pup alleen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

"  Onzin

  "

 


Dat is verder geheel persoonlijk en staat hier niet ter discussie O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Behandel de mensen op de kennis die ze momenteel hebben en niet op de kennis waarvan wij vinden dat ze het moeten hebben.

Als ts net zoveel kennis als wij hebben op honden gebied, had ze haar vraag niet hoeven stellen.

Opmerkingen als: je bent geen goede baas, je verdient je hond niet. Zijn erg kwetsend en getuigen niet van het willen helpen maar riekt meer naar de situatie erin willen wrijven.

Het duurde ook best lang voordat iemand voorstelde om een ren te kopen, zodat de pup wel vrij kan rondlopen en niet een hele dag opgesloten zit. Aan dit soort opmerkingen heeft ts een stuk meer en merkt ze dat er andere opties zijn voor haar pup dan alleen de bench. En zal ze ook veel meer open staan en niet gelijk vertrekken van dit forum. Waardoor we misschien nog betere opties voor de pup hadden gehad. Nu is bereikt dat er iemand boos is geworden en de pup 7 uur in de bench zit. Gefeliciteerd!
Ook erg jammer om te lezen dat vaste leden nu ook met elkaar in de clinch raken.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

"  Lees het nou eens goed hoe het er staat, je weet wat een context is toch????
Ik maak totaal geen vergelijking ik noem dingen op maar goed ik zie al waar je naar toe wil en nee ik ga niet met je mee hierin.En ja dat is een verschil maar zo stond het er niet er stond ALLE honden die meer dan 7 uur in een bench zitten er stond niet bij SNACHTS of iets anders.
Tig honden liggen snachts in de bench en overdag een puur uurtjes moet ook kunnen, 7 uur is echter te lang.
  "

 joh.. het zal me voor de rest worst zijn maar je geeft zelf aan iets niet in de juiste context te kunnen zien. Het gaat hier over een pup die 7 uur in de bench zit als mensen aan het werk zijn en jij bent dan de enige hier die opmerkingen over pups die zo lang in de bench zitten, niet weet te plaatsen

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Puppy veilige kamer of gang inrichten
Zodat de pup wat meer ruimte heeft en ook nog wat kan spelen?

Mij persoonlijk zou het niet goed voelen een pup zo lang in een bench op te sluiten. Maar dat is persoonlijk.

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

Misschien een idee om de honden uit te gaan laten/aandacht te geven ipv elkaar af te lopen katten in dit topic?

 

Hond mag niet in de bench, maar de "perfecte" baasjes kunnen wel uren lopen zeuren op hondenpage.. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik denk dat geen enkel lid hier op t forum akkoord zal zijn met opsluiten in bench van langer dan vier uur..( s nachts niet meegerekend) 

 

Mag ik stiekem schrijven dat het mij verheugt dat er zelfs velen ook benchgebruik afkeuren ? Neen zeker. 

 

Dan schrijf ik dat het mij verheugt dat er ook velen van die benchbaasjes de bench al vlug open laten en de ruimte geven. 

 

Dit er even tussendoor

 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Misschien een idee om de honden uit te gaan laten/aandacht te geven ipv elkaar af te lopen katten in dit topic?
 
Hond mag niet in de bench, maar de "perfecte" baasjes kunnen wel uren lopen zeuren op hondenpage..  "

 Dat kan dan omdat mijn hond gezellig aan m'n voeten ligt en zich niet alleen hoeft te voelen. Ze doet zo nu en dan een oog open en ziet dat de baas er is, krijgt een aai over haar bol waarna er een diepe zucht volgt.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

"  joh.. het zal me voor de rest worst zijn maar je geeft zelf aan iets niet in de juiste context te kunnen zien. Het gaat hier over een pup die 7 uur in de bench zit als mensen aan het werk zijn en jij bent dan de enige hier die opmerkingen over pups die zo lang in de bench zitten, niet weet te plaatsen "

 En daarom zeg ik weer je leest niet !
Je kan door blijven gaan maar het wordt nu wel een beetje afgezaagd dat je gewoon weigert om iets goed te lezen in de context zoals het er staat ipv aannames te doen.

 

Iemand zegt dit : -->

 een hond mag max 2 uur aan een stuk in een bench zitten , je mag dit absoluut niet doen 7 uren met een uitlaat van vrienden ... Je hondje zal volledig verkeerd uitgroeien qua karakter .Probeer jij het eens uit op jezelf en ga 7 uren aan een stuk in een heel klein kamertje of een grote bench 

te gaan zitten. <------

Er staat nergens snachts of overdag, exact onder dat bericht word door nog iemand gezegd dat het onzin is en nu weet ik het niet te plaatsen?

