hyperactieve pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

*** (Gast)

hallo,   wij hebben sinds kort een engelse bulldog pup een teefje. zeer lief en aanhankelijk maar ook hyperactief en zeer eigenwijs. ze is 11 weken oud.  Ze kent al het commando 'zit' en is al redelijk zindelijk geeft het soms aan dat ze moet plassen en naar buiten wil. Maar is ook hyperactief soms 4 a 5u aan een stuk. dan luistert ze totaal niet bijt ze in de zetel,krabpalen,salontafel. ik bied ze dan een speeltje aan maar als ze te wild is moet ze het niet hebben. Als we haar iets verbieden hapt ze de hele tijd naar ons en blaft ze erbij ook. Ze wil geen nee aanvaarden. Als ze in ons handen of voeten bijt roepen we auw of gaan we weg en negeren we haar soms blijft ze het doen en soms gaat ze dan weg. Iemand nog tips ivm bijten in handen? Is het normaal dat ze 4a5u super actief is terwijl we veel in de tuin spelen en sochtends, smiddags en savonds 10min gaan wandelen? 1 min per week dat ze oud is heb ik gehoord van mijn fokker

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Je pup is veelste actief, de richtlijn is 1u spelen 2u slapen.
Pakt ze der rust niet dan moet je haar dwingen, een puppy ren is hier goed voor. Je zal zien je pup valt direct in slaap en zal vele male makkelijker worden.

Het zijn net kleine kinderen, hoe moeier hoe vervelender

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier nimmer een slapende pup gehad van een uur op en twee uur af, als het echt te wild is, zet de pup dan even op een plek waar rust is, niemand erbij, wat je ook doet, een bench of ruimte die je inricht pupproef voor de hond.

is het echt zo dat ze door het dolle is, dan zet je de pup daar met een goed bot, en ga je er bij vandaan, de pup valt het bot aan en valt vanzelf wel in slaap.

je ziet snel genoeg als de pup te geprikkeld raakt en even een timeout nodig is.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ik heb ook nog nooit een pup gehad die na een uur spelen twee uur ging slapen. Hyperactief? Dit klinkt toch echt als een pup.

 

Willemijn geeft al aan wat je kan doen.

Het is belangrijk dat je het stopt.

Dus inderdaad even in zijn mand, slaapplek...als het moet een bench..

*** (Gast)

bedankt voor de tips :)

ja pups zijn zoiezo heel actief dat weet ik maar ik dacht wel dat ze meer sliepen zeker aan 11w ik dacht dat bv 3u actief waren en dan 2u sliepen. haar bench staat in de living altijd open. Als ik haar erin zou steken om te rusten en dichtdoe dan zou ze het misschien opvatten als een straf? 

*** (Gast)

ze gaat ook vaak in haar bench spelen als ze super zot is ligt nu op de zetel te slapen na 4u actief spelen. gisteren was het pas na 5u. misschien is 10min te kort per wandeling? Maar wil ze ook niet overbelasten maar als we terug thuis komen rent ze altijd nog even in de tuin en dan eenmaal binnen dan drinkt ze en weer binnen super actief en aan alles gaan bijten. 

*** (Gast)

en als ze in ons handen bijt en we roepen luid auuw en zeggen nee dan begint ze te blaffen en verder te happen wat doe je dan het best? 

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

Als ik het zo lees is je pup overprikkeld. Ik zou persoonlijk iets langer wandelen, maar ik zou mijn pup niet toestaan zichzelf 5uur lang gek te maken. In handen en ik tafels bijten klinkt in mijn oren alsof je pup niet meer weet wat ze aanmoet met haarzelf. Als ze dus in zo bui is en zelf echt geen rust vind, zou ik rustig haar naam roepen en haar in de bench doen met een botje. Geen speelgoed ofzo mee in de bench het is voor haar rust ;) Mijn border collie kon als pup (en nu nog steeds soms) als een gek door het huis gaan rennen en opeens allemaal stoute dingen doen, dan zei ik heel rustig kom Myra bench. En wat gebeurde er ze viel als een blok in slaap, heerlijk vond ze het eindelijk kon ze rusten. Wat wij ook deden is een kleed over de bench dan is het echt haar holletje en een rustige veilige plek

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" ze gaat ook vaak in haar bench spelen als ze super zot is ligt nu op de zetel te slapen na 4u actief spelen. gisteren was het pas na 5u. misschien is 10min te kort per wandeling? Maar wil ze ook niet overbelasten maar als we terug thuis komen rent ze altijd nog even in de tuin en dan eenmaal binnen dan drinkt ze en weer binnen super actief en aan alles gaan bijten.  "

 misschien zijn de prikkels van de wandeling haar teveel en reageerd ze dat af door op alles te gaan bijten. En nee de bench geen strafplek als jij het als positiefs brengt :D Ik zou proberen haar een keer na de wandeling te laten drinken en dan met iets wat ze heel lekker vind de bench in, dan ziet ze het ook zeker niet als strafplek

*** (Gast)

bedankt inge ja dan is het precies dat ze geen weg kan met haar zelf rent dan rond, aan zetels bijten eigelijk alles doen wat niet mag. Dan heeft ze idd een time out nodig zal dat doen in haar bench met deurtje dicht en een kauwbot zonder speeltjes. en ga ook langer wandelen. gisteren was het 5u non stop zo maar als dat nog gebeurt dan steek ik haar in haar bench met enkel een kauwbot :)

 

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

" bedankt inge ja dan is het precies dat ze geen weg kan met haar zelf rent dan rond, aan zetels bijten eigelijk alles doen wat niet mag. Dan heeft ze idd een time out nodig zal dat doen in haar bench met deurtje dicht en een kauwbot zonder speeltjes. en ga ook langer wandelen. gisteren was het 5u non stop zo maar als dat nog gebeurt dan steek ik haar in haar bench met enkel een kauwbot :-)
  "

 komt goed hoorSommige pupjes hebben dat nodig! Bij Myra hadden we het ook niet meteen door dat ze eigenlijk heel erg moe was, maar toen we erachter kwamen dat ze gewoon rust nodig had was dat een hele verademing voor beide partyen haha

*** (Gast)

ja idd kan dat zijn maar dan ziet ze er gewoon niet moe uit doordat ze zo rond rent en stout is alles doet wat niet mag. Nu slaapt ze vn 16u in de zetel bij me ervoor 4u heel actief. Zal je tips gebruiken ben benieuwd:)

honden page profiel Bianca WarnarBianca Warnar

honden foto van Bianca Warnar

Luna was ook een drukke pup, ik liep elk twee een blokje om met haar ongeveer 10 min. Thuis ging ze dan een even gek doen en op haar kussen of bij mij op de bank met haar favoriete knuffel. Soms was ze niet te houden en lieten we haar gaan op een gegeven moment ging ze vanzelf op haar plekje liggen.

*** (Gast)

als ze hier te actief is of te zot doet ze allemaal dingen die ze niet mag dan heeft ze wel een time out nodig al ze gewoon actief is zonder dingen kapot te bijten maar met haar speeltjes aan het spelen is of aan het rennen dan laat ik ze ook doen:)

Anoniem (Gast)

na 4u actief zijn en een uur half te slapen is ze terug wakker. ben met haar naar buiten geweest en ze heeft geplast en wordt dan beloond met een snoepje en speelt nu met haar speeltjes

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Dat 1u spelen en 2u slapen zijn daarom ook richtlijnen... Wil niet zeggen dat ze dat allemaal doen...

En slapen = rustig zijn of slapen..

Te letterlijk opgenomen..

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^