Is tinley gedragstherapie het waard?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha

honden foto van Daan - Gytha

Ik heb sinds november 2014 Gytha mijn mechelse herder van 5 jaar oud in huis van een vorige eigenaar waar ze waarschijnlijk mishandeld is ze zat buiten in een kennel met zeker 7+ andere honden en toen ik haar kwam halen gooide de eigenaar een bal toen ze die niet wilde loslaten pakte hij haar bij haar halsband en slingerde haar tegen de muur.

 

ze is nu bij mij en ze kan prima overweg met mensen maar ze is agressief tegen andere honden zelfs als de andere hond gewoon voorbij loops en geen contact maakt staat Gytha te grommen en soms blaffen.

 

Dit wil ik verhelpen en na wat zoeken adviseerde mij dierenwinkel mij tinley.nl.

 

Heeft iemand hier ervaring met hun therapie?, het is aan de dure kant en ik neem aan dat 1 sessie niet voldoende is dus voordat ik zo'n bedrag uitgeef dacht ik het hier even te vragen.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 2 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Wat een vreselijke mensen zeg :'(

Echt super dat jullie de hond in huis hebben genomen!
De hond heeft een flinke rugzak dus gedragstherapie is zeker aan te raden.

Met bovenstaande ben ik niet bekend maar bij deze een upje!

Nogmaals super en veel succes!

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Ik denk persoonlijk dat gedragstherapie het zeker waard zal zijn. Het gedrag zal misschien niet (helemaal) af te leren zijn, maar je zal zeker prima handvaten krijgen hoe dit gedrag zo goed mogelijk om te buigen. Ook zodat je zelf prettiger kan wandelen.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Misschien heb je wat aan deze link.

http://www.ronaldvankampen.nl/gedragscentrum/tinley-gedragstherapie/ervaringen-van-gedragstherapie-klanten/

Schandalig zo de vorige eigenaar met je hond omging!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik heb een kat met gedragsproblemen en via Tinley een goede therapeut. Ik hoefte maar 1x te betalen en kan nu onbeperkt advies vragen over de betreffende problemen. Alleen wanneer ze hier zou moeten komen, zou ik weer een km vergoeding moeten betalen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

oei ik zie bij die ervaringen dat er van stroombanden gebruikt gemaakt is....

 

dat lijkt me wel het laatste wat je hond nodig heeft nu,

 

ik zou even per pb contact opnemen met Esther hier van het forum, zij heeft zelf een goede hondenschool en weet bij jou in de buurt vast iemand die jou uitstekend op een positieve manier kan helpen

 

http://www.hondenpage.com/baasjes/607/esther.php

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Daar heb je zelf wel een flinke hand in hoor. De mijne keek naar wat bij ons paste, ook qua budget. Wij hebben geen nare dingen hoeven toepassen.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik weet niet waar je ongeveer woont, maar bij ons heeft bij een gelijksoortig probleem de gedragstherapie bij Calming Signs (Www.calmingsigns.nl) enorm geholpen. Met name de sociale wandelingen waren echt een enorme hulp.

honden page profiel --

honden foto van -

Wat verschrikkelijk wat er met je hond gebeurd is. Dat mensen tegenwoordig nog zo met hun dieren om durven te gaan. 

 

Ik heb persoonlijk met mijn honden geen ervaring met tinley, wel ooit een gastles gehad. Wat mij vooral is bij gebleven was dat er veel correctiemiddelen besproken werden waaronder ook de stroomband die Dobry al aankaartte. Ik zou zelf met mijn honden niet zo snel bij tinley aankloppen na deze gastles. Puur omdat ik mijn honden op een diervriendelijke manier wil opvoeden, en dat kwam bij deze les niet altijd naar voren. 

