Thalia onzindelijk en last van poot.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik heb het vermoeden dat Thalia onzindelijk is door verlatingsangst. Graag jullie mening.

 

Het heeft sowieso een tijd geduurd voordat mevrouw zindelijk was. Het alleen blijven hebben we opgebouwd en daar had ze geen moeite mee. Dit hebben we kunnen controleren doordat we de honden opgenomen hebben terwijl we weg waren.

Vorige week heb ik een aantal dagen extra moeten werken waardoor de honden langer alleen hebben gezeten. Helaas is een uitlaatservice of oppas praktisch onmogelijk omdat 2 van de 3 honden vreemde mensen maar niks vinden. Ze bijten niet meer als wij er zijn (af en toe sporadisch maar dat ligt vaak aan het bezoek helaas, de hond ineens aaien terwijl hij ligt te slapen bijvoorbeeld, sommige mensen geloven je schijnbaar niet als je waarschuwingen geeft)

Sindsdien lijkt haar zindelijkheid ook een stuk minder te zijn geworden. Ik heb een hondenluik waardoor ze gewoon naar buiten kan. Wat ze ook doet als ze bijvoorbeeld een vogel ziet, of als de honden aan het spelen zijn.
Er ligt iedere keer een plas (dat altijd) en soms ook een drol binnen als we weg zijn. Dit hoeft nu maar 1 uurtje te zijn (boodschappen doen) en er ligt een klein plasje. Laatst was het zelfs zo erg dat er 6 plasjes verspreid door het huis lagen.

Het kan natuurlijk zijn dat ze een klap buiten heeft gehoord en bang geworden is waardoor ze verlatingsangst gekregen heeft. Verder sloopt ze niks, ze maakt geen geluid, ze slaapt rustig en speelt met de andere honden.
Ze is in november geholpen.

Maar nu heeft ze ook al een aantal keer binnen een drol gelegd terwijl wij er bij zijn. Vaak ook na het wandelen, zijn we 45 minuten buiten geweest en thuis doet ze dan een drol. Waar ze ook de optie heeft om naar buiten te lopen.

Nu is het ook zo dat Thalia een hekel heeft aan het koude weer en de regen. Soms staat ze niet eens op als ik ga lopen. En vervolgens staat ze in de gang te bibberen. Dan maar jasje aan en gaan. Eenmaal onderweg lijkt ze het niet erg te vinden.

Soms lijkt het dus alsof ze buiten te veel met andere dingen bezig is en dan vergeet om haar behoeftes te doen. Soms lijkt het deels verlatingsangst en soms lijkt het alsof ze het weer buiten zo naar vind dat ze daarom niet naar buiten gaat. Ik kan nog niet per direct 1 oorzaak vinden waarom ze weer niet zindelijk is.

Buiten staan we natuurlijk nog steeds een dansje te doen als ze haar behoefte doet en ze danst uit enthousiasme ook lekker mee. Dus die beloning snapt ze wel, en ziet ze ook echt als beloning zo vrolijk dat ze mee springt.


Nu loopt ze sinds 2 dagen mank. Op het begin van de wandeling is er niks aan de hand, maar zodra we terug lopen (ze heeft dan los kunnen rennen) tilt ze haar achterpoot op en loopt er weinig op.
Morgen heb ik hiervoor een afspraak bij de da staan. Vanavond was hij helaas al vol. Maar dan heb ik ook mooi de tijd om het even te filmen.

Maar ik ging denken, misschien heeft dit met elkaar te maken? Haar pootje doet pijn waardoor ze buiten in de kou nog meer pijn heeft en het dus niet fijn is als ze moet bukken om haar behoefte te doen. Dan houd ze het op totdat wij weg zijn zodat ze in het warme huis minder last van haar poot heeft en dan wel fijn haar behoefte kan doen? Maar soms moet ze zo erg dat ze niet kan wachten totdat wij weg zijn.
Snachts is ze zindelijk, soms wel 12 uur als het baasje lui is maar meestal overbrugt ze gewoon 10 uur.

Iemand ideeën wat het pootje kan zijn en het niet zindelijk. Het is zo langzaam aan wel vervelend dat de badmat iedere dag de was in moet en dat ik thuis eerst kan dweilen na het werk. 9 van de 10 keer doet ze niks als wij thuis zijn, bij wijze van spreken.

Ik heb al geprobeerd om het luik dicht te houden en om de 4 uur eruit, zodat ze leert dat ze het echt buiten moet doen. Maar dat heeft hetzelfde effect. Ze doet het dan netjes buiten en dan krijgt ze natuurlijk een beloning. Maar soms doet ze het dan ook binnen. En als we weg zijn ligt er sinds 1,5 week standaard iets binnen.

Thanks voor het mee denken!

Volgende forumvraag: Zieke puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^