Hond trekt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hond trekt hard tijdens uitlaten (Gast)

Hallo allemaal,   Wij hebben een weimaraner van 8 maanden oud. We hebben er heel veel plezier van. Ze luistert ontzettend goed en is zindelijk en noem het maar op. Er is alleen 1 probleem: tijdens het uitlaten trekt ze heel hard aan de lijn. We weten zelf niet hoe wij dit moeten oplossen/trainen. Iemand tips?    Alvast bedankt.   Groetjes!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zou je het leuk vinden om naar een cursus te gaan ? zodat ze zien wat er aan schort ? de hond luistert ontzettend goed schrijf je, maar niet bij het wandelen.

 

ga eens kijken bij je in de buurt, en ga eens zonder hond daar naar toe, vraag een instructeur of ze je kunnen helpen, wij hier kunnen veel vertellen, maar zien de hond niet.... doen zou ik zeggen.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Dat is het mooie. Als jij je hond altijd thuis traint, dan heeft hij daar uiteindelijk geen afleiding meer. Train je ook wel eens op een veldje bij je huis, gewoon zit, blijf, lig oefeningen? Want daar zijn namelijk externe prikkels.

 

Jij hebt denk ik altijd de hond aan de lijn nooit geleerd dat daar ook gedragsregels zijn. Jij trekt? Ik sta stil. Jij blijft trekken en jij wilt links? Ik ga rechs. Dit moet je overigens doen als je geen haast hebt Maar ook als je wel haast hebt, moet je de hond niet constant zijn zin geven in het waar naartoe lopen.

 

Neem tijdens de wandeling snoepjes mee en ga ook tijdens de wandeling de basic commando's vragen. Loop een keer snel, ren een keer, loop weer langzaam, zijwaards... Dat wil de aandacht ook helpen vestigen op jou.

 

Onze hond loopt veel los en ook dat kunnen wij aan de lijn erg goed merken. Bij elke twee stappen is hij vergeten dat hij ook al weer naast moet. Ik geef dan vooral de basic commando's. Hij is dan weer helemaal bij de les. Totdat ik hem vrij geef bij het hondenuitlaatveldje.

Volgende forumvraag: Pup buiten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^