Nieuwe boxerpup - voeding

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Over drie weken krijgen we onze boxerpup. Nu hebben we in het verleden ook een boxer gehad met heel veel darmklachten en wil het graag goed doen deze keer (niet dat we het toen verkeerd deden maar vaak van brok gewisseld om maar van de diarree af te komen). 

Fokker geeft zijn boxers Bosch maar ik zie dat daar toch veel graan in zit en boxers zijn van nature toch al van die scheters!  Helemaal vers wil ik niet aan, met zicht op weekenden weg enzo, het moet wel makkelijk blijven. Het liefste zou ik door de week op een goede brok en in het weekend wat kvv voeden. Ik heb een tijdje geleden een overzicht gevonden hier met kwaliteit-kwantiteit-prijs vergelijking, maar kan deze niet terugvinden, iemand?

Ik krijg natuurlijk een zak voeding mee voor een aantal dagen voor Kyra, hoe kan ik op de beste en voorzichtigste manier de nieuwe voeding introduceren? of kan ik beter even wachten totdat ze wat meer gewend is?

 

Dank voor jullie advies!

 

 

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Bedoel je voerwijzer?
Bij het overschakelen zeggen ze eerst een week vorige voeding, dan een week 2/3e vorige en 1/3e nieuwe voeding gemengd, dan een week 1/3e vorige voeding en 2/3e nieuwe voeding. De laatste week geef je dan enkel de nieuwe nog. Bij ons zat er niet genoeg eten in de zak van de fokker voor er zo lang over te doen dus wij hebben van elk 4 dagen gedaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als er geen klachten van je pup direkt zijn, zou ik het voer wat de fokker gegeven heeft even aanhouden en dan eens gaan kijken naar voer zonder granen, maar zou toch niet direkt overstappen op ander voer, bekijk het eens hoe je hond het er op doet, voor je ander voer neemt.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Boxers zijn inderdaad gevoelig. Wij hebben ook heel lang lopen klooien, met brok, met kvv en nu geef ik een combi.

 

Bruce doet het goed op taste of the wild brokken. Ik gaf eerst af en toe een dag kvv. Later gaf ik smorgens kvv en smiddags brok. 

Nu mengen we kvv met totw brok. En dat is voor ons eigenlijk de beste combi. Nu 2x daags goede ontlasting. 

 

Met kvv was het vaak te hard, met alleen totw poepte hij toch nog wel 4x op een dag.

bovendien slik Bruce medicatie, voor epilepsie. Die pillen kunnen nu mooi door het vlees heen, gemengd met de brok. Merkt hij niks van.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hou zeker het voer vd kweker nog een tijd aan . Gewoonlijk krijg je zelfs een zakje mee, nu niet ? 

 

Verhuizen geeft al stress voor een pupje , als je dan nog ineens andere voeding geeft ...veel te veel stress en gaat gagarandeerd diaree geven.

 

veel plezier alvast en spannende laatste dagen zeker ? 

 

 

honden page profiel KyraKyra

honden foto van Kyra

Ok, begrepen, ik zal dan toch maar even bij de Bosch brokken blijven, ken het persoonlijk niet maar als het goed valt bij al hun boxers kan het ook niet al te slecht zijn. Vanaf wanneer mag ik een maaltijd in het weekend vervangen met kvv dan?

 

 

 

honden page profiel Angela & GuusAngela & Guus

honden foto van Angela & Guus

Wat leuk een boxer!!

 

Ik heb ook veel problemen met het voer gehad.. KVV, de 1 na de ander allergische reactie, slechte ontlasting en geen mooie vacht..

 

Nu geef ik Acana Ranchlands en super tevreden! Alles gaat zoals het hoort! Elke hond is weer anders en het is toch altijd uitzoeken wat jou aanspreekt en of je hond het er goed op doet..

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Waarom blijf je niet bij brokken ? Een goeie brok ? 

Taste of The Wild bv ? 

Lance vind ze heel lekker en er zit veel vlees in. 

 

ik zou pas na zes maand ofzo eens proberen van voer te veranderen. 

 

 

honden page profiel AnnemiekAnnemiek

honden foto van Annemiek

Hoi,

 

Ik heb juist weer een boxer die totaal geen problemen heeft wat betreft gevoelige darmen of allergieën, elke hond is anders en misschien valt het bij je nieuwe pup ook mee. Ik kan bij haar zelfs zonder problemen van de ene dag op de andere van voer veranderen.

 

Waar de mijne wel een handje van heeft is eten laten staan als ze denkt dat er wat lekkerders te krijgen valt. Als ik alleen in het weekeinde vlees zou geven zou ze, haar kennende op maandag haar brokken niet meer willen.

 

 

honden page profiel FamkeFamke

honden foto van Famke

Wij hebben 4 boxers gehad. Onze witte boxer kon ook niet over alle brokken. Op een gegeven moment wist ik het bij hem: Royal Canin Sensible. Hij heeft ruim 11 jaar deze brok gehad. Geen vacht problemen en en prima spijsvertering.

 

De andere boxers waren niet " moeilijk" maar heb ze niet vaak van voer laten veranderen. iets wat goed is, niet veranderen. 

Zij kregen de Royal Canin adult.

 

Tegenwoordig voer ik Farmfood. Bevat geen kleur, geur en smaakstoffen. Dit bevalt ook heel goed voor de chihuahua's en oud duitse herder.

Volgende forumvraag: melktanden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^