 

Verder hoor ik veel verhalen over Tinley, zowel positief als negatief, dus verder kan ik niet oordelen. Ik hoop voor je dat er meer mensen zijn met ervaring of goede tips zodat je tot een oplossing kunt komen. Veel succes 

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Ik denk dat tinley prima is. Er zitten goede gedragstherapeuten tussen.

Uiteindelijk beslis jij zelf of er extra maatregelen moeten worden genomen.

 

Wat je voor nu zou kunnen doen is probeer te vermijden om op drukke tijden je Mechel uit te laten. Ga meer wandelen in een rustige omgeving bijvoorbeeld in de bossen. Werk aan je band met haar, maak haar gek op je. Met andere woorden ben samen actief, spelen, laat haar zoeken, apporteren ect ect.

 

Probeer te vermijden dat je in een lijn op andere honden af loopt. Probeer een flinke bocht te maken om de andere hond heen. Probeer Gytha af te leiden, misschien met een bal of ander speeltje, of iets lekkers dus iets waar ze gek van is. Maak haar in ieder geval gek op een bal aan een touw. Die bal krijgt ze dan alleen als beloning en afleiding.

 

Met mijn mechelaars ga ik eigenlijk alleen wandelen in de bossen en het even uitlaten doe ik op tijden waar het rustig is. Of je de agressiviteit er helemaal uit krijgt betwijfel ik. Maar als jij Gytha helemaal gek van jou maakt kan je het wel in goede banen lijden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry


  
Wat je voor nu zou kunnen doen is probeer te vermijden om op drukke tijden je echel uit te laten. Ga meer wandelen in een rustige omgeving bijvoorbeeld in de bossen. Werk aan je band met haar, maak haar gek op je. Met andere woorden ben samen actief, spelen, laat haar zoeken, apporteren ect ect.
 
Probeer te vermijden dat je in een lijn op andere honden af loopt. Probeer een flinke bocht te maken om de andere hond heen. Probeer Gytha af te leiden, misschien met een bal of ander speeltje, of iets lekkers dus iets waar ze gek van is. Maak haar in ieder geval gek op een bal aan een touw. Die bal krijgt ze dan alleen als beloning en afleiding.
 
Met mijn mechelaars ga ik eigenlijk alleen wandelen in de bossen en het even uitlaten doe ik op tijden waar het rustig is. Of je de agressiviteit er helemaal uit krijgt betwijfel ik. Maar als jij Gytha helemaal gek van jou maakt kan je het wel in goede banen lijden. "

 

met dit advies ben ik het helemaal eens, ik heb zelf nu een hond die erg uitvalt naar andere honden, of dat ooit nog helemaal eruit gaat weet ik niet, maar nu na vijf maanden en we elkaar beter kennen en zij wat tot rust gekomen is, gaat het toch al vaak heel goed. Het kwartje moet gaan vallen, dat als er een andere hond aankomt dit niet betekend dat we agressief gaan lopen doen, maar dat we gebruik maken van hondenonderling natuurlijke gebruiken, zoals afstand maken, bogen maken, semi geintresseerd ergens snuffelen (ik strooi vaak wat snoepjes ter kalmering), soms doen we een klein spelletje , soms lopen we stevig door. Het wordt als je de hond en haar lichaamstaal eenmaal goed kent, een soort tweede natuur, hoe wanneer te handelen.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Ik denk dat tinley prima is. Er zitten goede gedragstherapeuten tussen.

Uiteindelijk beslis jij zelf of er extra maatregelen moeten worden genomen.