Je leest wat je wil lezen. Er wordt beweerd dat een hond max 2 uur in de bench mag en dit is onzin!!
En op bovenstaand heb ik mijn verhaal getikt en doordat er hier al bij werd gehaald doe het zelf eens zo kwam mijn stukje tekst.

Neem aan dat je het nu wel snapt toch? of is het nog steeds onduidelijk?

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik snap het Jaqueline en dat wilt al veel zeggen 

honden page profiel --

honden foto van -

" Logisch dat er zo gereageerd wordt op zo'n berichtje.
Ik ben zelf fokker iemand krijgt bij mij niet eens een pup mee als ze werken. 

 

Ligt er toch neem ik aan ook wel een beetje aan hoe mensen bedacht hebben het in te gaan richten qua tijd als ze werken? Mijn vriend en ik werken allebei namelijk (vriend is docent en ik studeer nog, maar loop wel al fulltime stage voor 10 weken), maar wij regelen het zo dat ik een late dienst heb als mijn vriend vroeg klaar is met werken en als mijn vriend laat begint heb ik een dagdienst. Zo zorgen we ervoor dat ons hondje uiteindelijk niet meer dan een uur of 3 alleen thuis zal zijn en dat is echt maximaal. De eerste paar weken is er sowieso altijd iemand thuis want dat hebben zo weten te plannen, ik kan namelijk in het weekend werken en heb dan doordeweeks 2 extra dagen vrij en mijn vriend heeft de dagen dat ik er niet ben vrij. Dat is het voordeel van dat ik onregelmatig werk. En als ik college heb is dat heel weinig, hoorcolleges kan ik thuis kijken en ik woon dichtbij school dus als ik een werkcollege heb ben ik maar 2 uurtjes weg. En daarvoor en daarna uiteraard lekker wandelen en uitrazen, denkspelletjes en later een hondensport of iets. Als je het zo kunt regelen is het in mijn ogen wel iets anders dan als je allebei meerdere dagen per week hele dagen allebei weg bent. Toch?

 

Ik heb niet alle reacties precies gelezen, dus mijn excuses als ik iets zeg wat al genoemd is, maar wat ik zelf zou doen is een flinke ren aan de bench maken zodat ze wel bewegingsruimte heeft en ook haar slaapplekje dichtbij of zoals ik wel al in een reactie had gezien een deel van het huis afzetten waar niks gesloopt kan worden. Ik gebruik zelf geen bench, maar wel een met houten planken afgezet "bakje" naast mijn bed met een deurtje erin voor de rust en als ik weg ga ben ik van plan daar een ren aan te maken. Als er echt niemand kan oppassen zou ik sowieso een uitlaatservice laten komen, dan is hij in ieder geval 2 uur lekker aan het wandelen en hoeft hij daarvoor nog 3 en daarna 2 uurtjes (of andersom) alleen te zijn. Het is niet ideaal maar wel beter dan 7 uur achter elkaar natuurlijk. 

 

Edit: sorry, blijkbaar was het toch al genoemd (had ik ook wel kunnen bedenken natuurlijk, excuus!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Bovenaan de welzijns driehoek staat "choice" ( keuzen). Men heeft dit onderzocht bij geiten. Geiten die op de weide gehouden werden of dezelfde geiten die op stal bleven. Men kwam tot de conclusie dat als de staldeur open staat ( ze dus konden kiezen tussen stal of weide) ze een verhoogde vruchtbaarheid hadden. Het feit dat ze konden kiezen waar ze stonden was een verhoogde welzijn. 

Dat is voor mij al de reden waarom ik mijn hond (ook niet snachts ) niet in een bench steek ( lees een bench die dus dicht is). Ik kan mijn hond niet in alles laten kiezen uiteraard maar ik houd er wel rekening mee. 

 

Stel mijn hond ligt in de bench met kussen in en hij heeft het te warm op dat kussen ( wat wel voorkomt met een langharige hond met veel ondervacht) dan zou hij dus niet op een koelere plaats kunnen gaan liggen. 

