Pomeriaan pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Shirley (Gast)

Geachte mensen ik ben opzoek naar een pomeriaan puppy bij een hobby fokker of een gewone fokker en weet een van jullie misschien iemand die pomeriaan pup fokt? En geen broodfokker want ik heb het gelezen hoe erg ze zijn en die staan echt heel vaak op marktplaats het liefst onder de 1000 euro hopen dat jullie mij echt kan helpen   Groetjes Shirley   

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Een raszuivere pomeriaan die niet afkomstig is uit de broodfok is voor die prijs eigenlijk gewoon onmogelijk. De Kleine keeshond (een klein slagje groter) is lager in prijs, mogelijk is dat een optie. De gemiddelde fokker vraagt voor een pomeriaan al gauw 1500-2500 euro.

Zie hier de rasclub:
http://www.keeshondenclub.nl/

En hier een link naar door de club erkende fokkers:
http://www.keeshondenclub.nl/index.php?pg=Li9jb250ZW50L25rY2tubGtkLnBocA==&tl=S2xlaW4tRHdlcmc=

Shirley (Gast)

Kent u ook hobbyfokkers want ik heb gehoord dat bij hobbyfokkers iets minder kosten

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Wat versta je onder een hobbyfokker?

Een goede fokker geeft de pups altijd een FCI-stamboom of een stamboom van Sint Hubertus mee. Als de honden dit niet hebben zijn het mogelijk (en waarschijnlijk) kruisingen/mixjes. Nog veel belangrijker is dat de vaderhond en de moederhond van te voren onderzocht zijn op erfelijke aandoeningen. Dit is heel erg belangrijk, zodat de pups deze ziektes niet erven. Dit is geen standaard 'dierenartscheck' maar uitgebreide testen. Fokkers die niet aangesloten zijn bij de club doen dit niet, en fokken maar wat raak terwijl ze geen idee hebben van de gezondheid van de dieren (meestal met eurotekens in hun ogen). Terwijl de selectie op gezondheid en karakter nu juist zo enorm belangrijk is. Je neemt dus een hele grote gok door een pup te kopen van iemand die zichzelf een 'hobbyfokker' noemt. Fokken is een serieuze zaak.

Als het je eigenlijk niet zoveel uitmaakt of het hondje raszuiver is, kijk dan eens in het asiel en bij stichtingen. Er zijn veel keesachtige hondjes (en pups) die een nieuw huisje zoeken.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^