Dringend hulp nodig na bijtincident!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Heel veel succes alvast!
We duimen voor je op een goede afloop.

Probeer vooral rustig te blijven en niet boos te worden hé .
Succes

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"

Ik zou een advocaat meenemen en een goede. Dit had niet mogen gebeuren, klopt, maar ik zou ook eens willen weten hoe die vrouw zich heeft gedragen. Het gebeurt wel meer dat mensen het uitlokken.


 


En je honden zijn ontsnapt door de stommiteit van de buur, dit kan nu eenmaal gebeuren. In België zou het met de verzekering geregeld worden, maar de hond zou niet in beslag genomen worden. Heb een hekel aan veel dingen hier, maar zou hiervoor alleen al niet in Nederland willen wonen.


 


Nogmaals, laat je verdedigen door iemand met ervaring in dit soort zaken, roep de hulp in van organisaties die zich bezig houden met in beslag genomen honden. Vecht voor je hond, want hij verdient dat.



Bah moet er niet aan denken dat mij dit zou gebeuren, ging ik aan kapot.


 


Veel moed hoor en hoop op een happy end !!

"


Het is toch in België gebeurd?
Of begrijp ik jou verkeerd?

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Het is toch in België gebeurd?

Of begrijp ik jou verkeerd? "

 


Ja in België

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"
" Het is toch in België gebeurd?


Of begrijp ik jou verkeerd? "
s@nt@
height="9" width="9" src="/images/icons/heart.gif" class="noborder" alt="heart.gif" />

 





Ik vraag het omdat marie rosé zegt dat in België een hond niet in beslag genomen wordt?

Ja in België "

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Daar heb ik overheen gelezen maar er worden wel degelijk honden in beslag genomen in België.
Meer dan eens

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nele, wens je alle succes toe, het voorval is verschrikkelijk... hoop dat je Django heel snel terug krijgt, hoe langer hij daar verblijft hoe slechter Django zich zal gaan voelen. succes he, we leven met je mee hoor.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een beet, dacht ik al. Ja hij heeft sterke kaken, het is geen chi, dus diep zegt me niet zo veel. Ze was mager en zal haar been hebben weggetrokken.

 

Kan je google hie de wet geving met bijtincidenten is in jou gemeente? Of in het algemeen in België?

Als het goed is, staat daar iets over op papier, verschilt nl  per gemeente. 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

De buren aanklagen heeft weinig zin. 

Vrijdag zijn ze gaan graven, je vader zag dat de lijn los lag en heeft hem "proberen" vast te zetten. 

Jullie hadden natuurlijk ook naar de buurman toe kunnen gaan, of hij nog meer moest graven, i.v.m. De honden.

je wist dat hij aan het graven was. 

 

Verder was het geen kwestie van terrein verdedigen, wat ik hier las. De hond viel op straat aan. 

Of een hond nou één beet doet, of 10, bijten is bijten. Of dat nou een teckel is, of een doberman. 

 

Zelfs al geeft iemand de hond een schop, hoort de hond niet te bijten. Stel dat iemand per ongeluk iets doet,wat een hond verkeert interpreteert, en de hond bijt direct, is toch geen handige situatie. 

 

Ik zeg niet dat het niet vervelend voor jullie is, maar gezien de feiten, kan ik het niet mooier maken. ik hoop dat er een oplossing komt voor jullie. Sterkte!

honden page profiel Chantal & PipChantal & Pip

honden foto van Chantal & Pip

Of deze mevrouw nou 70 of 30 was. Dik of dun de hond hoort niet te bijten. En wat zou jezelf doen blijven staan als er een hond naar je grijpt, de wond is nu niet door haar schuld erger geworden omdat ze haar been wegtrekt. Ze gaat zichzelf echt niet expres erger verwonden.

 

 

Verder hoop ik dat ze voor je hond goed zorgen en dat hij snel weer thuis is. 

