Hoofd eigenaar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Sorry dat ik nu weer een topic aanmaak, maar ik vond het te onoverzichtelijk om het in mn andere topic te zetten.

 

Onze fokker is nu bezig het koopcontract op te stellen, maar ze vroeg wie de hoofd- eigenaar wordt. Kan iemand mij vertellen waar dit op van invloed is?

 

Het lijkt mij zelf logisch als ik dit ben, want mijn vriend zal zijn helft van de bijdrage naar mij overmaken en dan gaat het voer, de dierenarts, hondenbelasting etc. van mijn rekening af. Is het dan inderdaad logischer als ik hoofd eigenaar word? Of is het beter om mijn vriend dat te laten worden, aangezien ik al 2 konijnen van mezelf heb en ik, mochten we uit elkaar gaan waar ik niet vanuit ga, haar waarschijnlijk niet mee kan nemen omdat ik onregelmatig werk?

Blaise (Gast)

Misschien beider namen? 

Lijkt mij het gemakkelijkste.

Minste rompslomp "als" er iets is (denk aan overlijden, gekke omstandigheden enz). 

honden page profiel samsam

Ik ben fokker en als ik naar onze pupkopers kijk, wordt de pup meestal op naam gezet van degene die de meeste tijd aan de hond zal besteden. Eigenlijk was het bij ons in de meeste gevallen diegene die contact met mij als fokker op nam en dat contact onderhield voor er een pupje kwam, die het pupje op zijn of haar naam zette. Met mijn ex-vriend samen had ik vroeger twee honden, beiden stonden op zijn naam, maar we hebben beiden toen we uit elkaar gingen 1 hond genomen en die van mij is overgezet op mijn naam. 

Alles kan, maar ik vind het goed dat je erover na denkt.

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen

honden foto van Emma & de golden mannen

Wilt de fokker het niet op beide namen zetten?

Als er maar één naam op de papieren staan en jullie gaan uit elkaar, is de hond wettelijk van die persoon. Zeker als jullie ongehuwd zijn, kan de ander nooit aanspraak maken.

Situaties en werk veranderen en je weet niet wie er dan het beste voor de hond kan zorgen, misschien ontstaat er ook discussie over wie de hond mag houden en dan staat het al vast. Dat kan toch beter dan pas bekeken en beslist worden.

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik ben fokker en als ik naar onze pupkopers kijk, wordt de pup meestal op naam gezet van degene die de meeste tijd aan de hond zal besteden. Eigenlijk was het bij ons in de meeste gevallen diegene die contact met mij als fokker op nam en dat contact onderhield voor er een pupje kwam, die het pupje op zijn of haar naam zette. Met mijn ex-vriend samen had ik vroeger twee honden, beiden stonden op zijn naam, maar we hebben beiden toen we uit elkaar gingen 1 hond genomen en die van mij is overgezet op mijn naam. 
Alles kan, maar ik vind het goed dat je erover na denkt. "

 

Dankjewel voor je reactie! Ik ben degene die alle contact met de fokker onderhoudt en ik zal waarschijnlijk ook het meeste tijd aan de hond besteden, in de zin van dat ik van plan ben met haar op een sport te gaan. Maar ze komt wel bij mijn vriend in de WA verzekering, omdat ik 15 euro extra moet betalen als ik haar in de mijne wil hebben. Kan dat ook als hij mede-eigenaar is?

honden page profiel --

honden foto van -

" Wilt de fokker het niet op beide namen zetten?
Als er maar één naam op de papieren staan en jullie gaan uit elkaar, is de hond wettelijk van die persoon. Zeker als jullie ongehuwd zijn, kan de ander nooit aanspraak maken.
Situaties en werk veranderen en je weet niet wie er dan het beste voor de hond kan zorgen, misschien ontstaat er ook discussie over wie de hond mag houden en dan staat het al vast. Dat kan toch beter dan pas bekeken en beslist worden. "

 

Ja we worden wel beide eigenaar dus onze beide namen komen op het papier, maar er moet 1 hoofdeigenaar zijn heb ik begrepen. 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Op de stamboom komt te staan wie de eigenaar van de hond is en wie de mede eigenaar is.

