Labradoodle?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YukiYuki 3 doggies

honden foto van Yuki

Onze hollandse labradoodle (f2b)verhaart absoluut niet maar heeft wel een bewerkelijke wollen vacht. Lang staat ook echt niet mooi bij haar, dus ze gaat 1 x per 2 maanden naar de trimsalon. 1 keer per week borstel ik haar helemaal door en een aantal keren per week blaas ik de vacht door met de waterblazer die echt onmisbaar is. Vooral als je een doodle hebt die in alle sloten springt! Verder is het een geweldige hond, hoewel ik vaak van mensen hoor dat het geen "echte hond" is haha. Ze is erg rustig, heeft , op 1 schoen na, nooit iets gesloopt, gaat niet snel naar mensen toe, springt ook niet tegen ze op. Is erg kieskeurig met eten, pakt niks van tafel, kijkt mee naar dr. Phil! Maar of dit voor alle doodles zo is weet ik niet hoor. Het blafferige en slecht eten herken ik ook. Wij hebben haar via Marktplaats gekocht, maar zowel haar moeder als vader kwamen van een erkende fokker en zijn uitvoerig getest. Alle uitslagen kregen we samen met een keurig contract en een infomap mee. Let daar wel goed op. Wij hebben nog steeds contact met moeder, broer en zus! Wij zijn in ieder geval dolblij met onze doodle!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

Hoi Dribbel,

Zaansedoodles verkoopt ook gewoon hun pupjes. Staat op hun site. En anders gewoon een mailtje sturen.

Vergis je niet in de vacht onderhoud van de Labradoodle hoor. Moeten zeker 1x per week geborsteld worden. Senna wordt om de paar weken geknipt bij de ogen, de poten en zijn buikje. (Anders sleept dat zo over de grond) de rest van de vacht wordt weinig gedaan, dat is niet zo nodig. Het wordt niet zo lang. Ik doe het zelf allemaal. Maar zeker 1 tot 2x per week borstelen. Het ligt ook beetje aan de vacht. Wave of Curly of zoals Senna, er een beetje tussen in.

Het zijn dure hondjes maar Senna was het dubbel dan meer waard!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

Senna is net als Yuki een slechte eter en erg blafferig. Zeker als de bel gaat of er iets vreemds is. Senna pakt wel als het kan alles van tafel maar kijkt net als Yuki ook tv mee. Haha. Hij springt weinig tot niet en vind kinderen GE-WEl-DIG! kan hier uit zich zelf zonder enige aanleer van mij heel goed mee omgaan. Als sinds hij puppy was. Senna is wel heel eigenwijs en zelfstandig. Hij loopt zo kilometers weg als daar een andere hond is en komt terug op zijn tijd. (Kan ook beetje met zijn leeftijd te maken hebben hoor haha) verder een flink temperament, laat het kaas niet van zijn brood eten. Zit graag bij je op schoot zo en dan haha. Al met al; een heerlijke geweldig top hond! Kan uren door blijven typen over Senna en het ras haha.

Nou succes met je zoektocht! Ik hoop dat je wat hebt aan alle reacties!!

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ 3 doggies

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

" Het borstelen is natuurlijk vanzelfsprekend als de vacht dit nodig heeft. En ik wil natuurlijk ook dat de vacht er mooi en klitvrij uitziet. Wassen vind ik eigenlijk juist leuk, dus 1x per maand is geen probleem! Alleen naar de trimmer gaan elke maand, dat is een ander verhaal. Dat vind ik erg veel en ook duur. Daar is het geld niet elke maand voor. Maar als je de vacht genoeg borstelt enz. en naar de trimmer gaat wanneer jij vind dat het nodig is (dus wanneer het haar dan te lang is?) dan valt het allemaal wel mee toch? En het hoeft geen hulphond oid te zijn gewoon een gezinshond! "

 
Ik vind het pas nodig als ik haar kapsel niet meer mooi vind worden haha. Ik zal ff een foto sturen van heel lang en heel kort:

