Dringend hulp nodig na bijtincident!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NeleNele

Hallo allemaal,

 

Sorry dat ik me niet eerst goed heb voorgesteld, maar ik zit met een heel dringende vraag voor jullie!

 

Kort samengevat; ik woonde tot voor kort bij mijn ouders, samen met 3 honden. Enkele maanden geleden ben ik zelf verhuisd, en is 1 van de 3 met me meegegaan. Dit is een stafford teefje van ongeveer 1 jaar oud.

 

De andere 2 honden, een rottweiler van anderhalf jaar en een Duitse Herder van 3 jaar, zijn bij mijn ouders en broer blijven wonen.

Naast ons staat een leegstaand huis. Eigenlijk is hier nooit iemand te bespeuren, tot afgelopen weekend. Vrijdag besloot de eigenaar blijkbaar spontaan zijn tuin uit te graven, waardoor de draad tussen onze 2 tuinen helemaal los kwam te zitten uit de grond. Mijn vader heeft de draad terug proberen vast te zetten. Zaterdag hebben de buren weliswaar nog verder gegraven, zonder ons ook maar enigzins te verwittigen.. Met als gevolg dat mijn 2 honden ontsnapt zijn! Mijn broer is er gelijk achteraan gegaan..

 

Op straat liepen 2 oudere vrouwen. Mijn honden zijn bij hun gaan snuffelen, waarna de rottweiler opsprong.. Dit is een lastig probleem dat hij heeft, zoals vele honden. Maar omdat de vrouw waarschijnlijk niet gekend is met honden heeft dit bij haar een paniek veroorzaakt waarom zij is beginnen stampen naar mijn hond. De rottweiler heeft als gevolg haar kuit vastgenomen, waardoor ze bijtwondes heeft opgelopen.

 

Mijn broer heeft meteen hulp willen aanbieden, waarop de vrouw haar antwoord was 'zie maar dat jullie goed verzekerd zijn, want betalen gaan jullie doen!!'. Natuurlijk ambulance en politie ter plaatse gekomen, en er zijn pv's opgemaakt. Zondagavond om 23uur werd ik wakker gebeld om mijn hond meteen naar het politiebureau te brengen, omdat hij in beslag wordt genomen.

 

Dit is een heel spijtig voorval, omdat mijn rottweiler een creme van een hond is!! Hij leeft met andere dieren, kinderen,... hij heeft nooit iemand aangeraakt. Ik heb dit ook proberen duidelijk te maken aan de politie.. Als een hond slechte bedoelingen heeft gaat hij niet eerst snuffelen.. Ook gaat een hond met de intentie om iemand pijn te doen niet gewoon een kuit vastpakken, zeker niet zo'n grote hond als een rottweiler. In mijn ogen heeft hij de vrouw daar gewoon beetgenomen om haar tegen te houden. Indien de hond slechte intenties gehad zou hebben, had dit veel slechter kunnen aflopen!

 

Nu in ieder geval, dit had nooit mogen gebeuren. De honden hadden in eerste instantie al niet op straat mogen zijn. Straks moet ik mezelf gaan verdedigen in een vergadering met de burgemeester en de politie, in de hoop dat ik mijn hond nog kan redden en hij niet ingeslapen moet worden.

 

Nu zou ik jullie graag allemaal willen vragen of er verder nog iets is wat ik kan doen.. En vooral; ik zoek een hondentherapeut die mijn hond eventueel kan testen of hij agressief is van aard, of mij kan helpen. Ookal heb ik het volle vertrouwen in hem, toch heb ik nu ook de angst dat dit nog eens kan voorvallen. Hiervoor zou ik graag professionele hulp inroepen, zodat ik gerust ben en weet dat ik (en mijn hond) recht in onze schoenen staan. Is er iemand van jullie die een goede therapeut weet hiervoor?

 

Sorry voor het lange verhaal, maar de paniek hier is heel groot! Ik hoop dat jullie kunnen helpen.. Bedankt alvast!

 

Nele

Blaise (Gast)

Heb je rechtsbijstand verzekering? Die zou ik inschakelen.

Eventueel naar het juridisch loket.

