Puppy likt haarzelf..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeesDees

honden foto van Dees

Ik heb een pup -teef- van 8 week en ze likt zichzelf steeds van onder, bij de staart en soms likt/bijt ze ook in d'r achterpoten.
Niet letterlijk de hele dag maar toch wel vaak, dan piept ze soms ook erbij.
Zelf dacht ik eerst aan verstopte anaalklieren maar ze is nog zo jong.

Of een allergie? Ze krijgt nu nog brok (van de fokker meegekregen) maar ik ga deze week over op kvv.. Brok eet ze ook niet echt goed behalve als ik er warm water/yoghurt bij doe, maar dan nog eet ze niet alles ik 1 keer op.

Daarnaast gaat alles best doen, ze is al gewend, kan al goed alleen zijn, is speels, slaapt goed.. loopt goed mee aan de lijn (zodra het huis uitzicht is haha). Vreemde mensen en dan vooral kinderen + de auto zijn nog een beetje eng.

Dierenarts staat al gepland en ik heb de fokker ook een mailtje gestuurd. Hebben jullie ook zoiets meegemaakt of wie weet wat het kan zijn?

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus likte zich ook vreselijk op zijn buik en binnenzijde van de achterpoten. Eerst dachten we dat hij alleen aan zijn piep zat te likken (ons eerste reutje geen en had geen idee of dat reutjes eigen is) maar het werd steeds erger, tot de buik en poten rood, kaal en stuk waren.

Bacchus krijgt nu graanvrije brokken (ook geen koekjes of andere graan producten meer) en het gaat een heel stuk beter. Geen jeuk meer en de kale plekken worden weer harig.

Dus kvv zou kunnen helpen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze allergisch reageert op iets anders.

Maar voor je zelf gaat rommelen een bezoekje aan de DA zou geen kwaad kunnen. Zo kan je wat dingen uitsluiten.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

'Sleetje rijden' is een typische handeling die honden doen als de anaalklieren aan het jeuken of irriteren zijn.

 

Dat jouw hond bijt en likt, dat kan van jeuk komen. Is je hond ontwormt?

 

Ik zou niet meteen richting allergie denken. Vaak zie je bij atopie dat bepaalde gebieden heel veel gekrabt/ gebeten worden. Zoals, de oksels/ oren/ binnenkant van de poten.

 

Je ziet bij allergie in het algemeen ook veel ontstoken/ geïrriteerde/ vieze ogen en/ of oren. Slechte vacht etc. Rode huid of wondjes van het vele krabben en bijten.

 

Hoe ziet de ontlasting er uit van je pup, heeft ze een verstopping? Heeft ze veel ontlasting? Het kan zeker voedingsgerelateerd. Wellicht dat ze op eventuele granen of andere voedingsstoffen reageert... Verstopping, darmflora niet in orde. Maar zou dit dan in dit kader als voorgaande zich niet voor doet, als intolerantie beschouwen.

 

Een allergie bouwt overigens op. Het kan zijn dat je hond over jaren wel allergisch kan zijn terwijl er nu nog niets aan de hand is.

honden page profiel DeesDees

honden foto van Dees

Ik wil sowieso op kvv overgaan en dat misschien ook gaan combineren met een graanvrije brok. En ik heb gelezen dat meer honden niet tegen dit merk brok kunnen dus daarom dacht ik aan een (beginnende) allergie.

Ze heeft verder geen last van haar oren of geïrriteerde ogen of bultjes, wondjes etc. Vacht is ook goed.
Ze is ontwormt, 'sleetje rijden' doet ze niet echt.

Ontlasting.. 3x per dag ongeveer. Meestal is het normaal maar soms is het in het begin goed maar op het einde een beetje waterig.

We gaan sowieso naar de dierenarts, kijken wat hij zegt.. Dank jullie wel. :-)

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Dan denk ik dat je verbetering gaat zien met de andere voeding. Wat ik nu van je lees verwacht ik dat hier het probleem ligt.

 

Dan denk ik niet dat er sprake is van een allergie, eerder van een intolerantie.

 

3x per dag ontlasting vind ik relatief normaal. Kan zijn door KVV dat dit naar 2x per dag gaat. Dat het laatste beetje waterig is, zou ik toch denken dat je pup toch een beetje last heeft van de darmen. KVV wat je straks gaat geven zal dan verbetering laten zien. De verbetering kan wel enkele weken op zich laten wachten. Moet ik zeggen dat qua ontlasting bij onze hond vrij snel verandering zag.

 

Veel succes bij de dierenarts!

Pas op dat de dierenarts je niet zijn/ haar brokken/ KVV laat aansmeren. In de regel (niet altijd) weten dierenartsen ook lang niet veel van de voeding. De onze zweert bij Royal Canin, terwijl ik en mijn familie daar geen goede ervaringen mee hebben. Struviet o.a. Geef het je alleen mee, weet natuurlijk niets van jouw dierenarts

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van oukje

Misschien heeft ze wormen?

Volgende forumvraag: Mijn pup heeft roos!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^