Veel slaapjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marjolein (Gast)

Mijn 7 weken oude pup slaapt gigantisch veel (logisch!), zo'n 2 à 3 uur achtereen per dutje. Ik denk dat hij in totaal maar 4 uurtjes wakker is op een dag.   Is helemaal niet erg, want het hoort erbij en hij heeft het nodig.   Maar nou vroeg ik me af hoe je dan het eten en het uitlaten verzorgt?   Ik heb een soort schemaatje van 4x per dag een voerbakbodempje brokjes met kokend water zacht laten worden/afkoelen. Maar omdat de kleine zoveel slaapt kom ik niet toe aan de 4x, soms 2x, soms 3x, omdat hij zoveel slaapt. Ik heb gelezen dat je hem niet mag wakker maken, omdat hij zijn rust nodig heeft voor de groei. Maar hoe regel ik dit dan? Want ik ben bang dat hij anders niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt.   Met uitlaten hetzelfde.. omdat hij zoveel slaapt, kom ik er niet aan toe om om het uur naar buiten te gaan zoals overal zo mooi wordt gezegd. Hij ligt gewoon lekker te tukken.   Hoe hebben jullie dit geregeld? Maakten jullie hem wakker of gewoon lekker laten liggen?   Ik ben ook aan het overgaan op Bonzo brokjes (die laat ik ook zacht worden met gekookt water en dan afkoelen). Ik meng dan de ene helft zijn oude brokjes en de andere helft de Bonzo brokjes om hem te laten wennen. Is dit een goede manier? En hoe weet ik of hij het goed doet op de brokjes? Hoe lang moet ik het gemengd houden tot ik volledig over kan gaan op de Bonzo. Ik hoor graag tips!!   Dankjewel alvast    

honden page profiel --

honden foto van -

Over dat uitlaten zou ik me geen zorgen maken, gewoon lekker laten slapen (want hij plast niet in zn slaap neem ik aan) en dan gewoon meteen naar buiten zodra hij wakker is.

 

Wat betreft het eten, is hij geen 4 keer per dag even wakker? Want dan zou je het gewoon kunnen doen zodra hij wakker is en uit is geweest. En anders misschien iets meer geven per portie en dan minder porties, zou ik zeggen. Maar ik weet niet of dat kwaad kan..

Marjolein (Gast)

Dank voor je reactie

 

Hij plast inderaad niet in zijn slaap. maar ik woon op een flat, dus dan is snel naar buiten gaan echt moeilijk. Ik doe hem dan op balkon even een plasje en een poepje als hij meteen moet en daarna gaan we spelen of eten. Er staat een zandbakje, maar hij doet het liever op de grond van het balkon ipv de bak met zand. Die bak vindt hij niet prettig tenzij de nood echt vreselijk hoog is, dan doet hij wel een plasje erop.

 

Maar, ik heb geen ongeveer vaste momenten waar hij even wakker is en zeker niet met genoeg tijd en ruimte er tussen voor een volgende maaltijd of juist teveel, zodat het dan bij de volgende maaltijd weer te kort tijd er tussen zit..

 

 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Snap ik het goed? 7 weken? En hoelang heb je dat pupje nu in huis dan?

Want eerlijk gezegd vind ik 7 weken en al bij mama hond weg wel heel erg jong.....beter was het om ze nog een week of 2 bij moeder te laten.

Maar goed. Op die leeftijd slapen ze nog erg veel, tenzij ze ravotten met hun nestgenootjes. Die maken elkaar ook wakker als er één wat gaat eten, komen ze er allemaal aan. Nu zul jij dit moeten doen. Ongeveer om de 4 uur wat laten eten, ervoor wakker maken ook.

En ook weet ik niet of bonzo nu echt het beste puppy voer is.....ik vind van niet.

Wat kreeg je van de Fokker mee?

Anoniem (Gast)

Ik heb hem nou 4 daagjes.

 

Ik heb carnis meegekregen. Net eten klaargezet maar hij wil niet. hij wil alleen maar slapen bij mij op schoot. 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Dan was hij dus 6,5 week toen je hem kreeg......dat vind ik echt veel te jong eerlijk gezegd.