 

 

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

" Behandel de mensen op de kennis die ze momenteel hebben en niet op de kennis waarvan wij vinden dat ze het moeten hebben.
Als ts net zoveel kennis als wij hebben op honden gebied, had ze haar vraag niet hoeven stellen.
Opmerkingen als: je bent geen goede baas, je verdient je hond niet. Zijn erg kwetsend en getuigen niet van het willen helpen maar riekt meer naar de situatie erin willen wrijven.
Het duurde ook best lang voordat iemand voorstelde om een ren te kopen, zodat de pup wel vrij kan rondlopen en niet een hele dag opgesloten zit. Aan dit soort opmerkingen heeft ts een stuk meer en merkt ze dat er andere opties zijn voor haar pup dan alleen de bench. En zal ze ook veel meer open staan en niet gelijk vertrekken van dit forum. Waardoor we misschien nog betere opties voor de pup hadden gehad. Nu is bereikt dat er iemand boos is geworden en de pup 7 uur in de bench zit. Gefeliciteerd!Ook erg jammer om te lezen dat vaste leden nu ook met elkaar in de clinch raken. "

 Super antwoord!

 

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

"  Dat kan dan omdat mijn hond gezellig aan m'n voeten ligt en zich niet alleen hoeft te voelen. Ze doet zo nu en dan een oog open en ziet dat de baas er is, krijgt een aai over haar bol waarna er een diepe zucht volgt. "

 Niet iedereen zit in die luxe positie 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Niet alles gelezen.

Zet eens een camera neer 7 uur lang. Het puppy verveeld zich kapot. Onverantwoord.
Te lang.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Bovenaan de welzijns driehoek staat "choice" ( keuzen). Men heeft dit onderzocht bij geiten. Geiten die op de weide gehouden werden of dezelfde geiten die op stal bleven. Men kwam tot de conclusie dat als de staldeur open staat ( ze dus konden kiezen tussen stal of weide) ze een verhoogde vruchtbaarheid hadden. Het feit dat ze konden kiezen waar ze stonden was een verhoogde welzijn. 
Dat is voor mij al de reden waarom ik mijn hond (ook niet snachts ) in een bench steek ( lees een bench die dus dicht is). Ik kan mijn hond niet in alles laten kiezen uiteraard maar ik houd er wel rekening mee. 
 
Stel mijn hond ligt in de bench met kussen in en hij heeft het te warm op dat kussen ( wat wel voorkomt met een langharige hond met veel ondervacht) dan zou hij dus niet op een koelere plaats kunnen gaan liggen. 
 
  

 Super antwoord 

 

Lance is ook langharig en vooral in de zomer gaat die aanhoudend verliggen op andere plaats omdat hij het te warm heeft.

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie


 Ik ben zelf fokker iemand krijgt bij mij niet eens een pup mee als ze werken. Je zegt wel van er moet toch brood op de plank komen dus moet ik werken, maar als je dit vooraf al weet waarom begin je dan aan een pup.

 

euh,.... bijna iedereen werkt!!

je kan altijd naar de situatie zien, hoelang werken ze, is er oppas voorzien, enz.... maar als mensen bij jou komen en je vraagt werken jullie en ze zeggen ja wat zeg jij dan "ok jullie krijgen geen pup want jullie werken???

 

en nu on topic

ik ben het met iedereen eens dat 7uur in de Bench gewoon te lang zijn voor een pup. heb je echt niemand (familie vrienden....) die regelmatig kunnen langskomen ofzo?

zeker nu omdat de pup nog zindelijk moet worden is het belangrijk dat hij regelmatig uitgelaten word.

en ik zou hem ook niet in de Bench zetten maar in een afgesloten deel van het huis, de keuken ofzo....

 

ik hoop dat de TS nog terugkomt en iets doet met de raad die hier gegeven word!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Nou, als Tracy nog terug komt?, het zal me zeer verbazen, tot nu toe is ze niet meer geweest na alle eerste reacties.

Verder is alles toch wel gezegd of niet?

Ik zou wel willen weten waar je woont Tracy misschien kan ik helpen of iemand zoeken die wil helpen, ik weet zo iemand waarschijnlijk.
Hopelijk kom je toch nog even spieken.

golf (Gast)

Wat een uitleg ene zo en zo alleen doppers mogen honden hebben dan volgens ik lees werkers mogen hun boel betalen zielig

 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

@gast golf het is niet toegestaan om jezelf onder een andere naam bij te vallen. Ajb gewoon gebruik van je profiel maken.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" We hebben een pup van 11 weekjes die nu al 3 weekjes bij ons is,
De bench is hij al goed gewoon en ook bijna geen ongelukjes meer in huis.
De eerste 3 weken is er overdag altijd iemend bij geweest en heeft hij maximum
4 uurtjes aan een stuk alleen in de bench geweest vanaf nu moeten we terug gaan werken en zal hij 7 u in de bench zijn, wel komt er iemand na 4 u eventjes langs om onze vriend eventjes buiten te laten maar dit is niet iets wat kan blijven duren.
Mijn vraag is dus hoe ik het best aanpak om hem 7 uren in de bench te laten "

 Ik heb er nu al een paar dagen over nagedacht. Ik heb zelf een pup van nu tien weken. Dan zou ik m vanaf volgende week de hele dag alleen moeten laten. Terwijl hij nog niet echt gewend is aan alles, aan alleen zijn. Hij is nog zo jong. Ik zou niet weten hoe ik dat moest doen.

