Hoe leer ik mijn hond buiten hun behoefte doen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~Jay-Jay~~Jay-Jay~

honden foto van ~Jay-Jay~

#3366ff;">Ik heb sinds 27 januari 2015 een puppy (Amerikaanse Stafford) hij is geboren op 13 december 2014. Ik probeer Jay-Jay meerdere malen aan te geven buiten zijn behoefte te doen maar het lijkt erop dat hij me niet begrijpt, vandaag heeft hij voor het eerst buiten gepoept (heb hem uitgebreid beloond daarvoor) maar dat was denk ik omdat ik heel lang buiten bleef met hem, net zo lang tot dat hij iets deed. Maar toen kwam ik binnen en hij begon weer gelijk te plassen op het krantje (hij is krantzindelijk). Maar volgens mij is dat juist onhandig dat hij krantzindelijk is. Ik heb Jay-Jay trouwens van Marktplaats. En daar was hij krantzindelijk gemaakt. Hij is ook  de ene keer bang en de andere keer loopt hij weer enthousiast mee (maar dan moet ik wel hem zijn eigen gang laten gaan anders staat hij stil). Kortom mijn vraag is: Hoe leer ik jay jay buiten poepen en plassen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Klopt t dat hij toen nog maar 6 weken was? Dan was hij nog te jong, en is hij dus ook nog heel jong. Ze mogen pas met 7 weken uit t nest.

 

Gewoon heel vaak naar buiten met hem, en geduldig zijn. Na het eten, spelen, slapen naar buiten, en verder in ieder geval elk uur.

 

Hou er rekening mee dat hij nog heel jong is. Blijf een beetje dicht bij huis in het begin, zoek een vast plekje waar je hem steeds uitlaat. Dat wandelen komt nog wel.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het is je eigen keus en verantwoording waar jij een pup koopt.

Als jij via marktplaats een goede fokker hebt gevonden, dat kan best.

 

Zo'n jong beestje wat eigenlijk nog bij de moeder had moeten zijn, die weet nog niks van zindelijkheid.

 

Je moet niet heel lang met hem naar buiten, dat heeft geen zin.

Beste is op een vast stukje wat bekend voor hem is.

Pas als hij wat gedaan heeft, een klein stukje wandelen.

Maar hij is nog zo jong, je moet het heel langzaam opbouwen.

 

Krantzindelijk kan handig zijn als je in een flat woont of zo.

Maar anders is het inderdaad niet echt nodig.

Een hond heeft pas echt volledig controle over zijn sluitspieren als hij zo rond de 6 maanden oud is.

De eerste weken/maanden kost veel tijd om een pup zindelijk te maken.

 

Wel een heel leuk pupje heb je trouwens

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gefeliciteerd met je nieuwe huisgenootje.

 

krant weghalen, een pup die binnen mag plassen die plast dan ook binnen, leg de krant buiten voor de deur, dan heb je grote kans dat tie dan daar ook plast...

 

smorgens als eerste uit zijn bedje, naar buiten, plassen, eten geven en dan weer buiten zetten, plassen en poepen, zo ben je de hele dag bezig, zelfs misschien wel snachts, een of twee x optillen en buiten zetten... eten slapen spelen, naar buiten, zo loop je wel tig keren naar buiten met je pup, heus je pup gaat het begrijpen en zal snel het buiten op gaan zoeken.

 

wanneer een pup binnen mag plassen al is het op een krant of pupmatje dan is dat gebeuren binnen en zal het veel langer duren dat de pup zinderlijk is.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" gefeliciteerd met je nieuwe huisgenootje.
 
krant weghalen, een pup die binnen mag plassen die plast dan ook binnen, leg de krant buiten voor de deur, dan heb je grote kans dat tie dan daar ook plast...
 
smorgens als eerste uit zijn bedje, naar buiten, plassen, eten geven en dan weer buiten zetten, plassen en poepen, zo ben je de hele dag bezig, zelfs misschien wel snachts, een of twee x optillen en buiten zetten... eten slapen spelen, naar buiten, zo loop je wel tig keren naar buiten met je pup, heus je pup gaat het begrijpen en zal snel het buiten op gaan zoeken.
 
wanneer een pup binnen mag plassen al is het op een krant of pupmatje dan is dat gebeuren binnen en zal het veel langer duren dat de pup zinderlijk is. "

 Wou net hetzelfde zeggen! Krant buiten leggen!!!

