Ontzettende druktemaker smorgens HELP

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

sorry ik heb er over heen gelezen, je doet haar de bench in omdat ze nog niet helemaal zinderlijk is. !!

dan als pupje leren om buiten te plassen en behoeftes te doen, behandel haar een paar weken als pup, en als ze binnen is dan de ruimte beperkt houden en niet het hele huis geven, de bench snachts in een kleine ruimte zetten dan misschien wel de deur open houden, en desnoods nog even snachts een plasje laten doen ?

en bij jou wat je daar schrijft zal dit hondje een uitstekend mandje hebben. :-D wat je daar schrijft over het gebit, dat zou zomaar kunnen zijn dat ze daar veel last van heeft gehad, nu snel herstellenn en kijken of ze wat rustiger is geworden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

 

Ja misschien had ze ook nog tandpijn. Arme hond wat een leven heeft ze gehad.

En daarna naar een onbekende bestemming, nog in een asiel en een gastgezin en nu eindelijk haar thuis. Maar dat weet ze natuurlijk nog niet. Voor haar is dit weer een verandering, en met elke verandering is hetweer wennen en aanpassen.

Als pup zal ze misschien ook helemaal niet gesocialiseerd zijn

 

Op dit moment zal ze zich nog heel onzeker voelen neem ik aan, ze moet eerst vertrouwen gaan krijgen in haar nieuwe mensen en haar nieuwe thuis.

 

Wb het begeleiden hierbij, zou ik nog niet druk aan de slag gaan met drukke wandelingen, en uitjes e.d. Het zindelijk zijn komt ook wel. Eerst maar proberen haar wat vertrouwen te geven. Misschien vindt ze zoekpelletjes of kleine oefeningetjes zonder druk wel iets. Ga vooral in haar tempo.

Geeft ze stressignalen af?

 

Ik kan me voorstellen dat aangezien ze niet anders gewend is, ze een bench niet eens onprettig vindt, misschien toch een veilig gevoel.

Ik vind het al heel knap dat ze tot zes uur doorslaapt. Zelf zou ik dan om vijf voor zes opstaan ipv om zeven uur en haar zeker geen uur laten jammeren. Dat is niet goed om haar vertrouwen in jou te laten krijgen.

 

Misshien kan je ook even contact opnemen met Liesbeth, zij heeft ook een ex broodfokteefje, Skinny.

 

http://www.hondenpage.com/baasjes/3857/liesbeth/skinny.php

 

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" In de bench, hooguit 4 uurtjes "

 

maar niet als je thuis bent toch?

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  
De goede fokkers die ik ken houden hun teefjes bij, ook nadat ze geen pups meer gaan krijgen omdat ze deel uitmaken van het gezin. Je teefje weg doen gewoon omdat ze geen pups meer kan krijgen ruikt gewoon naar broodfok, dat mag je niemand kwalijk nemen. "

 

 

Nou ik ken heel wat fokkers die hun teefjes ruimen nadat ze uitgefokt zijn , en die werken allemaal volgens de eisen van de rasvereniging of de raad van begeer ,De meest voorkomende smoesjes zijn ,

kan niet meer in de groep ,moet plaats maken voor jong spul ,

mensen willen toch fokken ook al hebben ze geen plek ,vechten met andere honden in huis of kennel ,lopen niet hoog op shows  enz enz .

Overigens is er niets bekend van het hondje dus is het gissen of er ooit mee gefokt is .

honden page profiel AlineAline

Neen zeg allee, als ik thuis zit ze niet in de bench, alleen smorgens. :-)  Heb een grote tuin, maar hmmmm ze vindt het niet al te interessant.  Wil proberen dat ze leert de katflap te gebruiken, zodat ze zelf in en uit kan.

 

Neen kan niet zeggen dat behalve smorgens dat ze heel druk is en jankt dat ze verder geen stresssignalen afgeeft.

 

Volgens een vriendin van me is het maar gek dat er tanden getrokken moeten worden bij een hond, want honden eten toch geen suiker, volgens haar?

honden page profiel AlineAline

Ik bedoel ze geeft verder geen stress signalen af.  Ik vind dat ze het heel goed doet, ze komt er wel.  Wandelen is ze gek op, maar het als er teveel gebeurt dan wordt ze afgeleid en weet even niet meer welke kant op.  Omdat zo een klein ding is, pak haar maar even op dan en zet haar in de goede richting :-)

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Tanden kunnen ook slecht worden door slecht voer, met veel graan erin bijvoorbeeld. Ook kan het liggen aan de samenstelling van speeksel van het dier zelf. De ene hond is er gevoeliger voor dan de andere. En als een hond nooit (of weinig te knagen heeft gehad dan heb je ook weer meer kans op tandplak en tandrot. Knagen reinigt de de tanden van tandplak

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Hier trouwens ook geen dieren in de slaapkamer hoor. Toen ik Moh net had heb ik paar nachten op de bank geslapen zodat ze mij kon zien. Ze lag zelf in haar bench, dit ging eigenlijk al heel snel erg goed dus ben uiteindelijk maar boven gaan slapen en ze gaf geen kik. Wel heb ik de eerste nachten erg kort gehouden, ze was beetje aan de diarree en ook niet heel zindelijk. Dus ik sliep 6 uurtjes en liet haar dan uit en deed haar met kluifje weer in de bench en ging nog even tukje doen op de bank (in zicht) en na 2a3 weken langzaam aan steeds iets langer in bed blijven liggen.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Tegen het gerace als de bench open gaat kan je misschien wel verminderen door snoepjes te verstoppen (of je strooit gewoon wat snoepjes in de kamer). Die dit dan duidelijk in zicht,.zodat zij kam zien dat er lekkers ligt in de kamer. Misschien daar ze dan ipv rennen gaat zoeken. Het aantal snoepjes kan je later altijd minderen naar en paar die wat moeilijker verstopt zijn...

honden page profiel AlineAline

Ik heb lekkere dingen voor haar gekocht en van die kleine buffelleren stokjes, maar ze is er niet geinteresseerd.

honden page profiel Krin Krin

honden foto van Krin

" Tegen het gerace als de bench open gaat kan je misschien wel verminderen door snoepjes te verstoppen (of je strooit gewoon wat snoepjes in de kamer). Die dit dan duidelijk in zicht,.zodat zij kam zien dat er lekkers ligt in de kamer. Misschien daar ze dan ipv rennen gaat zoeken. Het aantal snoepjes kan je later altijd minderen naar en paar die wat moeilijker verstopt zijn... "

 

Leuk Idee.

honden page profiel Krin Krin

honden foto van Krin

Aline probeer eens met stukjes leverworst.

 

honden page profiel AlineAline

Zal ik doen, ze heeft ondertussen haar operatie gehad, een aantal tandjes moesten eruit en ze is nu veel rustiger smorgens.  Er wordt nog lawaai gemaakt om half 7 smorgens want dan vind ze dat ze lang genoeg alleen is geweest, maar dat jachtige en dat heen en weer rennen en janken/huilen aan een stuk door smorgens is stuk minder geworden.

honden page profiel olafolaf

honden foto van olaf

Onze Shih Tzu heeft zo'n momentje rond acht uur 's avonds, dat duurt ongeveer een uurtje, dan is de bui over.
Toen hij hier de eerste week was zorgde ik er voor dat ik wakker was voor hij wakker werd, op die manier kon ik het janken voorkomen. Even heerlijk knuffelen en hij viel meteen opnieuw in slaap. Zo kon de rest van het huis tot heerlijk uitslapen.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^