Maar, het lijkt mij dat als je verteld dat je hond ontsnapt is door toedoen van je buurman de schuld niet bij jou en je hond ligt. 

Wat zei de politie? Waar is je hond nu?

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Volgens mij wordt bij inbeslagname de hond getest door iemand die wordt aangesteld door de politie.
In ieder geval niet dat je zelf iemand kunt zoeken.
Denk dat je even moet afwachten wat er uit de gesprekken komt.
Voor nu, zorg dat je contact houdt met de gebeten vrouw, in de zin van afhandeling van verzekeringen.
Doe dat zorgvuldig.
Je zou ook naar Helly Gaus kunnen bellen. Zij houdt zich veel bezig met inbeslagnames.
Veel sterkte.

Blaise (Gast)

Kijk op de site van de LICG. Daar vind je goede informtie en wat te doen. Je kan ook eventueel contact met ze opnemen.

Heel veel sterkte en hou de moed erin.

Naar mijn weten mag een hond niet na 1x bijten in beslag worden genomen. En hoe dit bij jou gegaan was is het door toedoen van anderen. 

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Erg naar voor je maar helaas zal het moeilijk zijn om deze zaak te pleiten. Als ik het goed begrijp was je er zelf niet bij maar heb je alles uit de mond van je broer gehoord? Je hebt dus zelf niet gezien, hoe kan je dan een overtuigend pleidooi houden. Hoe oud is je broer, kan hij niet met je mee?

 

Ze gaan waarschijnlijk het feit dat de honden ontsnapt zijn zowiezo aan jullie wijten ondanks jullie onvriendelijke buurman die de oorzaak is van deze ontsnapping. Ik kan jullie Rottweiler geen ongelijk geven dat hij zich in haar kuit vastgebeten als de dame hem effectief gestampt heeft.

 

Defensieve voorstellen zullen hier waarschijnlijk het meeste uithalen. Leg uit dat de hond helemaal niet agressief is, vraag hen of zij niet zouden uithalen als iemand hen zou stampen, stel voor om eventueel lessen/therapie/begeleiding met de hond te gaan doen alhoewel dit een natuurlijke reactie was. Vraag hen om de situatie te analyseren waardoor de hond is kunnen ontsnappen om duidelijk te maken dat het niet jullie bedoeling was om de honden vrij te laten rondlopen.

 

Ik wens je alle succes, duim hier voor jullie. Hou ons zeker op de hoogte! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Neem even contact op met

http://www.hulpinbeslaggenomenhonden.nl

 

Zij kunnen je heel goed helpen hiermee, ze doen niet anders.

 

Ik snap de reactie van je hond heel goed. Op „hun" terrein, ineens vreemde mensen. Dat kan voor spanning zorgen. 

De vrouwen liepen in hun ogen op hun terrein. Als ze rustig gebleven waren was er niets gebeurd. Heel spijtig dit.

 

Ik duim heel hard voor je en neem echt gelijk comtact op! 

honden page profiel --

Pfoe wat een lastige situatie zeg, want voor de 'wet' is je hond gewoon uitgebroken waarna hij heeft gebeten en dat is slecht nieuws.. 

Maar aan de andere kant zoals het is gelopen kan je echt niks aan doen.

Ik zou in ieder geval als ik in jouw schoenen stond nu maar even door het stof bij die mensen en Beterschap beloven. Honden niet weer zonder toezicht buiten.. Sterkte!

honden page profiel NeleNele

De verzekering is al op de hoogte gebracht en alles verloopt nu via de politie. Blijkbaar mogen wij ook totaal geen contact opnemen met het 'slachtoffer', we krijgen haar gegevens ook niet omdat zij dit blijkbaar niet zou willen..

 

Mijn broer is 18 en heeft een verklaring afgelegd bij de politie. Spijtig genoeg, wanneer hij vermeld dat de vrouw uithaalde naar de hond, wordt hij amper geloofd.. Ook ik heb dit vermeld bij mijn verklaring, maar het antwoord van de politie is altijd 'Dit doet er niet toe, jullie willen de hond gewoon verdedigen'.. Ja natuurlijk willen wij dit! Natuurlijk heeft de oudere vrouw in haar verklaring niet laten zetten dat zij naar de hond uitgehaald heeft.. Zou vrij stom zijn ook van haar. Ook de omheining die door de buur is losgemaakt is blijkbaar geen geldig excuus, want wij blijven verantwoordelijk.. Ik ben het hier wel mee eens op zich, maar er wordt mij echt het gevoel gegeven dat wij voor 100% in fout zijn, terwijl dit in mijn ogen niet zo is..