 

Ga met je 7 weken jonge pup ook naar heel veel verschillende plaatsen! Neem hem overal mee naartoe! Wat hij nu nog leert kennen, dat vergeet ie nooit en daar gaat ie ook nooit bang van zijn. Wel korte bezoekjes, want zo'n kleine baby heeft nog heel veel rust nodig.

Hij is nog beetje te jong om hem al echt zindelijk te kunnen maken, denk ik, gewoon geduld hebben, veeeeeeel geduld en heel consequent naar buiten met je hummeltje.

Veel succes ermee!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Van krantzindelijheid heb ik nog nooit veel gesnapt

plassen en poepen doen we buiten en dan neem ik dan ene ongelukje binnen maar voor lief

het lijkt mij verwarrend voor een hond, de ene keer gaat hij op de krant en dan moet hij ineens weer naar buiten

 

ik zou de krant wegdoen, of buiten in de tuin oid leggen, maar zelf zou ik hem helemaal wegdoen

na het eten, spelen en slapen, even naar buiten en de mogelijheid geven

belonen met een snoepje, aai of gek dansje

 

zelf ging ik niet te lang buiten staan, deed hij niks dan binnen we weer naar binnen en evt na een kwartier weer

maar ik ben dan ook de hele dag bij hem dus die mogelijkheid had ik

 

volhouden dan snappen ze het wel! Succes ermee

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Wij hebben sinds 25 januari een puppy in huis. 

De eerste week hebben wij haar veel buiten gezet. Sowieso nadat ze geslapen heeft en gespeeld heeft. Verder nadat ze heeft gegeten. 

'S avonds nog een keer voor het slapen gaan en 's nachts rond vier uur nog een keer (Skye werd meestal zelf wakker omdat ze moest plassen). En 's ochtends meteen vanuit de bench naar buiten. 

 

Skye is nu een week bij ons en hoeft er vaak 's nachts niet meer uit. Dus eigenlijk gaat het best vlug. 

 

Veel plezier met je pup! 

honden page profiel Koen HoekstraKoen Hoekstra

" Skye is nu een week bij ons en hoeft er vaak 's nachts niet meer uit. Dus eigenlijk gaat het best vlug.  "

 

Onze Sam, rottweiler gekruist met een Staford, is ook via marktplaats gekocht en te vroeg uit het nestje gegaan. Hij is 11 november geboren en sinds vorige week zaterdag bij ons. Bij ons slaapt hij in een bench. Dat bevalt goed want hij slaapt er goed in. Zowel overdag als 's nachts. Ik merk dat hij het best slaapt als er een kleedje over de bench ligt. 

 

Hij is nog niet zindelijk in huis. Hij plast nog meermalen. Wij gaan na het slapen, eten en spelen met hem naar buiten. Meestal plast hij al wel buiten. Dan belonen we met uitbundig prijzen en een half snoepje. Binnen corrigeren we hem niet, maar negeren hem volkomen. Wij hopen dat hij op den duur snapt dat hij het, net als in de nacht, moet aangeven als hij moet plassen en dat we dan naar buiten gaan. 's Nachts gaat het overigens erg goed. Dan geeft hij netjes aan wanneer hij moet plassen en slaapt daarna netjes verder. Overdag is regelmatig een drama..

 

Weet iemand vanaf welke leeftijd we mogen verwachten dat hij zindelijk is?

honden page profiel ~Jay-Jay~~Jay-Jay~

honden foto van ~Jay-Jay~

Bedankt allemaal!

 

Hij begint het door te hebben!! yeahh haha

 

 

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Ow zindelijkheidstraining, het aller leukste aan het hebben van een pup. 3x per nacht eruit om hem uit te laten, 4 uur 's nachts buiten staan met je kleine hummeltje.

Honden worden helaas niet zindelijk geboren, ongelukjes gebeuren nouw eenmaal. Mijn oudste was zindelijk rond de 17 weken, daarna heeft hij nog 1 keer een ongelukje gehad toen had hij 's nachts lopen drinken en toen moest hij toch erg nodig plassen om 4 uur en dus had hij de gele oceaan in het kantoor neergelegd. Mijn oudste plaste per dag wel 3 keer in huis, hij had er totaal geen controle over, in zijn slaap lach die heerlijk op zijn rug te slapen, zag je het er ineens uitspuiten (en ik heb een reutje dus dat kwam overal). Tot de dag dat hij zindelijk was heeft hij het meerdere keren in huis gedaan, in huis genegeerd goed schoongemaakt en buitenkeer vreugde dansjes snoepjes knuffels alles. Toen ik hem op een dag weer optilde toen hij binnen zat te sassen keek hij me aan, ooooow moet dat buiten? Waarom heb je dat niet gezegd en toen dus daarna nog maar 1 ongelukje gehad.

