Zorah is loops!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

Hallo iedereen!

 

leuk verhaal is het niet helemaal, maar geen idee waar ik het anders kan zetten, sorry hiervoor

 

 

Weten jullie nog? 

We hebben een tijd geleden een border collie van 10 jaar uit het asiel gehaald, als nieuw maatje voor Wezzel.

 

We hebben haar gaan halen als een gesterlisseerd teefje, en ze heeft ook een litteken op haar buik daarvan.

 

Maar een week geleden vonden we oppeens bloed op de grond, zo'n drupjes.

Hoe is dat mogelijk?

Ze is gesteriliseerd .. dachten wij.. dus wij al helemaal in paniek want ja wat is het dan?

Meteen DA gebeld en zij dacht aan een blaasontsteking, we mochten een urinestaaltje binnen brengen. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar uiteindelijk is het toch gelukt.

De volgende dag konden we bellen voor de uitslag.

Dus we bellen de volgende dag; alles was in orde! zelfs super goed voor een oudere hond.

Dus de vraag bleef wat is het dan?

We mochten vandaag op consultatie komen omdat het toch wel heel vreemd was.

 

De DA heeft geconstateerd dat mevrouw loops is...

Hoe kan dat dan dat ze een litteken heeft op haar buik? 

Waarschijnlijk is die van een keizersnede, ze hebben toen waarschijnlijk ook 3 tepeltjes verwijderd.

Dus de DA vermoed dat de eerste 3 jaar toen Zorah nog in Nederland woonde, ze diende voor te fokken en dat haar laatste nestje met keizersnede op de wereld is gekomen, en dat ze hierdoor verkocht is omdat ze dan niet meer kon dienen.

 

Daardoor is ze waarschijnlijk heel snel verkocht, aan mensen uit België en daar heeft ze dan 7 jaar in de tuin geleefd dus deze mensen hebben natuurlijk niets gezien.

 

Zorah zou volgens de DA in haar 2de week van de loopsheid zitten.

Wezzel reageert niet anders en onze loge Kazan ook niet.

Ze zijn niet echt extra geïnteresseerd, Wezzel snuffelt wel wat vaker aan haar, en dit laat ze ook toe maar dat is alles.

Wezzel en Kazan zijn gelukkig wel gecastreerd  anders zaten we nu wel met een groter probleem.

 

Hoe kunnen we dit nu eigenlijk best opvangen?

Ze houd zichzelf heel goed proper, op een paar drupjes op de grond na vind je niets terug.

 

Maar waar ik me voornamelijk zorgen om maak, er is een wet dat de asielen enkel nog gecastreerde en gesteriliseerde dieren mag laten adopteren. 

Zorah is dus geadopteerd zonder dat ze gesteriliseerd is, het kan dus zijn dat we haar nog verplicht moeten steriliseren. Is dit nog wel verantwoord op deze leeftijd?

Onze DA zegt dat dit beter is omdat er minder risico's zijn, enkel en alleen als alle testen op voorhand zeggen dat Zorah volledig gezond is.

 

Maar ik weet het toch niet zo goed.

Wat denken jullie?

 

Sorry moest dit vreemde verhaal toch even kwijt 

 

Om toch een beeld van Zorah te hebben, wat foto's van het blije monster 

 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

waarom castreren op deze leeftijd ? 10 jaar oud ? ze moet onder narcose en een ingreep ondergaan.

 

zolang de hond een mooie en goeie loopsheid heeft, en dat zal ze al die jaren gehad hebben, is het niet nodig om haar nu nog te castreren.

 

hou ze aan de lijn, weg bij andere reuen, mooi dat jouw reuen gecastreerd zijn, dan hoef je niet bang te zijn dat ze je teefje dekken.

 

drie weken zou ik ze nog even aan de lijn houden, dag een van bloeding zou ik aanhouden.

en al is ze 10 jaar oud, ze blijft vruchtbaar dus echt oppassen, en waarom zou je het asiel laten weten dat ze loops is ? en niet gecastreerd is ? jij zelf oppassen met andere reuen .

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Inderdaad een vreemd verhaal zeg!

Maar het klopt dat er normaal gesproken alleen " geneutraliseerde" honden voor adoptie worden aangeboden maar echt een harde wet is daar niet voor.

En bovendien heeft men bij het asiel( of waar ze ook weg komt) hetzelfde gedacht als jij: vorige eigenaar zegt dat ze gesteriliseerd is en ze heeft een litteken op haar buik. Dus het zal wel dan. Is niet zonder meer te controleren.

Je kunt het nl niet zien of voelen of er wel of niet een baarmoeder of eierstokken in zitten. Ook niet met foto te vinden.

 

Dus het kan....verrassing....

