karin

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Wie herkent dit (Gast)

Hallo allemaal,    Mijn hond is een herplaatser en heeft het 1 en ander meegemaakt. Het is een onzekere hond die veel bevestiging nodig heeft... nu kom ik er steeds meer achter dat hij mannen eng vind ( voornamelijk grote mannen ) hij gromt en blaft en kwispeld daarbij. Met name savonds kan hij erg fel reageren en schiet dan uit z'n slof als ze te dicht bij komen ( meestal als ik alleen loop zonder mijn vriend ). Ook deed hij dit laatst tegen een mannelijke dierenarts terwijl hij tegen de assistente heel vriendelijk deed en graag een aai wou. Dit gedrag heeft hij niet altijd gehad en hij is nu een jaar geweest. Nu was zijn vorige eigenaar een man en niet goed voor hem dus zou het wellicht daar mee te maken kunnen hebben... ook heb ik een keer een woordenwisseling gehad met een man omdat hij mij hond wou schoppen ( hij was toen 5 maand en sprong perongelijk tegen deze man op ). Deze zelfde man wou mij toen slaan en ging dreigend voor mij staan, misschien dat dit er ook mee te maken heeft?? Maar goed wat mijn vraag is of mensen dit herkennen en wat zei doen in z'n situatie ?    Ik heb het genegeerd, duidelijk nee geroepen en ben wel eens met een boog erom heen gelopen... weet eigenlijk niet zo goed wat ik hiermee aan moet. Ben zelf wel een rustig persoon en hoop dat op z'n moment ook over te kunnen brengen.    Zie graag jullie tips tegemoet.  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een hele onzekere hond die dit uit tegenover anderen, en wat je beschrijft beschermend toch naar jou toe en vooral in het donker savonds.

 

het is nog een jonge hond schrijf je, vele jonge honden moeten nog settelen, de een is daar in heel vrij de ander wat onzeker.

 

savonds voor het gaat schemeren uitlaten en dan zo het donker in lopen, begeleid je hond daarin , praat met je hond laat zien dat donker niet eng is , kom je iemand tegen, kort aan de lijn houden, zie je dat tie zich onrustig gedraagt, leid je hond af of ga een andere kant op, niet dat je het moet vermijden maar zorg dat je hond niet in een situatie komt dat je hond het heft in handen moet nemen, jij bent het baasje , als jij het niet eng vind moet je hond het ook niet eng vinden, rustig aan , zeg dat het goed is, zie je dat tie onzeker is, andere kant op, het hoef niet een twee drie te gaan, rustig aan.

 

wat betreft tegen andere aanspringen, dat doet bijna iedere hond, je ziet het aankomen, voorkom het dat het gebeurt, maak wat ruimte tussen je hond en de aankomende ..man.. ga eens wat meer op de markt lopen, en kijk hoe je hond zich gedraagt, praat met je hond, begeleiden, en je ziet gauw genoeg hoe je hond zich uit naar vreemde en voorkom dan dat je hond zich onrustig gedraagt door af te leiden, kijk of je hond graag iets draagt... geef het hem aan, en maak de wandeling op de markt heel plezierig... de hond komt tot rust als er niets aan de hand is waar die zich druk om moet maken, jij kan veel voorkomen door tijdig dat te zien en alert te zijn..... laat hem wat meer onder de mensen komen.

karin (Gast)

Hoi willemijn, 

 

Ik zou hem idd meer moeten afleiden verder probeer ik hem altijd wel gerust te stellen en idd dit zelf uit te stralen .. Hij komt wel veel onder de mensen gaat overal mee naartoe alleen mannen Tsja ..... niet elke man maar de meeste wat langere mannen heeft hij moeite mee. Was trouwens vergeten te melden dat hij toen op een losloop veld was en deze man oefeningen aan het doen was op dit veld... alsnog wil ik dit niet hebben natuurlijk maar het was miss niet slim daar te gaan sporten. Ik vind het gewoon vervelend voor hem dat hij zo onzeker is en wil hem zo graag helpen ! 

Volgende forumvraag: Hond bijt alle rubber kapot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^