Visite op de eerste dag..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

bada (Gast)

Yeahh, eindelijk is het zover. Morgenochtend gaan wij onze golden retriever ophalen. Allereerst moeten wij een autorit maken van bijna 2 uren, als we thuis komen zitten onze kindjes nog op school, en heeft de pup alle tijd om zijn nieuwe thuis eens te gaan onderzoeken. Als de kindjes uit school komen mogen zij natuurlijk aan elkaar gaan wennen, echter nu bellen er zussen en broers die heel graag met hun kindjes willen komen kennis maken. Natuurlijk vinden we dat geen probleem, alleen niet morgen al. We kregen aan de telefoon een beetje het idee alsof ze dat raar vinden, het zijn al zoveel nieuwe indrukken voor dat kleine beestje, zijn wij nu zo cru?

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Normaal gesproken heeft de pup een goede week nodig om helemaal te wennen.

 

Het is nog een baby en ze verlaten hun moeder, broers/ zusjes en komen in een vreemde omgeving. Het is belangrijk dat de pup eerst een band met jullie en jullie kinderen opbouwt.

 

Uiteraard moet er gesocialiseerd worden, maar dat de pup naar het nieuwe huis gaat en nieuwe mensen leert kennen... Dat hondje is doodop de eerste 2/3 dagen. Je gaat wandelingetjes maken om met de zindelijkheid te beginnen.... Elke stap naar buiten is weer een uur slaap. (Ik trek het even uit context)

 

Leuk een pup en leuk dat er kinderen nu al gek mee zijn. Maar doe dit rustig aan en laat niet meteen allemaal vreemden komen en ook niet allemaal op dezelfde dag. Laat de pup een eigen plekje hebben. Ligt de pup daar, dan lekker laten liggen. Voor jullie, maar ook zeker voor de visite.

 

Veel plezier met de pup!

honden page profiel ElskeElske

honden foto van Elske

Van harte met jullie nieuwe aanwinst! Leuke tijd gaan jullie tegemoet!

 

Ik zou de pup, zeker de eerste tijd, niet aan teveel prikkels blootstellen. Het is al best spannend voor hem, een andere omgeving met nieuwe indrukken. Je kunt hem het beste gedoseerd laten kennismaken met de rest van de familie. 

 

De pup kan namelijk ook overprikkeld raken waardoor hij hyperactief kan worden. Meer bijten/springen, zijn rust niet nemen...

 

Dit hebben wij zo ervaren met onze pup, die kreeg bij ons , in het kader van socialiseren, teveel prikkels waardoor hij erg druk werd (stom, stom)

 

Nadat we hem meer "rust, reinheid en regelmaat" gaven (ja, soms zijn het net kleine kinderen) ging het een stuk beter! We moesten hem echt af en toe afzonderen in de bench voor zijn rust omdat hij anders steeds weer opstond als er een van onze kinderen voorbij kwam lopen...

 

Succes en veel plezier!

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Gefeliciteerd met de nieuwe huisgenoot!

 

Jullie zijn zeker niet cru.

Zou daar ook geen zin in hebben.

Het is al een hele intensieve dag voor zo'n kleintje, alleen zonder nest ineens in een hele nieuwe omgeving.

 

2 uur auto rijden, kennis maken met de kinderen van het gezin, het nieuwe huis ontdekken. Lijkt mij genoeg voor 1 dag.

 

Laat ze het weekend komen (niet allemaal tegelijk), dan heeft ie al wat meer de tijd gehad om te wennen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Eens met wat je zelf aangeeft en de mensen voor mij

 

zeg maar tegen de mensen die op bezoek willen komen, de hond blijft nog minstens 10 jaar bij ons en dan mag je elke dag op bezoek komen, maar pas als hij een week (ofzo) bij ons is

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Juist heel goed dat jullie zo aan de pup denken! De kindjes er later op de dag bij gaat echt wel genoeg zijn hoor.

Wij hebben de dag na aankomst ook mijn schoonmoeder en schoonvader laten komen, gevolg dat het bezoek kon genieten van een slapende pup.
Ik hou er zeker niet van dat "slapende honden wakker gemaakt worden" heb hier dus ook gezegd dat niet te doen.

Als de visite wat meer "geniet" willen hebben van de pup kunnen ze beter op een later tijdstip komen.
Wat ze dus ook zeggen, gewoon lekker laten praten. Jullie hond jullie regels.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

oooo dan ben ik helemaal erg . hahaha, nee hoor niet doen, laat de pup eerst eens aan jullie en jullie kinderen wennen, en na een weekje eens op bezoek komen, als ze het raar vinden, jammer dan.