Gelukkig reageren de heren bij jou dus niet of nauwelijks op de loopsheid en zelf heeft ze er ook weinig last van begrijp ik.

Ik zou het nog even aanzien.( wel nog 3 weken aan de lijn houden hoor, ze kan nog gedekt worden)

Er zijn allerlei voors en tegens te bedenken om nu nog te steriliseren. Ervoor pleit dat je hond een lelijke baarmoederontsteking kan oplopen. Bv.

Ertegen pleit dat het best een grote operatie voor een oudere hond. En er zijn gevallen bekend van incontinentie na een sterilisatie.

Geen beslissing die je overhaast moet nemen als je verder geen problemen merkt.

 

Prachtige hond trouwens! En lekker actief!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een echo kan laten zien of een baarmoeder er nog inzit, maar dat zal een asiel niet doen even een echo laten maken.

 

wanneer de hond een mooie loopsheid heeft zou ik zeker niet castreren en zeker niet op deze leeftijd. al die jaren is ze loops geweest, een operatie is nu ze al 10 jaar is niet gewenst. zou ze een baarmoeder ontsteking krijgen dan kan er altijd nog geopereerd worden, maar nu ? zou gewoon haar in de gaten houden zoals bij iedere teef die loops is en geweest die hou je ook in de gaten.

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

dank u voor het snelle reageren 

 

Als het van mij afhangt word ze niet gesteriliseerd, maar ik ben hier niet de beslissende partij jammer genoeg.

 

we gaan het proberen uit te zoeken waarvan het litteken dan wel komt.want het blijft toch wel een beetje een vreemd verhaal

 

ooh ja mevrouw gaat enkel los in de velden waar geen enkele hond komt, ook blijft ze dan echt naast je lopen. 

Maar we letten wel goed op! we hebben helemaal geen zin in een onverwacht nestje en Zorah zouden we er al helemaal geen plezier mee doen. Dus onze ogen gaan niet van haar af 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jij hebt ze geadopteert ? [geweldig vind ik dit dat je dan een oudere hond een warm nest geeft} verplichten ? een hond van 10 jaar oud die nog intact is, heeft al die jaren een goeie loopsheid ondervonden, dan zou het raar zijn dat het asiel je zou verplichten om een hond van 10 jaar oud een operatie te laten ondergaan die medisch niet nodig is.

 

als je de hond geadopteerd hebt en nu in jouw bezit is, waarom vragen of ze gecastreerd moet worden ?

 

toch nog even advies voor je, er zijn dagen dat de loopse teef op gooserjacht wil gaan, je beschrijft dat je ze los laat waar het kan, ze blijft netjes naast je lopen, maar die dagen dat ze op gooserjacht wil, dat zie je niet een twee drie aankomen, vandaar hou ze aan de lijn, wees goed alert.

 

je hebt de hond nog maar pas ? Bams gaat ook op gooserjacht, maar haar ken ik al zo lang dat ik het aan zie komen en precies de dagen weet van......... en ook Bams mag lekker loslopen waar het kan, bijvoorbeeld in de blauwe stad waar ik een ver gezicht heb dat ik kan zien of er een andere hond aan komt, maar als de tijd is van op jacht naar een gooser, pas op, hou ze goed aan de lijn, want ze is zo vertrokken.

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

" jij hebt ze geadopteert ? [geweldig vind ik dit dat je dan een oudere hond een warm nest geeft} verplichten ? een hond van 10 jaar oud die nog intact is, heeft al die jaren een goeie loopsheid ondervonden, dan zou het raar zijn dat het asiel je zou verplichten om een hond van 10 jaar oud een operatie te laten ondergaan die medisch niet nodig is.
 
als je de hond geadopteerd hebt en nu in jouw bezit is, waarom vragen of ze gecastreerd moet worden ?
 
toch nog even advies voor je, er zijn dagen dat de loopse teef op gooserjacht wil gaan, je beschrijft dat je ze los laat waar het kan, ze blijft netjes naast je lopen, maar die dagen dat ze op gooserjacht wil, dat zie je niet een twee drie aankomen, vandaar hou ze aan de lijn, wees goed alert.
 
je hebt de hond nog maar pas ? Bams gaat ook op gooserjacht, maar haar ken ik al zo lang dat ik het aan zie komen en precies de dagen weet van......... en ook Bams mag lekker loslopen waar het kan, bijvoorbeeld in de blauwe stad waar ik een ver gezicht heb dat ik kan zien of er een andere hond aan komt, maar als de tijd is van op jacht naar een gooser, pas op, hou ze goed aan de lijn, want ze is zo vertrokken. "

 ja dat weet ik, heb het hier thuis ook al gezegd dat ze goed in de gate moet gehouden worden.