Ze zijn zo enorm kwetsbaar nog dan. En als hij nu zoveel slaapt zou dat ook kunnen komen doordat hij sloom is wegens vocht of voedseltekort.( te laag bloedsuiker ook). Drinkt hij wel goed?

Als ik jou was zou ik morgen naar de dierenarts gaan en dit laten onderzoeken. En advies vragen voor beter puppy voer

 

Tot die tijd: elke 4 uur voedsel aanbieden, zo mogelijk aangevuld met puppy melk.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hoe lang heb je je pup?
Hij zal in het begin heel moe zijn van alle nieuwe indrukken. Alles is nieuw voor hem.
Hij zal van zelf minder gaan slapen.

Brokjes hoef je niet te weken hoor, heb je wel eens gevoeld hoe scherp de tandjes zijn?

Bonzo is niet echt mijn merk, te weinig vlees, veel granen, kleurstof en bij producten.
Zelf voer ik vlees, mijn katten krijgen Applaws.
Ook merken als wolfsblut, acana, cannigan zijn bvb goede merken.

Waar komt je pup vandaan?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wanda heeft een heel goed punt, te lang niet eten kan de bloedsuiker spiegel te laag worden. Hierdoor ook slaperig en duf.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Carnis is hele goede brok, waarom hou je die niet?

Anoniem (Gast)

Maar als hij echt zoveel honger zou hebben dan zou hij toch wel eten?

 

Hij heeft er geen trek in.

 

Carnis hou ik niet, omdat de verkooppunten erg weinig is en in mijn omgeving niet gauw verkrijgbaar.

 

Brokjes niet weken dus?

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Het probleem is, zeker bij jonge puppies of zieke honden, dat ze wel voedsel en vocht tekort kunnen hebben maar geen honger gevoel. Ze kunnen zelfs weerstand tegen voer krijgen of misselijk zijn.

Dus ja, ik zou je pup actief voedsel gaan aanbieden, brokjes weken met liefst puppy melk of anders bouillon. Een halve dag (10-12 uur)niet eten of drinken kan ( kan, hoeft niet)al te veel zijn voor n jonge pup waardoor ze hun trek verliezen en sloom worden.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

er is vast wel een ander merk brok te koop waar je aan kunt komen dat ongeveer gelijk is aan carnis.

misschien kan je anders kijken voor kvv dat wilt hij misschien wel eten.

wat zegt de dierenarts? is er reden tot zorgen?

een hondje dat zo vroeg zonder mama en broers en zussen is, daar zal je zelf heel hard je best voor moeten doen om dat goed te begeleiden.

mijn baby van 9 weken hing vanmorgen nog aan de tiet van mams, misschien kan je al is het 1x per dag een beetje puppymelk die je bij de dierenarts kan halen door / over de brokjes geven.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" er is vast wel een ander merk brok te koop waar je aan kunt komen dat ongeveer gelijk is aan carnis.

misschien kan je anders kijken voor kvv dat wilt hij misschien wel eten.

wat zegt de dierenarts? is er reden tot zorgen?

een hondje dat zo vroeg zonder mama en broers en zussen is, daar zal je zelf heel hard je best voor moeten doen om dat goed te begeleiden.

mijn baby van 9 weken hing vanmorgen nog aan de tiet van mams, misschien kan je al is het 1x per dag een beetje puppymelk die je bij de dierenarts kan halen door / over de brokjes geven. "

 jou eigen baby?

das geen vergelijking of bedoel je jou pup?

 

een pup van 6/7 weken moet prima op brok of vers kunnen leven

ik maak me meer zorgen over vroege socialisatie en te grote sprong voor de pup

 

 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

"  jou eigen baby?
das geen vergelijking of bedoel je jou pup?
 
 
  "

 

moet even lachen!

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik gok dat Maxlisa een hondenbaby bedoelt 

 

@ TS: waarom week je de brokjes? Een hond kan gewoon kauwen namelijk, weken is in principe niet nodig (brrr, van die vieze sompige brokjes).