 

Of je de agressiviteit er helemaal uit krijgt betwijfel ik. Maar als jij Gytha helemaal gek van jou maakt kan je het wel in goede banen lijden. "

 




Dat zal inderdaad per hond verschillend zijn. Persoonlijk denk ik wel dat sommige honden zo beschadigd kunnen zijn dat het soms gewoon niet meer mogelijk is. Ik denk ook wel dat gedragstherapie niet puur en alleen om problemen oplossen draait, maar ook om te leren omgaan met problemen (karakter van een hond), situaties te voorkomen en dingen in goede banen leiden. Persoonlijk, bij onze Lady, zijn we een heel eind vooruit gekomen, maar er zit ook gewoon een stuk acceptatie bij mij, dat Lady gewoon geen makkelijke hond is, ze heeft gewoon een pittig karakter en een lastig verleden en ik denk en verwacht ook niet dat ze ooit een superleuke, sociale hond word die graag speelt met elke hond. We zijn nu zover dat ze zelf een stuk beter in haar vel zit en een stuk minder heftig reageert op andere honden.. en dan vind ik gewoon al heel fijn.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Mijn kruising Duitse-Mechelse herder (inmiddels overleden) heb ik op 6 jarige leeftijd overgenomen. Hij was ook hond-agressief. Na een lange tijd van 24-7 trainen, heeft hij geleerd om te spelen met honden en agressieve honden op mijn teken te vermijden. Dit ging perfect! Ik had er uiteindelijk een perfecte hond aan, maar.. Het was een heeeele lange adem en zo ontspannen wandelen als ik met mijn huidige hond kan, kon ik nooit met hem omdat ik hem met agressieve honden dus wel wilde begeleiden.

 

Wat mijn hond precies mee gemaakt had, is mij natuurlijk niet verteld. Ik kon wel aan zijn lichaam zien dat hij niet uitgelaten werd en het jaren lang maar moest doen met een achtertuintje. Van zijn medische gegevens weet ik dat hij in geen jaren een da had gezien, terwijl hij wel veel klachten had. Ook weet ik dat hij regelmatig ontsnapte en er dan echt vandoor ging (dat heeft hij bij mij nooit gedaan).

Het schiet me net te binnen dat de man des huize agressief was naar de vrouw. Mijn hond was ook angstig bij hun en kon er niet tegen als er een deur net iets te hard dicht ging (paniek). Dat hij wellicht door die man geslagen is geweest, zal mij niets verwonderen.

 

Rex was voor mij echt een wereld hond en de uitdaging om hem minder agressief en uiteindelijk niet agressief te krijgen, vond ik juist leuk.

 

Geef de moed dus niet op en ga ervoor :)

honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha

honden foto van Daan - Gytha

Hartelijk bedankt voor alle reacties.

 

Ik denk ik de verkeerde woorden gebruikt toen ik zij dat ze agressief naar andere honden was.

 

Noem me gek maar het voelt naar mij meer alsof ze zichzelf groter maakt dan ze is als er een andere hond in de buurt is niet pure agressie, ik weet niet hoe ik dat kan verklaren zo voelt het aan en dit kan natuurlijk een product van haar verleden zin.

 

Het liefst wil ik natuurlijk dat ze zich goed voelt en als er iets is gebeurd waardoor ze niet met andere honden overweg kan dan is het niet verstandig om haar in die situaties te plaatsen.

 

Bedankt voor alle tips ik ga zeker door met het wandelen en het spelen het bos was nog niet in me opgekomen dat ga ik ook doen.

 

Ik denk ook dat de therapie ook een te impulsieve gedachte was laat ik eerst voor zorgen dat Gytha zich prettig voelt en als het echt een probleem blijft is therapie altijd een optie.

 

Bedankt en nog de beste wensen namens mijzelf en Gytha!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

succes, en hou ons op de hoogte, misschien leren we wel van jullie ervaringen

 

heb je ook een fotot van haar?

honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha

honden foto van Daan - Gytha

Ja ik heb een foto van haar op mijn profiel gezet en ik dacht dat het dan naast mijn posts zou komen net als de meesten hier dat is dus niet het geval :).

