Muilkorf voor 7 mnd oude bulldog die sloopt.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rogerroger

Wij hebben een 7 mnd oude kuising old English bulldog x Franse bulldog. Het is een super leuke en gezellige hond. We hebben ook nog een Franse bulldog teef van 2 jaar. Dit gaat over het algemeen goed met zo nu en dan een lichte confrontatie wie de baas gast wezen. Als wij kort van huis zijn gaat hij in de bench en tijdens onze nachtrust. Dit gaat zeer goed. Maar als wij overdag langer weg gaan dan zetten we ze achter een hekje met een hondenluik zodat ze naar buiten kunnen. Nu heeft hij deze volledig gesloopt en is de klep in duizend stukjes geknaagd. Afgelopen week was mijn vrouw van mening dat het misschien toch beter was om hem los te laten. Op basis van vertrouwen en wellicht sloopt hij omdat hij achter dit hekje zit. Helaas hebben onze houten meubel aardig wat schade ondervonden. Nu zitten we met een vraag. Is het misschien verstandig om hem tijdens deze momenten een muilkorf om te doen? We willen hem gewoon los door het huis laten lopen als de Franse bulldog. Maar niet elke keer met hartkloppingen thuis hoeven komen. Als dit een oplossing zou kunnen wezen, welke muilkorf zou goed zijn? Hij moet er tenslotte wel mee kunnen drinken. Hoor het graag. 

Groetjes,

 

Roger

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Persoonlijk zou ik een hond nooit gemuilkorfd achter laten. Bovendien zou bij mij de voorkeur liggen om uit te zoeken waarom de hond sloopt. Is het verlatingsangst,stress, verveling?

Je schrijft ook dat de honden onderling wel eens onenigheid hebben, ik weet niet hoe ernstig dit is, maar ben wel voorzichtig met ze bij elkaar laten terwijl er geen toezicht is.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik zou gaan kijken naar de motivatie voor dit gedrag. Is het verlatingsangst of verveling?

Hoe is het alleen zijn opgebouwd?

Pien (Gast)

Een muilkorf is echt zielig.

ik heb ook een sloper, en ik smeer tabasco ( je gebruikt het met koken en is voor een hond erg scherp, zowel de lucht als de geur)

Als je dit op de poten van je stoelen, kast, deur smeer zal hij na de eerste knauw eieren voor zijn geld kiezen.


het geeft geen vlekken.

Ik zelf zorg er wel voor dat hij iets te kauwen heeft

Pien (Gast)

Sorry, smaak en geur

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Hoe lang ben je dan weg want je kan hem toch beter  even in de bench doen dan dat je halve huis gesloopt wordt. Het gaat hier om een pup/jonge hond van 7 maanden, die zijn gewoon nog ondeugend

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Het lijkt me een heel lastig probleem, maar met een muilkorf pak je de oorzaak niet aan.

 

Soms kan filmen wanneer je weg bent een inzicht geven.

 

Tabasco is toch een pittig goedje?

Vind ik geen goed advies, niet diervriendelijk.

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

Nee, ik zou nooit een muilkorf omdoen in huis. Je pakt de oorzaak er niet mee aan. Kijk eens waarom je hond sloopt. Verveling? Verlatingsangst? Als je de oorzaak weet, kan je op zoek naar een oplossing.

honden page profiel rogerroger

De opbouw is in mijn optiek goed geweest. Zoals ik al aangaf hij gaat zonder problemen in zijn bench voor de nacht en voor momenten korter dan 3 uur. 

Uiteraard krijgt hij wat om te kauwen. Dat is juist het aparte eraan. En ja ik begrijp dat het nog een pup is van 7 maanden die ontdeugend is. Maar ik zou hem wat meer vrijheid willen geven als wij soms langer dan 3 uur weg zijn. Misschien is het een periode. 

Wat betreft het zielig vinden van het omdoen van een muilkorf maar wel tabasco op je meubels smeren vind ik een aparte vergelijking. Lijkt mij ook geen prettig idee dat je hond een lik tabasco binnen krijgt. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Asjeblieft, ga niet , echt niet met tabasco in de weer! Dat is enorm irriterend voor een hond en kan zelfs brandwonden veroorzaken!

 

Het gaat dus alleen om de periode dat je niet thuis, dan gaat hij verbouwen en slopen. Maar ja, het is een jonge hond uit een ' slopersgeslacht'... 

Ik zou zeggen, de kat niet langer op het spek binden. Zet je sloper in een ruimte waar hij dit niet kan doen, badkamer bijvoorbeeld. Lekker kleedje erin, kluif erbij; daar is niets zieligs aan. Hond ontspannen, jullie blij en geen zorgen bij thuiskomst.

Laat hem, hun, alleen in het huis en de woonkamer enz als jullie er bij zijn. Dan heb je er zicht op en blijft alles heel; ook je hond, want het is echt niet gezond dat slopen: ze eten ook stukjes hout op wat best gevaarlijk is.

honden page profiel rogerroger

Het is een super hond. 