 

De overgang van Carnis naar Bonzo vind ik wel heel jammer, ook al is Carnis misschien moeilijk verkrijgbaar. Van Carnis naar Bonzo is vergelijkbaar met iemand die altijd gezond dagelijks 200 gram groenten en 2 stuks fruit at naar iemand die dagelijks luncht bij de Burger King en dineert bij de Mc Donalds...

 

Er zijn echt wel dierenwinkels die een goede brok verkopen, ook bij jou in de buurt.

 

Waarom heb je je pup eigenlijk al zó enorm vroeg meegekregen van de fokker? Volgens mij moeten ze wettelijk tot 7,5 week bij mama blijven, jouw pupje is dus écht te jong weggehaald, jammer.

 

Is je pupje wel gezond? Pups slapen veel, maar ze houden over het algemeen ook wel van een lekkere maaltijd. En wat ik weet van onze honden vroeger, die speelden echt wel. Sliepen ook veel, zoals het hoort, maar waren ook regelmatig wakker, lekker spelen enzo.

 

Misschien eet je pup niet graag omdat hij de geweekte Bonzo brokjes niet lekker vindt; at hij de Carnis brokken wel goed? En heb je al geprobeerd om gewoon droge brok te voeren?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

7 weken mag de pup weg bij moeders, ligt ook een beetje aan de groote van het ras, de kleine chihuahua is beter af dat tie wat langer bij moeders verblijft.

 

heel de dag slapen lijkt me toch wel erg veel, je laat je hondje toch ook wel even lekker naar buiten gaan dus niet alleen op het balkon ? neem hem eens mee op je arm naar buiten, zet daar neer, en wandel eens lekker de straat op en neer, thuis gekomen geef je eten, en als die dan slaapt, okee, maar de voeding moet er wel in.

 

smorgens vroeg even plassen, mag zeker op het balkon, dan geef je eten, en neem hem dan op je arm mee naar buiten, en loop daar wat heen en weer.

 

4 x per dag eten, helemaal goed voor zo,n kleintje, maar ook weg gaan met je pup, omgeving gaan verkennen, pik eens een leuk marktje, te ver ? dan draag je hem, maar laat de wereld verkennen en niet dat tie de hele dag verslaapt.

 

met het ouder worden, en indrukken zal je pup niet meer de hele dag verslapen, slapen moet, en is goed, maar niet dat het eten er bij inschiet.

 

ga eens kijken naar een ander brokje, Bonzo is te veel granen en kleurstoffen, er zijn genoeg brokjes die zonder granen zijn en veel meer vlees bevatten, kijk daar eens naar. en weken is niet nodig, je pup heeft al tandjes hoor, kauwen moet .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een puphond  mag met zeven weken weg bij moeders, wettelijk, is het een ontzettend klein ras dan is het verstandig wat langer bij moeders te houden, maar wettelijk mag de hondenpup weg met zeven weken oud.

honden page profiel IsildaIsilda

honden foto van Isilda

Hoi,

 

Welkom op het forum. Leuk een pup, wij krijgen er binnenkort ook 1. Pups mogen inderdaad pas wettelijk gezien weg met 7 weken. Heb je een paspoort gehad met alle inentingen erin? Ben je al bij de dierenarts geweest?

Zo ja en alles is goed, dan zal hij wel veel slaap nodig hebben. Maar wordt hij niet wakker van de stofzuiger of dat soort dingen?? Ik zou dan toch een keer wakker maken voor te eten. Je moet in ieder geval nog de enting halen met 9 weken etc, laat dan ook goed controleren! Let wel goed op, drinken is erg belangrijk en eten ook. Wat voor hond is het?

Misschien een tip: Wij gaan de brokken Dog Lovers Gold geven. Dit is een redelijk goed brok. Het is een brok voor zowel pup als volwassen hond en ze zijn alleen online te bestellen. Ze bezorgen gratis en je heb het binnen 3 werkdagen thuis. Bonzo is inderdaad minder kwaliteit.

Vertrouw je het niet, ga altijd naar de dierenarts!!

laat je nog wat weten....