 

Ik zal wat foto's aan deze reactie koppelen:

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Vanaf november is nog erg vroeg om nu al het volledige karakter in allerhande situaties in te schatten. Als ik lees dat de vorige eigenaar 7+ honden in kennels hield, dan vraag ik me af wat de achtergrond van deze Mechelaar is qua erfelijke eigenschappen. Er zijn nl. diverse typen Mechelaar, waaronder 100% werklijn. Dan red je het niet met simpel een wandelingetje om gedrag te doorbreken. Mijn advies, zoek uit waar deze hond helemaal enthousiast van wordt qua sport en ga met deze hond 'aan het werk' (speuren bijv. is intensief en ontzettend gedragdoorbrekend). Dat kan vaak individueel of kleinschalig en het geleerde kun je thuis ook in praktijk brengen, waardoor je de focus kunt verleggen en conflicttraining makkelijker ingezet kan worden. Het brengt je binding en de hond krijgt steeds meer zelfvertrouwen, waardoor het gedrag naar andere honden kan verminderen.

Ik ben voorstander van een Tinlo gedragskundige, ken daar een aantal van die ik zonder meer kan aanbevelen.

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wow wat een prachtige hond!

 

 

Is haar buikje nou een beetje rood...

 

 

Ik zie dat ze een slipketting om heeft, die zou ik ten eerste af doen en voor een goed tuigje gaan kijken, misschien is het gedrag buiten daarmee al wat verbeterd.

 

Na een gewenningstijd lijkt het me zeker een idee om iets met haar te gaan doen als speuren, dat zal ze vast geweldig vinden.

Je zou ook eens in de buurt naar een hondenschool kunnen kijken, een die positief met baas en hond omgaat, en het liefst ervaring met herplaatsers.

 

Voor je profielfoto:

 

 

Ga naar "Mijn profiel",   rechtsboven op deze pagina.

Of klik op je naam.

Dan bij 'Instellingen' : 'profielfoto wijzigen'

 

 

 

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Hartelijk bedankt voor alle reacties.
 
Ik denk ik de verkeerde woorden gebruikt toen ik zij dat ze agressief naar andere honden was.
 
Noem me gek maar het voelt naar mij meer alsof ze zichzelf groter maakt dan ze is als er een andere hond in de buurt is niet pure agressie, ik weet niet hoe ik dat kan verklaren zo voelt het aan en dit kan natuurlijk een product van haar verleden zin.
 
Het liefst wil ik natuurlijk dat ze zich goed voelt en als er iets is gebeurd waardoor ze niet met andere honden overweg kan dan is het niet verstandig om haar in die situaties te plaatsen.
 
Bedankt voor alle tips ik ga zeker door met het wandelen en het spelen het bos was nog niet in me opgekomen dat ga ik ook doen.
 
Ik denk ook dat de therapie ook een te impulsieve gedachte was laat ik eerst voor zorgen dat Gytha zich prettig voelt en als het echt een probleem blijft is therapie altijd een optie.
 
Bedankt en nog de beste wensen namens mijzelf en Gytha! "

 

 

Oooo. Dat valt alles mee ;)

 

Eerst nog een paar maanden aan jullie laten wennen zodat ze zich ook veilig voelt, dan ben je waarschijnlijk al een heel eind.

Eventueel een goede hondenschool die positief opvoed.

honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha

honden foto van Daan - Gytha

Volgens mij lijkt het iets roder op de foto dan het werkelijk is en de dierenarts zei er niets over misschien word ze loops?

 

En ja die slipketting heb ik mee gekregen van die eigenaar want zoals hij het zei ''als ze echt wil is ze veel te sterk dit is om te zorgen dat je net fysiek met haar hoeft te knokken''.

 

Ik vond het er wel erg uitzien dus ik hem op dag 2 bij mij thuis afgedaan en een normale halsband omgedaan maar toen het gedrag tegen andere honden begon en ze begon echt te trekken om er achteraan te gaan adviseerde kennissen en familie hem toch maar weer om te doen.

 

Maar ik kan ook wil inbeelden dat dit niet prettig is ik moet er niet aan denken war er kan gebeuren met die pinnen.....