 

honden page profiel NeleNele

@Bruce Boxer; we kennen onze buren zelfs niet: dit huis staat al 10 jaar leeg. We hebben de draad vrijdag gemaakt met extra beton ervoor te plaatsen, dus goed genoeg. Spijtig genoeg hebben we ze vrijdag niet gezien omdat wij gaan werken waren, net als zaterdag. Ik heb me op geen enkel moment willen ontdoen van mijn verantwoordelijkheid, in tegendeel. Dit had nooit mogen gebeuren. Maar de hond verdient niet hiervan het slachtoffer te worden. Zijn reactie was idd verkeerd langs de ene kant, maar als ze jou shotten probeer je hen toch ook tege te houden? Had de hond echt gewild had deze vrouw er veel erger aan toe geweest.. Ik geloof in mijn hond en een oplossing.

 

 

Ik kom net van de vergadering. De intentie om de hond te laten inslapen is er niet, al vroegen ze mij wel of ik dit vrijwillig wou doen.. Nee dus! Naar onze kant van het verhaal werd wel niet volledig geluisterd. Zo mag de hond niet meer los in onze tuin, omdat hij dan terug zou kunnen ontsnappen. Dit vind ik heel spijtig, omdat het niet is dat onze omheining slecht is of wat dan ook.. Deze vrijheid wordt de hond dus wel ontnomen door fout van de buur. Andere maatregelen die voorgesteld zullen worden aan de korpschef: altijd gemuilkorfd, niet meer los lopen in de tuin, agressietest, heropvoeding, nieuwe omheining aan de tuin, een ren plaatsen,... Een heleboel maatregelen dus. Deze worden doorgegeven aan de korpschef, en hij zal dan beslissen of de hond al dan niet terug naar ons mag komen mits er aan deze maatregelen wordt voldaan.

 

Het is dus nog even bang afwachten, maar ik ben wel al een beetje gerust gesteld. Feit is wel, we moeten sowieso eerst een afspraak hebben met een therapeut voor we de hond terugkrijgen. Dus als we geen therapeut vinden die deze week met ons kan afspreken, kunnen we onze hond ook sowieso deze week niet meer ophalen. En als dit te lang duurt zal hij naar Vetas gebracht worden en daar moeten verblijven.

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Sterkte ermee! Wat een toestand :( 

 

Vind het wel vreemd dat ze de hond maar zo meenamen, zonder een bevel of ietswat jij gezien hebt of moest ondertekenen..

 

Hopelijk is hij snel weer thuis!

honden page profiel NeleNele

Hallo allemaal! Een beetje goed nieuws..

 

Dus na het overleg met de burgemeester gisteren werden er enkele maatregelen vastgelegd waaraan wij zouden moeten voldoen, en deze moeten nog eens goedgekeurd worden door de korpschef.. Pas hierna kunnen we de hond terugkrijgen.

 

Gisterenavond na nog veel rondbellen heb ik nog een hondengedragstherapeut gevonden, namelijk Inge van Toscanzahoeve. Zij kon deze ochtend al langs komen op het politiebureau!! Zelf kon ik er niet bij zijn, maar wel mijn vriend. Zij heeft dus meteen een sociologische test afgenomen bij Django. De politie wou haar eerst de feiten uitleggen, maar dit heeft zij geweigerd. Zij wou eerst een test afleggen zonder vooroordelen, en pas DAN het verhaal te horen krijgen.

 

Django slaagde de test met glans!! Ze zegt dat hij zelfs voor een rottweiler, die vaak toch vrij actief reageren, hij heel kalm is! Ze snapt totaal niet hoe dit is kunnen gebeuren! Wanneer we de hond terugkrijgen gaan we in februari nog een extra test afleggen, die vollediger is. Natuurlijk nu op parking van het politiebureau was ze beperkt in middelen.

 

Verder heeft ze wel gezegd dat als we de hond terugkrijgen, we zo snel mogelijk naar onze dierenarts moeten. Hij heeft een sterke verkramping aan zijn achterkant (omdat ik er niet bij was heb ik het zelf niet kunnen zien spijtig genoeg, maar mijn vriend geeft dit door aan mij). Zij zegt dat dit ofwel komt door nu 3 dagen in de kou en de regen te zitten bij de politie, ofwel omdat hij dus een stamp gekregen kan hebben. Indien dit laatste het geval blijkt te zijn, gaan we hier natuurlijk ook verder in en laten we dit weten aan de politie. Dit moet dan gebeurd zijn vlak voor de aanval, want Django had de vrouw aan haar been vast toen hij beet, dus dan kan ze natuurlijk niet gestampt hebben.