 

Verder misschien wel even vermelden; Ik woon wel in België. De wetgeving ligt hier misschien wel anders dan in Nederland.. Ik ga in ieder geval de website wel eens bekijken die Suzanne doorgegeven heeft!

Onze voorstellen zijn inderdaad van een therapeut aan te stellen en dergelijke, maar of dit voldoende gaat zijn.. Moesten ze (burgemeester en politie) straks beslissen de hond te laten inslapen, stappen wij sowieso naar de rechtbank hiermee en laten we alles volledig uitpluizen. Hoe dan ook, ik zal er alles aan doen dat mijn hond het haalt. Dit is zeker niet zijn fout!

 

Alvast bedankt voor de vele reacties en steun van jullie!

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Hey Nele,

 

Ben zelf ook van België en hoop dus ook uit het diepste van mijn hart dat je hond verder van het leven zal kunnen genieten. Wat is zijn naam trouwens?

 

Jammer genoeg is een hond hier in België een bezit en daar zijn wij 100% verantwoordelijk voor ongeacht het gedrag van anderen. Ik vind het verschrikkelijk om te horen dat de vrouw het niet heeft laten noteren dat zij zich verweerd heeft. Dat is eigenlijk liegen maar natuurlijk niet te bewijzen. Ook niet 100% correct dat het jullie schuld is dat de buur de omheining schade heeft toegebracht maar zo werkt het hier in België jammer genoeg.

 

Zo stom dat je zelfs de vooroordelen van het ras tegen je zal hebben...je kent zelf ook wel de reputatie van rotties hier in België. Ben zelf grote fan van het ras dus hoop ik zo dat ze alles objectief zullen bekijken...*zucht*

 

Veel sterkte!

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik zou een advocaat meenemen en een goede. Dit had niet mogen gebeuren, klopt, maar ik zou ook eens willen weten hoe die vrouw zich heeft gedragen. Het gebeurt wel meer dat mensen het uitlokken.

 

En je honden zijn ontsnapt door de stommiteit van de buur, dit kan nu eenmaal gebeuren. In België zou het met de verzekering geregeld worden, maar de hond zou niet in beslag genomen worden. Heb een hekel aan veel dingen hier, maar zou hiervoor alleen al niet in Nederland willen wonen.

 

Nogmaals, laat je verdedigen door iemand met ervaring in dit soort zaken, roep de hulp in van organisaties die zich bezig houden met in beslag genomen honden. Vecht voor je hond, want hij verdient dat.


Bah moet er niet aan denken dat mij dit zou gebeuren, ging ik aan kapot.

 

Veel moed hoor en hoop op een happy end !!

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

"Vrijdag besloot de eigenaar blijkbaar spontaan zijn tuin uit te graven, waardoor de draad tussen onze 2 tuinen helemaal los kwam te zitten uit de grond. Mijn vader heeft de draad terug proberen vast te zetten. Zaterdag hebben de buren weliswaar nog verder gegraven, zonder ons ook maar enigzins te verwittigen..  "

 

Ik denk dat het hier in Nederland net zo lastig zal zijn.

Tenminste..als ik het gevaar van ontsnappen had gezien, en dus geen extra voorzorgsmaatregelen zou hebben getroffen.

 

De honden blijven de verantwoordelijkheid van de eigenaar.

En kan/mag een buurman verwachten dat als hij de draad weghaalt.

De honden een gevaar voor de buurvrouw zouden kunnen zijn.?

 

Als er hier iemand het hek open laat staan, en onze asielzoekrt grijpt 1 van de paarden die hier voor het huis staan.....

Dan ben ik bang dat ik als eigenaar gewoon aansprakelijk ben.

(Tenminste, daar ga ik vanuit,anders zou ik hem in het kennel op ons erf moeten opsluiten met een degelijk slot)

 

Maargoed........, als,als,als.