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hier krijgen ze ook Dog Lovers Gold, daar zit veel vlees in en geen vulstoffen zoals in Bonzo.

Isilda, ik koop het gewoon in de dierenwinkel!

Ik ken ook wel honden die op Bonzo leven en er prima uitzien, maar toch is het een beetje vergelijkbaar met junkfood voor mensen.

 

Verder zou ik inderdaad je hondje laten nakijken bij de dierenarts of hij helemaal gezond is.

Dat is sowieso altijd verstandig, en hij kan je eventueel ook advies geven.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Kan het zijn dat de pup jonger is als aangegeven door de fokker?

 

Wat ik zou doen is vandaag nog even bij de dierenarts langsgaan en de pup goed na laten kijken.

 

En hem op gezond voedsel zetten, kvv, wat mijn voorkeur zou hebben, of een goede brok.

honden page profiel --

honden foto van -

Bedoelt TS niet gewoon dat ze niet precies 7 weken is maar bijvoorbeeld 7 weken en 5 dagen? Dan is de leeftijd nml nog steeds 7 weken maar het maakt wel uit voor de leeftijd waarop de pup bij het nest is weggegaan. Inderdaad met precies 7 weken of zoals al genoemd is 6 weken en een beetje. 

honden page profiel ChristelChristel

honden foto van Christel

Pupjes slapen bijna de hele dag.. zodra hij wakker word gauw buiten zetten zodat hij kan plassen/poepen! 

Zou hem niet wakker maken.. veel succes!

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

"  jou eigen baby?

das geen vergelijking of bedoel je jou pup?

 

een pup van 6/7 weken moet prima op brok of vers kunnen leven

ik maak me meer zorgen over vroege socialisatie en te grote sprong voor de pup

 

  "

 




:-D mijn hondenbaby inderdaad

Marjolein (Gast)

Wauw, bedankt voor alle reacties lieve mensen!

 

Ik doe genoeg met hem qua socialisatie hoor. Vandaag lekker de supermarkt verkent op mijn arm. De auto hebben we ook al gehad en vind hij heerlijk om in te slapen in zijn bench. Ook het winkelcentrum en het park hebben we verkent samen en een verjaardag ook. Ook 2 andere hondjes leren kennen op de verjaardag. Superspannend voor de kleine allemaal natuurlijk. Ik denk dat hij daarom zoveel slaapt.

 

Het is niet zo dat hij nooit wakker is, dat is misschien zo overgekomen, maar dat bedoelde ik niet zo. Het is meer dat hij zijn eten gewoon niet wil. Ik heb ondertussen de Carnis brokken teruggezet en de Bonzo geef ik niet meer. Alsnog eet hij niet veel. Niet als ik ze week en ook niet als ze gewoon hard zijn. Ertussenin ook niet. Hij drinkt wel goed, en zijn beloonsnoepjes eet hij ook. Ook heeft hij gewoon goeie poepjes. Er is niks mis met hem. Ben vanaf dag 1 al naar de DA geweest voor een gezondheidscheckup. Alles was goed, alleen zijn ene balletje is nog niet ingedaald. Dat komt nog.

 

Verder is hij hartstikke speels en bijterig/happerig. Heeft iemand daar tips voor misschien? Hij hapt ontzettend hard in de neus, oor, handen en keel.

 

Het is een Jack Russell trouwens. Vind het heel erg dat hij blijkbaar te vroeg is weggehaald bij mama. Morgen is hij exact 7 weken oud. Ik vertroetel hem veel, dus aan liefde komt hij zeker niet te kort. Af en toe moet ik hem corrigeren als hij bijt. Dan zeg ik kort maar krachtig, met een iets zwaardere stem 'nee!'. Helpt dit? Ik ga zeker naar puppycursus met hem, gewoon omdat het me leuk lijkt voor de kleine om hem met andere pups in contact te zien en om hem wat bij te leren.

