Opvangouder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

We zijn van plan om opvangouder te worden voor 1 hondje. Natuurlijk rekening houdend dat deze om kan met andere honden omdat we zelf eentje hebben. Maar mijn vraag is vooral, hoe kan je je het beste voorbereiden op zo'n hondje? We gaan het doen via een organisatie die achtergelaten hondjes of herplaatsertjes tot hun neemt. Dit kunnen senioren zijn maar ook honden die hun puppygezichtje hebben verloren!! Of omdat ze in de puberteit komen! Thygo is richting andere honden sociaal maar wel beetje wild. Als een hond waarschuwt om te kalmeren, luistert hier naar!

 

honden page profiel Tanja, bazin van VenzTanja, bazin van Venz 3 doggies

honden foto van Tanja, bazin van Venz

Wat een goed voornemen:)

Kan je niet eerst een hondje uit kennissen- of familiekring een poosje laten komen logeren?

Dan kan je zien hoe het gaat met je eigen hond.

Ook hoe het moet qua aandacht verdelen.

Hou er wel rekening mee dat zo een opvanghondje wel een rugzakje heeft en dus veel tijd zal opeisen! Overweeg dat ook mee,zodat je eigen hond niets tekort komt..

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Ik ben altijd opgevoed met 2 honden en het logeren gaat spijtig genoeg niet gaan..  Over 3 maanden gaan we naar ons eigen huis en dit is heel groot met een grote tuin, redelijk groen gelegen en groot terras. Als we bij mijn moeder op bezoek gaan, zit hij de hele dag tussen 2 andere honden en dit gaat heel goed. Hij speelt en heeft redelijk respect tegenover de hond die laat weten bij hem kalm te doen. We hebben zelf een jaar geleden een hond geadopteerd uit Spanje, maar spijtig genoeg snel moeten afgeven door ziekte...

Een andere hond toen ik jong was, is op zijn halfjaar bij ons gekomen. Deze was zwaar mishandeld en heb hier mijn tijd in gestoken en uiteindelijk kreeg ik zelfs van hondenschool instructeurs te horen dat iedereen jaloers was op onze relatie omdat hij mij gewoon blindelings vertrouwde. Daarom zou ik graag mijn ervaringen willen gebruiken bij meerdere honden die dit kunnen gebruiken. Maar je hebt zeker gelijk ivm aandacht verdelen!!

honden page profiel Tanja, bazin van VenzTanja, bazin van Venz

honden foto van Tanja, bazin van Venz

Als je zelf denkt dat het kan,en je hebt de ervaring ervoor dan zou ik deze zeker gebruiken om een hondje te redden!

Wat je precies er aan voor moet bereiden, tsja, inderdaad overwegen of je genoeg tijd en energie hebt om de aandacht gelijk te verdelen en de ruimte om ze allebei een eigen mandje te geven.. maar met de ruimte zit het wel goed zo ik lees!

 

 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Goed van je Moonske! Thygo klinkt geschikt als maatje, mits de hond die je opvangt er geen moeite mee heeft dat ie wat wild is.

Inderdaad, maar je hebt al ervaring, zo'n hondje heeft meestal wel een rugzakje.

Ik heb allemaal Spaanse opvanghonden bij elkaar, met allen hun eigen rugzakje, maar het is eigenlijk heel goed gegaan

Tuurlijk hebben ze wel 's wat onderling, maarja, wie niet, dat hebben mensen ook.

Je kijkt zelf al van te voren wat voor hond samen kan met Thygo.

En blijft het altijd nog even spannend, hoe het samen gaat.Ik had de 2 groten al, toen kwamen de kleintjes er tegelijk bij.

Iedereen maar eerst buiten aan elkaar laten snuffelen en toen de hele boel mee naar binnen genomen en begonnen met ze aan elkaar te laten wennen. Het was eerst een hilarische toestand, 2 die al gewend waren en zoiets hadden van wat krijgen we nou en die 2 kleintjes die nog nooit een huis hadden gezien haha. Maar ze leerden snel, het meeste dan en uiteindelijk  na een week een beetje bemiddelen van mijn kant lag het met z'n allen op het grote bed te slapen

 

Volgende forumvraag: Mickey plast op Evie haar kussens
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^