Mijn jongste is het tegenovergestelde. Die is nu 9 maanden, en die is onberekenbaarder. Die deed het vanaf dat hij in huis kwam met 11 weken, sowieso niet zo vaak binnen. Soms een dag 1 of 2 keer, soms al drie dagen niet en dan was het weer raak en dat werd steeds minder maar tot 5 maanden heeft hij zeker 1 keer per week binnen geplast of om de week. Toen een maand niet en dan weer ineens een dag twee keer. Toen anderhalve maand niet. Kreeg hij buikgriep had hij binnen gepoept. Maar die jonge had zo veel pijn in zijn buik en was zo zielig, dus ik eerst gerust gesteld toen pas opgeruimd en je raad het al, weer vrolijk binnen een paar keer. Nu zijn we weer ander halve maand later en zijn we al anderhalve maand ongeluk vrij :)

 

Om het samen te vatten, puppen plassen en poepen in huis. Gewoon opruimen en elke keer als ze het buiten doen feestje bouwen. Ik zou me er tot ze 10 weken zijn nog niet zo veel zorgen over maken, alles is nog zo nieuw, weg bij mama, nieuw huis, nieuwe mensen.

De enige manier om zinderlijkheid te trainen is vaak genoeg naar buiten, nadat de pup wakker geworden is meteen naar buiten, na het eten, (pup is 1 uur wakker 2 uur slapen). Dus pup wordt wakker meteen naar buiten doet pup wat belonen feest vieren, naar binnen, spelletje doen, pup wat eten, daarna weer naar buiten voor een plasje en dan de pup weer 2 uur laten slapen.

ook 's nachs gaat dit ritme gezellig door :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Koen,op wat voor leeftijd kan je dat verwachten dat de pup zinderlijk is /wordt ?

hier altijd pups gehad vanaf 7.5 week, een week, nimmer meer binnen wat gedaan... ligt een boel aan jezelf, hier 24 uur toezicht de eerste week, en iedere keer al is het 20 x per dag buiten zetten, net zolang tot je hond het door heeft, geen vijf minuten buiten zijn als tie niet geplast heeft of gepoept, grote kans dat tie dan binnen wat doet, geplast gepoept dan naar binnen,heus het werkt.

dan ligt het ook er nog naar wat voor hond heb je, klein ras zoals de chihuahua en nog meer van deze kleine rasjes zijn later zinderlijk, kleine blaas, hier altijd grote rassen als die binnen komen wegen ze al ruim 12 kilo...

maar vertrouw op jezelf, laat de pup niet nodeloos te lang binnen verblijven zonder te plassen en te poepen... pups zijn lek, ook al denk je dat tie zinderlijk is, het spannen van de blaas duurt wel even... zelf kan je daar natuurlijk veel aan doen.. door regelmatig conseqwent buiten te zetten, heus iedere gezonde hond wordt op den duur zinderlijk.

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Hummer is 26 november geboren en ja ook hem hebben we te vroeg gekregen , maar goed .

We hebben hem vaak buiten gezet op een dag en in de nacht  2 keer nu is hij bijna 14 weken en is zindelijk .

IK ben er blij mee de andere honden die we hebben gehad waren was zindelijk met 7 maanden dus dit was een verrassing .

Misschien lag het aan het nest ze waren maar met twee en aan de mensen die hebben er erg veel voor gedaan.

Geen idee maar ben er erg blij mee en ja af en toe heeft hij nog een ongelukje maar dat ligt meer aan ons dan aan hummer letten wij weer niet op .

honden page profiel kellykelly

honden foto van kelly

Ik weet niet of dit al gezegd is, maar het is voor mij bekent...

Simpel...krant mee naar buiten en binnen geen meer.

en even blij reageren als hij nog steeds op de krant (maar nu buiten) gaat.

steeds minder krant leggen zodat er eindelijk gewoon geen meer is.

 

SUCCES en volhouden

 

Volgende forumvraag: happen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^