Voorstellen en vraag over kreupelheid hond.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Rianne (Gast)

Hallo,   Ik ben Rianne! Ik kom regelmatig op dit forum terecht als ik iets op zoek in google, dus het leek me wel handig om mij een keer aan te melden. Zeker nu ik ook een vraag heb over een van onze honden.   We zijn gister met ze naar een losloopgebied geweest, waar ze flink aan het vliegen zijn geweest. Toen een van onze honden terug kwam om de bal te brengen, zagen we dat ze wat mank liep en zijn toen gelijk maar naar huis gegaan. Thuis aangekomen zagen we dat ze eigenlijk helemaal niet meer op haar rechter achterpoot liep. We dachten dat het flink verstuikt zou zijn en dat het met wat rust wel beter zou worden. Diezelfde avond was er nog geen verandering en zijn even een klein blokje met haar om geweest, zodat ze weer verder kon rusten. Vanmorgen was er nog geen verandering. Ze loopt er of helemaal niet op of ze probeert het en tikt met het puntje van haar poot net de vloer aan.   Nu heb ik al wel het een en ander opgezocht en las iets over een gescheurde kruisband, de symptomen lijken er erg op, alleen is haar knie volgens mij niet opgezwollen. Kan dit het alsnog wel zijn of is er iets anders aan de hand? Is het nodig om de dierenarts te bellen of kunnen we het nog een dag afwachten? Het is tenslotte zondag en ga liever niet voor niks naar de dierenarts, maar wil er ook zeker niet mee wachten als er wel degelijk iets aan de hand is.   Zou heel graag jullie advies willen hebben, alvast bedankt!

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Hoi Rianne, welkom.

 

Als mijn hond zich verstapt en mankt geef ik hem inderdaad rust en betert het met een dag of 2/3. Maar als mijn hond langer dan 12 uur pertinent weigert de poot te belasten, rust geen positief effect laat zien, dan zou er naar mijn mening meer aan de hand kunnen zijn dan verstappen en verstuikt en dan ga ik naar een dierenarts, zondag of niet.

 

Je hond zal flink pijn hebben als hij totaal de poot nietbelast en geeft aan dat er iets niet goed zit. Mijn ervaring is dat honden pas in uiterste stadium echt de pijn laten zien, als doorlopen echt niet meer gaat. Wat er aan de hand is kan niemand zien vanachter een pc (zelfs een dierenarts niet), daarvoor zul je echt een dierenarts moeten consulteren. Bel desnoods vandaag op en leg je verhaal uit. De dierenarts kan in dat geval de spoed beoordelen.

 

Sterkte

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Welkom hier op HP !

Als ik het zo Lees heeft je hond echt last met die poot.

Heb je al gekeken of er niets in de voetzool prikt? Of tussen de tenen?

Als je niets kunt vinden zou ik naar de da gaan.

Stel dat er wat gebroken is, dan kan de schade groter worden als er niets gebeurd. Bovendien heeft je hond ws nogal pijn, daar moet je toch liever ook wat aan doen.....

Dus ja, ik zou niet wachten....

Rianne (Gast)

Dan is er inderdaad iets anders aan de hand denk ik, want we zijn inmiddels al bijna 24 uur verder en ze weigert nog steeds haar poot te belasten. Ze probeert het wel steeds, maar dan trekt ze hem ook alweer omhoog.

We hadden inderdaad al even gekeken of er iets in de voetzool zat, maar daar was niks te zien.

 

We hebben net contact gehad met de dierenarts en gaan zo die kant op.

 

Bedankt voor jullie reactie!

honden page profiel EsraBEsraB

honden foto van EsraB

De knieschijf zou ook nog geluxeerd kunnen zijn. Goed dat jullie de DA even laten checken.

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Super dat je contact gehad hebt en er nu terecht kunt.

 

Sterkte

Volgende forumvraag: Lichtjes voor Penny
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^