Hond!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jojo (Gast)

Hooi iedereen, ik wilg graag een hond mijn broertje ook (het liefst een bouvier) ik weet het is een groote hond maar we hebben er genoeg tijd voor en een groote tuin en dichtbij een bos om in te wandelen mijn vader heeft vroeger ook 2 boeviers gehad hem lijkt het wel leuk om er nog een te nemen mijn moeder heeft vroeger ook een hond gehad en wil er nog wel een   alleen mijn ouders denken dat ik het voor even leuk vind en daarna niet meer tips?! 

Jojo (Gast)

heeft iemand tips?? 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik weet niet hoe oud je bent?

 

Een bouvier wordt heel groot en sterk, dus jij zult de hond misschien niet zelf uit kunnen laten.

 

Ik zie het wel vaak gebeuren dat kinderen de pup leuk vinden, maar dat na een jaar of wat alleen de ouders ermee wandelen en de kinderen zich er niet meer mee laten zien.

 

Je moet beseffen dat een hond heel wat jaren meegaat, altijd verzorging nodig heeft. Denk ook aan de vakanties, zou hij mee kunnen?

Is er altijd iemand thuis of moet hij veel alleen zijn?

 

Zulke dingen moet je allemaal bedenken voordat je een hond aanschaft.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Tja.....soms is die wens niet reeel en hebben jouw ouders er een betere kijk op . Wacht liever nog een paar jaar tot je je eigen hond kan nemen.

 

Want echt......een hond verzorgen als kind vraagt AL je vrije tijd. Jouw ouders werken mischien dus is het normaal dat jij dan veel zou moeten doen. En mischien kennen ze hun zoon heel goed kinderen verliezen heel vlug hun interesse. Als het dan een levend wezen betreft

 

Waarom ga je niet wandelen met honden die in een asiel zitten te verkommeren , die zijn dolblij als ze gewandeld worden . 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Misschien kan je wat meer info vertellen over jullie situatie en weekplanning ? Dan kunnen wij een beter beeld krijgen ;)

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

@ Anny : in Nederland mag je pas op 16 of 18 jarige leeftijd met asielhonden wandelen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Jantien ...juist  in Belgie ook trouwens . 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Je klinkt vrij jong, maar dat hoeft niet te betekenen dat je geen goed baasje kan zijn! Je zegt dat je ouders het een slecht idee vinden omdat ze denken dat je het maar voor even leuk vind. Dat begrijp ik wel, want mijn ouders zeiden dat vroeger ook. Als ik terug denk was ik 3 jaar geleden echt niet verantwoordelijk genoeg om een eigen hondje te hebben, omdat ik onder andere veel te lang van huis was en ik toen ik jonger was ook snel uitgekeken was op dingen(zoals een Furby die na 3 maanden ergens op zolder belandde). Denk er dus wel bij na of niet alleen het hondje leuk is voor jou maar ook of jij het hondje een goed leven kan geven. Een hond kost veel tijd en geld en kan wel 15 worden. Je kan hem niet als je hem na 3 jaar zat bent in een asiel stoppen, er zijn al te veel mensen die dat doen....

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

Je ouders kennen jullie het beste.
plus de eerst komende 13 jaar zal er veel veranderen in jullie leven.
School, studie. en wat nu makkelijk kan kan dan heel moeilijk zijn. maar de hond zal het nog steeds nodig hebben.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik hoorde en las die van Hannah....

 

drie maanden lang, iedere ochtend een uur zonder hond gaan wandelen in alle vroegte, eten geven, verzorging zoals borstelen.

 

dan naar school, dan uit school, anderhalf uur gaan wandelen zonder hond, door wind en regen, thuis komend, bedenk dat er verzorging weer op het menu staat, savonds weer anderhalf uur zonder hond gaan wandelen...... en weer als je savonds thuis komt, verzorging plannen.

 

en als je dat drie  maanden doet, bespreek dit met je ouders, dan eens kijken of het echt uit jou komt dat je een hond kan verzorgen.

 

ook de weekenden, niets aan je ouders overlaten, alleen als je op school zit. doe dat maar eens drie maanden lang, iedere dag. zonder overslaan... bespreek dit eens met je ouders, kijk of je dit drie  maanden volhoudt.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Leuke test Willemijn, zeer zeker een hele goede!!

 

Maar dat zegt niks over of TS wel met een bouvier kan wandelen.

Mijn neefje en nichtjes kregen Willem echt niet mee en dat is een enorme goedzak. Maar 40 kilo en sterk. Wammes ook, 40 kilo en heel sterk. 

Ook al laat een kind of tiener dan zien dat hij/zij iedere dag kan wandelen door weer en wind, geen denk aan dat ze ook een hond kunnen vasthouden zonder een bijschuiver te maken. Ik heb er zelf soms al moeite mee. En nee...het gaat er niet om dat je kan leren dat ze niet trekken want die onverwachtse rukken als ze iets zien die blijven.

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Je schrijft dat je vader het wel leuk lijkt en je moeder ook wel wil, waarom dan niet?

Volgende forumvraag: Tip voor gratis honden pakketje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^