kwispelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel christel bumper en milo christel bumper en milo

honden foto van christel bumper en milo

Vanmiddag op het pad kwamen we bumpers (en die van mij)ergste nachtmerrie tegen!! Een grote zwarte hond, die hond was m.i. niet onvriendelijk en benaderd bumper rustig. Bumper kruipt wat in elkaar (angst??) Maar laat het gesnuffel wel toe. Nog half in elkaar gedoken kwispelt bumper waarop die man zegt kijk hij is blij want hij kwispelt. Maar volgens mij was bumper ondanks dat hij kwispelde helemaal niet blij maar bang. Niet iedere hond die kwispelt is blij toch?  Volgens die man is een kwispelende hond een blije hond.wie kan mij dit uitleggen hoe het zit. Ik kijk altijd naar bumper zijn houding.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

"

Vanmiddag op het pad kwamen we bumpers ergste nachtmerrie tegen!! Een grote zwarte hond, die hond was m.i. niet onvriendelijk en benaderd bumper rustig. Bumper kruipt wat in elkaar (angst??) Maar laat het gesnuffel wel toe. Nog half in elkaar gedoken kwispelt bumper waarop die man zegt kijk hij is blij want hij kwispelt. Maar volgens mij was bumper ondanks dat hij kwispelde helemaal niet blij maar bang. Niet iedere hond die kwispelt toch?  Volgens die man is een kwispelende hond een blije hond.wie kan mij dit uitleggen hoe het zit. Ik kijk altijd naar bumper zijn houding.

"


Heel veel mensen denken dat kwispelde honden blij zijn, maar dit is niet waar. Je hebt helemaal gelijk hoor.

Ik had het een tijdje geleden ook. Mijn hond vind niet alle honden even leuk, dus hou haar vaak weg bij onbekende honden. Maar er was een vrouw die haar hond naar de mijne liet gaan en niet geloofde dat mijn hond kan uitvallen, omdat mijn hond ook kwispelde.

Je wordt soms zo moe van zulke
mensen.

Brigitte, Zebee & Zabaa (Gast)

Jee, wat een opmerking van die man.
Je zag dat Bumper nog half in elkaar gedoken was een kwispelde.
Er zijn veel manieren van kwispelen en wat een hond daarmee bedoeld en helaas vaak niet blijdschap.

Zoals jij Bumper omschrijft denk ik dat het staartje ook half hoog of laag kwispelde ..... waar Bumper zijn onzekerheid mee wilde aangeven.

Vaak zie je aan de hoogte, hoe een hond zijn staart draagt, of het blijdschap, onzekerheid en zelfs een aanvallende waarschuwing is wat het kwispelen betekend.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Je hebt gelijk. 
Honden kwispelen als ze blij zijn, dat klopt ook. Maar dit is een heel andere kwispel als dat ze bang zijn. Dan gaat vaak het puntje snel op en neer. Blije honden kwispelen met een relaxte staart, terwijl een hond ook kwispelt als het aan wil vallen of dominant is, maar bij deze kwispel staat de staart weer recht op. Zo heb je er heel veel. Mijn hond heeft een krulstaart dus staart staat altijd overeind, maar je ziet duidelijk verschil met een blije of bange kwispel. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

De meeste mensen begrijpen niets van honden taal. Hierdoor wordt een hond verkeerd begrepen met alle gevolgen van die 

Kwispelen, kan zijn: spaning, opwinding stres, blijheid, dus veel meer dan blijheid. Je moet gedrag ook in zn geheel bekijken. De oortjes, de houding, de bek, staart, borstelen, alles dus.

 

Als jou hond zo in elkaar duikt, zou ik hem lekker optillen en voorbij de, voor jou hond, niet leuke hond lopen.

