan de zijkant aan en maak het geluid tsss. (Wat dat betreft werkt het foefje van CM) Ik heb geen zin dat er een hond in mijn hond gaat bijten. Eigenaars kijken soms raar Maar als ze nog niet eens het fatsoen hebben hun hond aan te lijnen. En dat vanne hij doet niks zal mij ook worst wezen...misschien doet die van mij wel wat. Niet alle honden kunnen het met elkaar en naar mijn mening hoeft dat ook niet. Ik verwacht het ook niet van mijn hond dat ie het met iedere hond kan. Waarom ook?

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem 3 doggies

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Dan ben je het inderdaad even helemaal zat!!! 

 

Ik herken je verhaal.

 

Nu reageert Bailey wel op andere honden, door te blaffen en te trekken aan de lijn. Dit uitval gedrag komt vermoedelijk voort uit angst en onzekerheid. Helaas weten we niks van haar verleden.

 

Maar je wordt er zo moedeloos van hoe andere mensen reageren.

Vraag je vriendelijk of ze hun hond willen aanlijnen/bij zich willen houden, krijg je als reactie: Mijn hond doet niks hoor!

 

Ja, maar die van mij wel en soms laat ik Bailey dan express ff blaffen... dan zie je de mensen vliegensvlug hun hond aanlijnen in het aanlijngebied.

 

Zie je iemand lopen en die gene heeft de hond aangelijnd, wees dan zo sociaal om zelf ook je hond aan te lijnen!!! 

 

Zo... ik moest het ff kwijt... 

Volgende forumvraag: Help ik zit vast
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^