 

Hoelang ongeveer na de maaltijd moet ik wachten tot hij een poepje moet doen? Anders poept hij na  de wandeling in huis, omdat hij  nog niet moet als we buiten zijn. Ik wacht dan liever tot er ongeveer een poepje komt. 

honden page profiel IsildaIsilda

honden foto van Isilda

Hoi,

 

Het kan ook zijn dat hij gewoon te vroeg weg is gehaald. Dan kan de pup ook slechter gaan eten. Zo lang hij goed groeit en plast en poept, zal het waarschijnlijk goed zijn. Gewoon bij de entingen ook laten controleren. Had je een paspoort gekregen?

 

 

In het nest leren ze ook om te gaan met bijgedrag. De moeder en broertjes/zusjes corrigeren. 

Misschien heb je hier iets aan.

 

http://www.charlotte-post.nl/?p=388

 

Met de vorige hond hadden wij een routine. Na het eten/spelen/slapen eerst buiten plassen. Pas weer na het plasje (als hij dat deed direct belonen met een hoog stemmetje goed zo plasje zeggen en een aai) verder gaan met het volgende. Dat ging prima. Met het poepen heb ik geen idee. Hij deed het vaak met het plasje of we zagen dat hij op een speciale manier zijn kontje ging plaatsen.....dan snel naar buiten.

Als hij begint met plassen in huis, kun je hem optillen tijdens het plassen. Dan stoppen ze met plassen. Dan snel naar de juiste plasplek en weer goed belonen als hij daar plast. 

Dit gaan we met de nieuwe pup ook doen.

Wel grappig als je ons dan op een vroege koude ochtend buiten ziet en maar vrolijk doen als hij plast. 

 

 

honden page profiel IsildaIsilda

honden foto van Isilda

Hoi,

 

Het kan ook zijn dat hij gewoon te vroeg weg is gehaald. Dan kan de pup ook slechter gaan eten. Zo lang hij goed groeit en plast en poept, zal het waarschijnlijk goed zijn. Gewoon bij de entingen ook laten controleren. Had je een paspoort gekregen?

 

 

In het nest leren ze ook om te gaan met bijgedrag. De moeder en broertjes/zusjes corrigeren. 

Misschien heb je hier iets aan.

 

http://www.charlotte-post.nl/?p=388

 

Met de vorige hond hadden wij een routine. Na het eten/spelen/slapen eerst buiten plassen. Pas weer na het plasje (als hij dat deed direct belonen met een hoog stemmetje goed zo plasje zeggen en een aai) verder gaan met het volgende. Dat ging prima. Met het poepen heb ik geen idee. Hij deed het vaak met het plasje of we zagen dat hij op een speciale manier zijn kontje ging plaatsen.....dan snel naar buiten.

Als hij begint met plassen in huis, kun je hem optillen tijdens het plassen. Dan stoppen ze met plassen. Dan snel naar de juiste plasplek en weer goed belonen als hij daar plast. 

Dit gaan we met de nieuwe pup ook doen.

Wel grappig als je ons dan op een vroege koude ochtend buiten ziet en maar vrolijk doen als hij plast. 

 

 

Marjolein (Gast)

Ja hij heeft een paspoort!

 

Ik heb het artikel gelezen, maar ik merk geen signalen vooraf waardoor hij bijt. Het is gewoon speels bijten en kijken hoe ver hij kan gaan. Hij houdt er van om op pantoffels te knabbelen, op ritsen en op eigenlijk alles wat uitsteekt. Het is dus niet alleen in het gezicht enzovoorts. Is er een manier waarop ik dit snel kan afleren?

 

Als hij aantoont dat hij moet plassen of poepen dan kan ik niet even snel naar buiten, want ik woon dus in een flatje. Dan moet ik zelf nog mijn jas aantrekken, schoenen en de sleutels pakken. Snoepjes zitten standaard in mijn zak. Maar, dat kost dus teveel tijd. En dna moet ik ook nog met de lift naar beneden en dan naar het grasveldje lopen. Dan is het gewoon al te laat. En dat neem ik hem niet kwalijk. Soms doet hij stiekem een plasje en dan vind ik dat ergens in huis.