- dit vond ik dus te lang worden: toen borstelde ik zeker om de dag, soms iedere dag en toen was ik 9 maanden niet naar de trimmer geweest:

 

 

- Hier in echt poedelmodel, borstelde ik 3 keer per week, als je dit bij wilt houden 1 keer in de 3 maanden naar de trim:




En hier echt kort: (1-2 keer per week borstelen). ik vind wat langer dan dit bij Luna mooier. Maar al zou ik dit kapsel willen houden dan 1x per 6-8 weken naar de trimmer:




Het leuke aan een poedel/doodle is dat je heel erg kan variëren

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ja, lang haar vind ik ook leuk bij een doodle/poedel. Hier een poedel waar ik 6 maanden lang het haar van heb laten groeien. Staat héél leuk:

Maar echt letterlijk na élke wandeling kon je de klitten eruit borstelen waar het tuig of de halsband gezeten had (en dat is dan dus minimaal 3x per dag...). Daar ben je op een gegeven moment wel klaar mee, en je kan het ook niet een keertje overslaan, want dan heb je grote kans dat je na een dag of twee een hele vervilte plek hebt (en dan is de enige oplossing scheren).

Nu heeft onze poedel wel echt superveel, dik en 'moeilijk' haar voor een poedel; een soort van doodle-vacht zeg maar .

 

Hou dus wel écht rekening met hoeveel tijd je dit allemaal gaat kosten! Onderschat het niet.

 

Wat Suzanne over haar doodle Senna zegt, dat herken ik trouwens ook ontzettend bij onze hond. Precies hetzelfde karakter. Wat dat betreft is een poedel/doodle gewoon een hele leuke hond (hier komt er in ieder geval niks anders meer in dan een poedel ). Dus dat je daarvoor wilt gaan snap ik helemaal! Maar die vacht dus....

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~ 3 doggies

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

" Ja, lang haar vind ik ook leuk bij een doodle/poedel. Hier een poedel waar ik 6 maanden lang het haar van heb laten groeien. Staat héél leuk:

Maar echt letterlijk na élke wandeling kon je de klitten eruit borstelen waar het tuig of de halsband gezeten had (en dat is dan dus minimaal 3x per dag...). Daar ben je op een gegeven moment wel klaar mee, en je kan het ook niet een keertje overslaan, want dan heb je grote kans dat je na een dag of twee een hele vervilte plek hebt (en dan is de enige oplossing scheren).
Nu heeft onze poedel wel echt superveel, dik en 'moeilijk' haar voor een poedel; een soort van doodle-vacht zeg maar .
 
Hou dus wel écht rekening met hoeveel tijd je dit allemaal gaat kosten! Onderschat het niet.
 
Wat Suzanne over haar doodle Senna zegt, dat herken ik trouwens ook ontzettend bij onze hond. Precies hetzelfde karakter. Wat dat betreft is een poedel/doodle gewoon een hele leuke hond (hier komt er in ieder geval niks anders meer in dan een poedel ). Dus dat je daarvoor wilt gaan snap ik helemaal! Maar die vacht dus.... "

 
Wat een mooie foto

honden page profiel DribbelDribbel

Dankjulliewel weer voor de leuke foto´s en ervaringen! De karakters van jullie honden klinkt iig geweldig! :) Ik vind dat korte eerlijk gezegd juist super leuk bij Luna. Het echte poedelmodel spreekt mij niet aan. Maar de poedel Froya vind ik er zo echt heel leuk uit zien!! Jullie hebben me al wel meer een beeld gegeven over deze rassen. Volgens de fokker moet ik rekening houden met 2 tot 3 keer per jaar naar de trimmer gaan.

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Beetje off-topic, maar in de link naar allergie-vrije honden staat de Dwergschnauzer. Wij hebben een Dwergschnauzer gehad, en mijn moeder kreeg het niet benauwd van haar (van Punk wel), maar kreeg wel uitslag als ze haar vast gehouden had.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: LENTE-kriebels!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^