Op vakantie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

In augustus gaan wij 11 dagen naar Griekenland, heel leuk, maar ontzettend moeilijk om Kahlúa hier te laten. van te voren oppas geregeld, en net toen wij het hadden geboekt, lieten ze weten dat ze in augustus toch weggaan, jawel, dezelfde dagen als dat wij weg zijn. 
Het kleine hondje van mijn zusje wilde iedereen wel in huis, dus dat wordt kiezen wie haar mag, maar Kahlúa vinden ze te groot, dus liever niet. 

Ik baal ontzettend want nu word het dus waarschijnlijk een pension. Wel een hele goede, een meneer die altijd Hollandse Herders heeft gehad, hij appt je tussendoor en je kan elke avond bellen. ze zijn 6 tot 8 uur per dag buiten met andere honden. Kahlúa's broertje is daar geweest en ze zijn er erg positief over. 

 

Toch vind ik het ontzettend lastig om haar achter te laten, ze is nog nooit zonder mij geweest en ik de meivakantie gaan we er een week tussenuit mét honden. 

Wat is jullie ervaring met een pension? Vonden jullie het ook zo moeilijk? Ik denk dat Kahlúa er minder moeite mee heeft dan ik, al is ze erg op me gefixeerd. 

 

Het voordeel van een pension ten opzichte van bij iemand thuis lijkt mij dat ze geen verkeerde gewoontes gaan aanleren bijv met op de bank of met eten. En in een pension gebeurd er waarschijnlijk minder snel iets dan bij iemand thuis, waar ik, en de oppassers zich dan lullig over voelen... Maar wat voel ik me k*t.. Zie er nu al tegenop, al is de vakantie natuurlijk super. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Mijn honden gaan altijd naar het pension,het is een ras die niet met iedere hond kan en ik wil die verantwoording niet aan fam.en vrienden overlaten.

De eerste keer vond ik het zo ontzettend moeilijk,de 2e keer sprongen ze uit de auto,begroetten de eigenaar,gingen snuffelen en weg zijn ze en dat doet je goed.

Als ik ze weer ophaal zijn ze door het dolle heen,mijn reu Vigo is mijn schaduw en toch gaat het super.

Ik wil niet dat mijn honden bij andere honden worden geplaatst en daar houdt de pensionhouder zich aan. Ze hebben hun eigen uitloopveld,ik mag kvv meegeven en is er iets medisch dan neemt hij onmiddellijk contact op. Ik ben positief,ik weet dat mijn honden veilig zitten en andermans honden ook,ze kunnen niks slopen,ze kunnen niks opeten,ze hebben de ruimte en het zijn lieve mensen.

 

Ik heb wel eerst een nachtje proeflogeren gedaan,daar stond ook de pensioneigenaar op. Hij zei,stel dat de hond een hele dag gaat janken,dan geeft dat onrust in het pension en is een hond ongeschikt om in het pension te houden.

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik snap je maar al te goed Pascale, en ik denk ook zo.Wil Lance ook nog niet naar vrienden doen. 

 

Maar eerlijk ? Ik vermoed dat eens dat wij uit hun zicht zijn , en er andere interessante dingen te zien zijn,dat het dan voor hen niet erg is. 

Natuurlijk moeten ze dan niet alleen ergens opgesloten zitten .

Dat gaat jouw hond daar toch ook niet zijn ?dus ik zeg dan , geniet van je verlof.

het zijn maar 11 dagen.....die zijn zó voorbij 

 

(en weet me late eens te zeggen of je het echt hebt overleefd )

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Wat Anny zegt

 

als mn vader met gijs gaat wandelen en lang weg is zie ik al allemaal horrorscenarios voor me... en dan heeft mn vader gewoon met iemand staan kletsen en was gijs een kuil aant graven..........

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Klopt ook helemaal. + ik moet er toch overheen. mijn plan is om ook te gaan reizen, maximaal 3 maanden per reis, en dan blijft ze bij mijn moeder. Maar dit is toch anders dan een pension.. Ik denk er nog overna maar zoek eerst naar andere oplossingen :) 

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik ga niet meer zonder hond op vakantie, dus ik weet t niet. Ik zou liever een vertrouwd iemand hebben dan een pension, maar als t een goed pension is, waarom niet.

 

Misschien van te voren (als je nog niet weg bent) eens een paar keer proefdraaien? Kost wel wat, maar dan heb je een beetje idee hoe t gaat.