 

Hij ligt nu lekker rustig in een veter te knabbelen van mijn joggingbroek.

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Hoi,

 
In het nest leren ze ook om te gaan met bijgedrag. De moeder en broertjes/zusjes corrigeren. 
Misschien heb je hier iets aan.

  "

 Pups corrigeren elkaar? Als een pup te hard bijt, volgt er een harde piep. Zo leren ze elkaar de bijtrem aan: je mag bijten, maar niet te hard. Een teef kan heel veel hebben van pups, eigenlijk te veel.

Als de pups te druk zijn, loopt ze gewoon weg. Alser teveel gegild wordt, is haar aanwezigheid al genieg om de boel te sussen, ze hoeft vrijwel nooit te corrigeren. 

 

Dit gedrag onderling, hierdoor leert een pup niet dat hij helemaal niet in mensen mag bijten, daar moet je als nieuwe eigenaar zelf mee aan de slag.

 

Bijten is je armen op de rug. Bied een eigen speeltje aan waar hij wel in mag bijten. Weer bijten in een mens armen op de rug en even weg lopen, spel stoppen. Dan eigen speelj aanbieden. Weet bijten is een time out, even jn de bench, op de gang. Zo leert een pup, dat bijten in een mens geen aamdacht betekend en bijten in een speeltje el aandacht is.

honden page profiel IsildaIsilda

honden foto van Isilda

Hoi,

 

Je had het toch over een balkonbak? Dat is hetzelfde. In het artikel staat een stukje over corrigeren.

 

Fijn dat je een paspoort hebt, daar staan alle inentingen en ontwormen in. Weet je dat hij die heeft gehad en wat je nog moet doen aan inenten. Via moedermelk krijgt hij nu niets meer binnen van afweer.

Onze oude hond at een tijd slecht omdat hij vol wormen zat  en hij had geen paspoort en kreeg parvo als pup. Hij was als 6 weken oude pup over de schutting gegooid van het asiel. Wij hebben hem daar opgehaald. Hij zat er net een dag. Toen bleek hij parvo te hebben. Het asiel heeft direct de dierenarts ingeschakeld en hebben ons prima geholpen. De hond heeft er niets aan over gehouden. Wij hebben dus ook een te jonge pup gehad, is goed gekomen met hem.

 

 

Als je het niet erg vind dat hij aan je veter knabbelt, is dat prima, maar dan mag hij strakjes ook alle veters hebben. Hij kent dan geen verschil. Let je wel op het plastic aan het uiteinde.  Anders gewoon afpakken en iets ter vervanging geven. Snel bijten afleren gaat niet, geduld, corrigeren, spel stoppen, alles wegzetten, eigen speelgoed geven. En eindeloos geduld.

En zo te horen zit het met de liefde wel goed 

 

Leuk zo'n pup in huis......ik tel de dagen nu af voor de onze.

 

Marjolein (Gast)

Bedankt voor de hulp en advies! Als hij te hard bijt, zal ik hem gewoon negeren en mijn eigen ding doen. Ik wil nog niet al te streng zijn voor hem, want hij is nog piepjong en mag eerst even wennen aan alles de komende week.

 

Wat een ontzettend zielig verhaal Isilda, blij dat het goedgekomen is! Ik denk dat het met deze kleine man ook wel goed komt, ondanks dat hij iets te vroeg het nest heeft verlaten.

 

Ik heb hem net kennis laten maken met de stofzuiger hihi. In het begin een beetje bang. Toen heb ik hem bij me geroepen en even laten snuffelen, terwijl de stofzuiger aan stond. Had een snoepje gelegd naast de stofzuiger. Heerlijk gesnuffeld, maar hij vond het nog wel even eng! Hij wilde zelfs het balkon op uit zichzelf haha! Heb hem maar even op zijn dekentje gelegd op de bank, zodat hij van een afstandje kon toekijken hoe het in zijn werk ging en dat hij zich niet direct bedreigd voelt. De lieverd is uiteindelijk op de bank in slaap gevallen en slaapt nog steeds. Straks is de dweil aan de beurt!

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: blaffen afleren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^