Acuut leverfalen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sam (Gast)

Hey, onze hond (een pyreneese berghond van bijna vier jaar) werd een drietal weken geleden ziek. Ze at weinig tot niets meer, dronk heel veel, moest braken en had koorts. Bij de dierenarts kreeg ze een spuitje voor de koorts en antibiotica voor een eventuele infectie. aangezien ze na een tweetal dagen nog steeds niet beter was en nog steeds koorts had, hebben ze bloed afgenomen. in het bloed heeft men gezien dat de leverwaarden veel te hoog waren, en dat de stolling van het bloed niet goed was. Onze hond is eerst vier dagen bij de dierenarts opgenomen geweest, met infuus met verschillende antibiotica. Daarna is ze doorverwezen naar de dierenkliniek waar ze langzaam beter werd. Ze is in totaal twee weken behandeld. Intussen is ze een week thuis, ze eet goed, de koorts is weg, maar ze blijft heel erg moe. Ze slaapt bijna heel de dag, en blijft er toch wat lusteloos bijliggen. we gaan nog elke dag naar de dierenarts voor medicatie via injectie, maar hij vind haar wel goed zo. Heeft iemand ervaring hiermee? Iemand wiens hond hersteld is van leverfalen? We willen vooral weten hoelang het herstel heeft geduurd en wanneer ze terug wat actiever werden... groetjes van bezorgde baasjes

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Geen ervaringen...Zo'n jonge hond nog. Heel veel sterkte!

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Medicatie en ziekte maken je hond moe.(zware inspanning voor het lichaam, ook medicatie dat door de lever gaat)

Herstel kan wat duren tot de lever weer rustig is.

zeker week of twee minstens.

 

Let op koorts en braken, ontlasting (kleur)

 

regelmatig da bezoek en controle bloed.

 

beterschap!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Mijn (inmiddels overleden) Lily heeft 4 jaar voor haar overlijden een acute galgang-leverontsteking, die, naar later bleek, ook een hartspier ontsteking veroorzaakte, doorgemaakt. Hoge koorts, aanhoudend braken, niet eten, knalgeel en meer dood dan levend. In eerste instantie ook naar huis gestuurd met ab voor infectie en paar dagen later acuut opgenomen na bloedonderzoek en echo. Uitslag, torenhoge leverwaarden als gevolg van acute galgang-lever ontsteking. 

 

Na opname, waar ze behandeld werd met ab en prednisoninfuus, mocht ze mee naar huis en heeft nog een drietal maanden oraal prednison gehad. Ze is uiteindelijk weer goed opgeknapt, al heb ik wel gedurende de rest van haar leven dieet aangepast en ook regelmatig gecheckt ivm met acuut falen wat kan overgaan in chronisch falen (lever cirrose). Dat opknappen heeft wel even geduurd.

 

Je hond is echt heel ziek en letterlijk doodziek geweest (genoeg dieren overleven de acute fase niet door niet tijdig juiste behandeling). De lever heeft echt tijd nodig te herstellen (gelukkig kan dat met de lever) en het lichaam heeft tijd nodig te herstellen om de ziekte te overwinnen en te ontstressen van de ingrijpende ervaring. 

 

Het is mij niet duidelijk of bij jouw hond duidelijk is wat de aanleiding was van het leverfalen en wat voor medicatie op dit moment gegeven wordt, wat invloed heeft op je hond. Daarbij is het ook altijd lastig om van buitenaf, zeker zonder medische achtergrond, te zeggen of je hond nog binnen de norm van functioneren zit.

 

Bij een acute leverontsteking is, bij op tijd juist behandelen, de prognose hoopvol als ze weten te overwinnen. Mij is uitgelegd dat als ze de eerste acute fase overleven er hoop is op goed herstel. Wel altijd alert blijven of het niet overgaat in chronisch falen. 

 

Ik zou zeker je vragen en twijfels met de dierenarts bespreken. En zou ook duidelijkheid willen over de oorzaak van het falen en wat het behandelplan is.

 

Zenuwslopende tijd geweest voor jullie.

Sterkte met alles en wens jullie dat het goed gaat komen.

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik kan je niet verder helpen met je vragen, wel heel veel beterschap gewenst! 

Marieke (Gast)

hoi Sam, 

hoe gaat het nu met je hond? hebben ze al een oorzaak ontdekt? en is ze opgeknapt?

beterschap. 

Volgende forumvraag: hond piept om speeltje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^