Krom voorpootje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LindseyLindsey

Hallo allemaal,

 

Ik ben nieuw hier! En ik zit met een vraag. 

 

 

Mijn vriend en ik hebben sinds 10 januari een geweldig mooi lief pupje in huis. Een Old English Bulldog genaamd Billy van 8 weken.

 

Alles gaat goed.

 

4 dagen voordat we Billy op konden halen belde de fokker op dat er iets was met zijn pootje. Zijn linker voorpootje staat een beetje krom. Niet de hele tijd maar na het wandelen of spelen.

 

Hij is naar zijn dierenarts gegaan maar die wist niet zo goed wat het was. Het kon van het groeien komen. Of hij was tijdens het spelen verkeerd terrecht gekomen. Of zijn slagader is een beetje ontstoken door de inentingen. 

 

Billy heeft ontstekingsremmers en pijnstillers gekregen en die kuur is sinds gister klaar.

 

Zelf denk ik dat het iets anders is. Dat zijn kruisband verrekt of gescheurd is. 

 

Verder gaat het goed met Billy. Hij speelt en slaapt veel, zoals elke andere pup. Het lijkt ook niet alsof hij pijn heeft. 

 

 

Weet iemand wat dit is of kent iemand dit?

Alvast bedankt!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Als eerste heb ik geen idee, ik denk dat alleen een specialist of een foto meer uitsluitsel kan geven.

Of een kenner van het ras?

 

Ik wil wel zeggen dat ik het vreemd vind dat je een pup meekrijgt, met zoiets en men niet kan zeggen wat het is.

Is het je niet opgevallen toen je eerder bent gaan kijken?

 

Een slagader ontstoken van de inentingen?

Ik wil niet voor mijn beurt praten maar volgens mij worden inentingen niet in de slagader gezet.

 

Er wordt van alles aangenomen en gezegd, en nu hebben jullie een pup met een krom pootje.

Heb je afspraken gemaakt over eventuele kosten die hier nog uit kunnen voortvloeien?

 

 

 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Als je de pup van een erkende fokker hebt, heb je ook garantie en zijn de kosten voor de fokker. De garantie kan 1 of 2 jaar zijn. heb je een stamboom gekregen, of krijg je die nog.....

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

De boxerpup van mijn dochter had net hetzelfde! Het kromme pootje is vanzelf weer recht gekomen, mits enkele prikjes versterkend middel van de DA. Dit kon geen kwaad indien kleine doses werden gegeven. Weet niet meer juist wat het was. Misschien kan je toch best een second opinion vragen in een kliniek? Dan ben je meteen zeker van de oorzaak en kan er correct worden gereageerd.

Guessje had ook geen pijn van de kromme poot, bij haar kwam het door de groei, en de DA zei toen wel dat het iets blijvends kon zijn en dat de fokker haar dan terug moest nemen. Maar eens je zo'n hummeltje in huis hebt, is het makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Dan doe je die natuurlijk niet terug! En dan begin je te dokteren, ...

Wij zijn blij dat ze is gebleven. En ook al had ze een kromme poot gehad, dan nog was ze zeker welkom gebleven, alleen met een kleine default. Zolang ze er geen pijn van hebben, of later gaan krijgen, ...

honden page profiel LindseyLindsey

Bedankt voor jullie reacties!

Het is me niet eerder opgevallen van het pootje. De fokker heeft een bedrag van de prijs van de pup afgehaald en hij betaald voor 1 jaar de verzekering. Hij vond het verschrikkelijk om op zo'n manier een pup te verkopen. Maar wij wilde dit. Hebben niet voor niets 8 weken op dit lieverdje gewacht.

 

Onze pup heeft inderdaad een stamboom. 

We gaan straks naar de dierenarts. Ik hoop dat het goed komt. Maar inderdaad mocht het altijd zo blijven dan is dat maar zo. Als hij er maar geen pijn aan heeft!

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Dit is niet zoals het moet, je kan een pup niet verzekeren als het iets mankeert. Je moet van de DA een bewijs hebben dat je een gezonde pup aanmeld.
Hoop voor de pup dat het goed komt.

Volgende forumvraag: hond tilt achterpoot op
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^