 

voor de pup is het heel wat, een ander gezin, andere omgeving, nieuwe indrukken, niet alles tegelijk, doe jij waar jij je goed bij voelt, jouw hondje.

honden page profiel --

honden foto van -

Wat leuk! Ik ga morgenochtend ook mijn Golden pup ophalen! Bij welke fokker komt die van jou vandaan als ik mag vragen?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Cru, waarom?
Het is nogal wat voor jullie pup, en ook voor de kinderen.
Dat zou in mijn ogen ook even voldoende zijn.

Toen mijn ouders hun pup ophaalden zijn mijn man en ik wel dezelfde avond gaan kijken. En op het einde van de avond, toen hij naar mij kwam heb ik hem ook aangehaald.

Maar dat vind ik heel anders dan allemaal volwassenen met kinderen die toch allemaal dat pupje willen aaien.
Dan ga je snel over grenzen heen.

Geniet van jullie pup!
:-)

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Wat iedereen al zegt, zeker niet doen. Zet gewoon een filmpje van het nieuwe gezinslid op Youtube dan kan iedereen hem zien en dan doe je de komende maanden steeds een bezoekje bij één van hen thuis. Dat is een goede oefening en dan kan je zelf de regie in handen houden door op te stappen als hij te moe wordt. Niets is zo vervelend als je pup in de gaten houden en ook je bezoek constant te moeten corrigeren.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Nee ik vind het zeker niet cru! Ik vind het heel verstandig om je pup gedoseerd aan nieuwe indrukken en dingen te laten wennen. En een verhuizing naar een vreemd huis zonder je moeder en broertjes en zusjes is volgens mij al heel heftig! Ik zou een week wachten tot jullie kinderen vriendjes en vriendinnetjes meenemen, of dus familie uit te nodigen (met of zonder kinderen) Heel veel plezier met jullie nieuwe hond! Geniet ervan, en ook een beetje succes voor de komende pup tijd ;)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Als het nu 1 persoon is denk ik niet dat dat zo'n groot probleem is. Maar een heel gezin is wel wat druk voor zo'n pup daar zou ik ook even mee wachten 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Wat iedereen al zegt, zeker niet doen. Zet gewoon een filmpje van het nieuwe gezinslid op Youtube dan kan iedereen hem zien en dan doe je de komende maanden steeds een bezoekje bij één van hen thuis. Dat is een goede oefening en dan kan je zelf de regie in handen houden door op te stappen als hij te moe wordt. Niets is zo vervelend als je pup in de gaten houden en ook je bezoek constant te moeten corrigeren. "

 Goeie tip!

 

Veel plezier met jullie pup!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Je moet vooral doen waar je jezelf goed bij voelt en wat je juist acht.

 

Bij mijn eigen honden hebben we dus wel vanaf dag 1 gewoon mensen in huis gehad en daar nooit problemen mee gehad. Ze gingen zelfs mee naar het werk waar het een af en aanloop was van gasten en klanten. Loco de jongste is zelfs door de fokker naar het werk (2de thuis) gebracht. Zo ook onze wijlen eerste reu.

 

Allemaal uitgegroeid tot fijne sociale honden.

honden page profiel Jenita Jenita

honden foto van Jenita

Wat leuk, een pupje!

Ik zou de eerste 3 a 4 dagen niet teveel mensen erbij halen, laat hem eerst maar eens wennen aan jullie en aan het huis waar hij nu woont. Ze kunnen snel overprikkeld raken van alle indrukken.

Wij hebben ons pupje nu 4 weken en na 4 dagen kwamen de eerste mensen op bezoek. En dan nog gedoseerd dus niet alles in 1x.

Veel succes en plezier!

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Eentonig, maar ook ik zou het niet doen. Inderdaad, 1 persoon zou nog wel kunnen, maar broers, zussen, kindjes erbij: véél te druk voor een pupje die in een nieuw huis komt, met nieuwe mensen én kleine mensjes, nieuwe geuren en dan óók nog zonder mama en broertjes/zusjes. 

Nee, even lekker rustig aan doen. Maak wat fotootjes, stuur die naar de familie en in het weekend mag je even komen kijken (1 gezin per dag).

 

Niks cru. Als een vrouw bevallen is ga je ook niet dezelfde avond al met 15 man op bezoek tenslotte 

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Met Sandy was mijn oma en mee met ons ( ik,moeder en broertje ) dus was mijn opa bij ons thuis 1 of 2 dagen later kwamen mijn oom en tante.
Met Diva kamen mijn opa en oma savonds en ook 1 of 2 dagen later pas andere mensen.

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Toen we Clooney mochten ophalen was ik jarig. Die dag zijn alleen de ouders van mijn vriend even langs gekomen, maar de dag erna hadden wij het huis vol bezoek. Clooney trok zich er vrij weinig van aan en lag op een gegeven moment gewoon midden in de kamer te slapen. Het heeft voor hem echt geen nadelige gevolgen gehad :-)

Volgende forumvraag: Ik word er soms echt niet goed van
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^