Haarbal uitgespuugd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Even getwijfeld of dit bij medisch of verzorging hoort.. Vanochtend heeft Bo een haarbal uitgespuugd, of nouja meer een worst. Groot ook nog! 5 cm lang en 1-1,5 cm breed. (Twijfelde in het donker zelfs even of het geen drol was) 

 

Het is er uit en leek 'compleet' maar nu maak ik me toch zorgen of ik mijn vriend met hem naar de dierenarts moet sturen of niet?

 

Los van dat probleem, hoe ga ik dit in de toekomst voorkomen? Ik heb hem nog nooit haren zien eten en hij is de afgelopen 2 weken misschien 10 uurtjes alleen geweest (bij elkaar opgeteld)

 

Nu heb ik eergister zijn knuffel weggegooid omdat er witte watten uitkwamen waar hij op aan het kauwen was. Watten uit zijn mond gehaald en dacht dat hij niks binnen had gekregen. Misschien dat daar wat haren omheen zijn geraakt?

 

Hij is wel aan het ruien op het moment en in een speelse bui pakt hij wel eens zijn staart vast (liggen op de rug gek doen en ons uitdagen voor een spelletje, daar hoort je staart vastpakken bij) Daarvan krijgt hij wel eens haren in zijn bek (en die haren zijn lang! 25 cm denk ik zeker). Die pluk ik er uiteraard uit.

 

Heeft iemand hier ervaring mee? Zo ja, was het een eenmalig iets of iets structureels? Wat zouden jullie doen in mijn geval?

 

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston 3 doggies

honden foto van Jenny & Aston

Aston at alles, ook haren. Bij hem is een grote bal met haren, plastic, etc. uit zijn buik gehaald. Nog steeds moet ik wel eens een haar uit zijn bek halen maar ik let er nu na de operatie nog meer op. Zelfs nar de kapper geweest.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Vergeet ook de longen niet.

Daar kan ook een bal zitten die opgebouwd is uit oude huidcellen, haren in de longen zelf en kan er dan uitzien als een bal of worst.

 

ik eet geen haren, maar ik had ook toen ik 9 was een haarbal opgehoest.

Kan totaal geen kwaad en het is beter dat het uit het lichaam is.

Als je jezelf zorgen maakt, kan je hem naar de dierenarts brengen zodat de dierenarts de worst kan analiseren

 

Ik zou me er geen zorgen over maken.

Dit gebeurd en kan totaal geen kwaad, maar het is juist beter dat het uit het lichaam is.

Mocht het in de toekomst nog een keer gebeuren, kan het ook geen kwaad.

 

Maar als je jezelf echt zorgen maakt kan je altijd even de dierenarts bellen voor advies.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

" Vergeet ook de longen niet.
Daar kan ook een bal zitten die opgebouwd is uit oude huidcellen, haren in de longen zelf en kan er dan uitzien als een bal of worst. "

 Dat van die longen, dat is een broodje aap. 

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Pff ja het verhaal van Aston heb ik meegelezen dat arme mannetje heeft er zo'n last van gehad.

 

Bo zijn gedrag is nog net zo als anders, vrolijk, speels, energie voor 10, hij eet ook gewoon en ontlast ook gewoon.

 

Gelukkig heb je me gerust kunnen stellen Sasja, ik ga zijn gedrag even in de gaten houden, mocht hij nog meer spugen of vandaag niet eten/poepen (ontbijt zit er allang in!) dan bel ik de dierenarts.

 

Ben heel blij dat hij het uitgespuugd heeft inderdaad, moet er niet aan denken dat het nog groter was geworden en er dan een blokkade was ontstaan in de darmen.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Mijn honden geen haarballen, maar regelmatig een "sleepie". Ik strooi ook voer op de grond en daarbij krijgen ze ook mijn haar binnen. 

als je hond echt een kluit haar opbraakt, zou ik kijken of hij bv last van zijn huid heeft waardoor hij op zichzelf knabbelt of zichzelf veel likt. 

En zowiezo de vacht even nalopen of er niet veel los haar inhangt.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Bij katten wordt nu bij het braken van haarballen aan een motiliteitsstoornis(normale maagbewegingen) van de maag gedacht. Normaal gesproken worden opgelikte haren via de ontlasting afgevoerd. 

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston 3 doggies

honden foto van Jenny & Aston

Ik vermoed zelf ook dat het bij Aston zo was dat de haren ergens aan bleven hangen, plastic dus waarschijnlijk. Normaal gesproken zouden ze lijkt mij wel door de ontlasting ingekapseld worden.

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Wendy, bedankt voor de toevoeging! Toevallig van het weekend Bo flink geborsteld, wat een haar kwam er uit! Hij is aan het ruien dus verliest ook veel haar en vooral zijn staartharen zitten eigenlijk altijd redelijk los. (Als ik per ongeluk op die haren ga staan(ze zijn echt lang), wat misschien 2 keer per maand echt wel voorkomt, dan is er meteen een hele pluk los)

 

Hij had gister wel een aantal distelbollen in zijn haar hangen die heb ik eruit gehaald en heb zijn hele vacht nagelopen, hij heeft een enorme dikke vacht, dus misschien heb ik er 1 gemist en heeft hij de er vannacht uitgehaald? Daar kunnen natuurlijk ook heel wat haren omheen kleven bedenk ik me nu. Brrr lijkt me pijnlijk.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

" Bij katten wordt nu bij het braken van haarballen aan een motiliteitsstoornis(normale maagbewegingen) van de maag gedacht. Normaal gesproken worden opgelikte haren via de ontlasting afgevoerd.  "

 Bij katten schijnt elke week tonijn, veel borstelen en vezelrijke voeding te helpen.

 

Weet niet of dit bij honden ook helpt.

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

"  Bij katten schijnt elke week tonijn, veel borstelen en vezelrijke voeding te helpen.
 
Weet niet of dit bij honden ook helpt. "

 

hmm daar zullen onze hondjes in ieder geval weinig problemen mee hebben denk ik zo!

Volgende forumvraag: Wat kan ik eraan doen...vacht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^