Daar schieten jullie nu niets meer mee op.

 

Ik hoop dat het goed afloopt voor jullie hond.

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Als jou hond ontsnapt en bijt ( hoe gemeen het ook is in dit geval ) je bent en blijft aansprakelijk.

Veel vertrouwen in de gedragstherapeuten van de politie heb ik niet.
Je kan proberen laten zien dat je ermee aan het werk gaat.
Bijvoorbeeld aangeven dat je zelf en gt inschakelde en dat je je hond een muilband geeft.

Jammer genoeg is een rottweiler nogal bevooroordeeld en staat hier in België op de lijst 'gevaarlijk'

Ik hoop heel erg met je mee dat het allemaal goed afloopt.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je zou de ernst van de verwonding kunnen noemen. Het was „slechts"een beet. Als een rotweiler echt kwaad wilt, was het vele malen erger afgelopen. Hieruit vlijkt de de hond niet echt kwaad in de zin had. Het beschermen van zijn terrein.

 

In NL, als ze in beslag zijn genomen, worden ze appart opgesloten. Geen contact met de eigenaar. Bij jullie in Belgie dus ook. Spijtig, dit levert een hond veel stres op. In NL is er een belachelijke gedrags test opgesteld, zelfs een super vriendelijke hond zal hier niet voor slagen.

 

Gelukkig mag een hond niet zo maar meer worden ingeslapen, een hond moet gewoon een eerlijk kans krijgen.

 

Mijn mening: bijt incidenten zijn nooit de fout van de hond. Het is altijd een baas die er achter staat. In jou geval, zo spijtig dat ze ontsnapt zijn.

 

Ik hoop dat je een muilkorf plicht krijgt en dat je hknd snel weer thuis is! 

honden page profiel NeleNele

Ik wil me zeker niet ontdoen van mijn verantwoordelijkheid. Ik wil gerust opdraaien voor alle kosten, of in dit geval mijn verzekering. Voor mij het belangrijkste is mijn hond zelf..

 

Het probleem in mijn ogen is gewoon het onrecht. Had de buur ons iets laten weten hadden wij onze honden die dag binnen gehouden! En dan te denken dat dit huis al 10 jaar onbewoond is, we hebben zelfs 'de buur' nog nooit gezien of gesproken.. Maar hij weet wel dat wij honden hebben zitten want hij heeft ze al gezien. De omheining is dus ook puur op onze kosten gezet, wat eigenlijk ook betekend dat hij onze eigendom heeft beschadigd..

 

Maar goed, ik kan inderdaad de buur niet verantwoordelijk stellen hiervoor. Ik zal altijd zelf verantwoordelijk blijven voor de daden van mijn hond. Maar de manier waarop stoort mij zo hard..

 

De politie heeft trouwens geen enkele intentie om de hond te testen of wat dan ook. Ik kwam gisteren binnen op het kantoor, de agenten durfden mij zelfs geen hand geven omdat ik mijn hond nog vast had??!! Ik moest hem zelf in de kennel zetten buiten, op de parking tussen de auto's.. Een hele vuile kennel, waar wel een hok instond maar goed, te klein voor mijn rottweiler. Eten geven heb ik dan zelf ook maar gedaan want dit intresseerde de agenten blijkbaar ook niet echt. Ik heb hun nog gezegd dat als ze hem geen eten willen/durven geven ze mij dan iets laten weten, dat ik dan wel langs kom..

 

In ieder geval is het gewoon heel erg voor de hond zelf, de naam is Django trouwens.. Hij is absoluut de laatste die in fout is, maar zal het wel moeten ontgelden. Hoe dan ook, ik zal er alles aan doen om hem daar weg te krijgen!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

http://www.verantwoordbijtincidentenbeleid.nl/petitie.html

 

Ze willen ipv die opsluiting een stay at home proocol invoeren. Dit is een muilkorf en aanlijn plicht. Iiteraard met de hind aan de slaggaan.

 

Bestaat dit in Belgie?

honden foto van Shauni  *Sky~Jinx~Sansa~Hypno*

Man wat is dit een hatelijke situatie  Ik weet helemaal niets af van zo'n procedures maar zou dit toch even willen blijven volgen. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik wil me zeker niet ontdoen van mijn verantwoordelijkheid. Ik wil gerust opdraaien voor alle kosten, of in dit geval mijn verzekering. Voor mij het belangrijkste is mijn hond zelf..
 
