Welke pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Er zijn waarschijnlijk hier rond al veel onderwerpen maar het is toch even nodig! Mijn vriend wil er een hond bijnemen zodat hij deze zelf kan opleren. Dit gaat zijn wanneer Thygo ongeveer 1 jaar is. Mijn vriend is eerlijk gezegd een grote softie. Dus hier zou dan ook een hond bij moeten passen. Hij heeft aan mij gemeld dat hij liefst een niet al te grote hond heeft en ook eentje die niet lang haar heeft. Eentje dat makkelijk leert en niet te koppig is. Mijn vriend kan consequent zijn, maar niet heel hard en de hond voelt aan dat het niet compleet echt is maar gespeeld. Hij kan ermee naar de hondenschool en verschillende activiteiten mee doen. De hond mag wel actief zijn, dit zodat hij toch wel evenredig is tegenover Thygo!! Weet iemand wat ongeveer de goede match kan zijn? De hond mag enkel niet een te zwaar karakter hebben om mee om te gaan!!

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Om te laten weten, een retriever vindt hij al groot om mee om te gaan!!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Tibetaanse spaniel?

Die zijn niet al te groot en ontzettend vrolijke en sportieve hondjes.

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Er zijn waarschijnlijk hier rond al veel onderwerpen maar het is toch even nodig! Mijn vriend wil er een hond bijnemen zodat hij deze zelf kan opleren. Dit gaat zijn wanneer Thygo ongeveer 1 jaar is. Mijn vriend is eerlijk gezegd een grote softie. Dus hier zou dan ook een hond bij moeten passen. Hij heeft aan mij gemeld dat hij liefst een niet al te grote hond heeft en ook eentje die niet lang haar heeft. Eentje dat makkelijk leert en niet te koppig is. Mijn vriend kan consequent zijn, maar niet heel hard en de hond voelt aan dat het niet compleet echt is maar gespeeld. Hij kan ermee naar de hondenschool en verschillende activiteiten mee doen. De hond mag wel actief zijn, dit zodat hij toch wel evenredig is tegenover Thygo!! Weet iemand wat ongeveer de goede match kan zijn? De hond mag enkel niet een te zwaar karakter hebben om mee om te gaan!! "

 

Wat bedoel je daarmee?

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Misschien een Boston Terrier? Of een Toller?

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Ik dacht ook meteen Boston terriër!

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Boston was hier ook het eerste idee, en als hij nog kleiner wil gaan, het petit brabanconnetje?:-)

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

"  
Wat bedoel je daarmee? "

 

Mijn hond durft hem letterlijk "uitlachen". Mijn hond heeft een goed maar moeilijk karakter waarbij je heel standvastig moet zijn en blijven volhouden. Hij is dan ook een zware kruising maar een lieveke. Daarom dat ik zeg dat hij consequent kan zijn maar niet 100%. Als ik het een score op 10 moet geven is dit een 6. Daarom dat ik zei: Een hond die makkelijk leert en niet te koppig is en niet te groot is. Dit is ook zijn eerste eigen hond die hij op zijn eigen gaat trainen en opleren. Ik ga me dan ook zo min mogelijk moeien en laat het volledig aan hem  over. Natuurlijk als ik zie dat het verkeerd loopt, help ik hem!!!

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

" Misschien een Boston Terrier? Of een Toller? "

 

Heb net met hem enkele sites afgegaan ivm de Boston Terriër! Deze vindt hij zo te zien toch wel interessant !! Maar de vraag is, dat is toch zo klein, gaat dat wel klikken met een beestje van 50kg? Thygo is nog al een uitdager ^^!

 

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik ken Thygo niet :-) Ik weet niet hoe hij is met pups en kleine hondjes? Maar denk dat de Boston op zich wel zijn mannetje staat. Misschien dan opbouwen in begin kennismaken aan lange lijn en via puppy-ren.

Ik heb een grote teef van bijna 50 kilo en we hebben nu sinds kort een kleine Tibetaanse Spaniel. Moeten we het ook echt opbouwen. Gaat nu steeds beter. Nu moeten we alleen nog opletten als de kleine heel wild rondrend en hupt als een konijntje. Dat triggered haar dan O-) Maar ook dat gaat nu steeds beter.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Las trouwens dat het bij de Boston Terrier zaak is goed te vragen naar de gezondheidstesten van de ouders qua ogen en patella (ellebogen). Even als tip :-)

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

" Las trouwens dat het bij de Boston Terrier zaak is goed te vragen naar de gezondheidstesten van de ouders qua ogen en patella (ellebogen). Even als tip :-) "

 

Dankjewel!! Had het net gelezen dat ze hier veel kans op kunnen hebben!

Ivm Thygo, hij kan een bulldozer zijn , maar een lief ventje. Hij is heel actief en moeilijk vermoeibaar! Ondertussen ga ik 3x per week naar de hondenschool en op 1 van deze dagen volgt hij nadien ook de beginselen van agility! Sinds vorige week ben ik ook met lichte looptraining begonnen. Dit omdat hij het allemaal nodig heeft ^^!!