 

Het contract van de fokker hoe lullig ook heeft totaal geen waarde.

Betekend dus niks wie daar als eigenaar op staat.

Ten opzichte van de fokker dan.

 

Weet ook niet in hoeverre het rechtsgeldig is wanneer je uit elkaar gaat wie er dan recht heeft op de hond.

 

 

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen

honden foto van Emma & de golden mannen

Ah, dat is misschien weer anders NL vs BE. Bij ons staat er op de stamboom geen hoofd- en mede-eigenaar, maar één op één adres. Idem voor het Europees paspoort (wat wettelijk het enige is wat ze hier aanvaarden als eigendomsbewijs), maar één eigenaar, maar dat mag een dubbele naam zijn.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Honden is mijn hobby,man valt in indien nodig.

Bv met de auto naar de d.a.

Savonds uitlaten voor het naar bed gaan.

Verder doet hij niet zoveel.

Wij zijn niet heel jong meer en ik werk niet.

Toch staat hij op mijn naam.

 

Stamboom moet ik nog krijgen,in Amerika duurdt dat heel lang.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

De fokker kan wel een contract opmaken, maar zo een contract is voor de wet niet geldig, kan gelijk de prullenbak in.

 

Je kan google.

honden page profiel --

honden foto van -

" De fokker kan wel een contract opmaken, maar zo een contract is voor de wet niet geldig, kan gelijk de prullenbak in.
 
Je kan google. "

 

Ik bedoel inderdaad ook voor op de stamboom. Wordt in ene geregeld.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Oke, ik ben hier de hoofdeigenaar van alle dieren. Heb de eindverantwoording. Maar doe ook het meest met ze.

honden page profiel --

honden foto van -

Bedankt voor alle reacties!

 

We hebben uiteindelijk besloten dat mijn vriend hoofd- eigenaar wordt, omdat Aiko bij hem in de WA verzekering zal moeten (ik moet 15 euro per maand extra betalen om dat te kunnen doen). Ik ben wel degene die me heel erg verdiept in voer, dierenartsbehandelingen, sport etc etc, maar dat komt doordat ik meer van de biologie ben dan hij en ik al konijnen heb waarvoor ik dat ook doe dus dat is voor mij iets makkelijker. Maar we hebben afgesproken dat onze meningen uiteindelijk hetzelfde wegen, omdat we toch alles overleggen en mijn vriend heeft aangegeven ook graag altijd mee te willen naar de dierenarts bijvoorbeeld. Daarnaast is het niet zo dat de één meer een hond wil dan de ander, we willen haar allebei heeeel erg graag en zullen dus ook allebei gelijk bijdragen aan haar verzorging (tenzij mijn vriend bijvoorbeeld vakantie heeft en ik niet of andersom, maar dat is logisch want degene die vakantie heeft heeft meer tijd). Dus ik denk dat het wel goed komt zo :)

honden page profiel BlaiseBlaise

Wat vreemd dat jullie apparte verzekeringen hebben, dus dubbel betalen. Normaal is het zo dat er 1 WA verzekering is en alle bewoners, inclussief huisdieren meeverzekerd zijn. Misschien eens navragen bij de verzekering, straks ben je onnodig dubbelverzekerd (kan problemen geven plus dubbele kosten).

honden page profiel --

honden foto van -

" Wat vreemd dat jullie apparte verzekeringen hebben, dus dubbel betalen. Normaal is het zo dat er 1 WA verzekering is en alle bewoners, inclussief huisdieren meeverzekerd zijn. Misschien eens navragen bij de verzekering, straks ben je onnodig dubbelverzekerd (kan problemen geven plus dubbele kosten). "

 

Echt? Ik dacht dat je per persoon een WA verzekering moet hebben... Dat zeiden ze in ieder geval bij waar ik verzekerd ben. We hebben het ook allebei ergens anders geregeld, want we wonen nog niet zo lang samen :P Op den duur willen we wel samen verzekeren bij dezelfde verzekering.