 

Ik begrijp dat je veel moeite bij je baas hebt gedaan om dit te regelen. Fijn dat je baas daar in meedenkt. 

 

Toch zou ik nog zoeken naar een andere oplossing. Kunnen de mensen die nu een uurtje komen misschien niet wat langer? Of is er niet iemand in de buurt met een hond die ook werkt, maar op een andere dag, zodat je op elkaars hond kunt passen?

 

Hang een briefje op in de supermarkten, misschien vindt je wel een scholier die heel graag op een pup wil passen!

 

Succes er mee!

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Wat een uitleg ene zo en zo alleen doppers mogen honden hebben dan volgens ik lees werkers mogen hun boel betalen zielig
  "

 Het is eerder zielig dat iemand zo'n beperkte blik heeft dat het feit dat anderen wel hun leven zo in weten te richten dat er voldoende tijd voor een hond is, wel het gevolg van werkloosheid moet zijn.

 

honden page profiel PeterPeter

Goed bij nagedacht..................

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik heb ook niet alles gelezen.

Zeven uur alleen zijn vind ik persoonlijk te lang. Zeker voor een pup. Zeker in een bench. Maar stel dat je hier een topic geopend had dat je je pupje weg moest doen omdat je hem/haar niet meer kon betalen omdat je geen werk hebt, dan had je dezelfde vervelende reacties gehad. Je kunt het namelijk nooit goed doen. Niet alleen hier op het forum niet, maar sowieso in het leven niet. Werkende mensen hebben geld om hun hond goed te onderhouden, maar minder tijd. Werkeloze mensen spenderen de hele dag met hun hond, maar komen in de problemen bij eventuele hoge medische kosten e.d. En ook dan zullen er dus mensen zijn die met hun vingertje staan te wijzen dat je daar over na had moeten denken vóór je een pup aanschafte.

Wat ik dus wil zeggen is dat ik het met de meerderheid eens ben - 7 uur is te lang voor de pup om alleen in een bench door te brengen. Echter denk ik dat je het beste moet maken van de situatie en je de kwetsende opmerkingen moet proberen langs je heen te laten gaan.

Ik heb voor mijn honden een "kamertje", afgezet met een traphekje. Hier kunnen ze met zijn drietjes in, en dat geeft ze al een hoop rust, in vergelijking met in hun uppie in een bench. Bovendien kunnen ze in het kamertje op hun gemakje kluiven, rustig spelen, etc. Wellicht is dat een idee. En.. Ik weet niet in welke regio je woont, maar hang een briefje op bij de supermarkt o.i.d. met de vraag of iemand je hondje gezelschap zou willen houden op de langste dagen. Als kind/puber vond ik het altijd super leuk om met hondjes uit de buurt te wandelen. Wellicht is dit een optie?

Succes met alles, en.. je bent geen onmens. Je bent een mens in een voor een pup niet 100% ideale situatie.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Ik denk dat geen enkel lid hier op t forum akkoord zal zijn met opsluiten in bench van langer dan vier uur..( s nachts niet meegerekend) 
 
Mag ik stiekem schrijven dat het mij verheugt dat er zelfs velen ook benchgebruik afkeuren ? Neen zeker. 
 
Dan schrijf ik dat het mij verheugt dat er ook velen van die benchbaasjes de bench al vlug open laten en de ruimte geven. 
 
Dit er even tussendoor
  "

 

Mag ik stiekem ook zeggen dat het mij verheugt......nog even en we kunnen de benches fabrieken sluiten.....;-) 

 

Nee, ik begrijp best dat sommigen een hond in een "open" bench hebben en ook dat er honden zijn die een bench als hun veilige plek zien.

 

Overigens hoop ik dat Tracy toch nog steeds meegelezen heeft en wat kan doen en gaat doen met adviezen en tips.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik zie dat Tracy al heel lang niet meer is geweest.

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

" Ik zie dag Tracy al heel lang niet meer is geweest. "

 

Tracy is net als velen weggejaagt . Heeft haar account verwijderd.

