Ik heb mijn eigen hond niet gestolen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

ik heb altijd de chip adressen en mijn naame veranderd hoor, nog nooit heeft de vorige eigenaar dat gedaan.
omdat ik de naam van lisa veranderde kreeg ik wel een mailtje van de NDG hoe de vork in de steel zat. de rest van de honden hielden dezelfde naam en kon ik zonder vragen gewoon zo overzetten.

een chip is geen eigendomsbewijs. het paspoort wel.
en al kan je aantonen dan de hond vorig jaar naar de dierenarts is geweest en dat jij voedsel hebt gekocht e.d. je moet wel zorgen dat die data's na het getekende briefje zijn lijkt me.

ik heb in bijna dezelfde situatie gezeten, ik had een dumpert hier en ineens wilde de eigenaar haar terug, hondje kwam als een bak ellende binnen, politie gebeld maar ja hun zijn de eigenaren zoals op het paspoort stond, chip op hun naam en aankoopbon (krijg je blijkbaar toch wel bij dierenwinkels) gelukkig is het hondje daarna wel weer herplaatst maar feit was dat ik niks kon doen hiertegen.

Sharon (Gast)

Bedankt voor jullie goede raad allemaal! Een vriendin had net verteld dat als je de chip veranderd, krijgt de oude eigenaar een brief in de bus, als de oudere eigenaar niet akkoord is moet je deze brief terugsturen.

Wij hebben nooit zo'n brief aangekregen, dus heb daarmee contact opgenomen en gezegd dat de chip op een minderjarige staat en dat we geen brief hebben aangekregen. Anders hadden we die al meteen teruggestuurd! De dame aan de telefoon zei me dat ze erachter ging horen maar dat het normaal niet wettig is zonder de toestemming van de oudere eigenaar. Dus nu hopen!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Vliegreis met de hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^