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Is WA niet alleen voor je auto? WA is idd verplicht als bestuurder!

Bedoelen jullie niet AVP verzekering? AVP is voor aansprakelijkheid bij schade (behalve als je panne rijdt op een andere auto, dan is het WA).

honden page profiel --

honden foto van -

" Is WA niet alleen voor je auto? WA is idd verplicht als bestuurder!
Bedoelen jullie niet AVP verzekering? AVP is voor aansprakelijkheid bij schade (behalve als je panne rijdt op een andere auto, dan is het WA). "

 

Nee hoor, WA is voor als jij schade maakt bij iemand anders (bijvoorbeeld als ik op iemands bank een vlek maak en deze moet gereinigd, ik zeg maar wat) en in de meeste WA verzekeringen zit ook een huisdier bij. De mijne niet omdat ik een studentenverzekering heb :P

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

"  
Nee hoor, WA is voor als jij schade maakt bij iemand anders (bijvoorbeeld als ik op iemands bank een vlek maak en deze moet gereinigd, ik zeg maar wat) en in de meeste WA verzekeringen zit ook een huisdier bij. De mijne niet omdat ik een studentenverzekering heb :P "

 

Ik zou dat toch nog maar eens heel goed nakijken, volgens mij is dat namelijk veranderd. Vroeger viel dat inderdaad allemaal onder de WA. Bij heel veel verzekeringen is WA nu alleen nog maar auto. AVP is voor schade aan spullen van anderen. Heb he even opgezocht:

 

Een aansprakelijkheidsverzekering wordt vaak verward met een WA verzekering. Een WA verzekering staat voor Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Een WA verzekering is in tegenstelling tot een aansprakelijkheidsverzekering, wettelijk verplicht voor individuen die een motorrijtuig besturen. Beide verzekeringen dekken verschillende zaken. Een WA verzekering wordt ook wel een autoverzekering genoemd. Een WA verzekering dekt schade die jij met je motorrijtuig aan anderen veroorzaakt.

 

Verschil

De grootste verschillen tussen een gewone aansprakelijkheidsverzekering en de WA verzekering zijn:
• Een WA verzekering is verplicht wanneer je in het bezit bent van een motorrijtuig, een gewone aansprakelijkheidsverzekering is altijd optioneel, dus nooit verplicht.
• Een WA verzekering dekt de schade die jij hebt toegebracht aan anderen met een gemotoriseerd voertuig. De gewone aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die je zonder een motorrijtuig hebt toegebracht aan anderen.

honden page profiel BlaiseBlaise

"  
Echt? Ik dacht dat je per persoon een WA verzekering moet hebben... Dat zeiden ze in ieder geval bij waar ik verzekerd ben. We hebben het ook allebei ergens anders geregeld, want we wonen nog niet zo lang samen :P Op den duur willen we wel samen verzekeren bij dezelfde verzekering. "

 Bij verhuizing kan je meteen je oude verzekering opzeggen, dus kijk het na. Waarschijnlijk volstaat 1 verzekering. 

Vraag dit niet alleen bij je huidige verzekering (zullen je misschien verkeerd informeren om je als klant te behouden...pas op) maar vraag bij een totaal andere verzekering ook (dubbel check). Doe dan wat het beste in jullie situatie is, maar dubbel verzekeren is niet alleen duur maar straks kan je problemen krijgen omdat ze zich gaan bezig houden wie betalen moet (verzekeringen proberen het naar elkaar toe te schuiven). Dus goed navragen en controleren. 

honden page profiel --

honden foto van -

"  
Ik zou dat toch nog maar eens heel goed nakijken, volgens mij is dat namelijk veranderd. Vroeger viel dat inderdaad allemaal onder de WA. Bij heel veel verzekeringen is WA nu alleen nog maar auto. AVP is voor schade aan spullen van anderen. Heb he even opgezocht:
 
Een aansprakelijkheidsverzekering wordt vaak verward met een WA verzekering. Een WA verzekering staat voor Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Een WA verzekering is in tegenstelling tot een aansprakelijkheidsverzekering, wettelijk verplicht voor individuen die een motorrijtuig besturen. Beide verzekeringen dekken verschillende zaken. Een WA verzekering wordt ook wel een autoverzekering genoemd. Een WA verzekering dekt schade die jij met je motorrijtuig aan anderen veroorzaakt.
 