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Ik snap dat het moeilijk is, maar blijf er niet in hangen. Geniet van je vakantie. Je hond richt zich op andere dingen. Hij speelt met andere honden en vermaakt zich wel. Uit ervaring heb ik meegemaakt dat onze hond pas begon te piepen toen hij ons weer zag, na onze vakantie. Hij was erg druk bezig geweest met ontdekken, spelen, en kattenkwaad uithalen hihi. Neem het niet zo zwaar op. Snap dat het moeilijk is, eens moet se eerste keer zijn

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ik snap dat het moeilijk is, maar blijf er niet in hangen. Geniet van je vakantie. Je hond richt zich op andere dingen. Hij speelt met andere honden en vermaakt zich wel. Uit ervaring heb ik meegemaakt dat onze hond pas begon te piepen toen hij ons weer zag, na onze vakantie. Hij was erg druk bezig geweest met ontdekken, spelen, en kattenkwaad uithalen hihi. Neem het niet zo zwaar op. Snap dat het moeilijk is, eens moet se eerste keer zijn "

 Als de honden weer thuiskomen van het pension hoef ik die dag niks extra te doen met hen,ze zijn compleet versleten en inderdaad piepen is pas als ze ons horen. 

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Ik heb luna een aantal keer in het pension gebracht. De eerste keer liep ze bij het wegbrengen wat verloren rond, zo van 'wat nu?'. Maar de tweede keer sprinte ze de speelweide op en ging ze meteen haar eigen ganggetje. Ze luisterde niet eens meer toen ik haar riep voor een laatste aai...

Mijn schoonouders zijn pension eigenaren. Ik ben er regelmatig te vinden. Bijna alle honden passen zich prima aan! Meestal zelfs in positieve zin, dat ze bij de eigenaar problemen heeft met andere honden en dat ze in het pension gewoon met een maatje op de weide gematcht kunnen worden! Ook in de kennels is het altijd rustig, honden slapen of kauwen ect. Behalve als je binnen komt lopen rond voertijd;-) dan mag je oordopjes meenemen:p eigenlink zijn honden in het pension echt hond. Geen baasje om op te leunen en steunen. Ze draaien snel genoeg mee in de routine en vinden ook onderling hun plekje prima!

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

En de reden om luna naar een pension te brengen is inderdaad dat het 'veiliger' is al bij mensen thuis. En het feit dat ik de mensen van een pension voor een rechter kan slepen, haha O-)

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ik heb luna een aantal keer in het pension gebracht. De eerste keer liep ze bij het wegbrengen wat verloren rond, zo van 'wat nu?'. Maar de tweede keer sprinte ze de speelweide op en ging ze meteen haar eigen ganggetje. Ze luisterde niet eens meer toen ik haar riep voor een laatste aai...

Mijn schoonouders zijn pension eigenaren. Ik ben er regelmatig te vinden. Bijna alle honden passen zich prima aan! Meestal zelfs in positieve zin, dat ze bij de eigenaar problemen heeft met andere honden en dat ze in het pension gewoon met een maatje op de weide gematcht kunnen worden! Ook in de kennels is het altijd rustig, honden slapen of kauwen ect. Behalve als je binnen komt lopen rond voertijd;-) dan mag je oordopjes meenemen:p eigenlink zijn honden in het pension echt hond. Geen baasje om op te leunen en steunen. Ze draaien snel genoeg mee in de routine en vinden ook onderling hun plekje prima! "

 Dat is nu eens een fijne en nuttige reactie voor mensen die twijfelen over een pension. Ik merk dat er veel vooroordelen zijn om een hond naar het pension brengen. Eigenlijk sla jij de spijker op zijn kop wij hondeneigenaren bijna allemaal maken ons toch te vaak schuldig aan het vermenselijken van onze honden. 

Vigo is een onzekere hond,hij gaat 2 keer in het jaar naar een pension en doordat hij daar zoveel honden ziet,is hij een stuks relaxer geworden als er op straat honden passeren,niet dat hij met honden speelt maar hij valt niet meer uit en doet gewoon zijn eigen ding.

 

En om eerlijk te zijn,ik vind het heerlijk om samen met mijn man lekker op vakantie te gaan,nergens rekening moet houden met honden,ik geniet ten volle. 3 weken in het jaar zonder honden. Ik ben niet van plan mijn vakanties aan te passen aan de honden,lekker het vliegtuig in en weg. Heb er nu al weer zin in.

 

Ik heb wel een extra clausule bij mijn annuleringsverzekering mocht een hond 1 week voor vertrek ernstig ziek zijn of doodgaan dan kan ik de reis annuleren. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Jullie reacties kloppen allemaal :) 

 

Ik heb waarschijnlijk wel iemand gevonden, hier op HP, die voor haar wil zorgen, mits het met haar hond goed gaat :)

 

Anders ga ik zeker naar het pension dat ik in gedachte had, wel iets verder weg, maar het pension bij ons in de buurt ( super pension ) Kwam onze vorige hond erg dik terug. 

 

Afwachten dus

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^