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

We hebben spijtig genoeg al van vele mensen te horen gekregen dat een boston terriër te zwak en klein gaat zijn voor onze bulldozer... Thygo heeft grotendeels het actieve karakter van de rottweiler en van karakter 10% Mechelaar. Het deel van de mechelaar is ook de slimheid, sluwheid, nerveus zijn en het actieve.

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Duitse Pinscher misschien wat?

Hier staat veel goede en duidelijke info: http://www.duitsepinscher.info/rasbeschrijving.htm

 

honden page profiel nickynicky

honden foto van nicky

Ik weet niet in hoeverre hij echt geen langharige hond wil maar anders zou je ook nog kunnen kijken naar een schapendoes.
Wij hebben er 1 gehad en dat was een heerlijk hondje, niet te groot maar wel lekker actief, makkelijk op te voeden en niet onder de indruk van grote honden.

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Dankjewel voor de paar ideetjes nog eens!! Zullen we ook nog eens allemaal nagaan om de perfecte match te vinden.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" We hebben spijtig genoeg al van vele mensen te horen gekregen dat een boston terriër te zwak en klein gaat zijn voor onze bulldozer... Thygo heeft grotendeels het actieve karakter van de rottweiler en van karakter 10% Mechelaar. Het deel van de mechelaar is ook de slimheid, sluwheid, nerveus zijn en het actieve. "

 sorry schat ,maar dan moet je je bulldozer wat indammen

Mijn hondjes van 10 kg  kunnen prima met grote honden overweg

ook rotweiler en herders ook die kun je prima leren genuanceerd lomp te doen

 

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

"  sorry schat ,maar dan moet je je bulldozer wat indammen
Mijn hondjes van 10 kg  kunnen prima met grote honden overweg
ook rotweiler en herders ook die kun je prima leren genuanceerd lomp te doen
  "

 

Dit is zijn karakter, een hond train je maar laat je zijn hoe hij is. Een mens zijn karakter ga je toch ook niet zitten veranderen? Als pup gaat zo'n terriër toch wel een groot stuk minder wegen dan 10kg hoor. Hij heeft respect voor oudere honden als deze laten weten dat ze er niet mee gediend zijn dat hij zo wild is en zal dan ook zijn afstand behouden ook al wegen ze nog geen 10kg. Maar hij weet ook meteen wanneer het honden zijn die hij kan blijven uitdagen ook al willen die honden niet 100%meespelen.

Een hond ga je niet leren genuanceerd lomp zijn hoor... Ze zijn lomp of ze zijn niet lomp... dit lompigheid ligt meestal bij het karakter, gewicht en grootte...maar eentje dat zo zwaar kwispelt dat hij zelfs zware glazen die vol zijn van het salontafel duwt ga je toch niet zijn staart afknippen om te nuanceren? Hier gaat het niet om een klein hondje bij een grotere hond te laten, maar een grotere hond bij een klein hondje... Ik ken mijn hond zijn karakter en een groot deel van de hondenschool ondertussen ook. Hij is gewoon een hond die bij het spelen zijn hele lichaam gebruikt en zijn eigen door de lucht zwiert. Hij is eigenlijk onvermoeibaar ook al krijgt hij veel actie en uitdaging. In huis heeft hij geleerd om kalm te zijn behalve als ik hem uitdaag voor een spelletje. Hij kan met alle soorten honden om en is eigenlijk zelfs onderdanig als het erop aankomt.

Als andere mensen, die mijn hond kennen, qua spel en karakter, zeggen dat deze boston terriër onder gaat doen tov mijn hond zegt alleen over mijn hond dat hij een sterk iemand is en hier tegenover een sterk iemand moet staan. Daarom dat ik nu gwn mijn zoektocht verder zet naar een ander hondje voor er binnenkort bij te zetten en dat ze evenwaardig zijn aan elkaar. Daarom dat ik de vraag hier ook op het forum zette, om mee te denken over een evenwaardige hond.

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

american bully

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Ook nog even vermelden dat hij tegen dan ongeveer 1 jaar is. Tijdens de beginselen van agility was er een goede uit de kluite gewassen stafford van 5 jaar op hem afgelopen volle snelheid om te spelen. Ze zijn toen tegen elkaar geknald volle snelheid en begonnen dan ook goed te spelen. Hij kon deze gewoon aan terwijl hij nog maar 6 maand was. Toen deze stafford tegen hem kwam aangelopen volle kracht, bewoog hij helemaal niet!!! Zo stevig is mijn klein ventje dus al. De stafford zat te trainen en mijne hing aan de lijn.

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

" Ook nog even vermelden dat hij tegen dan ongeveer 1 jaar is. Tijdens de beginselen van agility was er een goede uit de kluite gewassen stafford van 5 jaar op hem afgelopen volle snelheid om te spelen. Ze zijn toen tegen elkaar geknald volle snelheid en begonnen dan ook goed te spelen. Hij kon deze gewoon aan terwijl hij nog maar 6 maand was. Toen deze stafford tegen hem kwam aangelopen volle kracht, bewoog hij helemaal niet!!! Zo stevig is mijn klein ventje dus al. De stafford zat te trainen en mijne hing aan de lijn. "

 

 

Een American bully kan echt wel tegen een stootje ,trust me

Kijk maar eens bij mijn profiel bij foto's

Volgende forumvraag: hond kiezen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^