Verschil
De grootste verschillen tussen een gewone aansprakelijkheidsverzekering en de WA verzekering zijn:• Een WA verzekering is verplicht wanneer je in het bezit bent van een motorrijtuig, een gewone aansprakelijkheidsverzekering is altijd optioneel, dus nooit verplicht.• Een WA verzekering dekt de schade die jij hebt toegebracht aan anderen met een gemotoriseerd voertuig. De gewone aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die je zonder een motorrijtuig hebt toegebracht aan anderen. "

 

Dank voor het opzoeken! Wij hebben allebei een verzekering niet voor motorvoertuigen, maar waarbij in de voorwaarden staat dat het schade betreft die zonder opzet door jou of je huisdier worden gemaakt. Ik ken zelf als definitie van WA verzekering alleen dat het een aansprakelijkheidsverzekering is, ik heb ook toen ik hem ging afsluiten gevraagd om een WA verzekering (zo noemden ze het daar) maar ik heb gewoon een aansprakelijkheidsverzekering gekregen.

 

Ik heb net nog een keer goed de voorwaarden ed doorgelezen en het is wel de goede, alleen wordt het wel WA genoemd. Vreemd. Hoe recent is het veranderd, weet jij dat? Misschien dat als ik nu een nieuwe zou nemen dat het dan inderdaad geen WA meer heet, maar dat het nog op mijn polis staat omdat hij van een jaar geleden is?

honden page profiel --

honden foto van -

"  Bij verhuizing kan je meteen je oude verzekering opzeggen, dus kijk het na. Waarschijnlijk volstaat 1 verzekering. 
Vraag dit niet alleen bij je huidige verzekering (zullen je misschien verkeerd informeren om je als klant te behouden...pas op) maar vraag bij een totaal andere verzekering ook (dubbel check). Doe dan wat het beste in jullie situatie is, maar dubbel verzekeren is niet alleen duur maar straks kan je problemen krijgen omdat ze zich gaan bezig houden wie betalen moet (verzekeringen proberen het naar elkaar toe te schuiven). Dus goed navragen en controleren.  "

 

Ik denk niet dat het problemen geeft, mijn vriend is als enige verzekerd voor de hond en hij is dan hoofd-eigenaar dus het lijkt me niet dat zijn verzekering dan gaat proberen het op die van mij af te schuiven. En het lijkt me toch logisch dat we allebei een eigen verzekering hebt, omdat mijn verzekering geen schade vergoedt die door mijn vriend gemaakt wordt of andersom? Het lijkt mij niet meer dan logisch dat mijn verzekering de schade vergoedt die ik aanricht en dat de verzekering van mijn vriend de schade vergoedt die hij aanricht.

We hebben inderdaad wel maar 1 inboedelverzekering, want we hebben immers dezelfde inboedel en dan kan ik me voorstellen dat verzekeringen het op elkaar gaan afschuiven.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

"  
Ik denk niet dat het problemen geeft, mijn vriend is als enige verzekerd voor de hond en hij is dan hoofd-eigenaar dus het lijkt me niet dat zijn verzekering dan gaat proberen het op die van mij af te schuiven. En het lijkt me toch logisch dat we allebei een eigen verzekering hebt, omdat mijn verzekering geen schade vergoedt die door mijn vriend gemaakt wordt of andersom? Het lijkt mij niet meer dan logisch dat mijn verzekering de schade vergoedt die ik aanricht en dat de verzekering van mijn vriend de schade vergoedt die hij aanricht.
We hebben inderdaad wel maar 1 inboedelverzekering, want we hebben immers dezelfde inboedel en dan kan ik me voorstellen dat verzekeringen het op elkaar gaan afschuiven. "

 Geen idee wanneer dit veranderd is, ik weet wel dat ik 1,5 jaar geleden bij het afsluiten tegen hetzelfde aanliep, het wordt nog vaak WA genoemd terwijl het AVP is, maar als het in de voorwaarden staat dat het om goederen etc gaat zal het wel goed zijn. Volgens mij is het redelijk recent ook nog.

