Lommelse sahara, honden nu wel of niet los?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Katrien Van HerzeleKatrien Van Herzele

Hey iedereen, is er iemand die duidelijk weet of het nu inderdaad zo is dat er in de Lommelse Sahara sinds eind vorig jaar een bord staat met losloopverbod voor de honden?? (ook aan het water dus) want is 2 uur rijden voor mij en ging er in het verleden regelmatig naartoe om de hondjes eens lekker te laten rennen want in Oost-Vlaanderen (België) is daar bijna nergens de mogelijkheid toe. Ik weet dat er aan de eerste vijver die je tegenkomt vanaf de parking aan de Lossing dat er daar een bord staat met watervogels op en daarop staat "tijdens het broedseizoen honden bij politiebevel aangelijnd" en ik ben er dan altijd vanuit gegaan dat buiten het broedseizoen ze dus wel los mogen, maar nu zou er effectief een bord staan dat het niet meer mag... 
Heeft iemand dat bord al zien staan?

 

Groetjes Katrien

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

anders een belletje naar de gemeente... wanneer het verboden is staat er een bord...

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Als je op internet zoekt, zie je eigenlijk overal staan dat honden aangelijnd moeten op de Lommelse Sahara. Hier zitten ook al erg oude berichten tussen. Honden hebben er waarschijnlijk nooit los gemogen. 

 

 

Bijvoorbeeld hier: http://toerismelommel.be/nl/sahara-een-groene-oase-de-woestijn 

Adres:
De Sahara
Sportveldenstraat 10
3920 Lommel
* Honden aan de leiband. Je wandelt door kwetsbaar gebied.

honden page profiel Katrien Van HerzeleKatrien Van Herzele

Het is van vorig jaar juni of zo geweest dat ik daar naartoe gegaan ben, en toen was het enige bord waar ik weet van heb, dat aan de eerste vijver waar dus op staat dat ze aan de lijn moeten "tijdens het broedseizoen". Maar iemand zei onlangs dat er nu een ander bord zou bijgeplaatst zijn met totaal losloopverbod. :-(

 

Ik voelde het al beetje aankomen toen ik zag dat er nu rond de grote vijver (op de zandvlakte) een joggingsroute aangelegd is. Waarschijnlijk is er een verandering in het bestuur gekomen en willen ze het zo toeristisch mogelijk maken en vaak zijn honden dan er de dupe van. België kan nog heel veel leren van Nederland op gebied van hondvriendelijkheid. Daar zijn er heel veel mooie losloopgebieden en die liggen nochtans ook in natuurgebieden.

honden foto van Philippe, baasje van Aiko

Hallo Katrien,

Waauw, een ritje van 2 uur naar de Limburgse Kempen om met je hond te gaan wandelen en zwemmen, dat is wat men noemt iemand met een hart voor zijn hond. Daarom wil ik je graag het volgende meedelen. Enkele maanden geleden las ik op de site van het Nieuwsblad een artikel over twee hondenlosloopzones in de Lommelse Sahara die operatief zouden zijn tegen het zomerverlof. Ik weet niet waar die omheinde zones liggen en of er ook de mogelijkheid is tot zwemmen. Maar het lijkt me de moeite om eens met het de gemeente contact op te nemen of met de Annick Bergmans (schepen van dierenwelzijn) voor meer info. Zelf ben ik niet zo een voorstander van losloopzones. Het zijn niet altijd goed gesocialiseerde honden die er losgelaten worden en een bordje "Enkel voor goed opgevoede honden" zal er ook niet hangen. Mijn dierenarts verwacht trouwens ook meer bijtincidenten door dit initiatief. Om mijn Labrador (6 maand) naar honden toe te socialiseren zal ik ook af en toe buiten de omheinde zones een wandeling maken. Een kwestie van het nuttige aan het aangename en het veilige te koppelen. Katrien, je ziet maar wat je doet met deze info. Ik vond het de moeite waard een hondenliefhebber als u deze inlo door te spelen. Veel succes!

Philippe, baas van Aiko

 

honden page profiel Katrien Van HerzeleKatrien Van Herzele

Dank je voor de info Philippe! :-) Ben benieuwd hoe groot de zones zullen zijn. Hopelijk beetje te vergelijken met de losloopgebieden in Nederland, want daar zijn dat gewoon mooie wandelgebieden. Inderdaad als de losloopzones (te) klein zijn dan zitten de honden letterlijk soms veel te dicht op elkaars lip en dan kunnen er incidenten gebeuren (vaak ook doordat mensen vanaf ze door de poortjes komen, gewoon de honden zomaar lossen zonder eerst eens naar de situatie te kijken (en te blijven kijken). De Lommelse sahara is een zalig wandelgebied en ik hoop echt dat 1 van de zones toch aan het water zal zijn want voor de honden is dat het paradijs dan. :-)
Heel veel plezier trouwens met je pup! Geniet ervan want het gaat allemaal zo snel! Mijn Nousje (Whippet) wordt dit jaar al 13 en het is niet te geloven dat ze al zo oud is, kan me nog zo herinneren dat ze hier als jonge spring in het veld aankwam :-)
Groetjes en nog eens bedankt!
Katrien

honden page profiel AmberAmber

Hoi Katrien,

 

De Warandeplas te Lille is een aanrader om naartoe te gaan! 

Hier kan je hond zwemmen en ravotten met andere honden.

Wel erop letten dat je niet buiten de 'hondenzone' gaat, want een beetje verder is het niet meer afgebakend en kan je hond zomaar weglopen.

 

Groetjes, Amber

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

D" Hoi Katrien,
 
De Warandeplas te Lille is een aanrader om naartoe te gaan! 
Hier kan je hond zwemmen en ravotten met andere honden.
Wel erop letten dat je niet buiten de 'hondenzone' gaat, want een beetje verder is het niet meer afgebakend en kan je hond zomaar weglopen.
 
Groetjes, Amber "

Vier jaar geleden, oud topic...Amber.

Volgende forumvraag: Gewoon effe lachen (stand up)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^