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  
euh,.... bijna iedereen werkt!!
je kan altijd naar de situatie zien, hoelang werken ze, is er oppas voorzien, enz.... maar als mensen bij jou komen en je vraagt werken jullie en ze zeggen ja wat zeg jij dan "ok jullie krijgen geen pup want jullie werken???
 
en nu on topic
ik ben het met iedereen eens dat 7uur in de Bench gewoon te lang zijn voor een pup. heb je echt niemand (familie vrienden....) die regelmatig kunnen langskomen ofzo?
zeker nu omdat de pup nog zindelijk moet worden is het belangrijk dat hij regelmatig uitgelaten word.
en ik zou hem ook niet in de Bench zetten maar in een afgesloten deel van het huis, de keuken ofzo....
 
ik hoop dat de TS nog terugkomt en iets doet met de raad die hier gegeven word! "

 

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

" Rest van de dag?.? Tot 8u smorgens is er iemand bij hem om 12u nog iemand tot 12u45 en om 15u tot 23 u word er met hem gespeeld geoefend getraind en geknuffeld als hij moe word kruipt hij vanzelf in de bench mijn vraag was enkel vanaf hoe oud een pup 7u alleen kan blijven en word hier afgeschilderd als een persoon die geen pup verdiend, ik ben toch de enige niet die werkt overdag heb al zo geregeld dat deze situatie maar voor 3 dagen in de week is "

 

 

Ik ben hier niet om je te veroordelen of iets dergelijks.

Jammer dat er wel dergelijke reacties zijn geplaatst.

 

Je vraagt om advies en hopelijk heb je iets aan mijn bericht.

 

Als je pup volwassen is zou het geen probleem moeten zijn... er dan vanuit gaande dat de hond de vrije ruimte in huis heeft, dus kan bewegen.

 

Heb je eventueel na gedacht over een dagopvang voor honden?

Een kennis van mij doet dit nl. ook 3 dagen per week met haar hond... zij brengt haar hond tegen 7.30 uur 's ochtends weg en haalt de hond tussen 17.00 & 17.30 uur op.

Wat ik van haar heb begrepen vallen de kosten erg mee.

 

Misschien een optie voor jullie?

Dit zou je in de toekomst kunnen afbouwen naar 1 á 2 keer per week.

 

Ik werk zelf in de zorg en werk daardoor afwisselend... ik werk maar 20 uur = iedere maandagochtend, iedere donderdagavond en om het weekend.

 

Nu heb ik het geluk dat ik in de thuiszorg werk, in mijn eigen wijk en wanneer ik tijd over heb tussendoor, ga ik meestal ff naar huis, laat ik de honden een plas doen en daarna kunnen ze weer lekker slapen.

 

Als ik 's morgens een lange dienst heb, ben ik weg van 6.30 - 13.00 uur.

Dan hebben ze 's morgens 30 - 45 minuten gelopen en wanneer ik thuiskom gaan we er ook op uit (naar het bos).

Maar zoals ik al zei, ik heb tussendoor vaak ff tijd over en kom dan zo rond 10.00 - 10.30 uur nog ff thuis.

 

Als ik 's avonds werk, dan werk ik van 15.30 - 22.00 uur.

Dan zijn ze best een tijdje alleen... maar ik ga dan ook tussen de middag naar het bos, daar zijn we 1,5 uur onder de pannen en voordat ik wegga van huis (15.00 uur) is het nog ff een plasje doen.

Maar ook tijdens de late dienst heb ik tijd over tussendoor en dan ben ik vaak rond 19.00 uur ff bij huis en dan gaan we ff naar buiten voor ene plas en wanneer ik thuis kom rond 22.15 uur gaan we een rondje lopen.

 

Als mijn man thuis is, hebben ze geluk... maar mijn man is van maandag t/m vrijdag weg van huis i.v.m. zijn werk.

honden page profiel Karen, baasje van Bo!Karen, baasje van Bo!

honden foto van Karen, baasje van Bo!

Ik vind sommige reacties bijzonder jammer. Je jaagt mensen weg in plaats van raad te geven! Als je iets "verkeerd" doet, kan je behoorlijk aangevallen worden. Heb het ook al (in beperkte mate) ondervonden en voelde me veroordeeld in plaats van dat ik raad kreeg die ik gevraagd had! 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ze heeft haar profiel verwijderd en is weg, de goed bedoelde adviezen komen vast niet meer aan.

Hopelijk leest ze anoniem mee dat zou nog kunnen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 4 van 6 12 3 45 6
Volgende forumvraag: Doglover
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^