 

Betreft aansprakelijkheid staat als het goed is in je voorwaarden wie er meeverzekerd zijn. Wij hebben 1 AVP verzekering, voor het hele gezin + huisdieren. Ik zou hier dus wel even naar kijken. Zonde om voor 2 verzekeringen te betalen terwijl je er maar 1 nodig zou hebben.

honden page profiel BlaiseBlaise

 Super Antwoord: Pauline

 

honden page profiel --

honden foto van -

"  Geen idee wanneer dit veranderd is, ik weet wel dat ik 1,5 jaar geleden bij het afsluiten tegen hetzelfde aanliep, het wordt nog vaak WA genoemd terwijl het AVP is, maar als het in de voorwaarden staat dat het om goederen etc gaat zal het wel goed zijn. Volgens mij is het redelijk recent ook nog.
 
Betreft aansprakelijkheid staat als het goed is in je voorwaarden wie er meeverzekerd zijn. Wij hebben 1 AVP verzekering, voor het hele gezin + huisdieren. Ik zou hier dus wel even naar kijken. Zonde om voor 2 verzekeringen te betalen terwijl je er maar 1 nodig zou hebben. "

 

Super voor de uitleg, bedankt! Ik ga het inderdaad allemaal nog eens even goed uitzoeken. Ik kan nu mijn verzekering nog niet opzeggen, omdat ik minstens een jaar eraan vast zit maar dat duurt niet zo lang meer en dan moet ik inderdaad maar eens gaan kijken naar een verzekering voor het hele 'gezin' incl. huisdieren. Nogmaals dank!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Echt? Ik dacht dat je per persoon een WA verzekering moet hebben... Dat zeiden ze in ieder geval bij waar ik verzekerd ben. We hebben het ook allebei ergens anders geregeld, want we wonen nog niet zo lang samen :P Op den duur willen we wel samen verzekeren bij dezelfde verzekering. "

 Het kan zijn, dat je als samen wonend ( of uiteraard getrouwd) geregistreerd moet staan om samen met een verzekering te kunnen doen.

Huisdieren zijn automatisch mee verzekerd. Zou het vreemd vinden als je vriend daar apart voor moet betalen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Echt? Ik dacht dat je per persoon een WA verzekering moet hebben... Dat zeiden ze in ieder geval bij waar ik verzekerd ben. We hebben het ook allebei ergens anders geregeld, want we wonen nog niet zo lang samen :P Op den duur willen we wel samen verzekeren bij dezelfde verzekering. "

 Het kan zijn, dat je als samen wonend ( of uiteraard getrouwd) geregistreerd moet staan om samen met een verzekering te kunnen doen.

Huisdieren zijn automatisch mee verzekerd. Zou het vreemd vinden als je vriend daar apart voor moet betalen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Even een vraagje over die verzekeringskwestie

gijs staat op mijn naam, ik woon bij mijn ouders en die hebben WA verzekering

dan valt gijs daar toch ook gewoon onder?

Volgens mij hadden we het wel nagekeken trouwens

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ja, Gijs valt daar ook onder. Ik neem aan dat je bij je ouders staat ingeschreven?

 

Ook als je zelf een bal door de ruit van de buren gooit! 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Ja, Gijs valt daar ook onder. Ik neem aan dat je bij je ouders staat ingeschreven?
 
Ook als je zelf een bal door de ruit van de buren gooit!  "

 Ja ik ben lekker thuiswonend

papa heeft ook nog even de polis gecheckt, allemaal in orde

 

en dat laatste was ik niet van plan, haha

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ja ik ben lekker thuiswonend
papa heeft ook nog even de polis gecheckt, allemaal in orde
 
en dat laatste was ik niet van plan, haha "

 Ja ja, maar ondertussen

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^