Misselijk.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Het klopt het waren allergieen die haar huidklachten hebben veroorzaakt.
 Ik begin toch ook te twijfelen,ik ben op het verkeerde been gezet doordat haar huidklachten verdwijnen zijn. Misschien is haar weerstand iets minder omdat ze ouder wordt. Ergens ben ik altijd bang geweest dat het fout zou gaan,zou ze nu weer zulke ernstige huidklachten krijgen dan zou het einde verhaal zijn. Toen had ze bijna geen vacht meer,olifantenhuid.....
Ik kreeg van iemand via pb hetzelfde advies dat jij mij gaf,dat ik toch eens zou moeten proberen om een eliminatiedieet te geven van haaksbarf. Ik overweeg sterk om dit advies dat jullie hebben gegeven op te volgen.
 
Ik waardeer heel erg de vele tips en het meedenken dat er wordt gedaan door veel hp leden,bedankt! "

 

De klachten die je beschrijft, kunnen ook gerelateerd zijn aan atopische verschijnselen. Die gaan vaak wel gecombineerd met een voedingsallergie, maar bij atopie is het zaak om de factoren van buitenaf aan te pakken. Ik heb net een webinar achter de rug, waarvoor ik een artikel aan het schrijven ben. Maar in het kort komt het er op neer, dat afvalstoffen zich ophopen in het lichaam, waardoor de barrière van het immuunsysteem zwakker is en allergenen sneller doorgelaten worden. Door honden met atopie en paarden met bijv. zomereczeem 2 x per jaar te ontgiften, dan is het systeem 'schoon', zodat begonnen kan worden met versterking van organen met specifieke kruiden die een gunstige werking hebben bij pollen in de lucht en de weerstand verhogen. De producten waarmee ik werk, zijn erg effectief voor het doel. Voeding is je basis, maar daarnaast kan voeding helaas niet alles opvangen. Mocht je er meer over willen weten, stuur me dan even een PB.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Even een up-date,Tosca is niet meer misselijk geweest. Ze krijgt renske en acana brok met Yohurt,afkloppen dat gaat goed.

Het nieuwe bultje dat ze had is weg,is waarschijnlijk van het stoten geweest.

Ben nog niet naar de da geweest,ik wacht tot de helft van april,dan heb ik alles op een rijtje.

 

Maar ik heb het volgende,Tosca is altijd een koudekleum geweest,roep ik haar om weg te gaan dan komt ze naar buiten maar draait ze zich om en gaat terug naar binnen. Dat doet ze nu al 2 dagen

is geen normaal gedrag,buiten snuffelt ze niet,normaal moet ik haar overal wegtrekken en nu wilt ze niks.

Heb vanmorgen ruim 3 kwartier gelopen en eerlijk gezegd heb ik er niet op gelet of ze geplast heeft,met 2 honden ontgaat je wel iets. Normaal plast ze overal een beetje maar nu helemaal niet. Dat zal ik even in de gaten houden.ook het drinken.

Ze eet wel goed,niet eten is hier een teken van ziekte.Het is allemaal vaag ik zal het nog even aankijken en kijken welke kant het opgaat maar het zit mij niet lekker,dat kennen jullie wel van die onderbuikgevoelens.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Vanmiddag heb ik een afspraak bij de da,ik kan niet zeggen wat Tosca mankeert,ze eet goed maar ze wilt niet naar buiten,onmiddellijk naar huis,niet snuffelen,ze hijgt buiten veel maar binnen merk ik niks aan haar,moeilijk.

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

Lastig zo'n onderbuik gevoel.

Hopelijk had de DA een idee.

Mocht ze weer eens last van de maag hebben dan werkt omeprazol, een maagbeschermer (bij DA en drogist) ook goed.

Sinds mijn hond, vanwege pillen die ze slikt, deze neemt heeft ze bijna nooit meer last van misselijkheid.

Zij is 30 kg en mag 20 mg, maar heeft een onderhoudsdosis van 10 mg.

Succes met Tosca!

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

De da kon niks vinden,klieren goed,buik goed,oren,ogen....ze was wel 1 kg afgevallen, ik moest alleen in de gaten houden dat ze niet meer afvalt. Denk dat ik ook moet gaan accepteren dat ze nu ze ouder wordt veel meer last van koude krijgt. Denk dat ze volgende winter als het minder dan 5 graden wordt een jas aan krijgt. Heb het altijd een beetje belachelijk gevonden een hondenjas maar als ze aangelijnd loopt kan ze natuurlijk zichzelf nooit goed warmlopen. Het is wel kassa voor de da,morgen met Vigo die blijft maar op 3 poten lopen,in het weekend een druppeltje bloed gevonden maar ik kan het niet vinden.

 

Ik heb je tip van omeprazol genoteerd en zal het zeker proberen als ze weer misselijk wordt. Is makkelijk uit te rekenen ze weegt de helft van jouw hondje.

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: twijfelen???
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^