Of loop weg, ga de confrontatie niet aan, help je hond.

honden foto van christel bumper en milo

Ik had inderdaad ook de neiging optillen en doorlopen.  Maar door die man ging ik zo twijfelen denk straks maak ik zijn angst erger.  Volgende keer luister ik naar de signalen van bumper!  Hij doet het zo goed op het moment. Maar ik moet hem dus meer ondersteunen. 

honden page profiel Krin Krin 3 doggies

honden foto van Krin

Is optillen niet net verkeerd?? Je bevestigd daarmee toch dat is een enge hond?
Je geeft ook al aan dat het de grote nachtmerrie van jou en je hond is. Kan het zijn dat de hond je angst voelt en daardoor ook al onzeker is?

honden foto van christel bumper en milo

Dat voelt hij zeker!  Ik ben ook druk bezig mijn angst voor grote honden te overwinnen en op zich gaat dat best goed.  Ik bleef vanmiddag gewoon staan terwijl ik 2 weken geleden gillend weggerend zou zijn. Bumper heeft mijn angst overgenomen en ik werk hier alleen en samen met bumper aan.  

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

http://shiva4dogs.nl/blog/help-mijn-hond-bang/

Juist niet. Door optillen zorg je dat je hond zich veilig voelt. Zo gebeurd er ook niets met je hond waardoor andere hond juist minder eng worden op den duur. 

 

honden page profiel Krin Krin 3 doggies

honden foto van Krin

Wat goed van je dat daaraan werkt!!! Dan was dit dus echt een overwinning! :-)

honden foto van christel bumper en milo

" Wat goed van je dat daaraan werkt!!! Dan was dit dus echt een overwinning! :-) "

 Zowel voor bumper als voor mij ! Steeds een stapje verder

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Kwispelen geeft opwinding aan. En dat kan inderdaad, zoals hierboven al aangegeven blijheid, angst, onzekerheid of agressie zijn. Ik heb het gister toevallig behandeld op cursus en mij is verteld dat een hond die kan aanvallen zijn staart hoog houdt ivm goede geur vrijgeving en snelle kleine kwispels maakt. Een blije hond maakt grote slagen om maar even te zeggen en zijn staart is dan neutraal qua hoogte. Een onzekere hond heeft zijn staart laag en kleine kwispels en een echt bange hond heeft de staart tussen de pootjes oa om te anaalklier dicht te drukken zodat hij zo min mogelijk opvalt. In ieder geval zo heb ik het onthouden, moet nog even het boek erbij pakken en een paar keer goed doorlezen en mn eigen hond observeren voor het er helemaal in zit ;-)

En inderdaad daarnaast ook de rest van de lichaamstaal lezen, dus je hebt helemaal gelijk hoor. Ik kan er af en toe ook niet tegen hoor, mensen die alles weten en hun hond daardoor gewoon maar zijn gang laten gaan. Bah

honden page profiel Krin Krin 3 doggies

honden foto van Krin

Suzanne en Luca. Bedankt voor je Artikel. Ik heb alleen grote honden.
Even een andere opmerking; :-) iedereen mag een hond hebben (net zoals kinderen) en de beste opvoeders zijn degene die geen honden hebben (of kinderen) ;-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Suzanne en Luca. Bedankt voor je Artikel. Ik heb alleen grote honden.
Even een andere opmerking; :-) iedereen mag een hond hebben (net zoals kinderen) en de beste opvoeders zijn degene die geen honden hebben (of kinderen) ;-) "

 Christel heeft een klein hondje.

honden page profiel Krin Krin 3 doggies

honden foto van Krin

Dat had ik al begrepen :-)

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes 3 doggies

honden foto van DogsWithLoes

een kwispelende hond is niet altijd blij.

 

https://www.youtube.com/watch?v=t4N2XvnY7Mo&list=PLsEtpo6OqEmRzCvKbe3VXb4xPRVpd3yy_&index=1

 

in dit filmpje wordt kwispelen uitgelegd

Volgende forumvraag: ballenobsessie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^