Ernstig plukgedrag, wat is de oorzaak?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marita (Gast)

Sinds een week is mijn hond ontzettend aan het plukken.Zodra ik 's ochtends beneden kom ligt de kamer vol met plukken vacht, hij heeft inmiddels zijn hele liezen kaalgetrokken, het ziet erg rood en is geïrriteerd.   Hij lijkt het alleen te doen als ik niet thuis ben of als ik in bed lig. Als ik bij hem ben doet hij niks. Hij is een week geleden door zijn poot gegaan en heeft daardoor pijn, en krijgt elke dag norocarp hiervoor. Daarnaast behandel ik de geïrriteerd huid op zijn liezen nu met een homeopatisch soort schuim, op aanraden van de dierenarts.    Kan het een reactie op de norocarp zijn? heeft iemand hier ervaring mee?Of kan het zijn dat hij, omdat hij niet veel meer mag lopen vanwege zijn poot, gewoon verveeld is en daarom gaat plukken?     

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wanneer de kamer vol met plukken haar ligt zou ik even kijken of de vacht plukrui is, dat gaat jukken als het haar los gaat zitten, ruitijd is er nu inmiddels......

 

je kan ook de geirriteerde plekken inwrijven met hotspot faom van espree, een prima middel waarvan de jeuk gelijk overgaat, en de huid zeer snel hersteld.

 

is het een allergie van je hond dan zou ik toch even kijken of het niet aan de voeding ligt, bijvoorbeeld te veel granen of ballast in het voer.

 

maar het is ruitijd, dat kan natuurlijk ook de oorzaak zijn, want als je hond zoveel plukken haar verliest dat de kamer er vol mee ligt, kan dat zomaar de oorzaak zijn.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Als hij zichzelf echt kaal bijt/likt, dan zou ik hem nu in ieder geval meteen een kap omdoen. Zo kan hij er niet meer bij en heeft de huid tijd om te herstellen en de vacht kan weer groeien. 

 

 

 

Is hij in de rui? Zo ja, dan alsnog de kap.. Maar dan heeft hij er duidelijk last van (irritatie van losse haren). Het is aan jou om hem te borstelen/kammen zodat hij er geen last meer van heeft en de ruiperiode snel klaar is. 

 

 

Of het door Norocarp kan komen weet ik niet. Geen ervaring mee. Maar even een belletje naar je dierenarts en je weet meer! Kost niets, en kan veel duidelijk maken. 

Volgende forumvraag: Stinkende adem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^