Bijtgrage pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sam & RikkieSam & Rikkie

honden foto van Sam & Rikkie

Hallo allemaal,

Met mijn pup Rikkie gaat het goed.
Hij eet goed, slaapt goed, luistert goed,...
Maar het probleem is dat hij nogal bijtgraag is.
Ik heb al verschillende pogingen ondernomen om het te doen stoppen.
(Auw, en negeren)
Zeker nu het al serieus pijn begint te doen.
Maar ik zie niet echt vooruitgang.
Hij hapt graag naar de armen, handen & vingers.
Aan mijn bezoek zeg ik ook steeds laat hem niet bijten.
(Toch zijn er steeds die niet willen luisteren.) 

Tevens bijt hij ook graag in de kasten, stoelen,muur,...

Iemand tips hoe ik dit kan oplossen?

honden page profiel TuvokTuvok

" Hallo allemaal, Met mijn pup Rikkie gaat het goed. Hij eet goed, slaapt goed, luistert goed,... Maar het probleem is dat hij nogal bijtgraag is. Ik heb al verschillende pogingen ondernomen om het te doen stoppen. (Auw, en negeren) Zeker nu het al serieus pijn begint te doen. Maar ik zie niet echt vooruitgang. Hij hapt graag naar de armen, handen & vingers. Aan mijn bezoek zeg ik ook steeds laat hem niet bijten. (Toch zijn er steeds die niet willen luisteren.) 
Tevens bijt hij ook graag in de kasten, stoelen,muur,...Iemand tips hoe ik dit kan oplossen? "

 Hoe oud is de pup en wat voor ras?

 

 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

"  Hoe oud is de pup en wat voor ras?
 
  "

 Wou ik ook net vragen!

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Hoi Sam, Rikkie is nog maar echt een jonkie he? Charlii had hetzelfde in het begin hoor, ze beet in ALLES. Stoelpoten, krabpaal van de katten, de bank, de pedalen van de piano, de boeken uit de boekenkast...... Door bij iedere poging toch weer NEE te zeggen en haar af te leiden met een speeltje, is dat bijtgedrag naar de meubels helemaal verdwenen.

Nu bijt ze weer meer omdat ze aan het wisselen is, maar daar gebruikt ze haar speeltjes voor. Ik heb dan ook veel sloopbestendige speeltjes voor haar in huis gehaald. Iedere dag variëren.

Het komt wel goed, nu consequent NEE zeggen als ze op iets bijt wat echt niet mag.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Bij ons is de teaken tuintafel volledig verbouwd, die heeft nu 4 'afgeronde' hoeken, de deurstijl is zo goed als verdwenen tot op deurklinkhoogte, een heel aantal hondenkussens is gesloopt, ... Uiteindelijk stopte dit vanzelf.

Mijn buurman heeft wel geholpen door zich achter het hek te verstoppen met schalen van mijn kookpotten, hij maakte dan lawaai hiermee om hem te doen schrikken. Dit werkte wel!

honden page profiel Sam & RikkieSam & Rikkie

honden foto van Sam & Rikkie

"  Hoe oud is de pup en wat voor ras?
 
  "

 

 

Net 10 weken.

Een Labrador Retriever

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

"  
 
Net 10 weken.
Een Labrador Retriever "

 

Gewoon zoals ze hier zeggen: altijd nee zeggen, maar wel kort en krachtig en dan als hij op kijkt en dus stopt zeg je gewoon da's een flinke jongen ofzo en doe je enthousiast en verleid je hem met speelgoed, snoepjes,...

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna 3 doggies

honden foto van Sofie & Senna

Na anderhalve week kordaad nee te zeggen, beginnen wij hier nu te merken dat onze pup het begint te begrijpen. Na een nee geven we haar een speeltje, eens ze daarop bijt belonen we haar. Proberen doet ze zeker nog wel, zeker als ze moe is, dan is een alternatief vaak niet goed genieg en negeren we haar, dan gaat ze meestal liggen uit vermoeidheid. Succes!

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Lekker laten bijten, gaat vanzelf over.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Lekker laten bijten, gaat vanzelf over. "

 Is dat zo? Gaat t altijd vanzelf over? Ik dacht dat je ze wel een bijtrem moest aanleren. Dus au zeggen als t echt zeer doet. Hoor graag van je als t anders is, want dan hou ik er direct mee op. (heb ook een pup van 10 weken).

honden page profiel MoonskeMoonske

honden foto van Moonske

Zeker niet lekker laten bijten!! Want dan leren ze dat het goed is!! Eenmaal je iets toelaat, is het altijd toelaten. Zo heb ik het toch altijd geleerd. Ik zeg natuurlijk wel maar wat ik weet. Als je ze niet corrigeert, zullen ze dit altijd blijven doen. Ze zullen natuurlijk stoppen na bv enkele minuten omdat het niet meer interessant is, maar pakt een uur nadien doen ze gewoon terug lekker verder ^^! Misschien een interessante maar rare vraag: als uw kindje zijn tandjes krijgt en nadien ook nog en ze bijten u, wat zou je dan doen? Als dit nee zeggen is en afleiden, hetzelfde handelen als bij een pup ;)! Heb gehoord dat luidt auw zeggen ook goed is om het leren voor een bijtrem of altijd nee zeggen, maar wel kort en krachtig en dan als hij op kijkt en dus stopt,  zeg je gewoon dat is een flinke jongen ofzo en doe je enthousiast en verleid je hem met speelgoed, snoepjes,... Het hangt echt van hond tot hond af wat je het beste doet met de auw of nee ^^!

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

"  Is dat zo? Gaat t altijd vanzelf over? Ik dacht dat je ze wel een bijtrem moest aanleren. Dus au zeggen als t echt zeer doet. Hoor graag van je als t anders is, want dan hou ik er direct mee op. (heb ook een pup van 10 weken). "

 Als je met hem speelt en hij stopt, je kan dat zelf arrangeren, dan zeg je "klaar" gevolgd door een vrolijk "goedzo!" om hem het commando "klaar" te leren (of wat voor woord je daar dan ook voor in gedachten had)

 

 

Mijn idee is dat het handiger is spelenderwijs "klaar" en "los" te oefenen dan een beesje die met z'n bek jou wil leren kennen dat gaan te verbieden om daarna alsnog deze commando's aan te leren

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Oh zo bedoel je. Eens en bedankt voor je toelichting!

Volgende forumvraag: Niet op de bank
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^