Uit elkaar..wie neemt de hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lutje (Gast)

Na 4 jaar gaan mijn vriend en ik uit elkaar .. We hebben samen een hondje van 3 die we beiden dolgraag zien. Hoe doen we dat ( in het belang van de hond) mijn vriend zorgt evengoed voor hem als ik. Hij heeft daar wel de ouderlijke woning en de tuin en daar is hij het gewoon, bij mij is het 'nieuw' voor hem .. Een klein apptje zonder tuin... Langs de andere kant ben ik iets meer thuis dan mijn vriend...alhoewel hij het gewoon is van langere tijd alleen te zitten... Wat is het beste voor het hondje want zelf geraken we er niet uit....kan het hondje een omgangsregeling gewoon worden... Bvb een week bij mij en een week bij hem....

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Oei lastig is dat.
Ik denk zelf dat een omgangsregeling niet goed is voor de hond.
dan word hij gesleept van de een naar de ander.

Ik zou toch kijken in het belang van de hond , wie er meer kan zijn voor de hond.
Vrijwel geen enkele hond vind het fijn om alleen te zijn.

Financiëel moet het natuurlijk ook gaan voor een van jullie alleen.

Sterkte ermee hoor.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik ken mensen die t zelfde hadden, die hadden co-hondenschap. Ging prima, hond kent beide baasjes. Moet alleen 1 keer wennen aan een nieuw huis.

 

Alleen een week is dan wel lang denk ik, maar dat moet je uitproberen.

 

Wat voor soort hond hebben jullie?

 

Sterkte trouwens, altijd naar als je relatie geen stand kan houden.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Spijtig zeg  maar al goed dat jullie allebei het goed voorhebben met je hondje.

 

Natuurlijk kan een opgangsregeling de oplossing zijn. Hij kent jullie allebei toch ? 

 

Hoe lang zou hij bij je man alleen zitten, zijn die zijn ouders daar dan niet ? Een tuin is mooi, maar infeite gaan ze daar niet even graag in als buiten wandelen hoor. 

 

Voor een hond is het gezelschap van zijn vrouwke of baasje het belangrijkste. Dan pas zijn wandelingen elke dag. 

 

Als jij bijna altijd thuis bent dan is hij beter af bij jou vind ik. En kan hij nog altijd uit logeren gaan naarje ex . 

 

Hopelijk wordt Bobby niet de sigaar van jullie verbroken relatie, dat zou zó spijtig zijn. Komt echter veel te veel voor .

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Vrienden van ons hebben ook co-ouderschap voor de hond. Om de week wisselt hij van huisje en dit vind ze prima. Ze heeft natuurlijk bij allebei de voor en nadelen, maar geniet bij allebei even goed en krijgt evenveel liefde. Ik denk dat dit een prima oplossing kan zijn. 

honden page profiel --

Een bezoekregeling lijkt mij persoonlijk best wel stressvol. Maar de ene hond zal er vast beter tegen kunnen dan de andere. 

 

Ik zou ook kijken waar de hond het het beste heeft, wie het meeste thuis is ende hond daar laten wonen. Dan kan de hond altijd bij de ander logeren zo af en toe.

Anoniem (Gast)

Ik ken ook iemand die de honden doordeweeks heeft en de ex heeft ze in het weekend :)

Gaat heel goed bij hun.

 

Vind zoiets altijd erg mooi om te zien, als de honden het aankunnen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik ken mensen die hebben de honden daar gelaten waar ze gewend zijn, de vrouw bleef ook in dat huis wonen. De man kwam dan elke dag langs om een langere wandeling met de honden te maken.

honden page profiel MBXMBX

honden foto van MBX

Mijn hond(en) hebben al meerdere verhuizingen mee gemaakt en het boeide ze beide niks. Dus qua wennen aan een nieuwe omgeving zou ik me niet druk maken erom. Persoonlijk zou ik dan gaan voor de gene die het meeste thuis is voor de hond. Jij in dit geval en dat je ex hem bijv in het weekend ophaalt?

 

Hier is het heel simpel, als we uit elkaar gaan blijven de honden bij mij.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik denk dat het prima kan, de ene week bij jou en de andere week bij je ex. Er zijn ook honden, die heel de week naar de oppas gaan omdat er gewerkt moet worden. Bovendien is de hond aan jullie beide gehecht. Nee, ik zie hier geen probleem in, als jullie beide hiermee overeenkomen, lijkt mij dit prima te doen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als jullie in goede harmonie uit elkaar gaan kan de hond ..logeren..bij beiden, jij schrijft dat je meer thuis bent, nou dan de hond bij je en als jij werkt bij je vriend, zo kan het, voor een hond maakt het niet uit als de dagen zo zijn, dan bij jou en dan bij je vriend.

jullie kennen elkaar vier jaar je hebt dezelfde regels voor de hond ? hou je daar wel aan.. en daar kan je elkaars agenda naast elkaar leggen en dan kijken wanneer jullie de hond nemen.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Ik zou een oppas regeling treffen. Wanneer jij bent werken bij je ex en andersom. Hond zo min mogelijk alleen thuislaten zonder hem iedere dag van hot naar her te slepen. Een puzzel die jullie zelf het beste kunne maken.

En op een appartement wonen kan prima zolang je voldoende buiten komt en beweging krijgt. Een hond kan zich prima aanpassen aan een andere omgeving. Zolang er maar rust is. Dus niet dat jullie constant ruzie maken waar de hond bij is oid.

er zijn genoeg mensen waarbij de hond overdag naar een oppas gaat. Ik zie dit een beetje als hetzelfde. Zorg dat hij bij beiden een eigen plekje heeft ( kussen mand oid) dan zal t ff wennen zijn maar heus goedkomen.

sterkte 

Volgende forumvraag: draagbaar hondenkenneltje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^