De tabasco ga ik ook zeker niet proberen. Lijkt mij niet de bedoeling. Nou begrijp ik uit meerdere meningen dat een muilkorf zielig is en neem deze mening ook ten harte. Maar waarom dan? Je hebt muilkorven waarmee ze kunnen drinken en vrij kunnen ademen. 

 

honden page profiel RafRaf

Een muilkorf zou ik niet doen als de hond alleen is. Niet enkel zielig maar ook gevaarlijk. Heb je misschien een ruimte waar je de bench kan zetten, uitgebreid met een voldoende hoge puppyren? 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik vind een muilkorf nogal een paardenmiddel in dit geval. En het is gevaarlijk om het te gebruiken bij een hond zonder toezicht. Waarom?

- hij zal proberen hem af te krijgen en kan dan met poot of kop verstrikt raken en dan in paniek raken. En niemand thuis om m te helpen

- hij kan blijven hangen met zn korf achter een uitstekend deel in de kamer en ook hiervan in paniek raken en grote ellende krijgen en veroorzaken.

 

Geen muilkorf zonder toezicht

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Als ik voor mijzelf spreek, vind ik een muilkorf op zich niet zielig, maar symptoombestrijding.
Ik heb te weinig verstand van verschillende muilkorven.
Maar mijn insteek is zoveel mogelijk op zoek naar de oorzaak en daar op inspelen.
Een kale sloopproof ruimte zou ideaal zijn.

Heb je een Kong voor hem?

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Zoals hierboven reeds vermeld, met een muilkorf los je niets op.  Je moet de oorzaak vinden en daar iets aan doen.

Van al mijn honden heeft er ééntje niks stuk gedaan, de anderen deden dit wel de oorzaak : verveling, niet moe en dus zoeken ze een bezigheid.  Verlatingsangst kan natuurlijk ook een oorzaak zijn, dan zal je het alleen zijn langzaam moeten opbouwen.  In elk geval doe je iets aan de oorzaak.  Als hij niet meer kan bijten, wat als hij zijn poten gaat gebruiken?  Ga je ze dan samenbinden?  Dit is geen oplossing...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

In deze documentaire gaat het over honden alleen thuis, en stressgedrag en er worden ook oplossingen aangedragen, misschien ook iets voor jullie

 

https://www.youtube.com/watch?v=2sP-ATqvf2k

 

Zelf zou ik geen muilkorf en ook geen tabasco gebruiken, dat is zeer hondonvriendelijk. Maar dat zie je zelf ook zo gelukkig.

 

Misschien als je voor langere tijd weggaat eerst een oppas nog?

 

En dan de hond wat meer zelfstandigheid leren, oa door hersenwerk, wat zelfvertrouwen kan geven. Regelmatig een heerlijk bot of kong (niet als je er niet bij bent) is ook goed voor ontspanning en rust brengen in de hond.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Misschien zal je het met deze hond even opnieuw moeten oppakken.
Even voor 5 muiten weg ,
Dan 10 minuten. Enz enz .

Ik zou ook kijken of je kan opnemen waarom je hond dit gedrag vertoont.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Waarom gebruiken jullie de bench ook niet voor overdag als het s nachts zo goed gaat?

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

Misschien zou het helpen om te ''sporten'' , nog geen lange wandelingen is daar nog wat te jong voor maar denk meer aan de Flirtpole of springpole kunnen ze flink wat energie in kwijt.

Ook mentaal b.v. met zo'n bal waar je een beloning in doet.

Of nog beter pindakaas even in de vriezer en zal er lang mee bezig zijn.

Succes.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Misschien zou het helpen om te ''sporten'' , nog geen lange wandelingen is daar nog wat te jong voor maar denk meer aan de Flirtpole of springpole kunnen ze flink wat energie in kwijt.
Ook mentaal b.v. met zo'n bal waar je een beloning in doet.
Of nog beter pindakaas even in de vriezer en zal er lang mee bezig zijn.
Succes. "

 Weet je wat het nadeel is..dat het een franse bull is die dus gefokt zijn met een "zo schattig plat neusje" waardoor zo afmatten levensgevaarlijk voor zo'n beestje kan zijn.. hij kan dan gewoon niet genoeg zuurstof binnen halen

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Ik vind een muilkorf nogal een paardenmiddel in dit geval. En het is gevaarlijk om het te gebruiken bij een hond zonder toezicht. Waarom?
- hij zal proberen hem af te krijgen en kan dan met poot of kop verstrikt raken en dan in paniek raken. En niemand thuis om m te helpen
- hij kan blijven hangen met zn korf achter een uitstekend deel in de kamer en ook hiervan in paniek raken en grote ellende krijgen en veroorzaken.
 
