bulldog

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel peterpeter

Wij zijn ons aan het verdiepen in een aantal honden rassen.

Nu heb ik een franse bulldog gehad.

We zijn dus aan het kijken voor een franse bulldog of een engelse/ old english bulldog. Nu wou ik meer te weten komen over de old english bulldog en de engelse bulldog.

hoe zijn jullie ervaringen? opvoeding? gedrag naar andere honden? hoelang wandelen jullie met ze/ actief bezig?... gaan ze samen met andere dieren zoals katten? En wat te denken van een herplaatser. ?

 

alvast bedankt.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Voorheen had ik een Engelse en een Franse bulldog (foto's op mijn profiel..).

Buck (de Engelse) is als herplaaser met 6 maaden bij mij gekomen. Hij had toen nog nagenoeg niets geleerd.
Ik ben met hem naar een goede hondenschool gegaan en , laat je niets wijsmaken dat dat niet kan met zo'n hond, uiteindelijk tot G&G1 gegaan met hem. Hij was de beste van de klas en heeft zelf wedstrijden meegelopen..

Een Bullog is niet heel moeilijk om op te voeden, als je maar zéér consequnt blijft. Geef je ze een vinger, nemen ze je hele hand! Blijf vooral rustig en aardig,de meeste bulldoggen reageren averechts als je gaat mopperen of commando's gaat roepen. Dan gooien ze hun kont tegen de krib n kun je wel inpakken.
Het zijn clowns en heerlijke knuffelberen, maar weten precies hoe ze hun zin moeten krijgen..

De mythe is dat ze nauwelijks beweging nodig hebben. Buck ging elke dag mee ballen in het park. Hij kon makkelijk de labradors bijhouden (niet op sneleid, wel op uithouding) en een uur of twee het bos in of ene hele middag zwemmen als het warm was, geen probleem ..

Buck ging erg goed met andere dieren (behalve katten..). Honden buiten keek hij eigenlijk niet naar om als hij die niet kende, lokte nooit een gevecht uit, maar als hij aangevllen werd liet hij ook niet over zich heen lopen.. Met Lotje en de valkparkietjes in huis ging hij echt heel goed, de vogeltjes zaten op zijn kop en hij sjokte met ze de hele huiskamer door.

Zorg er wel voor dat je een hond uitzoekt die bij een erkende fokker vandaan komt, ze zijn erg duur, maar het is helaas niet een heel gezond ras. Als je voor een br**dfokker of pretnest kiest kunnen de gevolgen desastreus zijn..

Uiteraard is eke hond anders, elk basje is ook anders, maar als je consequent bent (kan het niet vaak genoeg zeggen) en wat tijd aan ovoeding besteed, zul je er een dijk van een vriend aan krijgen!

Buck is bjna 9 jaar geworden, hij werd dement en kreeg aanvallen, mis die 'dikke' nog elke dag! *Edit: spellingsvoutjes eruit gehaald..

honden page profiel peterpeter

dankje wel voor je mening. Had zelf een franse bulldog dus weet wel wat van het karakter van de bulldog ;)

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

Heb zelf een tijdje een Old Victorian Bulldog (O.V.B.) teefje opgevangen van een kennis.

In tegenstelling tot de ''foute'' gefokte E.B. zeer veel energie en pit.

Hier even een link met verschillende Bulldogs

http://www.freedombulls.com/bulldogsoorten.htm

Succes

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

Heb zelf een engelse bulldog van een 7,5 jaar

 

Een bulldog is eigenwijs en heeft niemand nodig en doet het liefst alles op zijn manier Je moet ze consequent opvoeden en duidelijk zijn en soms mag de aanpak wel iets harder zijn als de gemiddelde hond

Ze zijn niet snel onder de indruk  Verder zijn het heerlijke knuffelkonten en kunnen prima met soortgenoten en zullen zelden een  gevecht aangaan . Een jonge bulldog kun je rustig een flinke wandeling meemaken , De mijne heeft nu aan 3x15 a 10 minuten per dag genoeg .In de zomer  moet je niet  te ver lopen omdat ze snel overhit kunnen raken ! Qua huid zijn ze snel allergiegevoelig en snel last van (tussenteen)ontstekingen of infecties  Ook moet je op staart letten ,zeker bij krulstaart kijken of die los ligt ,anders veel kans op ontstekingen/infecties Pijlstaart is het beste ! Koop een met geteste ouders ivm gewrichten /huid/ademhaling  Koop ook goed voer anders blijf je naar da lopen Ik geef carnibest en daar doet ze het vrij goed op !

Ik vind het een heerlijke hond en zal er altijd wel een in onze roedel willen hebben ,is een hond wat goed is voor het ying en yang gevoel in een roedel lol  

Volgende forumvraag: Bouvier
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^