Het probleem in mijn ogen is gewoon het onrecht. Had de buur ons iets laten weten hadden wij onze honden die dag binnen gehouden! En dan te denken dat dit huis al 10 jaar onbewoond is, we hebben zelfs 'de buur' nog nooit gezien of gesproken.. Maar hij weet wel dat wij honden hebben zitten want hij heeft ze al gezien. De omheining is dus ook puur op onze kosten gezet, wat eigenlijk ook betekend dat hij onze eigendom heeft beschadigd..
 
Maar goed, ik kan inderdaad de buur niet verantwoordelijk stellen hiervoor. Ik zal altijd zelf verantwoordelijk blijven voor de daden van mijn hond. Maar de manier waarop stoort mij zo hard..
 
De politie heeft trouwens geen enkele intentie om de hond te testen of wat dan ook. Ik kwam gisteren binnen op het kantoor, de agenten durfden mij zelfs geen hand geven omdat ik mijn hond nog vast had??!! Ik moest hem zelf in de kennel zetten buiten, op de parking tussen de auto's.. Een hele vuile kennel, waar wel een hok instond maar goed, te klein voor mijn rottweiler. Eten geven heb ik dan zelf ook maar gedaan want dit intresseerde de agenten blijkbaar ook niet echt. Ik heb hun nog gezegd dat als ze hem geen eten willen/durven geven ze mij dan iets laten weten, dat ik dan wel langs kom..
 
In ieder geval is het gewoon heel erg voor de hond zelf, de naam is Django trouwens.. Hij is absoluut de laatste die in fout is, maar zal het wel moeten ontgelden. Hoe dan ook, ik zal er alles aan doen om hem daar weg te krijgen! "

 Stel voor dat je hem muilkorft en aan de lijn houd. 

 

Hoe erg was de wond, heb je een foto? Vraag gelijk een foto. Is de vrouw gehecht? Zo ja, hoe eel hechtingen. Hoe diep was de wond? 

 

Dit is zo belangrijk! Stel dat het een schrik beet was, net de huid open, dan is de reactie van je hond echt meer een schrik reactie geweest.

 

Nu actie ondernemen! Bel hulp in beslaggenomen honden, zij weten precies wat te doen! 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Jeetje wat een nare situatie voor je!
Wat ik lees is dat iemand veel van zijn honden houdt, en zo verantwoordelijk bezig is met zijn honden.
Blijf rustig onder deze situatie, ook naar de politie toe.
Jou hond was in paniek doordat de vrouw zo gestresst reageerde, honden bijten vaak uit angst. Aangezien je hond dit nooit eerder heeft gedaan, zal hij waarschijnlijk uit angst gebeten hebben.
Verder heb ik geen ervaring met deze situatie.
Ik vind het erg vervelend voor je! Ik hoop dat het goed komt voor je!
En een warme knuffel van mij en sem

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Ik volg.

Hoop toch zo dat het goed af gaat lopen.

 

Veel succes!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  Stel voor dat je hem muilkorft en aan de lijn houd.hig w de wond, heb je een foto? Vraag gelijk een foto. Is de vrouw gehecht? Zo ja, hoe eel hechtingen. Hoe diep was de wond? 
 
Dit is zo belangrijk! Stel dat het een schrik beet was, net de huid open, dan is de reactie van je hond echt meer een schrik reactie geweest.
 
Nu actie ondernemen! Bel hulp in beslaggenomen honden, zij weten precies wat te doen!  "

 Dit dus! En snel want die wond is belangrijk. En als hij geheeld is is het niet meer relevant. Maar stel je dat er amper wat te zien is. Dat verteld veel over de intentie van de hond.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Dit dus! En snel want die wond is belangrijk. En als hij geheeld is is het niet meer relevant. Maar stel je dat er amper wat te zien is. Dat verteld veel over de intentie van de hond. "

 Dat denk ik dus ook idd!

