Wandelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariemarie

Sinds kort ga ik elke dag wandelen met onze hond. Het was héél lang geleden, omdat hij vroeger heel hard trok. Wij hebben een hele grote tuin en velden achter ons huis waar hij heel de dag kan op lopen en ravotten als hij wilt, en dat doet hij want hij is verzot op modderige plassen. 

 

Maar ik wou dus terug gaan wandelen met hem, en ik was verbaasd! Hij trok amper nog! Ik was héél blij, en we gaan dus nu elke avond wandelen. Ik vind het super leuk, maar hij ook. 

Ik ben altijd alleen als ik ga wandelen met hem. Hij mag na een tijdje ook los lopen en dan luistert hij ook perfect! 

 

Maar, vandaag wou ik naar de markt gaan, voor de markt heb ik nog een grote wandeling gemaakt zodat hij al wat moe was. Mijn schoonzus ging mee, maar als zij er bij was, trok hij opeens weer.. 

En toen ik deze morgen alleen ging wandelen met hem, trok hij niet. 

 

Vroeger was dat ook al zo, als mijn moeder mee ging wandelen, ging hij nog harder trekken.. 

En op de markt was hij ook niet heel flink, maar daar wordt aangewerkt want ik ga elke zondag naar de markt gaan. 

 

Hoe komt dit? Je kan zeggen dat ik meer moet gaan wandelen met iemand erbij, maar helaas wilt niemand mee gaan wandelen. Mijn schoonzus wilt wel elke zondag mee naar de markt, maar misschien moet ik alleen gaan met hem? 

Of blijven oefenen elke zondag? Is dat wel voldoende één keer per week gaan wandelen met iemand erbij? 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik herken het een b eetje, gijs trekt ook wel eens als mn vader en ik samen gaan

benieuwd of iemand daar een verklaring voor heeft?

 

bij gijs denk ik dat het komt omdat hij denkt dat er wat leuks gaat gebeuren omdat er meer mensen mee gaan, terwijl als ik met mn moeder ga hij het niet doet...

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Voor een hond is wandelen leuk, maar het maakt wel uit wie er aan de andere kant van de lijn staat. Veel mensen zullen het herkennen: de hond trekt bij de een wel, en bij de ander niet. De hond heeft dus t.o.v. de verschillende personen ook een verschillende houding. Het kan best zijn dat hij bij jou niet trekt omdat er tussen jullie niet duidelijk gemaakt hoeft te worden wie de leiding heeft. Maar misschien wordt dat wel verstoord omdat er iemand anders mee is. Het kan verschillende redenen hebben...

 

Het zou in feite niet uit moeten maken of er nu wel of niet iemand mee is, al liep je met 30 mensen tegelijk ;). De hond moet naar jou luisteren en mag niet trekken, dat is hoe ik het zie... Eventueel kun je als hulpmiddel bij de training een halti/gentle leader gebruiken. Let op dat je de riem dan niet alleen vast zet aan de halti, maar ook aan de halsband. Met de halti heb je wat meer overwicht op de hond, en wordt de hond ook direct gecorrigeerd als hij trekt. Bij veel honden zorgt dit voor wat extra overwicht van degene aan de andere kant van de riem, en biedt het een opening om ermee te gaan trainen. Een halti zou dus alleen gebruikt moeten worden als hulpmiddel, niet als standaard wandelhulpje...

honden page profiel mariemarie

" Voor een hond is wandelen leuk, maar het maakt wel uit wie er aan de andere kant van de lijn staat. Veel mensen zullen het herkennen: de hond trekt bij de een wel, en bij de ander niet. De hond heeft dus t.o.v. de verschillende personen ook een verschillende houding. Het kan best zijn dat hij bij jou niet trekt omdat er tussen jullie niet duidelijk gemaakt hoeft te worden wie de leiding heeft. Maar misschien wordt dat wel verstoord omdat er iemand anders mee is. Het kan verschillende redenen hebben...
 
