Hond aanschaffen, welke stappen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Doordacht hond aanschaffen (Gast)

Goedenavond allemaal,   Er zijn vast al verschillende topics over aangemaakt maar ik heb toch een vraag. Ik heb al jaren de wens om een hond te hebben, ondanks mijn allergie. In mijn jeugd zelfs verschillende pogingen gedaan om mijn ouders over te halen (ja, ik was het kind die drie keer per dag de honden van de buren uitliet en presentaties maakte), maar het mocht niet baten.  Sindsdien heb ik gespaard om een hond aan te schaffen. Ik ben er na die jaren achter gekomen dat mijn allergie weinig tot niet meer aanwezig is (zo heb ik geen last meer van de labradors van mijn tante, de herder van mijn vriendin of de vizsla van een kennis).  Nu ben ik van plan om in 2016 een hond aan te schaffen.  Aangezien honden vaak langer dan tien jaar meegaan en ik wil voorkomen dat ik deze weg zal moeten doen wanneer eventuele kinderen allergisch blijken te zijn, heb ik besloten om op zoek te gaan naar een draadharig of 'hypo allergeen' hondenras.    Ik kan alleen niet kiezen tussen een pup adopteren en een asielhond adopteren. Dit is mijn eerste hond en ik wil graag een doordachte keuze maken.    Hoe hebben jullie bepaald welk karakter het beste bij jou past? Veel honden hebben overeenkomende karaktereigenschappen lijkt het. Hebben jullie (indien allergisch) de test gedaan waarbij je een kussen bij de hond legt en deze mee naar huis neemt? Een asielhond zit toch altijd bij andere honden, is dat dan wel een goede test? Ik ben eigenlijk vooral op zoek naar een poedel, heeft iemand tips voor specifieke adressen waar asielhonden van dat ras worden opgevangen?    

Anoniem (Gast)

Ik had alinea's gemaakt, maar deze zijn niet blijven staan blijkbaar..

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je kunt de rasvereniging opzoeken en daar kijken of er herplaatsers zijn.

Poedels van een goede fokker komen over het algemeen niet in het asiel maar gaan terug naar de fokker, die dan weer een nieuwe baasje voor ze zoekt.

 

Ik heb ook 2 hypo allergene honden, een Bolognezer en een Barbet.

Niet vanwege een allergie, maar om hoe de honden zijn.

Inderdaad vooral om het karakter en de eigenschappen uitgezocht.

Maar poedels zijn zeker hele leuke honden! 

 

 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ik ga even inhaken op hoe ik heb bepaald welk karakter bij mij past (want ik heb geen ruk verstand van poedels) 

 

Er zijn een hele hoop vragen die je jezelf kunt (en eigenlijk ook moet) stellen, bijvoorbeeld:

 

- hoe vaak en hoe lang kun je op een dag met de hond wandelen

- wil je daarnaast nog extra uitdaging bieden door bv een hondensport te gaan doen

- mag de hond waaks zijn

- mag de hond terughoudend zijn

- mag de hond jachtinstinct hebben

- moet de hond sociaal zijn naar andere honden/vreemden/kinderen/etc. 

 

In het geval van een pup:

- heb je de tijd om de pup zindelijk te maken, en het alleen zijn rustig op te bouwen

 

In het geval van een asielhond:

- stel dat je een hond krijgt met een verstopt gedragsprobleem, kun (en wil!) je hier dan hard mee aan de slag, eventueel met professionele hulp. 

 

Vaak als je die rits vragen hebt beantwoord kun je al een hoop rassen van je lijstje strepen en gaan er een paar uitblinken. In mijn geval ben ik daarna fokkers van die uitblinkende rassen gaan aanschrijven en bezoeken om een beter beeld te krijgen 

 

Succes, en heel veel plezier! 

Volgende forumvraag: Wat denken jullie van deze fokker?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^