 

Rond de middag ontvang ik haar verslag volledig, en zij zal dit ook doorsturen naar de burgemeester en de politie. Ze staat echt aan onze kant in dit verhaal en helpt ons goed! Wanneer ik het verslag ontvang, post ik dit hier ook wel..

 

Natuurlijk is dit goed nieuws, maar nog steeds geen bevestiging of we Django terug krijgen. Het zal dus nog even bang afwachten worden.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Wat een verhaal en respect voor jullie hoe jullie ermee omgaan. Ondanks alles lees ik toch ook wel kalmte in hoe jullie er mee omgaan en hoe jullie ook de verantwoording nemen die moet, en dat vind ik knap!

 

Super om te lezen dat Django met glans door de test van de therapeute is gekomen. Jij kent je hond het beste en ik las dat je dit ook niet anders had verwacht, dat Django het goed zou doen.

 

Al met al een hele nare samenloop van omstandigheden zo zeg. Eerst 10 jaar geen buren en vervolgens dit...

 

Goed dat jullie nog naar een DA gaan met Django naar aanleiding van wat de gt heeft gezien. Wie weet dat dat het verhaal nog wat kan draaien in jullie voordeel.......?

 

De maatregel van niet meer los in de tuin vind ik ver gaan.... De rest buiten jullie eigen terrein kan ik  ergens wel snappen.

 

Heel veel sterkte en succes nog met deze situatie en hoop dat Django weer snel bij jullie mag zijn!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Wat een tophond dat is wel heel fijn!

 

Kan je met een DA overleggen voor de kramp, kan wellicht ontstekings remmers krijgen. Hij zal er wel niet veel uitkomen en nog steeds t zelfde hok. Sneu!

 

ik duim dat hij snel thuis is en zo een lieve hond niet meer los in de tuin? Onzin!

 

 

honden page profiel NeleNele

De maatregel van de tuin is inderdaad zeer jammer.. Onze omheining was meer dan voldoende voor Django, hij is nooit ontsnapt en heeft ook nooit een poging gedaan. Daarom vind ik deze maatregel heel spijtig, want dit komt letterlijk door de fout van de buren.

 

Hieronder het verslag van de therapeut:

 

Omstandigheden:

Hond is uit de tuin ontsnapt en heeft een oudere vrouw op straat gebeten. Zie verslag politie. 

Gedragstest: 

De hond vertoonde geen enkel teken van grote stress, angst, dreiggedrag of agressie naar mij of de andere vreemden aanwezig. 

Hij herkende de eigenaar en was vriendelijk. Hijsprong naar hem op, maar niet dreigend. Dit is een opvoedingskwestie, maar verder niets. Zijn staart verlaagde uit respect. Hij sprong niet op naar mij als vreemde.

Bij het opvoeren van de stress d.m.v. geluid, beweging, … bleef de hond rustig. 

Ook bij aanraking van mij als vreemde, dominante handeling (erboven hangen, recht op hem afgaan, hem omver lopen, …), dreiggedrag van mij naar hem (strak aankijken, …) en correcties (neusbeet, nekbeet, …) was er slechts normale stress, geen drieggedrag, geen angst en geen agressie. 

Hij vertoonde geen baknijd of objectnijd. Alsook geen territoriale drift of agressie.

Hij verstijfde een beetje bij het aanraken van de achterhand. Dit kan wijzen op spierpijn in de achterpoten. Dit dient door een dierenarts gecontroleerd te worden. 

Ik kon de hond perfect laten gehoorzamen, uit en in zijn hok zetten, in het hok komen, aanlijnen, ermee gaan wandelen en met de blote hand aanraken. Ik voelde mij op geen enkel moment bedreigd, of ik was niet bezorgd om het feit dat hij zou kunnen bijten.

Ik deed deze handelingen, als vreemde, zonder de hond ooit gezien te hebben, binnen de minuut dat ik met de hond in aanraking kwam. 