Het zou in feite niet uit moeten maken of er nu wel of niet iemand mee is, al liep je met 30 mensen tegelijk ;-). De hond moet naar jou luisteren en mag niet trekken, dat is hoe ik het zie... Eventueel kun je als hulpmiddel bij de training een halti/gentle leader gebruiken. Let op dat je de riem dan niet alleen vast zet aan de halti, maar ook aan de halsband. Met de halti heb je wat meer overwicht op de hond, en wordt de hond ook direct gecorrigeerd als hij trekt. Bij veel honden zorgt dit voor wat extra overwicht van degene aan de andere kant van de riem, en biedt het een opening om ermee te gaan trainen. Een halti zou dus alleen gebruikt moeten worden als hulpmiddel, niet als standaard wandelhulpje... "

 

Ja, want mijn schoonzus had hem even vast en dan trok hij wel heel hard en keek hij constant naar mij. Ik ben degene die altijd met hem bezig is en hij is het meest gehecht aan mij en luistert ook het beste aan mij. 

 

Ik vind het ook dat hij even mooi moet wandelen als er iemand bij is. 

Wij hebben een gentle leader liggen, moet ik dit dan alleen gebruiken als ik met iemand mee ga wandelen? 

Want alleen met mij begint het echt goed te komen, af en toe trekt hij wel eens, vooral als hij wilt gaan snuffelen. 

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

"  
Ja, want mijn schoonzus had hem even vast en dan trok hij wel heel hard en keek hij constant naar mij. Ik ben degene die altijd met hem bezig is en hij is het meest gehecht aan mij en luistert ook het beste aan mij. 
 
Ik vind het ook dat hij even mooi moet wandelen als er iemand bij is. 
Wij hebben een gentle leader liggen, moet ik dit dan alleen gebruiken als ik met iemand mee ga wandelen? 
Want alleen met mij begint het echt goed te komen, af en toe trekt hij wel eens, vooral als hij wilt gaan snuffelen.  "

 Je kunt de GL meenemen als je gaat wandelen, mocht hij het op de heupen krijgen, dan kun je dan de GL om doen. Ik zou de GL sowieso meenemen als iemand mee gaat te wandelen. Je kunt hem dan ook beter niet uit handen geven, want zoals ik al eerder zei: voor een hond maakt het wel degelijk uit wie aan de andere kant van de lijn staat. 

 

Sowieso, ik weet niet hoe je reageert op het trekken, maar ik zou dat gewoon negeren en doen wat jij wilt doen. Dus als hij trekt omdat hij ergens wil snuffelen, dan zou ik gewoon doorlopen zonder stil te blijven staan waar hij dat wil. Hij heeft niet de leiding tijdens het wandelen, maar jij. En dan kun je even later blijven staan en bijvoorbeeld zeggen: ga maar speuren. Zodat je hem leert dat als je dat zegt, hij dan lekker zijn gang mag gaan. Maar pas wanneer hij daar toestemming voor heeft, want anders kunnen ze overal wel stil blijven staan ;). 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hond trekt niet bij jou, dan zou ik wat meer gaan wandelen met iemand erbij, en als tie dan trekt, draai je je iedere keer weer om, zodat je hond weet als ik trek komen we niet verder, het is vreemd voor je hond dat er anderen mee lopen, dat zou ik dan meer gaan doen, zodat je hond er aan gewend raakt.

een halti, zou ik niet doen,onwetendheid van het verkeerd gebruiken van een halti is groot, je hond weet dat het trekken bij je taboe is, oefen het terug keren iedere keer weer als tie voor je uit gaat lopen, en haal hem terug tot je knie. oefen dat als er anderen bij lopen, niet aarzelen of denken wat de ander die mee loopt zegt, vertel het aan de ander zodat tie mee kan werken... iedere keer terug halen tot je knie, ook bij anderen mag je hond niet trekken, vaak is het ook enthousiasme, hoi er gaat iemand mee, oefenen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

volgens mij vinden sommige honden het  erg spannend met iemand anders erbij en gaan daarom trekken. (bovendien is een markt natuurlijk ook een heel spannende en niet bepaald rustgevende plek voor een hond)

En het lijkt me voor een hond ook raar als ineens jij de lijn niet meer vasthoudt, maar je schoonzus, wat moet hij daarvan denken, logisch dat hij dit niet snapt lijkt me, ik zou dat niet meer doen

 

Persoonlijk zou ik hier niet fanatiek aan gaan werken, en het lekker bij de niet trek wandelingen van jullie samen houden. Ik zie eigenlijk geen reden waarom hij perse mee naar de markt moet

