Iemand ervaring Cefaral?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Vandaag met Binky bij de dierenarts gezeten. Hij was zondag tijdens de wandeling met volle energie een berg klittenbollen in gesprongen. Heb alles verwijderd, maar merkte maandag een schaafwondje. Dacht even te wachten en vanmorgen toch gezien dat het flink aan het zwellen was. Bleek er dus een stekel van zo'n gevalletje in zn huid te zitten wat een beginnende ontsteking vormde... Schoongemaakt en gedesinfecteerd moet ik nu tweemaal dd Cefaral (antibiotica) geven en driemaal dd smeren met Hydrocortiderm. Hij loopt gezellig in een babytruitje rond nu en ik merk dat hij heel sloom is. En hij drinkt HEEL veel... Iemand enig idee of dit door de Cefaral kan komen?

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Stomme vraag, sorry....maar wat zijn een berg klittenbollen?

Is dit een plant? Sommige planten zijn giftig en daar moet dus rekening mee gehouden worden (welk gif als het gif is of alleen ontsteking). 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" Stomme vraag, sorry....maar wat zijn een berg klittenbollen?
Is dit een plant? Sommige planten zijn giftig en daar moet dus rekening mee gehouden worden (welk gif als het gif is of alleen ontsteking).  "

 

Klittenbollen zijn niet per se een plant, maar je kunt ze vergelijken met kastanjes. Het is niet giftig, alleen de tandjes van die bolletjes kleven en blijven plakken in het lange haar van Binky. ;) 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Veel drinken is mij nooit opgevallen, wel dat ze sloom zijn. 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik zou even je da bellen. Ik wil je niet ongerust maken, maar het kan zijn dat de organen er slecht op reageren. Eerlijk gezegd vind ik ab en Hormonen zalf ook wel een erg heftige behandeling in deze situatie. Ik heb bij mezelf hetzelfde gehad, maar gewoon schoon gehouden met jodium en het ging vanzelf weg ;)

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Dank je voor de uitleg Cindy, weer wat geleerd.

Ik dacht namelijk met sloom worden op een mogelijke vergiftigingverschijnsel maar dan gaat dit hier natuurlijk niet op.

Wat de medicatie betreft kan ik je niet mee helpen, maar misschien kan je de bijsluiter ervan op het internet vinden? Staat er soms.

 

 

 

Volgende forumvraag: Snee in voetkussentje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^