Conclusie:

Deze hond verdient een 2de kans. Hij vertoont naar mij toe als vreemde geen enkel ongewenst gedrag. 

De hond dient medisch onderzocht te worden i.v.m. de achterhand en gecastreerd i.v.m. zijn hormonen. 

Hij dient een MAG (maatschappelijk aanvaardbaar gedrag) test te ondergaan. 

De hond dient gedragstherapie te volgen om zo de controle te verzekeren van de eigenaar over zijn hond.

Advies aan de instanties i.v.m. de toekomst van:

De hond is het best in een stressloze en vertrouwde omgeving. 

Ik raad dan ook sterk aan dat hij terug naar huis mag en dat bovenstaande regels gerespecteerd dienen te worden. 

Tot het afnemen van de MAG test en aanvang van de training dient hij enkel onder controle naar buiten gelaten te worden en contact met vreemde honden en mensen dient vermeden te worden. 

De mag test vindt plaats op 14 feb om 13.15 om zeker te zijn dat er geen triggers zijn die agressie uitlokken. De MAG test is een jaar geldig. De mag test gebeurd altijd en enkel door een erkende en gediplomeerde gedragskeurmeester. In dit geval door mezelf en mijn collega’s. 

In de gedragstherapie zal ook getraind worden op de omstandigheden van het bijtincident. Dit om herhaling te voorkomen. Dit gebeurd door een erkend en gediplomeerd hondengedragstherapeut onder mijn leiding. 

Prognose:

Dieren zijn geen machines en de training is o.a. ook afhankelijk van de inzet van het gezin waarin de hond leeft.

Deze is echter gunstig bevonden; de mensen zijn gemotiveerd.

Ik geef dan ook een positief advies omtrent de toekomst van deze hond. 

Hoogachtend.

Inge Pauwels

Internationaal erkend en gediplomeerd trainer, therapeut en gedragskeurmeester voor dieren

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Met verbijstering jouw verhaal gelezen. Wat een misère zeg! 

Dat is een hele toestand. Maar het goede nieuws is inderdaad dat niet direct tot afmaken hebben besloten.

 

Maar je hond heeft wel last las ik. Mag er wel zo snel mogelijk een da naar kijken? Hem onderzoeken? Want dat zou ik wel eisen hoor, ten eerste voor de hond( staat straks nog een longontsteking op te lopen) maar ook waarom hij die verkramping heeft.

Eerlijk gezegd denk ik niet dat het door de aangevallen vrouw komt; een magere 70 plusser acht ik daar niet zo toe in staat....

Maar dat kan ook een vooroordeel zijn. 

 

En je moet ook schriftelijke bewijzen vragen van het besluit tot inbeslagname. En fatsoenlijk onderkomen verlangen voor de hond. Dat is een basisrecht. Dus droog en beschut minstens.

 

Verder: niets dan lof hoe jullie dit oppakken, dit is niet niks.

Want een flink nadeel is ook dat een een bejaarde, magere vrouw betreft, dat geneest niet zo snel.....

Maar goed, dat is een verzekeringskwestie voor nu

Veel sterkte!

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Mooi! Hopelijk komt hij snel terug naar huis.

Moeten jullie hem laten castreren? Begrijp ik dat goed?

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Dat verslag onderbouwt alleen maar wat jullie tot nu toe hebben gezegd, hartstikke fijn! 

Hopelijk is hij nu snel thuis

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Gelijktijdig gepost; nu pas verslag van therapeut gelezen. Dat is behoorlijk gunstig zeg! Dat zal je veel helpen!

Ja die castratie is helaas een logische, zo redeneert men nu eenmaal. De andere maatregelen lijken ook nog te doen, ze willen echt zeker weten dat je hond nooit meer uit die tuin kan ontsnappen.

Hopelijk komt django nu snel naar huis.....

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Dit is enorm gunstig!
Ik hoop dat je hond snel thuis is.
Waar die nu zit is ook niet fijn.
;-)

honden page profiel NeleNele

Zowel mijn dierenarts die ik gisteren aan telefoon had als nu uit het verslag blijkt dat een castratie een goede keuze zou zijn.. Ik heb er zelf persoonlijk geen ervaring mee, ik heb altijd teefjes gehad. Maar als het aangeraden wordt, is het misschien beter om het te doen?

