Pubertijd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wesleywesley

De pubertijd!!! Je hond luister helemaal goed, je hebt 7 maanden lang elk kunstje/commando 1000 x herhaald en ja hoor hij/zei doet het allemaal, maar dan... Oren kapot? Baldadigheid! Hoelang duurt die periode PUBERTIJD? Hoe hebben jullie het ervaren? En wat voor streken haalde jullie hond uit tijden deze lastige periode? Luisteren zoals zit, hier gaat me nog redelijk goed af. Een ander klein voor beeld ze gaat ineens van iedereen alles af pakken op een (speelse manier) balletjes, stokjes, de andere hondjes die denke... gromm weg jij, dat speeltje is van mijn. Blue huppelt weg en even daarna hoppaa poging 2. Enz enz enz LOS kent ze al helemaal niet meer. Ruilen tegen een snoepje waar ze normaal alles voor deed lukt ook niet meer. Ze kijkt me aan alsof ze wilt zeg hahaa ik heb weer iets af gepakt van iemand anders . Als jullie het terug Willen pak me dan als je kan. 

honden page profiel MarissaMarissa

Bij ons net hetzelfde. Sam is nu acht maanden en verschrikkelijk aan het puberen. Commando's gaan sommige dagen nog heel goed en andere helemaal niet meer. En Sam rijdt tegen alles en iedereen aan en is ontzettend opdringerig, laat zich niet afschepen met een simpele nee zoals enkele maanden geleden. Ging altijd wandelen in losloopzones maar nu loopt hij weg terwijl hij vroeger bij mij bleef. Wil alles en iedereen gaan verkennen en ik ben plots niet meer interessant genoeg. Mij is verteld dat op 10 maanden het ergste voorbij is maar dat er lastige dagen zijn tot ze ongeveer twee zijn. Hopelijk klopt dit dan ben ik binnen 2 maanden het kwaadste door . Op de hondenschool vertellen ze me dat je best in deze periode blijft oefenen ook al lijken ze niks bij te leren, dan heb je er later des te meer plezier van. We zullen zien... Veel succes, en weet dat je niet de enige bent die hiervoor staat 

honden page profiel Steve en z'n vrouwtjeSteve en z'n vrouwtje

honden foto van Steve en z'n vrouwtje

Die van mij ook, pff.. Heeft gewoon vandaag twee keer in huis staan plassen terwijl hij compleet zindelijk is!!
Hij is bijna zeven maanden.

Luisteren doet hij wel naar voelt zich zo stoer!!
Het zijn meer streken die hij heeft, alles weer opnieuw uitproberen..

Ach ja het hoort er allemaal bij en we zijn stapel op ze, toch hihi!

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Nou leuk zeg, allemaal puberende honden :-D sterkte er mee, het gaat over, blijf dooroefenen, heb heel veel geduld, tel tot 10, en dan nog 100 keer. Hoe lang het duurt?, dat is verschillend, Bumper heeft er weinig last van gehad, en Diesel, ik denk tot ongeveer 1,5 jaar. Daar bij de aanmerking dat het wel steeds beter ging in die pubertijd. Sterkte!

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Verschilt wel per ras tot hoe lang ze door puberen. Mijn oudste heeft het niet een periode heel erg gehad, hij heeft gewoon ze dagen, hij is nu bijna 2 en heeft nog wel is zo'n dag. Hij doet dan vooral hier komen tot 2 meter, dat je hem niet kan pakken en als de dan een stap naar voren doet wegrennen, doe je een stap naar achter, doet hij ook één stap naar achter en de los is dan weer even heel moeilijk zeker als iets moois gejat is.

Mijn jongste is 9 maanden en die heeft de pubertijd nog niet uitgevonden. Die luisterd nog steeds goed, hij is wel af en toe echt heel druk en dan vergeet hij even netjes naast te lopen :)

 

Het belangrijkst is consequent blijven. Komt hij niet hier op commando, gaat hij aan de lange lijn totdat hij het weer begrepen heeft, luisterd hij niet, kan je hem gewoon binnen hengelen en alsnog belonen als hij bij je is. Speeltje niet loslaten, hetzelfde hond binnen hengelen, en dan een duidelijke los  (laat hij los belonen) en belonen. Als hij niet hier wil komen en hij is al van de lange lijn, gewoon even de andere kant op rennen, dan wint de nieuwsgierigheid het en komen ze vanzelf en dan kan hij meteen weer aan de lange lijn. Zorg dat jij tijdens de wandelingen leuk ben, gewoon elke keer snoepje erin, of neem een flostouw mee en even spelen tijdens het wandelen...

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Gezellig hè Wesley!

hier een puberdame van 6 maanden, continu achter de katten aan, op gehoorzaamheidscursus de slechtste leerling van de klas, maar uiteindelijk o zo lief.... Ik hoor dat we geduld moeten hebben en dat het allemaal weer goed komt!

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Gaat het over dan?

 

Nee zonder gein als t over is dan mis je het op een gegeven moment weer. Ik dacht dat die puberteit nooit over ging maar jawel uiteindelijk ook bij de mijne (duurde zowat een jaar).

 

Nu mis ik het soms wel eens dat ze me niet uit staat te dagen als ik 'hier' roep of niet gaat staan grommen en ander soort commentaar leveren bij 'nee'. Ondanks dat je er soms gek van wordt is het toch heerlijk man, die badapen in terrormodus. Met van die heerlijke bijdehante snuiten erbij haha

Volgende forumvraag: labradoodle en een ballon
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^