Geen muilkorf zonder toezicht
  "

 Aanvulling hierop

 

Een muilkorf NOOIT aanlaten zonder toezicht. Als de hond moet braken kan hij dit niet kwijt, wat zal zorgen dat hij stikt in zijn eigen braaksel!!

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

"  Weet je wat het nadeel is..dat het een franse bull is die dus gefokt zijn met een "zo schattig plat neusje" waardoor zo afmatten levensgevaarlijk voor zo'n beestje kan zijn.. hij kan dan gewoon niet genoeg zuurstof binnen halen "

 Bedoelde niet om af te matten, hoeft maar zo'n 5a10 min.

https://www.youtube.com/watch?v=uZicGE_Fr8s

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Op zich vind ik de oplossing best goed.

Een hekje zodat ze nog wat ruimte hebben, en een luik dat ze naar buiten kunnen.

Kun je het hekje niet vervangen door iets van metaal, in ieder geval iets wat hij niet kapot kan knagen?

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

" Misschien zou het helpen om te ''sporten'' , nog geen lange wandelingen is daar nog wat te jong voor maar denk meer aan de Flirtpole of springpole kunnen ze flink wat energie in kwijt.

Ook mentaal b.v. met zo'n bal waar je een beloning in doet.

Of nog beter pindakaas even in de vriezer en zal er lang mee bezig zijn.

Succes. "

 



Flirtpole en springpole zijn dan alleen niet bepaalde sporten die goed zijn voor een jonge hond. De tanden van een jonge hond zitten nog niet dusdanig vast als in vergelijking met een volwassenheid waardoor springpole af te raden is. flirtpole zou ik ook nog niet doen aangezien de abrupte bewegingen, wendingen en sprongen die ze ermee kunnen maken. Daarna kan je de spieren, banden en gewrichten van een jonge hind overbelasten.
De gedachte om iets met de hind te doen is zeker een goeie! Ook een kong is inderdaad een idee voor deze situatie.
Roger, je kan ook hersenwerk met je hond doen om hem mentaal te stimuleren en te vermoeien.mkijk maar eens op hersenwerkvoorhonden.nl

honden page profiel rogerroger

Hij heeft geen moeite om in de bench te zitten. Wel valt mij op dat hij bruist van de energie. Een stukje met hem wandelen doet hem ook goed. Het is overigens geen Franse bulldog maar een kruising old English bulldog x  Franse bulldog. Onze echte Franse bulldog heeft inderdaad zo een kort snuitje en knort. Maar ook zij bruist van de energie en is lekker levendig. Vind het vervelend dat sommige personen de Franse bulldog in een hokje plaatsen. Sarcasme is niet nodig. Ben er wel uit dat het geen muilkorf wordt maar  meer zijn energie kwijt laten raken en toch weer de bench. We kijken de aankomende tijd aan hoe hij zich gaat ontwikkelen. Hij is tenslotte nog een pup. Ik wil iedereen bedanken voor hun antwoord en onderbouwing. Ik hecht daar veel waarde aan.

 

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Naast fysieke beweging kan ook mentale uitdaging enorm helpen, heb ik zelf ondervonden met de dames hier. Met name bij Lady heb ik erg gemerkt dat ze rustiger is na een half uurtje hersenwerk, dan na 1,5 uur wandelen.

Op Facebook heb je leuke groepen met hersenwerk ideeen voor honden. Of op sites als www.hersenwerkvoorhonden.nl :-).

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Een muilkorf is echt zielig.

ik heb ook een sloper, en ik smeer tabasco ( je gebruikt het met koken en is voor een hond erg scherp, zowel de lucht als de geur) "

 

Dus een muilkorf is zielig en tabasco niet? 

 

Muilkorf zou ik ook afraden, stel dat hij ergens achter blijft hangen.

 

Heb je al eens gefilmd tijdens je afwezigheid?

 

Persoonlijk zou ik het eng vinden ze samen los te laten als er wel eens mot is. Stel dat het écht goed mis gaat? Ook geen fijne thuiskomer.

 

Als de bench voor de nacht zo goed gaat is dat voor overdag dan geen optie?

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Probeer misschien toch ook een kong, gevuld met kaas,(enkele schelletjes erin, microwave in voor 20 sec, draaien met de kong dat de kaas goed aan de binnenkant is verdeeld, vriezer in voor 15 min).

 

Dat in combinatie met de bench kan een oplossing bieden. Ze zijn daar toch wel een hele tijd mee bezig en dan worden ze moe van het geleverde 'werk' om de kaas te ontfutselen.

Na een tijdje kan je mss de bench dan ook open laten?

 

Hopelijk heb je er wat aan!

Hier werkte het alleszins perfect! (En mijn tuinmeubelen zijn echt gesloopt door onze Deense dog, geloof me, een tafel met plots 'afgeronde' hoeken, enz)

Volgende forumvraag: Racistiche hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^