 

Ik ga straks ook mijn dierenarts nog eens bellen om hem op te hoogte te brengen en hem te laten weten dat we zo snel mogelijk willen langskomen wanneer we Django terughebben. Wanneer dit zal zijn weet ik spijtig genoeg nog niet.. Ik heb nog geen nieuws mogen ontvangen van de burgemeester of de politie zelf. In ieder geval, wanneer ik bericht krijg dat ik hem mag gaan halen doe ik dat ook meteen, als is het midden in de nacht. Als ze mij om 23uur op een zondag kunnen bellen om mijn hond te brengen, mag ik hem ook 's nachts gaan halen!

 

Ik ben in ieder geval trots op Django! Ondanks de lastige situatie waarin hij nu al 3 dagen zit, toch zo'n goede test afgelegd! Op 14 februari volgt er nog wel een echte sociologische test met keurmeester en dergelijke, en dan kunnen we vervolgens nog zien of we verder cursussen of opleidingen willen volgen.

 

Alvast allemaal bedankt voor jullie goede raad en steun!

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik lees je verhaal nu pas, maar ben blij om te lezen dat het verslag zo positief was! Ik hoop dat alles nu snel goedkomt en dat Django snel thuiskomt! 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Nele wat is dit een super goed resultaat van de test! Heerlijk! En zo te horen ook een prima GT! Ik vind jullie instelling echt bewonderingswaardig, dat wilde ik gewoon even zeggen! Hoop dat hij snel thuis komt

honden page profiel NymeriaNymeria

honden foto van Nymeria

Ik heb (nog) niet alle reacties gelezen. Vreselijk dat dit je overkomen, het idee alleen al dat je hond in beslag genomen wordt...

 

Ik hoop dat je het kunt uitleggen en je je hond kunt redden.

honden page profiel NymeriaNymeria

honden foto van Nymeria

O , er zijn 2 pagina"s, fijn dat het opgelost is! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Castreren werkt alleen voor een hormonaal gericht probleem.

 

Happen in een mens, heeft niet veel met hormonen te make . Ik weet in dit geval niet het nu van castreren???

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Castreren werkt alleen voor een hormonaal gericht probleem.
 
Happen in een mens, heeft niet veel met hormonen te make . Ik weet in dit geval niet het nu van castreren??? "

 

Ik begrijp het ook niet, maar als dat het enige is wat de politie vraagt en ze krijgt er zo haar hond mee terug.. nja, dan zou ik toch gewoon mijn mond houden en doen wat ze adviseren (zelfs al slaat het nergens op, maar goed slaat ook nergens op dat je een hond als gevaarlijk beschouwt omdat die van zich afbijt als iemand hem schopt..)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Ik begrijp het ook niet, maar als dat het enige is wat de politie vraagt en ze krijgt er zo haar hond mee terug.. nja, dan zou ik toch gewoon mijn mond houden en doen wat ze adviseren (zelfs al slaat het nergens op, maar goed slaat ook nergens op dat je een hond als gevaarlijk beschouwt omdat die van zich afbijt als iemand hem schopt..) "

 Helemaal eens! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jammer Nele dat er op aangedrongen wordt om te castreren, waarom vraag ik me af.

wat zijn achterhand betreft, je schrijft dat je hond in de regen en kou ligt, als het een binnen hond is kan dat er op duiden dat dit geen goed verblijf is voor je hond, vandaar verkramping in de achterhand.

het is nu eind januari, je hond moet daar nog een poos verblijven lees ik, geen contact met anderen dieren en mensen !! niet bevordelijk. mag je iedere dag naar je hond toe ?

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Die castratie wordt ook geëist omdat ze zeker willen weten dat deze hond niet gaat dekken, nooit niet. Want het is nu een hond met ' een strafblad' en ze willen voorkomen dat hij nog voor nageslacht kan zorgen...

En staat je hond nu al droog en beschut? Mag een da hem zien, controleren? Daar zou ik echt op aandringen hoor.....

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: ooh bumper!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^