 

Ik neem aan dat het ziekenhuis ook foto's neemt bij een bijtincident of is dit niet standaart? 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

In België zijn de regels wat dat betreft heel gemeen.
Het betreft een rottweiler dus krijg je snel dat 'zie je wel' verhaaltje. ;-)

Spijtig genoeg worden deze honden ( samen met de staff en bulldog enzo ) sneller ingeslapen als andere rassen.
Ze staan namelijk als 'gevaarlijk' te boek.

Aangezien mevrouw weigert te vermelden dat zij enige (angst) agressie naar de hond heeft getoond gaan ze er alvast van uit dat de hond 'zomaar' heeft aangevallen.


Ik kan ts alleen aanraden een advocaat in armen te nemen.
Ik hoop dat alles nog goed komt.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  Dat denk ik dus ook idd!
 
Ik neem aan dat het ziekenhuis ook foto's neemt bij een bijtincident of is dit niet staiaart?  "

 

 

Ligt eraan hoe erg het is denk ik. Maar iemand die zo reageert na een beet zal daar nooit eerlijk over zijn. En het altijd erger voor doen. 

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

"  De omheining is dus ook puur op onze kosten gezet, wat eigenlijk ook betekend dat hij onze eigendom heeft beschadigd..
 

 

Ik neem aan dat jullie nu direct aangifte hebben gedaan.?

 

Nogmaals , voor de hond maakt het nu even niet uit.

Maar voor een totaalplaatje is het wel zo duidelijk als alles erin komt te staan..

Maar de buren lijken mij geen mensen die nog eens even om de tafel willen gaan zitten voor een goed gesprek.

 

Voor de goede vrede hoef je het dus ook niet te laten om gewoon aangifte te doen van vernieling van jullie eigendom.

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Ik neem aan dat jullie nu direct aangifte hebben gedaan.?
 
Nogmaals , voor de hond maakt het nu even niet uit.
Maar voor een totaalplaatje is het wel zo duidelijk als alles erin komt te staan..
Maar de buren lijken mij geen mensen die nog eens even om de tafel willen gaan zitten voor een goed gesprek.
 
Voor de goede vrede hoef je het dus ook niet te laten om gewoon aangifte te doen van vernieling van jullie eigendom.
 
  "

 Helemaal eens! 

 

Het heeft er ook bijgedragen dat de honden konden ontsnappen!

honden page profiel BlaiseBlaise


 
Maar goed, ik kan inderdaad de buur niet verantwoordelijk stellen hiervoor. Ik zal altijd zelf verantwoordelijk blijven voor de daden van mijn hond. Maar de manier waarop stoort mij zo hard..
 
De politie heeft trouwens geen enkele intentie om de hond te testen of wat dan ook. Ik kwam gisteren binnen op het kantoor, de agenten durfden mij zelfs geen hand geven omdat ik mijn hond nog vast had??!! Ik moest hem zelf in de kennel zetten buiten, op de parking tussen de auto's.. Een hele vuile kennel, waar wel een hok instond maar goed, te klein voor mijn rottweiler. Eten geven heb ik dan zelf ook maar gedaan want dit intresseerde de agenten blijkbaar ook niet echt. Ik heb hun nog gezegd dat als ze hem geen eten willen/durven geven ze mij dan iets laten weten, dat ik dan wel langs kom..
 
In ieder geval is het gewoon heel erg voor de hond zelf, de naam is Django trouwens.. Hij is absoluut de laatste die in fout is, maar zal het wel moeten ontgelden. Hoe dan ook, ik zal er alles aan doen om hem daar weg te krijgen! "

 Waarom kan je de buren niet verantwoordelijk stellen? Zij hebben toch je eigendom beschadigt en ervoor gezorgd dat jouw omheining en veiligheid voor je honden in het geding kwam!

Wat Landseer zegt ben ik het mee eens: Aangifte doen.

 

Heeft de politie trouwens wel een een machtiging van een rechter om je hond in beslag te nemen aan je overhandigt? Zoniet is dit in strijd met de wet en zou ik de hond per direct terug eisen! Wel met een advocaat of getuige of schriftelijk (aangetekend) vorderen.

Vragen onder welke wetgeving inbeslagname plaats vond (is al gebeurd) en alsnog terug vorderen.

