Speelt mijn Chi een spelletje met mij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

Hallo iedereen,

Ik heb een super lieve chihuahua genaamd Bella van 9 maanden. Ik heb het op alle vlakken ontzettend met haar getroffen. Maar hier komt mijn probleem: De mensen waarvan wij haar hebben overgenomen (toen ze 8 weken was, en zij hadden haar ook al twee weken dus ze is denk ik ook te vroeg bij haar moeder weggegaan, maar dat terzijde) gaven haar royal canin. Maar mede door dit forum heb ik kunnen lezen dat dit eigenlijk geen goede voeding is voor haar. Omdat ik haar toch op droogvoer wil hebben (Ze is veel bij andere mensen en in ons drukke leven lijkt dit mij het handigst) heb ik een hele dag onderzoek gedaan online wat nou een beter alternatief zou zijn. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij Ancana for small breeds, ik helemaal blij met mijn keuze en samen met een aantal pakjes met gezonde hondensnoepjes besteld online. Eerst ben ik begonnen met de nieuwe brokken door de oude brokken te doen, hierbij viste ze dan de oude eruit (ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat er in de nieuwe brok geen extra geurstoffen aan toegevoegd zijn en hierdoor minder aantrekkelijk ruiken dan de ouder brok die dat wel heeft). Hierna dacht ik oke, dan ga ik nu helemaal over op de nieuwe brok dan heeft ze geen keus. Maar nu eet ze al twee dagen bijna niets, dus mijn vraag is speelt ze een spelletje met me om te kijken hoelang ze deze hongerstaking kan volhouden tot ze iets anders lekkers krijgt (bijv. haar oude brok) of speelt er iets anders en wil ze de nieuwe brok echt niet en moet ik toch overwegen terug te gaan naar haar oude brok (wat ik eigenlijk liever niet heb).

Ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen ik hoor graag tips of tricks om haar aan haar nieuwe brok te krijgen. 

Anoniem (Gast)

Gewoon de oude brokken geven. Zo'n klein hondje kan je niet zo lang zonder eten laten.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Misschien de nieuwe brokken even een tijdje lekkerder maken door een plakje worst, stukje kip/vlees/vis, stukje ei of beetje ongezouten bouillon eroverheen te doen.

Als ze ze dan wel eet, steeds minder van het extra lekkers er bij geven.

Waarschijnlijk heeft ze liever de oude brok maar als je die zoals je aangeeft liever niet meer wil geven moet je even doorzetten. Zorg gewoon dat ze wat extra's naar binnen krijgt zodat ze niet helemaal niks eet. Want het is maar een klein hondje en te lang zonder eten is niet goed voor haar.

Als nu na een tijdje blijkt dat ze echt de nieuwe brok niet wil, zal je een ander merk 'goede' brok moeten zoeken. Vaak kan je bij de dierenwinkel, proefbakjes/pakjes aanschaffen zodat je niet aan een grote zak vast zit.

honden page profiel BrittBritt

honden foto van Britt

Soms helpt het als je warm water over de brokken doet, dan wordt het een papje en dan is de geur sterker. Misschien wil ze het dan wel eten

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

Goed idee dat ga ik proberen

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

Super goede tip britt heel het schaaltje gaat is op :-)

honden page profiel BrittBritt

honden foto van Britt

" Super goede tip britt heel het schaaltje gaat is op :-) "

 Haha graag gedaan :) 

Volgende forumvraag: MAX hondenbrokken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^