hond weigert kvv te eten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Wendy (Gast)

Hallo! Wij hebben hier thuis nu 6 jaar lang een friese stabij reu rondhobbelen (gecastreerd) maar hij doet nu moeilijk met eten.   Toen hij klein was at hij altijd gewoon vers vlees, maar op een gegeven moment moest hij niet meer, dus zijn we overgestapt op brokken. Nou de laatste twee jaar begon hij heel veel te krabben en had hij ook veel last van schilfertjes in zijn vacht, dus hebben we hem op hypoallergeen voer gezet. Die hielp wel een groot deel, maar hij krabt nogsteeds veel. Nu hebben we gister de keuze gemaakt een doos alaska kvv aan te schaffen, maar hij weigert het op te eten. Zelfs met brokjes erdoorheen eet hij het niet, hij likt de brokjes er zelfs niet uit als hij teveel moeite moet doen.    Voor de rest eet hij brokken gewoon goed, mits er geen vlees doorheen zit. Waar kan dit aan liggen, en hoe kan dit probleem verholpen worden?   Alvast bedankt!

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

er zijn meerderen honden die geen kvv eten, als je hond echt niets mankeert en alleen maar een moeilijke eter is kan je een blikje vis er doorheen doen, de meeste honden vinden dat zalig, blikje zalm, even uit laten lekken, en dan een paar lepels er door heen doen, door de kvv. husselen, kijk eens of dat wel naar binnen gaat.

 

het blikje niet zo in de koelkast zetten, maar wat over is er uit halen, of in een tupperwahr of een vrieszakje doen en dat voor de volgende dag in de koelkast bewaren, dus niet in blik laten zitten en zo in de koelkast bewaren.

 

probeer maar eens.

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Misschien beetje pens doorheen malen? Of een klein beetje knoflookpoeder?

honden page profiel SamiraSamira

honden foto van Samira

Beetje heet water er overheen, en goed roeren, dit hielp bij mijn honden goed. Dan ruikt het namelijk veel sterker en is het ook wat makkelijker te eten.

Laat hem eerst even lang uit zodat hij honger heeft, en probeer eventueel een andere smaak. Lust hij rund niet, dan kan het zijn dat hij kip juist lekker vind 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hier ook een hond die absoluut geen vers vlees eet. Uiteindelijk wel iets omdat hij stief van de honger. Alle dagen gooide hij zijn bak uit het statief en zat de klooien met zijn eten(heb hier een filmpje van, maar weet niet hoe die te plaatsten). Toch maar weer terug naar brok en toen naar Wolfsblut en dat eet hij als een dijkwerker. Dan maar geen vers vlees.  

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

vers vlees is totaal geen must hoor, een goeie brok die je hond smakelijk vind, is net zo goed.

geen vlees willen ? kijk dan eens naar wat Bulleke aangeeft, wie weet heeft jouw hond daar ook wel trek in... bij dierenwinkels zijn heel vaak proefzakjes verkrijgbaar, zou ik eerst daar voor gaan.

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Het zou kunnen dat hij de smaak niet lekker vindt? 

 

Hier ook een hond die het liever niet eet. Ze krijgt er na een aantal dagen enorme buikpijn van, dus eet ze het van tevoren al niet meer... 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Die gekke stabijtjes toch, ik ken er meer die moeilijk doen met eten, gijs ook

 

van vers vlees heb ik niet zoveel verstand, maar er staan hier al een aantal tips

 

anders toch weer terug naar brokken? 

bV taste of the wild, acana, orijen

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Welk hypoallergeen voer? 

Volgende forumvraag: Favoriete KVV - waarom?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^