Meestal gaat ze los bij ons op stal. Daar kan ze niet weg aangezien alles omheind is. maar we houden haar goed in het oog!

Want ze is sneller dan je denkt (voor zo'n 'oude' hond)

 

Mijn mama gaat aan het asiel zeggen dat er een medisch probleem is en dat we moeten weten hoe die snee daar komt. 

In principe blijven de dieren op naam van het asiel te staan, dacht ik. Je moet ze bv ook terug naar dat asiel doen als het niet meer gaat.

Maar dit moeten we eens goed bekijken. 

 

Ik wil haar niet laten steriliseren omdat ze er geen last van heeft. Moest ze er last van krijgen, kunnen we nog steeds kijken voor een oplossing. Maar hopelijk is dit niet nodig.

 

We weten heel weinig over haar, dus ook geen idee of ze vroeger wel last heeft gehad met loopsheid, maar ze heeft een litteken en er zijn 3 tepeltjes verdwenen en hier is ook een groot litteken. Dus er is wel iets geweest maar de vraag is voornamelijk wat?

Dit is wat onze DA ook heel graag wil weten voor dat ze ook maar aan steriliseren denkt.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zou het ook wel willen weten hoor, misschien kleine tumoortjes bij de tepels geweest, jaren geleden deden ze die operatief weghalen zonder te castreren.... wie weet is dat het geval geweest.

 

geniet maar lekker van dr, als ik naar de fotoos kijk van dr... een pracht hond, je zou niet zeggen dat ze deze leeftijd heeft...

en castreren ? alleen als er medisch probleem is anders niet doen.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Over welke wet zou dit dan gaan?

En voor welke asiels?

 

Voor zover ik weet worden honden in Nederlandse asiels gewoon ter adoptie aangeboden.

Dat zie je op ikzoekbaas.nl ook staan, of de hond gecastreerd is of niet.

 

Verder komt de hond uit een Nederlands asiel op jouw naam te staan. In het contract staat wel dat als het niet gaat o.i.d. je verplicht bent de hond aan hen terug te geven. Daar teken je voor.

 

Voor nu zou ik het een hond van 10 jaar niet aandoen, tenzij er een dwingende medische reden is.

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

" Over welke wet zou dit dan gaan?
En voor welke asiels?
 
Voor zover ik weet worden honden in Nederlandse asiels gewoon ter adoptie aangeboden.
Dat zie je op ikzoekbaas.nl ook staan, of de hond gecastreerd is of niet.
 
Verder komt de hond uit een Nederlands asiel op jouw naam te staan. In het contract staat wel dat als het niet gaat o.i.d. je verplicht bent de hond aan hen terug te geven. Daar teken je voor.
 
Voor nu zou ik het een hond van 10 jaar niet aandoen, tenzij er een dwingende medische reden is. "

 hihi we wonen in België

 

maar ik ga eens kijken wat de wetgeving is. want ben niet echt helemaal zeker 

honden page profiel RafRaf 3 doggies

Je hebt de hond uit het asiel gehaald, in de veronderstelling dat ze gecastreerd was. Nu blijkt dat niet zo te zijn, wat is verder het probleem? Het teefje wordt loops, oké, hou haar in de gaten de komende dagen en dan is het leed weer geleden. Waarom zou je het asiel inlichten? En wie zou opdraaien voor de kosten? Hou het potje mooi gedekt, geen reden om te panikeren.

Dat litteken vind ik wel raar, dat moet toch recent zijn. Ik heb hier één gecastreerd teefje, dat is een paar jaar geleden gebeurd en op haar buikje is niks meer te zien. Heel mooi genezen.

Volgens mij zijn het de asiels zelf die de wetten stellen en verplicht castreren in het contract opnemen. En niet elk asiel doet dit. In jouw contract zal daar vermoedelijk niets over staan, vermits men er van uitging dat de hond gecastreerd was.

Het ZOU kunnen dat de operatie slecht uitgevoerd is en dat de teef toch nog loops wordt. Dat gebeurt sporadisch en daar kan je dan verder niks meer aan doen.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Dat dacht ik al.
Ben wel benieuwd of het bij jullie zo is.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Ik ben het eens met de vorige berichten ,

Niet opereren op deze leeftijd als er geen noodzaak is .

Wat een vrolijke blije foto's van je dame .

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wat een verhaal zeg, het hangt van het asiel af of ik dit zou melden of niet. In elk geval zou ik haar niet onnodig laten helpen.

 

volgens mij hebben asiels en stichtinge idd de regel dat teefjes en reuen gesteriliseerd/gecastreerd, moeten worden. Maar dit geldt niet voor te jonge, te oude, of te zwakke dieren.

Of dit ook wettelijk is weet ik niet.

Volgende forumvraag: Change of plans, toch sneeuwpret!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^