 

Ik zal inderdaad vanavond naar de winkel met haar en kijken naar iets prettigers.

 

Moet ik bij een tuigje denken aan zo'n harnas ding waar ze instapt en ook om haar buik zit?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Volgens mij lijkt het iets roder op de foto dan het werkelijk is en de dierenarts zei er niets over misschien word ze loops?
 
En ja die slipketting heb ik mee gekregen van die eigenaar want zoals hij het zei ''als ze echt wil is ze veel te sterk dit is om te zorgen dat je net fysiek met haar hoeft te knokken''.
 
Ik vond het er wel erg uitzien dus ik hem op dag 2 bij mij thuis afgedaan en een normale halsband omgedaan maar toen het gedrag tegen andere honden begon en ze begon echt te trekken om er achteraan te gaan adviseerde kennissen en familie hem toch maar weer om te doen.
 
Maar ik kan ook wil inbeelden dat dit niet prettig is ik moet er niet aan denken war er kan gebeuren met die pinnen.....
 
Ik zal inderdaad vanavond naar de winkel met haar en kijken naar iets prettigers.
 
Moet ik bij een tuigje denken aan zo'n harnas ding waar ze instapt en ook om haar buik zit? "

 

Er zijn ook anti-trek tuigen, maar vaak is een normaal tuigje genoeg.

 

Als je een tuig neemt die tussen haar voorpoten gaat, dan kun je hem ook als auto gordel gebruiken ;)

 

Kies een tuig dat niet in de oksels zit:

 

Deze zit wel in de oksels:

 

Beiden hebben een band tussen de voorpoten:

 

Deze gebruik je dan om er een gordel van te maken:

 

Deze zit echt te ver in de oksels:

https://sp.yimg.com/ib/th?id=HN.608020842423779426&pid=15.1&P=0

 

Bij een anti trek tuig zit de ring om de hond aan te lijnen aan de voorkant en is daardoor niet geschikt als gordel:

 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Als ze verder niet jeukt zal het wel meevallen dan, even in de gaten houden.

 

Ik heb zelf voor Jenna een tuigje als de zwarte hond draagt, op de foto. Het is ok, maar ben toch op zoek nog naar iets wat niet zo meedraait. Jenna loopt nog niet altijd goed aan de lijn, valt bovendien dus ook uit en voor je het weet zit alles gedraaid.

 

De slipketting kan inderdaad schade voor de hond opleveren zowel lichamelijk maar ook kan het de oorzaak zijn of een versterking zijn van het uitvallen naar andere honden. Ze leert zo n.l. dat als er een andere hond aankomt zij een pijnscheut krijgt als ze erheen trekt en zo gaat ze andere honden associeren met pijn en niet leuk.

Beter is het om haar juist andersom te associeren: andere hond betekend, iets leuks doen met de baas bijvoorbeeld...

 

Zelf heb ik veel aan Turid Rugaas haar boekje: help mijn hond trekt, een stap voor stapmethode om rust te brengen in de wandelingen en je te leren aandacht vragen voor de hond.

honden page profiel Daan - GythaDaan - Gytha

honden foto van Daan - Gytha

Nou in dat gedeelte gaat ze eigenlijk best vooruit ik ben net wezen wandelen met haar en we kwamen een witte herder tegen die niet aangelijnd was en ze kwam gelijk op ons af.

 

Dus ik pak alvast de ketting beet omdat ik een conflict verwacht zoals gewoonlijk maar nu heeft hij aan haar gesnuffeld en Gytha deed niks ze was wel gespannen maar niet grommen of zoiets.

 

En na zo'n 10 seconden begon die witte herder te grommen en ik hoorde haar zacht beginnen met grommen dus ik hieeld een koekje voor haar neus en ze ging acuut zitten at het koekje en liep mee.

 

Dat was erg verrassend 

Volgende forumvraag: Luna Poept in eens binnen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^