 

Een hond mag niet in een ongeschikte onderkomen gehuisvestigd worden. Ook de politie niet !!! 

 

Niet wachten maar direct actie ondernemen. Wanneer spreek je de burgemeester?

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Art. 7

Indien een hond een persoon gebeten heeft, kan de politie op bevel van de burgemeester en na eensluidend advies van het deskundigencomité, het dier ambtshalve in beslag nemen.

bron: www.senate.be <3

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik raad je aan contact op te nemen met forumlid Margje

 

http://www.hondenpage.com/baasjes/2120/Margje%20&%20Biko.php

 

Zij heeft ervaring in het begeleiden van hondeneigenaren wiens hond in beslag is genomen of dreigt in beslag te worden genomen.

Zij is niet regelmatig op dit forum; je kunt een mail sturen aan het emailadres dat in haar profiel

staat: [email protected]

 

 

Volgens mij is Margje ook betrokken bij de werkgroep "Hulp Inbeslaggenomen Honden";

 

email: [email protected]

 

website: http://www.hulpinbeslaggenomenhonden.nl/nieuwsbrieven.html

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nele, vind het heel erg voor je, en hoop dat het goed komt met Django, wel is het zo als een hond gebeten heeft en in beslag genomen wordt, waar ze altijd recht op hebben, dat je hond in afzondering zit, wat niet bevordelijk voor de hond is.

je schrijft dat de politie en de ambulance bij deze vrouw is geweest en dat de verwonding dus misschien erger is dan een schram... dat de vrouw niets met je te maken wilt hebben, jammer en niet bevordelijk voor jou. zo kan je ook niet zien wat voor bijtwond het is.

dat je verantwoordelijk bent voor je hond staat zonder kijf, wat je ook aandraagt, maakt niets uit, jij had moeten zorgen dat je hond niet weg hebben kunnen lopen, en iemand hebben kunnen aanvallen op wat voor manier dan ook. helaas je zal moeten wachten tot hun hun bevindingen hebben gedaan met betrekking voor je hond... kan je alleen toe wensen dat je Django toch weer gezond bij je kan krijgen.

honden page profiel NeleNele

We hebben foto's mogen zien van de wonde van de vrouw.. Het is letterlijk 1 wonde, het is dus niet zo dat Django meerdere malen gebeten heeft. Wel is het een vrij diepe wonde, maar misschien niet onbelangrijk; De vrouw in kwestie was ver in de 70 jaar, en op de foto's te zien ongelofelijk mager.. Er was dus ook niet veel voor nodig. Uit de foto's is ook wel gebleken dat er dus 1 keer gebeten is (1 hap om het zo te zeggen) met als gevolg een soort 'scheur', wat erop kan wijzen dat de vrouw haar been heeft willen wegtrekken. Dit is op zich een niet zo vreemde reactie, maar heeft de wonde wel dubbel zo erg gemaakt.

 

Ik begin er wel over na te denken van klacht in te dienen tegen de buren, maar natuurlijk neemt dit het probleem van Django zelf niet weg. Ik heb ondertussen al een paar keer gebeld met de burgemeester, waaronder de avond zelf dat Django in beslag werd genomen. Hij was hier totaal niet van op de hoogte, blijkbaar was dit een beslissing van de korpschef alleen. Of dit wettelijk is of niet weet ik niet, maar de burgemeester raadde mij wel aan niet tegen dit bevel in te gaan. Anderzijds heb ik helemaal niets van documenten of bewijs gezien dat dit daadwerkelijk een bevel was.. Ik heb ook mijn hond daar achter moeten laten zonder zelf iets van papieren te krijgen of te moeten ondertekenen.

 

Straks om half 4 moet ik naar de burgemeester, samen met iemand van de politie. Of het slachtoffer erbij gaat zijn weet ik eigenlijk niet. Indien de burgemeester een negatief antwoord geeft, heb ik inderdaad nog de kans om het voor de rechter te laten komen en een advocaat te nemen, wat ik dan ook zeker ga doen!

 

Ik zal straks ook eens een mailtje sturen naar Margje. Spijtig dat zij ook in Nederland zit.. Ik zou een goede therapeut in België moeten vinden ook die langs zou kunnen komen..

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: ooh bumper!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^