Kun je teveel vis geven?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Een van mijn honden is gek op vis en totaal niet gevoelig voor gewone koekjes/snoepjes etc.
Als beloning geef ik haar graag sprotjes(niet gedroogd, maar gewoon echt het hele visje, soms in stukjes gesneden) of stukjes haring etc.

Dit krijgt ze naast haar gewone voeding.
Zit er ergens een grens?kwa hoeveel gram geven ofzo? Kun je vis overdoseren? Het is een dame van 29 kilo.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Er kan in vis wel vervuiling zitten, qua zware metalen. Of dat bij bijvoorbeeld gekweekte vis anders is weet ik niet.

honden page profiel Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu 3 doggies

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Wat Wilma zegt klopt.

Daarbij kun je zeker teveel vis geven. Er zit een stof in veel vissoorten, thiaminasis, waaruit uit onderzoek is gebleken dat wanneer je meer dan 10% van het totale menu aan deze vis voert, dit verlammingsverschijnselen veroorzaakt.

De aanbevolen hoeveelheid vis is zo'n 5% van het totale menu.

Ik dacht dat zalm deze stof weer niet bevat en dus zou je 5% extra vis kunnen voeren wanneer de helft uit zalm bestaat.
Hoger dan 10% zou ik persoonlijk niet willen gaan om aan de veilige kant te blijven.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Wat Wilma zegt klopt.

Daarbij kun je zeker teveel vis geven. Er zit een stof in veel vissoorten, thiaminasis, waaruit uit onderzoek is gebleken dat wanneer je meer dan 10% van het totale menu aan deze vis voert, dit verlammingsverschijnselen veroorzaakt.

De aanbevolen hoeveelheid vis is zo'n 5% van het totale menu.

Ik dacht dat zalm deze stof weer niet bevat en dus zou je 5% extra vis kunnen voeren wanneer de helft uit zalm bestaat.
Hoger dan 10% zou ik persoonlijk niet willen gaan om aan de veilige kant te blijven. "

 

Mag ik een referentie naar dit onderzoek?

 

 

Anoniem (Gast)

Poolhonden zullen op sommige plaatsen vrijwel niets anders eten, dus ik vermoed dat honden er goed tegen kunnen.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Als je voor de rest geen maaltijden vis geeft, maar de sprot en haring gebruikt voor een dagelijkse beloning, waarbij je in de rest van je menu voldoende varieert (neem aan dat je rauwe voeding geeft?), dan is er geen risico op een thiamine-afbraak. 10-15% vis mag onderdeel uitmaken van het menu, waaronder intacte zoutwatervis en witvis.

Sprot en haring staan redelijk onderaan de voedselketen en zijn in die zin minder vervuild dan roofvissen die boven deze soorten staan. Actieve honden die met name alleen NRF gevoerd worden, zonder groentes en andere 'overige', hebben baat bij zelfs 20% vis in een menu.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier een hond die iedere dag vis eet, alle vissoorten , zalm, sardientjes , zalm, tonijn, gedroogd stokvis, ik heb altijd mijn honden, vooral de newfoundlander vis gegeven, geen kwalijke gevolgen er ooit van gehad.

of er een marge aan zit ? ik geef geen kiloos vis , een grote zalm kop zie ik wel als maaltijd, 2, en de rest zijn het geringe stukken vis, krijgt ze bij de eten of als traktatie zoals gedroogd stokvis.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bron versvoer.....



Is de vis vers?

In veel gevallen willen wij onze honden en katten vers voeren, maar in een aantal vissoorten kunnen parasieten en wormen zitten die niet zo gezond zijn voor onze huisdieren. Vrijwel alle schadelijke parasieten die erin kunnen zitten gaan door bevriezing dood. Koop je een vis bij de visboer dan hoef je niet bang te zijn voor de haringworm. Deze komt niet alleen in haring voor zoals de naam doet vermoeden, maar ook in sprotjes, makreel en wilde zalm. De haringworm komt in Nederland bijna niet meer voor omdat de haringworm het invriezen niet overleeft. In Europa is het wettelijk verplicht om alle vis die bedoeld is om rauw of vrijwel rauw te eten eerst 24 uur bij -20 °C in te vriezen.

Geef liefst vette vis.

Op zich een vrij logische redenatie als je weet dat omega 3 een VET zuur is. In wit vis soorten vind je met name deze niet, omdat het een magere soort vis is. Hoe weet je of een vis een VETTE vis is? Dit is makkelijk te onthouden, vis uit koude wateren is een vette vis, dit vet heeft de vis natuurlijk nodig als isolatie om warm te blijven.

Geef niet teveel in een maaltijd

Heb je zelf wel eens een broodje Makreel teveel gegeten? Je maag kan hier sterk op reageren. Voor een hond of kat werkt dat net zo. Teveel vet ligt zwaar op de maag je loopt het risico dat je hond of kat die vis in de voerbak associeert met die maag die van stuur was. En dan is het heel moelijk om je huisdier weer vis te leren eten.

Anoniem (Gast)

Ja

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als het waar zou zijn dat vis een verlammingsverschijnsel zou geven wat ik hier boven lees zouden de honden die in de sledesport werken, trainen nimmer vis krijgen.......

deze honden met hun begeleiders zijn dagen onderweg, kunnen geen vlees in tonnetjes mee nemen, maar nemen voor alle honden gedroogd stokvis in zakken mee, voor de hele tocht , gedroogd stokvis heeft een hoge voedingswaarde, en is makkelijk mee te nemen, iedere hond krijgt een stuk gedroogd stokvis en dat is het, meer krijgen ze niet tijdens hun tocht.

wel iedere dag natuurlijk !! gedroogd stokvis staat hier iedere dag op het menu, nee niet als maaltijd maar meer als traktatie, en ik heb nog nimmer vervelende bijwerkingen hiervan mee gemaakt, van geen een van mijn honden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

deze heb ik en krijgt ze echt iedere dag.......


Noorse hondenstokvis

Deze 100% natuursnack is zeer voedzaam en eiwitrijk. De Noorse stokvis wordt vers gevangen en gedroogd.
De naam stokvis komt van de vorm van het drogen en dit gebeurt door de vers gevangen vissen op te hangen aan stokken. Door deze luchtdrogingwordt het vocht onttrokken en blijven alleen de zeer waardevolle bestanddelen in geconcentreerde vorm behouden.
Greenheart-Premiums Hondenstokvis is een hoogwaardige bijvoeding die lichtverteerbaar is.
1 kg Hondenstokvis komt overeen met 5 kg verse vis. Wij geloven alleen in snacks en beloningen die gezond zijn, maar ook voedingswaarde leveren.
De stokvis is ook zeer goed voor het gebit van uw hond.


Speciaal voor

Alle honden, ook geschikt voor jonge honden. Bij pups en zeer jonge honden wel zelf erbij blijven. Ook als uw hond schrokt is het raadzaam om erbij te blijven. Zeer goed voor het gebit. Helpt de vorming van tandsteen te voorkomen.

Analyse

Eiwit 71,3%, vet 1,7%, fosfor 3,4%, zout 0,8%, calcium 2,3%, jodium 1,2 mg/100g, ijzer 2,7 mg/100g, vocht 17,1%
De stokvis is zgn categorie 3-materiaal en derhalve niet geschikt voor humane consumptie

Voedingsadvies

Geef uw hond een paar maal per week een voedzaam en erg lekker stukje Greenheart Hondenstokvis.



Verkrijgbaar in verpakkingen van 250gram, 500gram en 1000gram


Volgende forumvraag: Voedseldroger
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^