 

 

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hier ook eentje voor wie het heel spannend was als we met meer mensen gingen wandelen.
Geef het de tijd en inderdaad alleen jij de lijn vasthouden.
En dan een kort stukje zodat het voor iedereen leuk blijft en je succes hebt.
Gentle leader zou ik niet doen als hij met jou alleen niet trekt.
Naar de markt is nog een stapje verder, zou ik niet doen.
Bovendien kun je je daar niet volledig op hem richten.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Bij ons is het heel simpel: onze hond trekt nauwelijks, maar áls ze het doet en ik ben in mijn eentje, dan sta ik heel consequent stil. Dan komt ze meteen naast me staan en lopen we verder. Ik doe dit een keer of drie en dan trekt ze de rest van de wandeling niet meer.

Is er iemand anders bij, dan voel ik me vaak wat bezwaard om een paar keer achter elkaar stil te blijven staan. Ik ben dus niet consequent naar haar toe, en mijn hond weet het metéén. Zij maakt daar dan ook dankbaar gebruik van ;-)
Daarbij is iemand anders erbij inderdaad vaak iets spannender (we gaan iets doehoen met zijn allen!), waardoor ze dus wat eerder geneigd is om hard te lopen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

juist Aurella beschrijft het goed, niet conseqwent zijn bij een ander, dat wil je wel maar je ziet de ander alweer denken, hier ook hoor......

wanneer ik een commando geef aan Bams is dat niet een uitvoering zoals bij een duitse herder, die heel graag voor je werkt, nee het is een newfy,.... en ik wacht net zolang tot de uitvoering van het commando gedaan is, en ja dat wekt wel eens verveling bij de ander op die met je meegaat of bij je thuis is en vaak krijg IK de opmerking... ze luisterd niet goed he. hahahahah

ze luisterd wel, maar doet het rustig aan. hihi... vandaar wees ook conseqwent als er een ander bij is.

wat Carlos {trainer op t.v.} zegt, maling aan de buren, je oefeningen uitvoeren. met veel plezier. :-D

honden page profiel mariemarie

" volgens mij vinden sommige honden het  erg spannend met iemand anders erbij en gaan daarom trekken. (bovendien is een markt natuurlijk ook een heel spannende en niet bepaald rustgevende plek voor een hond)
En het lijkt me voor een hond ook raar als ineens jij de lijn niet meer vasthoudt, maar je schoonzus, wat moet hij daarvan denken, logisch dat hij dit niet snapt lijkt me, ik zou dat niet meer doen
 
Persoonlijk zou ik hier niet fanatiek aan gaan werken, en het lekker bij de niet trek wandelingen van jullie samen houden. Ik zie eigenlijk geen reden waarom hij perse mee naar de markt moet
 
 
 
  "

 

Ik zei 'even', dus ze heeft hem max 5 min vastgehad omdat ik met mijn handen vol stond. 

Ik zal het zeker niet meer doen, ik doe het sowieso niet graag omdat ik hem graag zelf vast hou. 

 

Ik zeg toch niet dat hij perse naar de markt mee moet? 

Ik vind het gewoon gezellig en zo komt hij andere honden tegen. 

honden page profiel mariemarie

" Bij ons is het heel simpel: onze hond trekt nauwelijks, maar áls ze het doet en ik ben in mijn eentje, dan sta ik heel consequent stil. Dan komt ze meteen naast me staan en lopen we verder. Ik doe dit een keer of drie en dan trekt ze de rest van de wandeling niet meer.

Is er iemand anders bij, dan voel ik me vaak wat bezwaard om een paar keer achter elkaar stil te blijven staan. Ik ben dus niet consequent naar haar toe, en mijn hond weet het metéén. Zij maakt daar dan ook dankbaar gebruik van
Daarbij is iemand anders erbij inderdaad vaak iets spannender (we gaan iets doehoen met zijn allen!), waardoor ze dus wat eerder geneigd is om hard te lopen. "

 Ja dat zal hier bij ons het zelfde zijn denk ik. 

honden page profiel mariemarie

Bedankt allemaal, zo begrijp ik het beter :-)

Volgende forumvraag: hond moet weg
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^